Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2020
05

Tips & Analys för Europatipset 6/12

Vilket smaskigt Europatips det är som ligger framför oss under söndagen! Tre gånger Premier League och Serie A inleder innan vi, via La Liga och Bundesliga, med en tår i ögat ska ta Allsvenskan i mål. Häng med på resan!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Tottenham - Arsenal 2

Statistik
Ett sprakande North London Derby tackar vi verkligen inte nej till som inledning. Arsenal har överlag presterat hädisk fotboll där framför allt offensiven sett vilsen ut. I en sådan här match nollställs dock det mesta av gamla vanor och Tottenham kommer att få det hett om öronen under söndagen. Mourinhos mannar går med tanke på deras säsongsinledning in i derbyt som favoriter. Insatserna mot Chelsea och LASK Linz har med det sagt inte varit mycket att skriva hem om och känslan är att det här kan gå åt vilket håll som helst. Gaffel!

2. Liverpool - Wolverhampton 1

Statistik
Den irländska doldisen Caoimhín Kelleher hade en kväll att lägga på minnet när han spikade igen totalt mot Ajax. Klopp var inte sen med sin närgångenhet efter matchen och det är mycket möjligt att irländaren får stå igen då Alisson dras med skadebekymmer. Det gör även en drös andra spelare i Liverpool som ändå får ses med stort favoritskap när Wolverhampton kommer på besök. Vargarna saknar superviktige Raúl Jiménez och utan mexikanen kommer inte gästernas anfallsspel att vara detsamma. 1X är att betrakta som en helgardering.

3. Sheffield United - Leicester 1

Statistik
Leicester ser inte alls ut att må bra för stunden och det pinsamma nederlaget mot Fulham följdes upp med ett nytt bottennapp borta mot Zorya Luhansk i torsdags. Söyüncü hann då med en kvart på banan innan han tvingades utgå igen och har Rodgers skyndat oaktsamt med turken kan det bli kostsamt i längden. Sheffield United är ensamma om att inte ha vunnit en enda match men de senaste insatserna från The Blades tyder på att de närmar sig segerns sötma. Tvåan överstreckas brutalt och kan med gott samvete lämnas utanför.

4. Sampdoria - Milan 2

Statistik
Vi förflyttar oss till pastastöveln och landar in i serieledarnas resa till Genua. Zlatan Ibrahimovic har förvandlat detta Milan till rena rama vinstmaskinen och det syntes inte minst i torsdagens Europa League. 0-2-underläget mot Celtic vändes utan större bekymmer till en behaglig 4-2-seger och bland dem som utmärkte sig i svenskens frånvaro fanns Jens Hauge. Norrmannen stod för både mål och assist, där kan Rossoneri ha gjort ett riktigt fynd. Sampdoria fick med sig 2-2 från mötet med Torino och fick därmed stopp på den tre matcher långa förlustsviten. Här tyder mycket på att det är tillbaka på icke poänggivande väg som gäller och trots att tvåan får väl stort förtroende ska det råda stor klasskillnad på Luigi Ferraris.

5. Udinese - Atalanta 2

Statistik
Normalt frejdiga Atalanta har kört fast mot slutet. Offensiven hackar betänkligt och insatsen i veckans Champions League-fajt mot ett skadedrabbat Midtjylland var inte mycket att hänga i granen. Segern borta mot Liverpool är med det sagt ett fullgott kvitto på vad Gasperinis mannar kan när de vill och svajiga Udinese kommer att få det tufft under söndagen. Zebrorna har vantrivts mot gästerna genom åren och ett av föregående säsongs inbördes möten slutade hela 7-1 till Bergamogänget. Troligtvis blir det inte sådana siffror här men tvåan är likväl en sund spik.

6. Roma - Sassuolo 2

Statistik
Serie A:s sista bidrag är en fajt där vi sätter stora förhoppningar till att det ska rassla rejält. Roma fick i trynet av Napoli med hela 0-4 i förra omgången och även om Fonseca valde att rotera i veckans Europa League kommer romarna till spel mot Sassuolo med visst slitage i kropparna. Gästerna är å sin sida en av säsongens stora överraskningar så här långt med en meriterande tredjeplats inför helgen som en fet fjäder i hatten. Mål i kubik är att förvänta från Olimpico och är det något tecken som ska prioriteras är det den lågt streckade tvåan.

7. Alavés - Real Sociedad X

Statistik
Baskien bjuder upp till derby när vi skiftar fokus från Serie A till La Liga. Alavés lade Marängerna från huvudstaden på rygg i den förra omgången efter mål av anfallsduon Joselu och Pérez, baljor som gör att John Guidetti alltjämt är mil ifrån speltid hos de blåvita. Real Sociedad kommer från ett snöpligt poängtapp mot beskedliga Rijeka i veckan som innebär att det stundar en ödesmatch på torsdag mot Napoli. Den fajten lär stjäla fokus från målsumparen Isak och övriga i La Reals stundande uppgift på Mendizorroza. Plocka med alla tecken.

