Logga in
feb
12

Tips & Analys för Stryktipset 13/2

Hjärtat går på högvarv då lördagens smarriga Stryktips avlöses av Eros endorfiner under söndagen. Kupongen håller sig inom Englands ramar där bidrag från Premier League, The Championship och även League One trasslas in. Här får ni en noggrant utförd analys i jakten på 13 rätt!Lämna in ditt Stryktips här!

Spelstopp: Lördag kl 15:59

1. Manchester City - Tottenham 1

Statistik
Manchester City går fram som en slåttermaskin för stunden och ingenting tycks kunna stoppa de ljusblå. 15 raka tävlingssegrar är det få lag i världen som kan matcha och även om vissa skadebekymmer stör Guardiola och company inför lördagen ligger den 16:e i luften. Tottenham torskade veckans FA-cupfajt med hela 4-5 mot Everton efter förlängning och förutom 120 minuter i benen ryktas det även ha skurit sig rejält mellan Mourinho och Bale. Hur det påverkar truppen i stort återstår att se, men ett för dagen tamt Spurs kommer inte att ha mycket att sätta emot på Etihad. Ettan är en stålspik.

2. Crystal Palace - Burnley 2

Statistik
Är det någon tv-match att missa under lördagen är det den på Selhurst Park. Roy Hodgson har oändligt många skador i sin trupp och torsken mot Leeds var så klar som ett 0-2-nederlag kan bli. Med det smått bisarra truppläget och den insatsen på näthinnan blir ändå Örnarna övervärderade inför mötet med Burnley. Visst har gästerna också sina bekymmer, men viktiga kuggar som Mee och Tarkowski finns fortfarande med. Det centrallåset är svårforcerat och The Clarets ska ses med god chans till åtminstone en poäng. Avslag på ettan.

3. Brighton - Aston Villa 2

Statistik
Ett roterat Brighton höll länge Leicester stången i veckans FA-cupmatch, men på tilläggstid avgjorde Iheanacho till Rävarnas fördel. Tungt för Fiskmåsarna som nederlaget till trots befinner sig i sin bästa period för säsongen. Med det sagt väntar en marig uppgift under lördagen då ett utvilat Aston Villa kommer på besök. Gästerna grisade sig till en seger mot Arsenal förra helgen, men även om fotbollen inte var vacker är det bland annat den mer cyniska sidan som lyft Villa flera hack den här säsongen. I vad som ser ut att bli en jämnt streckad dust lockar lillvärdet på tvåan allra mest.

4. Watford - Bristol City 1

Statistik
Vi lämnar Premier League därhän och riktar istället fokus mot The Championship. Watford är säsongens hittills bästa hemmalag trots att de torskade den senaste kampen på Vicarage Road med 1-2 mot QPR. Den förlusten ska med bestämdhet inte vägas in för tungt under lördagen då det är ett Bristol City i fritt fall som gästar. The Robins ståtar med fyra raka nederlag alla kategorier och trots att truppen är en slagkraftig sådan omsätts det kunnandet alltför sällan nere på plan. Ettan är en tänkbar spik, men den hårda streckningen borgar trots allt för kryssällskap på större system.

5. Norwich - Stoke X

Statistik
Två gäng med negativa formkurvor står här inför en dust som mycket väl kan avgöra vartåt säsongen barkar. Norwich såg tidigare ut som en given kandidat till en av direktplatserna till Premier League, men då Kanariefåglarna gått fyra raka tävlingsmatcher utan att vinna har Brentford tagit över förstaplatsen. Ytterligare tapp är att vänta om det fortsätter i samma stil. Stoke har i sin tur inte vunnit sedan Medeltiden och glappet upp till playoffplatserna växer sig därmed allt större. The Potters har ändå kapacitet för att kunna bjuda upp till dans på Carrow Road och då ettan sticker iväg är vi snabba med att även ta betalt för högersidan.

6. Rotherham - QPR 2

Statistik

Matchen är uppskjuten och kommer lottas med fördelningen 6-2-8 vilket procentuellt motsvarar 37,5-12,5-50. Strecka där värdet finns men i skrivande stund ser tvåan ut att kunna bli en bra värdespik.

Kupongens roligaste spik hittas i South Yorkshire där Rotherham och Queens Park Rangers ska mäta svärd. The Millers, som värdarna kallas, har visat framfötterna mot slutet och via en mer offensiv spelidé har segrarna kommit i ganska rask takt. I grunden håller dock Rotherham ingen vidare nivå och mot ett QPR i ruskigt gott slag riskerar värdföreningen att gå bort sig. The Hoops är kraftigt förbättrade sedan Charlie Austins ankomst och tillsammans med Lyndon Dykes bildar anfallaren en tung och svårstoppad duo. Det skulle inte förvåna om någon av spjutspetsarna blir tungan på vågen på New York Stadium. Till låg procent är tvåan ett formidabelt singelstreck.

7. Reading - Millwall 1

Statistik
Reading stod i veckan för en storstilad insats mot Brentford men trots det räckte det bara till en hedersam förlust. Att förlora mot ligans bästa lag är såklart inget att skämmas över, men då det var en rejäl kraftmätning finns risk för slitna ben hos The Royals när Millwall kommer till Madejski Stadium. Lejonen är obesegrade i fem raka ligafajter och i den senaste kördes Sheffield Wednesday över med hela 4-1. Utgångstecknen hamnar västerut då Reading är det bättre laget i grunden, men på större system plockas även tvåan med då Millwall inte kommer lägga sig lättvindigt.

