Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jan 2021
09

Tips & Analys för Europatipset 10/1 - JACKPOT!

För andra gången i rad får vi ta del av en jackpot-kaka på 5 miljoner kronor när det vankas Europatips under söndagen. Serie A, La Liga och Bundesliga skjuter alla in två eller fler bidrag och dessutom sponsrar FA-cupen med tre drabbningar. Fint som snus är vad det är och nu trampar vi plattan i mattan!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Juventus - Sassuolo X

Statistik
Vi inleder i Turin där Juventus tar emot Sassuolo. Den gamla damen tog en extremt viktig seger borta mot Milan senast, som innebar att toppstriden återigen öppnades upp på vid gavel. Federico Chiesa blev stor segerorganisatör med sin doppietta och yttermittfältarens mål är väl så viktiga som Ronaldos då portugisen behöver avlastning i de främre leden. Med det sagt är det inte samma gamla trygga Juventus som uppträder nuförtiden och här blir Bianconeri övervärderade. Sassuolo besitter kapacitet nog för att kunna störa Juve och Sassarna har faktiskt plockat poäng av söndagens opponenter vid de två senaste inbördes mötena. Gardera brett och jobba in en favorit i repris.

2. Udinese - Napoli 1

Statistik
Trots att Spezia fick en man utvisad lyckades de ändå åka ifrån Neapel med samtliga poäng efter att Napoli uppträtt håglöst. En seger på de fem senaste ligamatcherna vittnar om en formsvacka för Gattusos mannar och Rino har väldiga problem med en skadefylld offensiv. Den kan säkerligen göra sig påmind även i Udine. Efter den, trots siffrorna, stabila insatsen i 1-4-torsken mot Juventus följde Zebrorna upp med att ta poäng borta mot Bologna och här ska värdarna ses med större poängchans än vad strecken gör gällande. 1X inleder.

3. Parma - Lazio X

Statistik
Efter 0-3 i brakan mot Atalanta var måttet rågat för ledningen i Parma. Fabio Liverani fick en Diadora-doja i ändan och den gamla mittfältarens tränarpost ersätts nu istället av Roberto D’Aversa. Huruvida den nygamla bossen är rätt man att få ordning på Parmas fyra matcher långa förlustsvit återstår att se, men här förtjänar trots allt skinklaget större förtroende än vad tipparna vill ge. Lazio blandar och ger och framför allt är romarna extremt beroende av Immobile på topp. Har inte Mobilen en bra dag har sällan Lazio en bra dag. Många garderingar välkomnas redan på mindre system.

4. Fiorentina - Cagliari 1

Statistik
Efter att ha gått fyra raka fajter utan nederlag och bland annat slagit Juventus på vägen var det dags för Fiorentina att komma ner på jorden igen när de gick i klinch med Lazio. 1-2 i prutten var inget att skämmas över, men torsken blev extra tung då viktige Ribéry gick sönder. Utan honom blir det inte helt enkelt att bryta ner Cagliari. Sardinerna har i sin tur betydligt fler tuffa avbräck att brottas med, däribland Godín och Rog, frånvaronamn som gör att gästerna i första hand får sikta på att hålla tätt framför egen kasse. 1X torde räcka, men den som går för riktigt stora pengar plockar med den lågt streckade tvåan på större system.

5. Hellas Verona - Crotone 2

Statistik
Hellas Verona har befäst sin placering på den övre halvan och Ivan Juric mannar är framför allt ett ruskigt svårforcerat kollektiv. Värdarna står upp bra när de får ligga rätt i sina positioner, men å andra sidan får också Gialloblu problem när de iklär sig favoritkostymen. Svala insatser mot Spezia, Sampdoria, Cagliari och Parma vittnar om den saken och när ettan trots de uppenbara problemen streckas till himlen är det läge att dra öronen åt sig. Crotone har fått rådäng av Inter och Roma i de två senaste matcherna, men det är inte där som gästerna ska ordna kontraktet. Mot ett offensivt trubbigt Hellas ska de däremot ses med godare poängchans än vad strecken antyder. X2 är ett mumsigt lås.

6. Barnsley - Tranmere 1

Statistik
Över till England och FA-cupen som kastar in tre inte så glödheta duster på bongen. Tranmere bedriver relativt anonym tillvaro i League Two och även om Super White Army, som gästerna kallas, bara har sex poäng upp till playoffplatserna till League One är det inte särskilt troligt att de kommer att utmana om just de placeringarna när vi summerar i vår. Barnsley är ett helt nytt lag under Valérien Ismaëls ledning och The Tykes ser å sin sida ut att göra anspråk på playoffplatser, i sin tur i The Championship. Nivåskillnaden ska vara tydlig på Oakwell Ground och någonstans behöver vi låta en överstreckad favorit stå ensam. Ettan singlas.

7. Bristol City - Portsmouth 2

Statistik
Bristol City sprang alldeles för bra under hösten sett till hur spelet såg ut. I takt med att temperaturerna sjunkit har också The Robins resultat uteblivit. Fyra nederlag på de fem senaste i ligan mot inte alltför märkvärdigt motstånd skvallrar om att värdarna har problem och dessutom störs Bristol City av att Coronaviruset spritt sig i truppen. Med rådande förutsättningar blir det inte lätt att tas med Portsmouth. Pompey hade inte gjort bort sig i The Championship med nuvarande trupp och med det sagt är det bäddat för en liten skräll på Ashton Gate. Strecka från höger där värdet finns.