8. Osasuna - Real Betis 2

Statistik
Två av La Ligas mest formsvaga lag drabbar samman i Pamplona. Osasuna gjorde en kanonsäsong i fjol men torsken senast mot Barcelona innebar att värdarna nu bara plockat en poäng av de senaste tolv möjliga. Mycket tyder på att den i ärlighetens namn svaga truppen hos värdarna kommer att få det tufft under rådande säsong. Real Betis har kapacitet för att lyfta från tabellens nedre regioner, men då behöver spelet lyftas rejält. Kan Fekir och grabbarna komma upp i normal nivå här ska de ses med god poängchans. Strecka från höger.

9. Werder Bremen - Stuttgart 2

Statistik
Bundesliga dyker in med en fajt innan det är dags att avrunda i Svedala. Werder Bremen gick på pumpen rejält mot Wolfsburg senast och fem mål i brakan talar sitt tydliga språk. Markus Rosenbergs gamla lag saknar här avstängda Möhwald och då dessutom Füllkrug och Rashica går skadade är värdarna ett reducerat manskap. Stuttgart föll med 1-3 mot Bayern München men det var en match som spelmässigt var helt jämn. Kommer gästerna upp i samma nivå här ska de ses med god vinstchans och med superbt värde på tvåan finns inget att blunda för. Spik.

10. Falkenberg - Mjällby 1

Statistik
Allsvenskan når vägs ände under söndagen och för en rad föreningar finns oändligt mycket att spela för. Nsima Peter fixade nytt allsvenskt spel och glädjerusiga videomaterial för Falkenberg förra säsongen, men här får Hasse Eklund och gänget klara sig utan kultliraren. En avstängning stoppar anfallaren från spel men ett råtaggat värdlag ska kunna prestera bra ändå. Mjällby förtjänar stående ovationer för vad de åstadkommit i egenskap av nykomlingar men här tryter motivationen då det inte finns något att spela för. Tydlig utgångsetta.

11. Kalmar FF - Häcken X

Statistik
Fajten på Guldfågeln Arena har alla förutsättningar att bli en legendarisk historia. Kalmar behöver ta poäng för att vara helt säkra på återkvalsplatsen och på andra hållet lär Häcken behöva detsamma för att vara säkra på Europaspel nästa säsong. Lita därmed på att Nanne Bergstrand bakat ihop en superladdning kanelbullar för att motivera sina smålänningar. På andra sidan står cynikern Alm och det är inte otänkbart att muntergöken tar till klassiska scener från Braveheart för att få igång Getingarna. Måla tvärs över i detta på förhand mycket ovissa möte.

12. Djurgården - Varberg 2

Statistik
De regerande svenska mästarna Djurgården riskerar att missa Europaspel nästa säsong och det går inte att sammanfatta på annat sätt en ett fiasko om det skulle bli fallet. Väldigt mycket ska gå stockholmarnas väg på andra arenor och dessutom ska det föras till protokollet att ett frustande Varberg står på andra sidan. Jocke Perssons mannar räds inget motstånd, även om Selmani är avstängd kan hallänningarna definitivt skjuta Blåränderna i sank. Gaffeln först, alla tecken sedan.

13. Elfsborg - AIK X

Statistik
Om alla andra allsvenska fajter lagt i högsta växeln är det här en batalj som mycket väl kan gå på tomgång under samtliga 90 minuter. Elfsborg är sedan tidigare klara för ett europeiskt äventyr nästa säsong och att boråsarna lyckats lösa det trots att Jeppe från orten flyttat till Alkmaar är beundransvärt. AIK har räddat visst anseende under säsongens andra halva, men på det stora hela är solnaiternas säsong ett praktfiasko. Krysset ligger nära till hands men finns deg över garderas det med fördel hela vägen.


Singelstrecket! - Milan

Milan fortsätter att imponera även utan Zlatan och Rossoneri ser faktiskt ut som en allvarlig utmanare om Scudetton. Sampdoria håller inte alls samma klass och det kommer att synas under söndagen.

Kupongrensaren! - Sassuolo

Roma är inne i ett stenhårt matchande och stöter här på tufft motstånd i form av Sassuolo. Gästerna har definitivt kapacitet att få med sig något från Olimpico.


Spelförslag:

432 rader

1. Tottenham - Arsenal 12
2. Liverpool - Wolves 1x
3. Sheffield U - Leicester 1x
4. Sampdoria - Milan 2
5. Udinese - Atalanta 2
6. Roma - Sassuolo 1x2
7. Alavés - R.Sociedad 1x2
8. Osasuna - Real Betis 2
9. W.Bremen - Stuttgart 2
10. Falkenberg - Mjällby 1
11. Kalmar - Häcken 1x2
12. Djurgården - Varberg 12
13. Elfsborg - AIK x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Tottenham - Arsenal 12
2. Liverpool - Wolves 1(x)
3. Sheffield U - Leicester 1x
4. Sampdoria - Milan 2
5. Udinese - Atalanta 2
6. Roma - Sassuolo (1x)2
7. Alavés - R.Sociedad 1x2
8. Osasuna - Real Betis (x)2
9. W.Bremen - Stuttgart 2
10. Falkenberg - Mjällby 1(x)
11. Kalmar - Häcken 1x2
12. Djurgården - Varberg 1x2
13. Elfsborg - AIK (1)x(2)Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td