Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2021
02

Tips & Analys för Europatipset 3/1

Årets första Europatips innehåller fotboll från Premier League, Serie A, La Liga och Bundesliga. Potentiella skrälldrag hittas i var och varannan match och kan tungan bara hållas rätt i mun ligger god utdelning i luften. Nu kör vi så det ryker!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:59

1. Newcastle - Leicester 2

Statistik
Newcastle kom undan med andan i halsgropen senast mot Liverpool. Visst hade Skatorna ett eller två lägen som kunde resulterat i mål, men Klopps mannar hade desto fler. Truppläget är fortfarande mer eller mindre prekärt för de svartvita som här får besök av Leicester. Brendan Rodgers roterade bort tre poäng mot Crystal Palace men får i gengäld fräscha ben på bland andra Vardy och Maddison här. Det ska räcka långt och tvåan kan gott lämnas på egna ben.

2. Benevento - Milan 2

Statistik
Milan firade jul som serieledare för första gången på väldigt länge nere på pastastöveln. Att inte ha förlorat en enda kamp efter lite mer än en tredjedel av säsongen avverkad är ruskigt starka papper, men under söndagen får Pioli klara sig utan viktige Hernandez samtidigt som Ibrahimovic fortfarande dras med skadebekymmer och därför är tveksam till start. Pippo Inzaghi kommer att piska upp sitt Benevento till max och med två raka segrar i ryggen är formen god hos värdarna. Tvåan behöver garderas, gärna hela vägen om plånboken tillåter.

3. Juventus - Udinese X

Statistik
Andrea Pirlo och hans Juventus kan inte se tillbaka på en lyckad säsong så här långt. En tidigare motivationsfaktor var att “Den gamla damen” trots allt inte hade förlorat i ligaspelet, men precis innan jul sprack också den sviten då det blev 0-3 i brakan mot Fiorentina. Cuadrado såg då rött och kommer inte att medverka mot Udinese. Zebrorna blir här extremt undervärderade och då bör det nämnas att gästerna faktiskt slog Juve så sent som i juli. Måla tvärs över och jobba in en favorit i repris.

4. Roma - Sampdoria 1

Statistik
Den tidigare så defensivt lagda Claudio Ranieri bjuder numera på konstant målfyrverkeri tillsammans med sitt Sampdoria. Samtliga av gästernas senaste åtta tävlingsmatcher har innehållit tre eller fler mål och det finns definitivt goda möjligheter för ännu en målorgie när resan går till Rom. Roma står för värdskapet och i tre av deras fyra senaste ligamatcher har Giallorossi skjutit in tre eller fler mål. Det kan de mycket väl lyckas med även här. En målrik tillställning borgar för att vi får se en vinnare. Ettan först, tvåan sedan.

5. Fiorentina - Bologna X

Statistik
Fiorentina stod för en rejäl skalp innan uppehållet när de åkte till Turin och lade de bittra rivalerna Juventus på rygg med hela 3-0. Viola hjälptes förvisso av en utvisning på Cuadrado, men segern var icke desto mindre viktig för Prandelli och gänget. Spelet har däremot inte sett bra ut bortsett den viktorian och här kan värdarna mycket väl leva farligt när Bologna kommer på besök. Sinisa Mihajlovic mannar kan oerhört mycket i sina bästa stunder och värdet på tvåan kittlar lite extra. Om råd, alla tecken.

6. Genoa - Lazio 2

Statistik
Genoa har levt farligt i bottenträsket flera säsonger i rad och trots att det blev seger mot bottenkollegan Spezia senast är värdarna alltjämt under giljotinen. Det blir inte heller enkelt under söndagen då Lazio kommer på besök. Romarna lyckades inte följa upp den fina 2-0-segern mot Napoli då det blev torsk mot Milan innan jul, men det var en match som kunde gått precis hur som helst. Lyckas Simone Inzaghi förmå sina adepter till en likvärdig insats här vinner de komfortabelt. Tvåan singlas.

7. Parma - Torino 2

Statistik
Mötet mellan Parma och Torino påminner om de två sista bitarna i en Aladdin-ask. Ingen vill egentligen röra vid dem, allra helst inte äta dem, men de måste likväl bort innan nästa lager kan påbörjas. Parma har inte vunnit sedan slutet på november och med två raka torsk på näthinnan ser det heller inte ut att vända inom det närmsta. Torino visar något mer go för stunden och med poängplocket mot Napoli färskt i minnet ligger faktiskt en trea i vassen för Tjurarna. Tvåan inleder.

8. Spezia - Hellas Verona X

Statistik
Alberto Picco är sista arena till rakning i Italien där Spezia tar emot Hellas Verona. Nykomlingarna parkerar in precis ovanför nedflyttningsstrecket och uppehållet kom minst sagt lägligt då formen inte lovade mycket. Här ska dock Spezia kunna göra bra ifrån sig mot ett Hellas som sällan trivs i favorit-kostymen. Gästerna är som allra bäst när de inte förväntas föra matchbilden, men här är det något de får finna sig i att göra. Då ska alla tecken med ögonaböj.

