Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2020
26

Tips & Analys för Europatipset 27/12

Söndagens Europatips innehåller lite mer anonyma ligor än vanligt, något som bäddar för att streckningen kan sticka iväg på flera håll. Tre fajter vardera från Premier League, Jupiler League och Serie B samt fyra från Primeira Liga finns att brottas med. Med hög utdelning runt hörnet kör vi så det ryker!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:59

1. Liverpool - West Bromwich 1

Statistik
Anfield är första arena till rakning och det är också här som kupongen omgående blir en 12-rätters. Klopps rödklädda gäng fullkomligt asfalterade Crystal Palace senast och när nu nästjumbon West Bromwich, som släppt in flest mål i hela Premier League, kommer på besök ligger en ny överkörning i luften. Big Sam fick ingen rolig debutmatch i stadsderbyt mot Aston Villa (0-3) och med lagkaptenen Jake Livermore i botstugan kommer The Baggies att kamma noll även i Merseyside. Bergetta.

2. Wolverhampton - Tottenham X

Statistik
Relativt öppet möte på Molineux mellan två aktörer som kämpar med formen. José Mourinho valde något överraskande att mönstra en stark startelva i Ligacupmatchen mot Stoke. Harry Kane fick bland annat 90 onödiga minuter under bältet och även om det blev avancemang därifrån kommer den insatsen att sitta i benen i West Midlands. Wolves har det kämpigt utan Jiménez men visade bland annat i vinsten mot Chelsea att de trots allt kan skrapa fram resultat utan mexikanen. Alla tecken bör finnas med redan från start.

3. West Ham - Brighton 2

Statistik
Brighton fortsätter att ha problem med att vinna matcher och senast kunde det gått riktigt illa då jumbon Sheffield United, dessutom med en man kort, hade Fiskmåsarna i brygga. Welé (Danny Welbeck) kunde dock forcera in en kvittering strax före slutet och den moraliska pinnen kan mycket väl få en positiv effekt inför fortsättningen. West Ham saknar liksom Wolverhampton sitt anfallsess Antonio och torsken mot Chelsea var extra tung då spelet lovade mer. Det kan få en negativ effekt här och med allt värde i österled kittlar det att lämna ettan utanför.

4. Nacional - Tondela 1

Statistik
Portugal vill också vara med och leka denna söndag och Primeira Liga stoppar in inte mindre än fyra duster på kupongen. Först ut är mötet i Funchal där Nacional spelar sina hemmamatcher. Värdarna är nykomlingar för säsongen men det är heller inget snack om att finrummet är där de hör hemma. De vitsvarta får här besök av Tondela, ett gäng de bör kunna betvinga. Besökarna kommer troligtvis att höra till bottenträsket under hela säsongen och med endast en inspelad poäng på bortagräs hittills får de vara nöjda om den skörden dubblas under söndagen. Ettan följs av krysset.

5. Famalicao - Gil Vicente X

Statistik
Fjolårets nykomlingar, Famalicao och Gil Vicente, gjorde båda storstilade insatser i finrummet, framför allt de förstnämnda, men den här säsongen bör inte bli lika framgångsrik. Värdarna har i princip bara lyckats behålla Gustavo Assuncao av de som utmärkte sig i fjol, men den defensiva mittfältaren är knappast en lirare som ordnar en framskjuten tabellplacering. Här blir Assuncao och company alldeles för hårt betrodda. Gil Vicente ska ses som ett jämbördigt lag med Famalicenses och minst en poäng är definitivt inom räckhåll. Bra läge att steka den överstreckade ettan till förmån för X2.

6. Sporting Farense - Pacos de Ferreira 1

Statistik
Pacos de Ferreira är så här långt säsongens stora överraskning i det portugisiska finrummet. Att alltjämt ha häng på de cementerade topp 5-aktörerna är en fin bedrift, men ju längre säsongen lider lär också gästerna halka efter. Resan till Algarvekusten kan mycket väl bli en jobbig sådan. Sporting Farense må vara nykomlingar för året, men med två raka viktorior på egen matta har värdarna fått upp farten. Med en överstreckad tvåa blir valet istället att vända på klacken och gå för värdet i väst.

7. Belenenses - Sporting X

Statistik
Sporting Lissabon har de senaste åren fått stå i skuggan av Benficas och Portos dominans. De grönvita har dock något spännande på gång tillsammans med den offensivt lagde tränaren Rúben Amorim. 35-åringens långa förflutna i Benfica gör inte relationen till Sporting helt okomplicerad, men så länge Lejonen återfinns i serieledning är klagomålen få. Tvåan blir dock en stenhårt betrodd favorit inför derbyt mot Belenenses. Värdarnas defensiv tillhör seriens bästa så här långt och när snuskigt fint värde dukas upp till vänster bör alla tecken smygas med redan från start.