8. Cheltenham - Mansfield 1

Statistik
FA-cupen avrundas med en batalj mellan två aktörer som båda tillhör League Two. Cheltenham är mest känt för sin galopp men snart kan hästarna få intresse-konkurrens från stadens fotbollslag. The Robins finns med i det absoluta toppskiktet av fjärdedivisionen och här ställs de inför en passande uppgift i FA-cupen. Mansfield knäppte The Class of 92:s ägodelar Salford City på näsan senast, men här ska gästerna normalt inte ha mycket att hämta. Ettan är en potentiell spik och med ackompanjemang av krysset på större rader är vi hemma.

9. Cádiz - Alavés 2

Statistik
Buenas noches säger vi till La Liga där tre matcher står på menyn innan det ska avrundas i Tyskland. Cádiz är nykomlingar i finrummet och hittills har de visat att de hör hemma på den här nivån. Två raka poängplock mot ett svårspelat Valladolid samt ett krisande Valencia går i god för det påståendet, men här får Den gula ubåten nöja sig med max en pinne till. Alavés har ett grundspel som lämpar sig för bortagräs och framåt finns spets i form av Joselu, Pérez och Guidetti (nåja). Här stirrar sig tipparna blinda på tabellen och då är det bara att vända på klacken. X2 på Ramon de Carranza.

10. Elche - Getafe 2

Statistik
Två lag med liknande spelstil mäter svärd i Alicante. Elche har något förvånande enkom noterat fem nederlag efter 15 spelade matcher, men då värdarna vinner alldeles för sällan befinner de sig under La Ligas giljotin. Marginellt ovanför Los Franjiverdes hittar vi söndagens opponenter Getafe som så här långt underpresterat grovt. Gästernas kunnande är betydligt högre än vad tabellen visar och det här bör vara en passande uppgift. Tvåan är en tänkbar spik, men med risk för viss överstreckning kryssgarderas den om plånboken tillåter.

11. Valladolid - Valencia 1

Statistik
Domedagsklockorna ringer konstant i Valencia och det här kan mycket väl vara säsongen som den kolossalt misskötta storklubben försvinner ur La Liga för första gången på väldigt många år. Flera nyckelspelare ryktas försvinna i transferfönstret, med Gabriel och Cillessen i rehabstugan blir det inte lätt att tas med Valladolid. Värdarna ger inte bort någonting gratis och de kommer dessutom till spel med muntra miner efter att Shon Weissman skjutit hem tre pinnar mot Getafe. Israelen kan bli tungan på vågen även här. Ettan spelas till trevlig procent.

12. Augsburg - Stuttgart 2

Statistik
Stuttgart var alldeles för bra för att trilla ur för två säsonger sedan och när nu de vitröda äntligen är tillbaka i Bundesliga har de omgående visat att det är här de hör hemma. Wamangituka och González är klasspelare i offensiven och bli inte förvånade om någon ur duon skjuter Augsburg i sank. Värdarna presterar överlag en stabil fotboll men höjden är med det sagt inte lika hög som hos besökarna. Med rätt fokus vinner Stuttgart det här och tvåan är en fin spik att luta sig mot.

13. Bielefeld - Hertha Berlin X

Statistik
Hertha Berlin har satsat rejält de senaste åren och på pappret har huvudstadslaget en trupp som bör kunna utmana om Champions League-platser. Det som däremot saknas är ledargestalter och så här långt har gästerna underpresterat rejält. Bielefeld är en motståndare som Hertha normalt inte ska ha några problem med, men när prestationerna svajar betänkligt går det inte att lita på den högt streckade tvåan. Oscar Linnér och company befinner sig som väntat i de nedre regionerna, men då både Mainz och Schalke fortsätter att skämma ut sig finns faktiskt god chans på förnyad biljett i Bundesliga. Gardera gärna hela vägen i kupongens sista fajt.


Singelstrecket! - Stuttgart

Stuttgart må ha förlorat sina två senaste i ligaspelet, men starka prestationer har krämats ur mot både Wolfsburg och RB Leipzig. Fortsätter de vitröda på inslagen väg mot Augsburg ligger en trea i luften.

Kupongrensaren! - Crotone

Hellas Verona imponerar i Serie A, men det går inte att komma ifrån det faktum att värdarna har svårt att prestera när de förväntas föra matchbilden. Det är precis vad som väntas mot Crotone och när högersidan erbjuder superbt värde är ettan ett avslag.


Spelförslag:

432 rader

1. Juventus - Sassuolo 1x2
2. Udinese - Napoli 1x
3. Parma - Lazio 1x2
4. Fiorentina - Cagliari 1x
5. H.Verona - Crotone x2
6. Barnsley - Tranmere 1
7. Bristol C - Portsmouth 2
8. Cheltenham - Mansfield 1
9. Cádiz - Alavés x2
10. Elche - Getafe 2
11. Valladolid - Valencia 1
12. Augsburg - Stuttgart 2
13. Bielefeld - H.Berlin 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Juventus - Sassuolo 1x2
2. Udinese - Napoli 1(x2)
3. Parma - Lazio 1x2
4. Fiorentina - Cagliari 1(x2)
5. H.Verona - Crotone x2
6. Barnsley - Tranmere 1
7. Bristol C - Portsmouth x2
8. Cheltenham - Mansfield 1(x)
9. Cádiz - Alavés (x)2
10. Elche - Getafe (x)2
11. Valladolid - Valencia 1
12. Augsburg - Stuttgart 2
13. Bielefeld - H.Berlin 1x2Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td