Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2020
12

Tips & Analys för Europatipset 13/12

Med viss sorgkant tar vi oss an söndagens Europatips. Allsvenskan finns inte längre med oss men det gör tack och lov Premier League, Serie A, Ligue 1, La Liga och Bundesliga. Som brukligt om veckans sista dag blir flera favoriter ruskigt högt betrodda och här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:59

1. Fulham - Liverpool 2

Statistik
Vi moonwalkar in på Craven Cottage för inledningen där Fulham välkomnar Liverpool. Att det skulle bli smörj på Etihad för Scott Parkers mannar var inte direkt oväntat, men de vitsvarta stod ändå upp relativt bra sett till helhetsbilden. Mycket enklare blir inte den här uppgiften då ett till stora delar utvilat Liverpool kommer på besök. Visserligen valde Klopp något överraskande att starta med Salah, Jota och Fabinho mot Midtjylland, men det ska inte ha våldsamt stor betydelse här. Högst trolig tvåa, finns deg över kan rensarkrysset plockas med då Pool streckas stenhårt.

2. Crystal Palace - Tottenham 2

Statistik
En och en halv mil sydöst om Craven Cottage ligger Selhurst Park och dit tar sig Tottenham under söndagen. Spurs är ett formstarkt gäng för stunden och den fullt rättvisa 2-0-viktorian i derbyt mot Arsenal följdes med samma siffror hemma mot Royal Antwerp i torsdags. Son och Kane bildar en dödlig anfallsduo som mycket väl kan såra Roy Hodgsons manskap. Palace fick segern mot West Bromwich till skänks tack vare en utvisning på Pereira, men här kommer det att bli andra bullar. Tvåan spikas om den stannar runt 60 procent.

3. Arsenal - Burnley X

Statistik
Hade det inte varit för blåbärsmotståndet i Europa League vet i katten om Mikel Arteta suttit kvar på Arsenals tränarbänk. The Gunners senaste fullpoängare i Premier League kom borta mot Manchester United i början av november, därefter har de rödvita endast spelat ihop en pinne av de senaste tolv möjliga. Offensiven sitter inte alls ihop och här ska Burnley inte alls ses som chanslösa. Sean Dyches manskap löste en poäng med mersmak senast mot Everton och kan mycket väl göra åtminstone detsamma mot ett disharmoniskt Londonlag. Alla tecken.

4. Leicester - Brighton 2

Statistik
Brendan Rodgers valde något oväntat att mönstra en stark startelva i torsdagens Europa League-match mot AEK Athen. Visserligen vann Rävarna med 2-0 och säkrade gruppsegern, men då såväl Söyüncü som Pereira drabbats av bakslag och Castagne alltjämt besväras av en skada var det ett märkligt drag av den gode Brendan. Brighton torskade sydkustderbyt mot Southampton i måndags men även om Fiskmåsarna ligger kvar och skvalpar i de nedre regionerna ska de kunna bjuda upp till dans på King Power Stadium. Tvåans värde är ett måste även om alla tecken smakar bäst på större system.

5. Milan - Parma 1

Statistik
Milan fortsätter rada upp segrar på löpande band och trots att Stefano Pioli valde att mönstra ett i stora delar juniorlag borta mot Sparta Prag åkte Rossoneri hem med samtliga poäng från Tjeckien. Zlatan närmar sig dessutom comeback och fortsätter det i den här takten är det svårt att se vad som ska stoppa värdarnas väg mot Scudetton. Parma kommer från en fin period med fyra inspelade poäng på två matcher, men det har varit mot betydligt sämre motstånd än vad som väntar på San Siro. Ettan streckas skyhögt men det finns å andra sidan bättre skrällägen på annat håll.

6. Bologna - Roma 2

Statistik
Efter en stark period i ryggen har det sett allt sämre ut för Roma mot slutet. 0-4 i brakan mot Napoli följdes upp med 0-0 mot Sassuolo och i torsdags blev det även torsk mot CSKA Sofia i Europa League. Ett frågetecken sätts därmed för romarnas form inför resan till Bologna. Där väntar lazialen Sinisa Mihajlovic mannar som, förlusten till trots, stod upp bra senast mot Inter. Lyckas de kräma ur en liknande prestation här går inte Giallorossi säkra. Tvåan först, ettan sedan.

7. Atalanta - Fiorentina X

Statistik
Atalanta löste avancemang i Champions League för andra säsongen i rad när de i veckan slog Ajax i Amsterdam med 1-0. Glädjescenerna var såklart påtagliga efteråt, men med det sagt bubblar det också i Bergamogänget. Gasperini och storstjärnan Gómez sägs inte dra jämnt och ledningen kan mycket väl stå inför ett tufft beslut gällande duon inom kort. Fiorentina tog poäng på Gewiss Stadium i föregående säsongs motsvarande möte och ska ses med bättre chans att upprepa den bedriften här än vad strecken gör gällande. Måla tvärs över.