9. Eibar - Granada 1

Statistik
Granada och Valencia bjöd på en riktig smällkaramell dagen innan nyårsafton då andalusierna segrade med 2-1. Matchen innehöll dessutom tre röda kort varav ett föll på Duarte. Han fattas således hos gästerna här och det gör även Foulquier. Det är halva backlinjen och med duon borta blir det inte lätt att tas med Eibar. Värdarna kommer från urstarka 1-1 borta mot Barcelona och har dessutom haft lätt för Granada i modern tid. Ettan är en potentiell spik, krysset säkrar upp på större system.

10. Huesca - Barcelona X

Statistik
Det var inga glädjeraketer Ronald Koeman skickade upp i luften på nyårsafton. Holländaren och hans Barcelona fick bara med sig 1-1 hemma mot Eibar och fortsätter det att se ut så här är det tveksamt om Barca ens löser en plats i Champions League. Under söndagen fattas Coutinho och dessutom dras en viss Messi med skadebekymmer. Huesca har trots sitt kärva tabelläge visat att de kan stå upp mot kvalitativt motstånd i La Liga och här kommer nykomlingarna att sälja sig dyrt. Vänstersidan förtjänar större förtroende än vad tipparna vill ge. Börja där.

11. Alavés - Atlético Madrid 2

Statistik
Atlético Madrid öser på i serietopp och med tanke på att Real Madrid tappade poäng senast blir det här Madrassmakarnas ligatitel att förlora. Defensiven med endast fem insläppta mål hittills ser vattentät ut och framåt hotar Suárez och Félix gång på gång. Alavés har inte med någon tätstrid att göra utan baskerna för en mer anonym tillvaro i de nedre mittenregionerna. Formen är helt okej med fyra inspelade poäng av de senaste sex möjliga, men här stöter värdarna på patrull. Tvåan är en så kallad åsnespik, men det finns bättre skrällägen på annat håll.

12. Real Sociedad - Osasuna 1

Statistik
Med tre raka förluster i ryggsäcken gick ett sargat Real Sociedad in i nyårs-derbyt mot Bilbao. Väl där fick Isak och grabbarna till ett högst lägligt trendbrott. 1-0 var ingen monsterprestation, men väl tillräckligt för att få skutan på rätt håll igen. Frågetecken finns nu för Januzaj och Silva, men La Real ska ses som klara favoriter mot Osasuna även utan duon. Gästerna från Pamplona kommer hit med två raka oavgjorda duster innanför bältet och kryss är max vad de får med sig härifrån.

13. Dortmund - Wolfsburg 1

Statistik
Speciella förutsättningar råder i kupongens sista fajt. Wolfsburg har varit hårt drabbade av Coronaviruset under uppehållet och Vargarnas truppläge är högst oklart inför trippen till Dortmund. Värdarna har å sin sida målmaskinen Håland åter i träning och skulle han komma till spel är BVB ett ruskigt jobbigt gäng att tas med. Formen har med det sagt inte varit på plats hos Die Borussen och får Wolfsburg ihop en okej startelva är det inte omöjligt att de löser en pinne på Signal Iduna Park. Håll koll på information närmare spelstopp, men 1X bör vara ett starkt lås.


Singelstrecket! - Lazio

Lazio stod, förlusten till trots, för en bra insats mot Milan och kommer romarna upp i liknande nivå mot Genoa ska chansen till retroaktiv utdelning ses som god.

Kupongrensaren! - Huesca

Barca fortsätter sin kräftgång och då katalanerna varit minst sagt dåliga utanför Camp Nou lockar inte tvåans hårda streckning inledningsvis. Huesca ska kunna få med sig något härifrån.


Spelförslag:

432 rader

1. Newcastle - Leicester 2
2. Benevento - Milan 12
3. Juventus - Udinese 1x2
4. Roma - Sampdoria 1
5. Fiorentina - Bologna 1x2
6. Genoa - Lazio 2
7. Parma - Torino 2
8. Spezia - H.Verona 1x2
9. Eibar - Granada 1
10. Huesca - Barcelona 1x
11. Alavés - A.Madrid 2
12. Sociedad - Osasuna 1x
13. Dortmund - Wolfsburg 1x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Newcastle - Leicester 2
2. Benevento - Milan 1x2
3. Juventus - Udinese 1x2
4. Roma - Sampdoria 1(2)
5. Fiorentina - Bologna 1x2
6. Genoa - Lazio 2
7. Parma - Torino (x)2
8. Spezia - H.Verona (1)x(2)
9. Eibar - Granada 1x
10. Huesca - Barcelona (1)x(2)
11. Alavés - A.Madrid 2
12. Sociedad - Osasuna 1x
13. Dortmund - Wolfsburg 1(x)Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td