8. Cardiff - Coventry X

Statistik
Efter en oerhört tung vinter ser Cardiff ut att vara på rätt väg igen. Två raka triumfer mot Bristol City och Rotherham har tagit walesarna närmare playoffplatserna, men när tipparna går man ur huse på ettan måste vi dra öronen åt oss. Blånäsorna får höja sig ett par hack till innan det är snack om att bara spika av ettan mot ett lag av Coventrys kaliber. Nykomlingarna förtjänar mer beröm än vad de får, lite i skymundan gör Mange Hedmans gamla gäng en fin säsong. 0-0 mot Watford var ett styrkebesked och den grovt undervärderade högersidan ska finnas med på alla seriösa kuponger.

9. Birmingham - Luton 2

Statistik
Sevärd blir troligtvis inte dusten på St. Andrew’s mellan Birmingham och Luton. Aitor Karanka står för en destruktiv fotboll och att The Blues håller till under giljotinen är därför inte speciellt förvånande. Värdarna kommer heller inte få det lätt med att bryta ner Luton. Hattmakarna spås få en passande matchbild då Birmingham måste gå för segern och då är värdet i österled det som lockar klart mest. Luton fick nöja sig med 1-1 i det vändande mötet, en poäng de minst återupprepar här. Ettan är inte intressant.

10. Derby - Middlesbrough 2

Statistik
Två i grunden jämna aktörer drabbar samman på Pride Park Stadium där strecken ser ut att bli väl vänstervridna. Derby stod förvisso noterade för tre raka segrar inför mötet med Rotherham, men väl där föll Rooney och hans krigare platt. 0-3 var siffror som vittnade om att det finns en hel del kvar att jobba på för den gamla United-legendaren. Middlesbrough lyckades inte följa upp den starka poängen borta mot Norwich då de kapitulerade mot Brentford, men är det något lag Boro ska förlora mot är det serieledarna. Derby är en opponent som kommer att passa gästerna bättre och då blir valet att spela X2 där värdet finns.

11. Huddersfield - Wycombe X

Statistik
Ett av kupongens mest övervärderade gäng ser ut att bli Huddersfield. Då motståndet heter Wycombe infinner sig viss förståelse för favoriseringen av ettan, men om vi tittar till The Terriers prestationer den senaste tiden är streckningen befängd. Det är svängdörrar i de bakre leden och då den senaste viktorian kom under 2020 går det inte att spika ettan om vi ska jobba hög utdelning. Wycombe kommer med största sannolikhet att trilla ur The Championship då de inte håller för den här nivån, men med tanke på att all press ligger på Huddersfield betalar högersidan alldeles för bra för att inte testas. Dunka in alla tecken.

12. Sheffield Wednesday - Swansea 2

Statistik
Swansea stred tappert i veckans FA-cupfajt mot Manchester City, men att mäta sig med de ljusblå är det få lag som gör för tillfället. Steve Cooper gav Hourihane sparsamt med speltid och då Ayew inte spelade en sekund har trots allt två nyckelspelare fräscha ben inför mötet med Sheffield Wednesday. Det kan räcka långt, särskilt om Ugglorna uppträder som de gjorde mot Millwall. 1-4 i brakan var pinsamma siffror och även om det följdes upp med en triumf mot Wycombe är det inget snack om att tvåan går först på Hillsborough. Krysset säkrar upp på större rader.

13. Sunderland - Doncaster 2

Statistik
Mysiga League One tar vår hand när vi rör oss mot Stadium of Light för att avrunda kalaset. Om Sunderland ska synas i större sammanhang än på Netflix behöver de omvandla de fasligt många kryssen till desto fler segrar, en uppgift som blir allt än enkel med tanke på vilket motstånd som väntar under lördagen. Doncaster har vunnit tre av de fyra senaste i ligan och där sticker framför allt triumfen mot serieledarna Lincoln ut. Rensartvåan får absolut inte missas. Om råd alla tecken.


Singelstrecket! - Manchester City

Tottenham må ha vunnit två raka inbördes möten mot Manchester City, men då väldigt många faktorer talar emot Spurs inför lördagen bryts den trenden på Etihad. City kör över bakåtsträvarna från huvudstaden.

Kupongrensaren! - Coventry

Cardiff kommer visserligen från två raka segrar, men då de kommit mot beskedligt motstånd är det läge att syna den övervärderade ettan i Wales. Coventry slog Blånäsorna i det vändande mötet och kan definitivt upprepa bedriften i draklandet.


Spelförslag:

432 rader

1. Man City - Tottenham 1
2. Crystal P - Burnley x2
3. Brighton - Aston V 2
4. Watford - Bristol C 1
5. Norwich - Stoke 1x2
6. Rotherham - QPR 2
7. Reading - Millwall 1x
8. Cardiff - Coventry 1x2
9. Birmingham - Luton 2
10. Derby - Mboro x2
11. Huddersf. - Wycombe 1x2
12. Sheffield W - Swansea 2
13. Sunderland - Doncaster 12

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Man City - Tottenham 1
2. Crystal P - Burnley x2
3. Brighton - Aston V 2
4. Watford - Bristol C 1(x)
5. Norwich - Stoke 1x2
6. Rotherham - QPR 2
7. Reading - Millwall 1x2
8. Cardiff - Coventry 1x2
9. Birmingham - Luton (x)2
10. Derby - Mboro x2
11. Huddersf. - Wycombe (1x)2
12. Sheffield W - Swansea (x)2
13. Sunderland - Doncaster (1x)2Lämna in ditt Stryktips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td