8. PSG - Lyon 1

Statistik
Som väntat hade PSG inga problem med att städa av Istanbul Basaksehir för att ta sig vidare i Champions League. Skandalen som kantade den fajten kan dock ha stört värdarnas uppladdning inför en av ligans svåraste hemmamatcher. Lyon kommer hit med fyra raka segrar och fin form på lirare som Ekambi, Kadewere och Depay. Det är en trio med tillräckligt mycket spets för att kunna såra ett gäng av parisarnas kaliber. 1X inleder men blir snabbt alla tecken när systemen växer.

9. Barcelona - Levante X

Statistik
Mycket är fel i Barcelona för stunden och den direkt pinsamma torsken mot nykomlingen Cádiz följdes upp av 0-3 i baken mot Juventus. Således tappade katalanerna förstaplatsen i Champions League-gruppen och det är högst troligt att Ronald Koemans framtid hänger på en skör tråd. Dembélé, Fati, Piqué och Roberto saknas troligtvis här vilket gör att ettans stenhårda förtroende är extremt svårköpt. Levante har inte förlorat någon gång sett till de sex senaste omgångarna och förra veckans 3-0-seger mot Getafe var ett rejält styrkebesked. Ta med alla tecken och jobba in knallen i österled.

10. Real Betis - Villarreal 2

Statistik
Villarreal fick sin Europa League-fajt mot Qarabag uppskjuten på grund av massivt Coronautbrott hos laget från Azerbajdzjan och därmed kommer Den gula ubåten utvilade till Benito Villamarín. Visst favoritskap ska Unai Emery och company tilldelas, men enkelt kommer det inte att bli. Betis fick till ett trendbrott senast när de slog Osasuna borta med 2-0 och kunnandet är högt i grunden hos de grönvita. Känslan är att vi får se en öppen fajt mellan två herrskap med pigga ben och då ackompanjerar ettan tvåan på större rader.

11. Elche - Granada X

Statistik
Granada tappade gruppsegern i Europa League via 0-0 borta mot PAOK, men då andalusierna redan var klara för avancemang lär det inte ha spelat alltför stor roll. Halvlurig resa väntar dock här när gästerna äntrar Martínez Valero. Elche gör hittills en kanonsäsong i egenskap av nykomlingar och värdarna ger inte bort en millimeter ute på fältet. Granada är det bättre laget i grunden och får således ta plats i garderingen, men det här luktar det ändå kryss lång väg.

12. Augsburg - Schalke 1

Statistik
Vad ska det bli av detta Schalke 04? Die Knappen är jumbo i Bundesliga och ensamma på tronen om att inte ha vunnit en enda match hittills. Det mest oroväckande är dock försvaret. 31 (!) insläppta mål på tio matcher är så uselt så att ord inte räcker till och Zweite Bundesliga står redan redo med öppna armar och tröstkramar redo för gästerna från Gelsenkirchen. Augsburg presterar betydligt jämnare och det väloljade kollektivet går alltid i första hand hos värdarna. Tydlig utgångsetta.

13. Bayer Leverkusen - Hoffenheim 1

Statistik
Kupongen avrundas på BayArena där Bayer Leverkusen ser ut att ha något riktigt intressant på gång denna säsong. Inför helgen är Kusarna och Wolfsburg de två enda obesegrade lagen och i offensiv riktning har Die Werkself en hel drös med alternativ. Wirtz, Bailey, Schick och Diaby är bara ett axplock av alla de lirare som kommer se till så att Hoffenheim får svettas ordentligt under söndagen. Gästerna har inte samma bredd i truppen som värdarna och har haft vissa problem med dubbelspelandet i Europa League. Det kommer att synas här. Etta!


Singelstrecket! - Bayer Leverkusen

Leverkusen mår prima för stunden och mot ett Hoffenheim som sliter med dubbelspelandet i Europa League ska Kusarna ses med toppchans.

Kupongrensaren! - Levante

Barcelona är i spillror just nu och när ett potentiellt brutalt korsdrag bland kuponghögarna kan skapas av Levante måste gästerna finnas med.


Spelförslag:

432 rader

1. Fulham - Liverpool x2
2. Crystal P - Tottenham 2
3. Arsenal - Burnley 1x2
4. Leicester - Brighton 12
5. Milan - Parma 1
6. Bologna - Roma 2
7. Atalanta - Fiorentina 1x2
8. PSG - Lyon 1x
9. Barcelona - Levante 1x2
10. Real Betis - Villarreal 2
11. Elche - Granada x2
12. Augsburg - Schalke 1
13. Leverkusen - Hoffenheim 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Fulham - Liverpool (x)2
2. Crystal P - Tottenham 2
3. Arsenal - Burnley (1)x(2)
4. Leicester - Brighton (1x)2
5. Milan - Parma 1
6. Bologna - Roma 12
7. Atalanta - Fiorentina 1x2
8. PSG - Lyon 1x2
9. Barcelona - Levante 1x2
10. Real Betis - Villarreal 12
11. Elche - Granada x(2)
12. Augsburg - Schalke 1(x)
13. Leverkusen - Hoffenheim 1



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td