8. Genk - Waasland-Beveren 1

Statistik
Vi vinkar adjö till Portugal och vänder istället blickarna mot Jupiler League i Belgien. Genk och Club Brügge är de två senaste ligamästarna i pralinlandet och mycket tyder på att just de två lagen kommer att göra upp om det i år igen, Charleroi får ursäkta. Raden 6-2-1 på eget gräs imponerar från Smurfarna och mot ett i grunden betydligt sämre Waasland-Beveren ska de blåvita gälla som klara favoriter. Ettan blir med det sagt streckad till rymden och då Liverpool lämnades allena är det inte fel att plocka med ett rensarkryss här. Vid träff skapas korsdrag bland kuponghögarna.

9. Anderlecht - Beerschot X

Statistik
Anderlecht drömmer om fornstora dagar men i ärlighetens namn är inte de lilavita i närheten av att göra upp om någon ligatitel. Vincent Kompany har ett tufft jobb framför sig och här blir den gamla City-generalens adepter för hårt betrodda. Beerschot skuggar värdarna i tabellen och med två matcher mindre spelade kan gästerna gå om Kompany och company vid seger på Lotto Park. Det ska inte uteslutas och här ska alla tecken plockas med ögonaböj.

10. Mechelen - Mouscron 1

Statistik
Det är ont om svenska kopplingar på söndagens bong men här landar vi in hos en ordentlig blågul koloni. Victor Wernersson, Kerim Mrabti och Gustav Engvall återfinns i Mechelen och svenskarna med kumpaner välkomnar här Mouscron i ett viktigt möte nere i botten. Den eventuella segraren i denna batalj tar ett stort steg i rätt riktning medan den eventuella förloraren förankrar sig i sankmarken tillsammans med Sint-Truiden. Mechelen ska ses med god chans med tanke på hemmaplansfördelen, men ettan bör garderas. Gärna hela vägen.

11. Brescia - Empoli 1

Statistik
Kupongen avrundas på pastastöveln och inledningsvis ska vi lägga luppen på ett toppmöte från Mario Rigamonti. Brescia har stått för en halvtrög inledning men då värdarna trots det placerar sig precis nedanför playoff-platserna till Serie A säger det det mesta om kapaciteten de besitter. Tabelltvåan Empoli har å sin sida inlett excellent och med endast ett nederlag hittills är de främst i klassen vad gäller det avseendet. Här blir dock tipparna förblindade av tabellen och med smaskigt värde på den trots allt troliga ettan är det läge att plocka fram spikpistolen.

12. Chievo - Cittadella 1 (Lottas 8-5-3)

Statistik
Det ska lottas i Verona då matchen mellan Chievo och Cittadella är uppskjuten. Fördelningen lyder 8-5-3 vilket motsvarar 50-31,25-18,75 procentuellt. Håll koll på spelvärdet när deadline närmar sig. Skulle ettan stå i trakter omkring 50 prollar är det inget dumt singelstreck då den onekligen sitter hälften av gångerna. Den som har råd garderar.

13. Venezia - Salernitana 1

Statistik
Vi avrundar i romantikens Venedig och precis som i pastavurmarnas första batalj är det ett toppmöte vi ska handskas med på Pierluigi Penzo. Venezia har gjort bra ifrån sig i egen borg så här långt och även om det är serieledande Salernitana som kommer på besök ska inte värdarna känna sig slagna på förhand. Martin Åslunds gamla lag trivs markant bättre på eget gräs och här är ettan därför en sund utgång. Garderingar följer därefter i samråd med plånboken.


Singelstrecket! - Liverpool

Big Sam har anlitats för att hålla West Bromwich kvar i Premier League, men kontraktet ska knappast lösas på Anfield. Ettan är tokgiven.

Kupongrensaren! - Beerschot

Anderlecht streckas som på den gamla goda tiden men Vincent Kompanys adepter är inte alls på samma nivå som föregående upplagor. Beerschot ska ses med god skrällchans på Lotto Park.


Spelförslag:

432 rader

1. Liverpool - West Brom 1
2. Wolves - Tottenham 1x2
3. West Ham - Brighton x2
4. Nacional - Tondela 1
5. Famalicao - Gil Vicente x2
6. Farense - P.Ferreira 1x
7. Belenenses - Sporting 1x2
8. Genk - W.Beveren 1x
9. Anderlecht - Beerschot 1x2
10. Mechelen - Mouscron 1
11. Brescia - Empoli 1
12. Chievo - Cittadella 1
13. Venezia - Salernitana 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Liverpool - West Brom 1
2. Wolves - Tottenham (1)x(2)
3. West Ham - Brighton (x)2
4. Nacional - Tondela 1(x)
5. Famalicao - Gil Vicente x(2)
6. Farense - P.Ferreira 1x
7. Belenenses - Sporting 1x2
8. Genk - W.Beveren 1x
9. Anderlecht - Beerschot 1x2
10. Mechelen - Mouscron 1x2
11. Brescia - Empoli 1
12. Chievo - Cittadella 1
13. Venezia - Salernitana 1(x2)



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td