Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2020
09

Tips & Analys för Topptipset 10/12

En del grejer står skrivet i sten och en sådan är att efter Champions League kommer alltid Europa League. Torsdagens Topptips är smockat med smarriga duster från Europas näst högsta hylla där bland andra Milan och Tottenham ska in och leka. En noggrant utförd analys följer nedan till vägen mot fullträffen!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Torsdag kl 20:59

1. Sparta Prag - Milan 2

Statistik
Vi inleder i Tjeckien där Milan behöver vinna för att ha chans att lugga Lille på gruppsegern. Fransmännen ställs i sin tur mot ett för stunden uselt Celtic, men lita på att Lejonet från Rosengårds vinnarmentalitet har smittat av sig på övriga i Rossoneri som inte kommer att ta den här fajten för given. Zlatan finns inte med, men lirarna som Stefano Pioli förfogar över är ändå ett par klasser bättre än vad Sparta Prag kan spotta ur sig. Tjeckerna har ingenting att spela för och med X2 sitter vi lugnt och fint i båten.

2. Celtic - Lille 2

Statistik
Celtic mår som ett utedass för stunden och i dagarna stoppades spelarbussen av uppretade fans som hade ett och annat att säga till Neil Lennon och övriga ansvariga. Ligatiteln ser redan ut att vara förlorad till ärkerivalen Rangers och endast en inspelad poäng i Europa League säger det mesta om vartåt säsongen barkar för The Boys in Green. Här gästas skottarna av Lille och fransmännen har gruppsegern i sikte. Vid tre poäng blir den verklighet och med lirare som David, Yilmaz och Yazici i truppen ska gästerna ses med god chans på Celtic Park. Tvåan singlas.

3. Tottenham - Royal Antwerp X

Statistik
Kamp om gruppsegern i Grupp J där Tottenham troligtvis inte bryr sig nämnvärt om placeringarna inför slutspelet. Med tanke på hur starkt Spurs går i Premier League skulle det inte förvåna om cynikern Mourinho väljer att lägga fullt fokus på helgens stundande uppgift mot Crystal Palace istället för torsdagens mot Royal Antwerp. Det öppnar således upp ganska fin skrällchans för belgarna som vann det vändande mötet med 1-0. Ettan sticker iväg streckmässigt och då är det givet att också välkomna övriga tecken redan från start.

4. Dinamo Zagreb - CSKA Moskva X

Statistik
Det pratas inte mycket om Dinamo Zagreb men vilket höst kroaterna gör i Europa League! Gruppsegern är säkrad, förlustnollan är intakt och icke desto mindre imponerande är också det egna målet helt fredat från påhälsning så här långt. Sanslösa papper minst sagt, men motivationen tryter också inför den sista omgången. CSKA Moskva har bara lyckats spela ihop tre poäng hittills, men ryssarna är bättre än vad tabellen ger sken av. På större rader garderas det med fördel hela vägen även om kryssrisken är överhängande.

5. Slovan Liberec - Crvena Zvezda 2

Statistik
Slagpåsen Gent är sorgligt sist i Grupp L och samtliga av Slovan Liberec sex poäng har kommit i mötena med belgarna. Tur för tjeckerna att Gent finns, annars hade mycket väl Modrobílí, som värdarna kallas, kunnat inneha jumboplatsen. Crvena Zvezda gav torsdagens opponent en rejäl snyting i det vändande mötet i Belgrad när de vann med 5-1. Lika stora siffror är kanske inte att vänta den här gången då serberna redan är vidare, men X2 är med det sagt att betrakta som en helgardering.

6. Wolfsberger - Feyenoord 2

Statistik
En drabbning med en hel del puls i är mötet i Kärnten. Wolfsberger är inför den sista omgången placerade som lag nummer två i Grupp K och här handlar det om att försöka hålla Feyenoord bakom sig. Holländarna är piskade att vinna för att gå vidare och dessutom finns även revansch att utkräva efter österrikarnas 4-1-seger i Rotterdam. Med bland andra klassliraren Steven Berghuis i spetsen ska de rödvita inte på långa vägar räknas bort, men gästerna får passa sig för Wolfsbergers pilsnabba omställningar. Värdetvåan först, ettan sedan.

7. Ludogorets - LASK Linz 2

Statistik
Medan Tottenham och Royal Antwerp gör upp om plats ett och två ska ett helt betydelselöst möte från Grupp J äga rum på Ludogorets Arena. Bulgarerna har inte alls fått till det under hösten och värdarna kan här fullborda fiaskot vid förlust, ett nederlag som i så fall skulle betyda sex av sex möjliga nollpoängare. LASK Linz har dansat klart bättre än torsdagens motståndare, men med motivationen nere i källaren är det inte läge att lita fullt ut på österrikarna. Börja med X2 och säkra sedan upp helt med ettan.

8. Maccabi Tel Aviv - Sivasspor X

Statistik
Tillsammans med Wolfsberger och Feyenoord agerar Maccabi Tel Aviv och Sivasspor kupongens fyra mest motiverade lag. De två sistnämnda gör här upp om andraplatsen bakom redan klara gruppsegrarna Villarreal. Maccabi Tel Aviv vann det vändande mötet med 2-1 i Turkiet, men lita på att gästerna kommer att sälja sig dyrt för att snuva israelerna på slutspelsplatsen. Gradel och Claudemir är två lirare med spetsegenskaper som kan såra värdarna och här bör samtliga tecken vara tidiga.


Singelstrecket! - Lille

Lille har imponerat under hösten och här får fransmännen ett guldläge att kamma hem gruppsegern. Celtic är helt under isen för stunden och kommer att få problem mot ett gäng hungriga fransoser.

Kupongrensaren! - Royal Antwerp

Tottenham ska normalt slå ett lag av Royal Antwerps kaliber, men då visst fokus redan kan ligga på helgens äventyr är det läge att jobba in en favorit i repris. Nämligen poängtapp för Spurs.


Spelförslag:

72 rader

1. Sparta Prag - Milan 2
2. Celtic - Lille 2
3. Tottenham - Royal Antwerp 1x2
4. Din.Zagreb - CSKA Moskva 1x
5. Sl.Liberec - Crvena Zvezda x2
6. Wolfsberger - Feyenoord 2
7. Ludogorets - LASK Linz x2
8. Maccabi Tel Aviv - Sivasspor 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Sparta Prag - Milan (x)2
2. Celtic - Lille 2
3. Tottenham - Royal Antwerp 1x2
4. Din.Zagreb - CSKA Moskva (1)x(2)
5. Sl.Liberec - Crvena Zvezda x2
6. Wolfsberger - Feyenoord (1)2
7. Ludogorets - LASK Linz 1x2
8. Maccabi Tel Aviv - Sivasspor 1x2Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td