Logga in
nov 2020
13

Tips & Analys för Stryktipset 14/11 - TÄVLING + JACKPOT!

Till helgens Stryktips finns det rejält med jackpotpengar i potten med 9 miljoner extra. Det vill vi här på Sharps krydda med tävling på Stryktipset.

Tävlingen är precis likadan som det varit många gånger tidigare och lyder enligt följande:

För att delta så ska ni kort och gott kommentera detta inlägget med ert tävlingssvar innan spelstopp passerat på Stryktipset.

Tävlingsfrågan lyder:

Vilken match på helgens Stryktipskupong kommer innehålla flest mål?
Utslagsfråga: Vem gör första målet i din valda match och vid vilken tidpunkt?
(Rätt spelare väger tyngre än rätt tid)

OBS. Nytt upplägg kring priset. Det blir 100kr i pris för var 5:e deltagare som är med i tävlingen, så bjud in vänner och bekanta att delta så kan vi nå tusenlappar i pris.

Här nedan har ni sedan den vanliga analysen som lite fredagsmys!

Stort lycka till och ha en härlig helg!


Tips-SM:s femte omgång står för dörren och den här gången finns det en jackpot på hela 9 miljoner kronor att kriga om. Det är inte fy skam och Stryktipset denna lördag innehåller tolv Nations League-drabbningar samt en utstickare från Norrettan. Vi sätter omgående fart mot 13 friska på denna tvådagarsresa!Lämna in ditt Stryktips här!

Spelstopp: Lördag kl 15:59

1. Sverige - Kroatien 1

Statistik
Med förbundskapten Janne Andersson i karantän fick Pidde Wettergren ta över ansvaret i träningskampen mot Danmark. Sverige stod då för en högst blygsam offensiv insats och även om det såg en smula bättre ut defensivt blev det ändå blågul torsk med 0-2. Om det ska bli fortsatt spel i Nations Leagues A-division krävs det nu seger när Kroatien kommer på besök. Gästerna spelade i sin tur 3-3 mot Turkiet, men huvudrubrikerna från den fajten handlade om att Domagoj Vida spelade en hel halvlek smittad av Coronaviruset. Det gör läget högst oklart för kroaterna som dessutom har Lovren avstängd. Bättre läge än så här får inte Sverige. Strecka från vänster.

2. Portugal - Frankrike 1

Statistik
Gruppfinal i Lissabon mellan de båda tiopoängarna Portugal och Frankrike. Cribbe Ronaldo målade föga förvånande mot Andorra och den helt sanslösa målmaskinen är nu nära att nå Ali Daei som den bästa målskytten i ett landslag genom tiderna. Lita på att det kommer att klia i fingrar och tår på Ronaldo när nu Frankrike kommer på besök. Didier Deschamps manskap skämde ut sig å det grövsta mot Finland, en torsk som innebär att Les Bleus säkerligen kommer att trycka på för att visa att det var en engångsföreteelse. Då blir A Selecao livsfarliga i omställningarna. Ettan är en lockande spik.

3. Tyskland - Ukraina X

Statistik
Ett extremt reservbetonat Tyskland slog Tjeckien med 1-0 men trots att segern till slut blev ett faktum råder det fortsatta frågetecken kring Jogi Löws “nya Tyskland”. Självklarheten i offensiven är inte densamma och utan bland andra Kroos, Draxler och Kimmich är det svårt att se vem som ska sätta tempot för Die Nationalmannschaft i mötet med Ukraina. Shevchenkos mannar hade en fantastisk samling senast och segern mot Spanien var extremt imponerande. När ettan streckas stenhårt här är det läge att koppla på hela spannet omgående. Ukraina fixar magisk utdelning!

