Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jan 2021
12

Tips & Analys för Europatipset 13/1 - JACKPOT!

Onsdagens Europatips är ett mycket spännande sådant. Premier League, The Championship, League Two, Premiership och Eredivisie står för ligafotbollen medan Coppa Italia samt både den franska och spanska Supercupen också finns med. Kupongen sträcker sig över två dagar och med 5,5 miljoner kronor i jackpot är motivationen som alltid på topp. Häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Manchester City - Brighton 1

Statistik
Vi inleder med en förmodad kölhalning på Etihad dit Manchester City välkomnar Brighton. Fiskmåsarna hade stora problem med Newport County i FA-cupen där Potter och company först tog sig vidare efter straffar. Onsdagens uppgift blir minst sagt ett par resor värre och här får gästerna dessutom klara sig utan Bissouma. Manchester City städade i sin tur av Birmingham redan i den första halvleken där de ljusblå hade med sig 3-0 in i paus. Med ett bra truppläge och toppform på flera bärande spelare vinner The Citizens återigen. Megaetta.

2. Juventus - Genoa X

Statistik
Andrea Agnelli och övriga i Juventus ledning lär ha haft ett och annat att säga till Pirlo och hans adepter efter matchen mot Sassuolo. Trots att Pedro Obiang blev utvisad i den första halvleken var det under långa stunder Sassarna som förde matchen i den andra och det var inte förrän med drygt tio minuter kvar som “Den gamla damen” lyckades avgöra. Dybala och McKennie linkade av med skador och då rotation är att vänta från Pirlo går inte Juve säkra här. Genoa är förbättrade mot slutet med 2-1-1 på de fyra senaste och när ettan streckas till månen måste högersidan finnas med tidigt i denna cupfajt.

3. PSG - Marseille 1

Statistik
Franska Supercupfinalen härnäst där Paris Saint-Germain drabbar samman med Marseille. Med tanke på vad som hände senast de här båda aktörerna gick i klinch, bland annat fem utvisningar, lär det vara hätsk stämning på Stade Bollaert-Delelis i Lens. Pochettino inkasserade sin första trepoängare som bas för parisarna då Brest slogs tillbaka med 3-0 i lördags, men detta kommer att bli tuffare än så, inte minst på grund av att PSG dras med tunga skadebekymmer. Marseille saknar i sin tur viktige Sanson, men även om Les Olympiens får finna sig i att slå ur underläge här ska de inte räknas bort. Helst alla tecken.

4. Real Sociedad - Barcelona 2

Statistik
Från en Supercup till en annan då vi ska syna den första av två semifinaler i Spanien. Real Sociedad går oerhört tungt för stunden då baskerna bara lyckats vinna en av deras tolv (!) senaste tävlingsmatcher. Det är givetvis helt ohållbart och det blir inte lättare under onsdagen heller. Barcelona står för motståndet och efter att ha ridit ut den värsta av stormen ser nu Koeman och övriga ut att trivas med tillvaron. Messi har fått en ny lekkamrat i Pedri och det är en duo som på egen hand kan skjuta La Real i sank i Córdoba. Trolig tvåa.

5. Brentford - Bristol City 1

Statistik
Åter till England där blickarna riktas mot huvudstaden. Länge var det oklart om Brentfords FA-cupmöte med Middlesbrough överhuvudtaget skulle spelas, men spel blev det och The Bees kan tacka Saman Ghoddos för avancemanget. Den gamla TFF-aren stod för ett mål och en assist och lättnaden var påtaglig på hans axlar efter 90 minuter. Överlag ser Brentford ruskigt bra ut för stunden och här ska värdarna hållas klart högst när Bristol City kommer på besök. The Robins levde farligt mot League One-laget Portsmouth och får svårt att räcka till på Brentford Community Stadium. Ettan singlas.

6. Oldham - Mansfield 2

Statistik
Nigel Clough, son till legendariske Brian Clough, har tidigare tagit Burton långt i cupsammanhang, men i söndags tog det roliga slut för Clough och hans Mansfield. Cheltenham blev till slut för svåra men det ska trots allt inte vara alltför sura miner hos The Stags. Formen är god med tre raka ligasegrar och här får Oldham se upp. Harry Kewells manskap föll väntat mot ett roterande Bournemouth och har nu inte vunnit någon av sina tre senaste tävlingsmatcher. Det gör de inte här heller, X2 är ett lås.

7. Livingston - Aberdeen 1

Statistik
Skottland avslutar onsdagens resande på de brittiska öarna med ett toppmöte. Bakom omöjliga Rangers är det jämnt och ett av lagen som har en ärlig chans att nå Celtic på andraplatsen är Aberdeen. The Dons har dock en mängd avbräck inför onsdagen och dessutom vankas tufft motstånd i formtoppade Livingston. Tidigare sportchefen David Martindale har tagit steget ner på tränarbänken och under hans styre har värdarna vunnit åtta (!) raka tävlingsmatcher. Det har inneburit ett rejält lyft i tabellen och här ska Lejonen kunna fortsätta på inslagen väg. Strecka från vänster där värdet finns.

8. Feyenoord - Zwolle X

Statistik
Över till Holland och Eredivisie där tre matcher ska avhandlas. Först ut är bataljen i Rotterdam mellan Feyenoord och Zwolle. Dick Advocaats lärjungar parkerar in i toppen av tabellen, men det är inte tack vare spelet i egen borg. Här tappar De club aan de Maas poäng i över hälften av fajterna hittills, något som gör det svårt att köpa ettans skyhöga förtroende. Zwolle är normalt en nivå sämre men med det sagt har besökarna gjort bra ifrån sig på resande fot. Med poängen mot AZ Alkmaar färsk på näthinnan och en dags mer vila i benen ska rensarsidan i österled finnas med tidigt.

9. Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam 1

Statistik
Feyenoords nabo Sparta Rotterdam ska upp i ringen härnäst när de tar sig till Sittard under onsdagen. Gästerna kommer hit med tveksam form efter att ha förlorat två av de tre senaste i ligaspelet, däribland en dust mot stadsrivalen, och De Kasteelheren kommer att få slita även här. Fortuna Sittard gick oerhört starkt i december och succétränaren Sjors Ultee ser onekligen ut att ha hittat rätt med Fortuna. Ettan är en lockande utgång, tillåter finanserna kan tvåan plockas med på större system.

10. Den Haag - VVV-Venlo 2

Statistik
Tulpanriket avrundas med ett möte från de nedre regionerna. Precis som i toppen är det oerhört jämnt i botten av Eredivisie och två aktörer som kämpar för förnyat kontrakt är ADO Den Haag och VVV-Venlo. Värdarna går in i den här kampen med ett visst psykologiskt övertag efter två raka inbördes segrar mot Venlo, men formen är absolut inte på topp. En seger på de elva senaste i ligan vittnar om den saken. Besökarna visar heller inte mycket för stunden, men den viktiga trepoängaren mot bottenkollegan Willem II senast kan ha givit The Good Old en skjuts i rätt riktning. Känslan är att vi får se många mål mellan två desperata gäng och då är gubben (etta-tvåa) att föredra.

11. Real Madrid - Athletic Bilbao X

Statistik
Över till torsdagen och tillbaka till Supercupen i Spanien. Real Madrid snöade bort sig i Pamplona under lördagen då Marängerna fick nöja sig med 0-0 mot Osasuna efter en medioker insats. Det var Reals andra kryss på de tre senaste och då poängtappen kommit mot opponenter värdarna normalt ska slå (Osasuna och Elche) går det att sätta ett litet frågetecken för formen. Athletic Bilbao bjöd upp till dans mot Barcelona men fick till slut kasta in handduken då katalanerna vann med 3-2. Den matchen spelades dock för en vecka sedan och med mer vila i benen ska baskerna även kunna ge Real en rejäl match. Det syns inte på strecken, måla tvärs över i Andalusien.

12. Arsenal - Crystal Palace 1

Statistik
Efter tre raka segrar i ligaspelet tog Mikel Arteta och hans Arsenal ett prestationsmässigt steg tillbaka i FA-cupmatchen mot Newcastle. Det syntes tydligt att varken Saka eller Smith-Rowe fanns med från start och här lär därför den hårprydde spanjoren sätta ynglingarnas namn först i startelvan. Lurigt motstånd väntas dock när Crystal Palace kommer på besök. Roy Hodgsons gäng har inte förlorat någon gång mot The Gunners sett till de fyra senaste inbördes mötena och då ettan säkerligen blir en spik som många system lutar sig emot är det läge att gardera på Emirates. Helst hela vägen.

13. Atalanta - Cagliari 1

Statistik
Kupongen går i mål i Bergamo där Coppa Italia står på menyn. Efter de interna stridigheterna mellan Gómez och Gasperini ser nu Atalanta ut att ta upp kampen om ligatiteln och här ska La Dea ses som klara favoriter. Cagliari kommer hit med ett tufft skadeläge och formraden är inte heller den någon munter läsning. Med det sagt är det värt att poängtera att det är cup som gäller och då rotation är att vänta lockar det ändå en hel del att gardera den högt streckade ettan. Större under har skett än att sardinerna skulle lösa ett kryss på Gewiss Stadium.


Singelstrecket! - Manchester City

City ser kusligt bra ut för tillfället och ett Brighton utan Bissouma kommer inte att ha någonting att hämta på Etihad. Solklar etta.

Kupongrensaren! - Genoa

Juventus hade uppenbara problem med Sassuolo trots att de var en man mer på banan. Rotation är att vänta här då skadorna börjar hopa sig och då ska Genoa ses med större chans än vad strecken gör gällande i Turin.


Spelförslag:

432 rader

1. Man City - Brighton 1
2. Juventus - Genoa 1x2
3. PSG - Marseille 12
4. Sociedad - Barcelona 2
5. Brentford - Bristol City 1
6. Oldham - Mansfield x2
7. Livingston - Aberdeen 1
8. Feyenoord - Zwolle 1x2
9. Fortuna Sittard - Sparta 1
10. Den Haag - VVV-Venlo 12
11. R.Madrid - A.Bilbao 1x2
12. Arsenal - Crystal P 1x
13. Atalanta - Cagliari 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Man City - Brighton 1
2. Juventus - Genoa 1x2
3. PSG - Marseille 1(x2)
4. Sociedad - Barcelona 2
5. Brentford - Bristol City 1
6. Oldham - Mansfield (x)2
7. Livingston - Aberdeen 1(x)
8. Feyenoord - Zwolle (1)x(2)
9. Fortuna Sittard - Sparta 12
10. Den Haag - VVV-Venlo 12
11. R.Madrid - A.Bilbao 1x2
12. Arsenal - Crystal P 1x2
13. Atalanta - Cagliari 1(x)



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td