4. Schweiz - Spanien X

Statistik
Spanien fick nöja sig med 1-1 mot Holland häromdagen och även om La Furia Roja långa stunder dominerade spelmässigt har de svårt att knyta ihop säcken. Förlusten mot Ukraina senast det begav sig i Nations League visar dessutom prov på att det lilla extra inne i straffområdet fattas spanjorerna och på St. Jakob-Park lever gästerna åter farligt. Schweiz är enormt starka på egen mark och anförda av Xhaka har Petkovic adepter gång efter annan visat att de kan spela jämnt med de allra bästa. Alla tecken ska med.

5. Cypern - Luxemburg X

Statistik
Cypern går trögt i C-divisionens Grupp 1 där de hittills bara lyckats kamma hem en pinne efter fyra spelade matcher. Framför allt är det det uteblivna målskyttet som oroar, men i kraft av hemmagräs ska ändå cyprioterna kunna stå upp bra när Luxemburg gästar. Besökarna har en match mindre spelad än värdarna men är ändå med och skuggar Montenegro i toppen. Här är dock viktiga Olivier Thill avstängd, ett tungt tapp för De röda lejonen. Utgå därför från krysset och gardera sedan i samråd med plånboken.

6. Azerbajdzjan - Montenegro X

Statistik
Montenegro har tidigare nämnts då de gör upp med Luxemburg om förstaplatsen i gruppen. Hittills har det blivit tre raka segrar och på pappret är det inget snack om att Balkangänget har gruppens spetsigaste trupp. Här ser dock tvåan ut att sticka iväg något och det gör att garderingar är välkomna redan på mindre system. Azerbajdzjan är trots allt inte helt klappkassa, även om hemmaplanen nu är modifierad med Kroatien som spelplats. Värdarna har tagit poäng av starkare motstånd än lördagens i modern nutid och därmed är mittentecknet prioriterat.

7. Lettland - Färöarna 1

Statistik
Helsingborgs Brandur Hendriksson gör inte alltför mycket väsen av sig i Allsvenskan, det gör för den sakens skull inte HIF heller, men i landslaget har det gått desto bättre. I september sköt han bland annat in en magisk frispark i 3-2-segern mot Malta och tröjryckningen efter den baljan var helt befogad. Överlag har Håkan Ericsons inträde som förbundskapten betytt ett stort lyft för gästerna, men under lördagen stundar en tuff uppgift. Lettland tog poäng av Färöarna i det vändande mötet och när värdarna dessutom drar nytta av hemmaplan ska de ses med god chans att upprepa den bedriften.

8. IF Sylvia - IK Frej 1

Statistik
Lördagen avrundas i Norrköping där en fajt av stor betydelse för Sylvia väntar när Frej kommer på besök. Vasalund har sprungit ifrån övriga på förstaplatsen, men bakom de suveräna serieledarna är det oerhört jämnt. Sylvia har tre poäng upp till BP, som inför helgen är tvåa, och ska det bli tal om kval till Superettan är det här en fajt som bara ska vinnas. Värdarnas form har varit halvtaskig mot slutet, men då Frej helt saknar något att spela för ska ettan ändå ses som trolig. Lämna den åt sitt öde.

9. Belgien - England 1

Statistik
Efter en god natts sömn är det dags att sätta tänderna i söndagen. Vilodagen inleds med buller och bång då England brakar samman med Belgien på Den Dreef Stadium i Leuven. The Three Lions tog revansch på belgarna efter uttåget ur VM-slutspelet 2018 i det vändande mötet då Rashford och Mount (turligt) målade i 2-1-segern. Därefter torskade dock Southgate och company mot Danmark och därmed är det svårt att veta exakt vart gästerna står. Belgien är däremot alltid full fräs framåt och i kraft av hemmagräs ska också ettan streckas i första hand. Pass dock på för britternas omställningar där det minst sagt går undan. Tvåan får plats på större system.

10. Italien - Polen X

Statistik
Inför de två avslutande omgångarna av Nations League toppar Polen A-divisionens Grupp 1. Något överraskande ska sägas då Italien och Holland också finns i samma grupp, men med lirare som Klich, Milik och Lewandowski har polackerna det gott ställt i de främre leden. Den förstnämnda är dock avstängd här och får inte beträda gräset på pastastöveln, ett ganska tungt tapp för gästerna. Mancini har i vanlig ordning kallat i princip hela befolkningen och snart måste förbundskaptenen börja sätta en elva då EM inte är alltför långt bort. Vänstersidan inleder, men att plocka bort Lewangoalski i sagolik målform känns inte okej. Tvåan åker därför med när cashen flexas.

11. Wales - Irland X

Statistik
Derby härnäst då Irland tar sig över vattnet för att gå i klinch med Wales. Ryan Giggs är i negativ bemärkelse rubrikernas man för tillfället och kommer därför inte att leda sitt Wales här. Robert Page, assisterande förbundskapten, tar istället över som tillfällig chefstränare och han får klara sig utan skadade Aaron Ramsey och avstängde Harry Wilson i detta möte. Två betydande tapp för Drakarna som därmed får lita till en formsvag Gareth Bale på topp. Irland har gått betydligt sämre än ärkerivalen så här långt, men lita på att The Boys In Green kommer att göra allt för att knäppa värdarna på näsan. Med värdet till höger är det lockande att lämna den överstreckade ettan utanför.

12. Turkiet - Ryssland X

Statistik
Jämn men också förhållandevis öppen kamp att vänta när Turkiet välkomnar Ryssland till Istanbul. Turkarna lär vara ruskigt sugna på en seger efter tre raka oavgjorda kamper i Nations League-spelet, särskilt då de riskerar att trilla ur B-divisionen om Serbien skulle slå Ungern. Ryssland blir dock ingen enkel motståndare. Moderlandet har ännu inte förlorat i gruppspelet och med kvalitetslirare i form av Chalov, Zobnin och Ionov är det inte omöjligt att de förlänger den sviten här. Helgardera.

13. Rumänien - Norge 2

Statistik
Lasse Lager hade ingen större lycka i den senaste samlingen. Den blytunga torsken mot Serbien innebär att det inte blir något mästerskap för baggarna. De efterföljande triumferna mot Rumänien och Nordirland var dock rejäla styrkebesked och under söndagen stundar ett returmöte mot de förstnämnda. Rumänerna hade enorma problem med att få stopp på pansarvagnarna Sörloth och Håland senast och trots att det nu är eget gräs som gäller är det troligt att duon vållar värdarna stora problem igen. Norge vinner.


Singelstrecket! - Norge

Håland smällde in ett hattrick i det vändande mötet mot Rumänien och anfallaren lär garanterat vara sugen på nya mål i Bukarest. Tvåan smackas in.

Kupongrensaren! - Ukraina

Tyskland kämpar med defensiven och då det inte ligger i tyskarnas DNA att backa hem lär stora ytor uppstå för Ukraina att ställa om på. Högersidan måste med.


Spelförslag:

432 rader

1. Sverige - Kroatien 1
2. Portugal - Frankrike 1
3. Tyskland - Ukraina 1x2
4. Schweiz - Spanien 1x2
5. Cypern - Luxemburg x
6. Azerb. - Montenegro x2
7. Lettland - Färöarna 1x
8. IF Sylvia - IK Frej 1
9. Belgien - England 1
10. Italien - Polen 1x
11. Wales - Irland x2
12. Turkiet - Ryssland 1x2
13. Rumänien - Norge 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sverige - Kroatien 1x
2. Portugal - Frankrike 1
3. Tyskland - Ukraina 1x2
4. Schweiz - Spanien 1x2
5. Cypern - Luxemburg (1)x(2)
6. Azerb. - Montenegro x(2)
7. Lettland - Färöarna 1x
8. IF Sylvia - IK Frej 1
9. Belgien - England 1(2)
10. Italien - Polen 1x2
11. Wales - Irland x(2)
12. Turkiet - Ryssland (1)x(2)
13. Rumänien - Norge 2Lämna in ditt Stryktips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera (11)

promo
td