Logga in
feb
14

Tips & Analys för Topptipset 15/2

Måndagens Topptips gör nedslag i sex länder där sju olika ligor står för underhållningen. Premier League bjuder bland annat på en potentiell megaskräll från huvudstaden medans FC Köpenhamn ska ses med god chans hemma mot Sönderjyske. Pacos de Ferreira är ett annat lag som måste ges plats. Häng med!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Måndag kl 18:59

1. West Ham - Sheffield United 1

Statistik
Vi inleder i Premier League men monsterskrällen, som ingressen påtalade, hittas inte på London Stadium. West Ham uppträder extremt stabilt under David Moyes ledning och flera spelare har lyft sig under skottens vingar. Antonio, Soucek och Rice spelar alla fotboll på en hög nivå. Sheffield United är förbättrade sedan nyår men upp till West Hams kaliber saknas fortfarande en hel del. The Championship hägrar för gästerna och till mer än ett kryss i London räcker det inte. Tydlig utgångsetta.

2. Chelsea - Newcastle X

Statistik
Chelsea har onekligen fått med sig resultaten sedan Thomas Tuchel tog över, men att säga att spelet sett bra ut vore att fara med osanning. De blåklädda är extremt sårbara vid omställningar och utan skadade försvarsgeneralen Thiago Silva saknas pondus i de bakre leden. Newcastle har extremt många skador att ta hänsyn till, men med fin form på bland andra Almirón och Saint-Maximin lockar den monumentala rensarsidan i öst otroligt mycket. Skatorna visade nyligen borta mot Everton, vinst 2-0, att de har kapaciteten när allt klaffar. Större under har skett än att Chelsea skulle tappa poäng mot Newcastle och vi är därför tidiga med alla tecken.

3. Cádiz - Athletic Bilbao X

Statistik
La Liga tar över stafettpinnen när vi vänder blickarna mot Andalusien där Cádiz tar emot Athletic Bilbao. Efter en magisk start på säsongen har Den gula ubåten tappat styrfart mot slutet och det skulle inte förvåna om Cádiz får kämpa för nytt kontrakt under våren. Nykomlingarna ska dock inte känna sig slagna på förhand när ett tröttkört Bilbao står på andra sidan. Baskerna har matchats otroligt hårt mot slutet och kommer från en tuff semifinal i Copa del Rey mot Levante i torsdags. Den lär sitta i benen här. Utgå från mitten och gardera efter plånbok.

4. Hellas Verona - Parma 2

Statistik
Roberto D’Aversa var en hyllad man då han tog upp Parma i Serie A. Sedermera fick han lämna sin post då formen avtog i finrummet, men sedan en tid tillbaka är D’Aversa återanställd för att försöka rädda skinklaget kvar i Serie A. Cirkusen är fullständig, men även om gästernas form inte är mycket att skriva hem om ska de ändå inte räknas bort mot Hellas Verona. Värdarna trivs inte i favoritkostymen och med ett ansatt truppläge går det verkligen inte att lita på Hellas. Den lågt streckade tvåan ska finnas med redan från start och på större system kopplas hela spannet på.

5. FC Köpenhamn - Sönderjyske 1

Statistik
FC Köpenhamns höst var mörk i kubik och till slut fanns inget annat val än att låta Ståle Solbakken lämna tränarbänken. Jess Thorup har givit de vitklädda välbehövlig stadga och FCK har faktiskt vunnit två raka fajter sedan återstarten av Superligaen. På den vägen kan huvudstadslaget mycket väl fortsätta när Sönderjyske gästar Parken. Besökarna torskade senast mot Vejle och i det vändande mötet mot FCK var det aldrig något snack. Karl-Johan Johnsson och company vann då med 3-1 och liknande siffror är att vänta här. Ettan singlas.

6. Gent - Mouscron 1

Statistik
På tal om förväntade topplag som haft en höst att förglömma kommer vi osökt till Gent i Jupiler League. En plats på den undre halvan var knappast vad någon med anknytningar till De Buffalo’s hade förväntat sig när serien sparkades igång. Värdarna förtjänar dock att ligga där de ligger och även om det har sett bättre ut sedan nyår vittnar formraden om tre raka kryss. Den oförmågan är värd att ta i beaktande när Mouscron kommer på besök. “Tre enkla” är inte att förvänta från Gents sida, något Mouscrons 1-1 mot Anderlecht går i god för. Krysset ska med.

7. Sporting - Pacos de Ferreira X

Statistik
Bruno Fernandes har som bekant lyft Manchester United flera hack och i hans frånvaro har Pedro Goncalves tagit över tronen i Sporting. Mittfältaren har gjort braksuccé i år och 14 gjorda mål har givit både skytteligaledning och intresse från stora europeiska drakar. Även om Sporting inte förlorat i ligaspelet hittills går de ändå inte säkra mot Pacos de Ferreira. Gästerna är med i kampen om Europaplatser och då Amorims mannar darrat något i sina prestationer den senaste tiden är det extremt lockande att gardera upp för säsongens första torsk på Estádio José Alvalade med alla tecken. Vamos Pacos!

8. Real Oviedo - Lugo 1

Statistik
Så värst mycket “vamos” lär det inte bli när vi avrundar i spanska Segunda División. Real Oviedo stred för några säsonger sedan om uppflyttning till La Liga, men det är värdarna långt ifrån att göra i modern nutid. Inför måndagen skiljer tre poäng ner till giljotinen, ett avstånd den anrika föreningen dock ska ses med god chans att utöka när Lugo kommer på besök. Gästerna är högst beskedliga på resande fot och har faktiskt bara vunnit två matcher hittills utanför hemtrakterna. Det blir inte fler i Asturien. 1X spelas.


Singelstrecket! - FC Köpenhamn

FC Köpenhamn har visat klass sedan återstarten och ska absolut inte räknas bort från guldet. Sönderjyske är inga duvungar men klarar inte av att stå emot under 90 minuter på Parken.

Kupongrensaren! - Pacos de Ferreira

Sporting stormar mot guldet men en hel del trepoängare har varit i absolut snålaste laget mot slutet. Pacos de Ferreira står för en kanonsäsong och är definitivt kapabla att störa i Lissabon. Högersidan måste finnas med.


Spelförslag:

72 rader

1. West Ham - Sheffield U 1
2. Chelsea - Newcastle 1x2
3. Cádiz - Athletic Bilbao x
4. Hellas Verona - Parma 12
5. Köpenhamn - Sönderj. 1
6. Gent - Mouscron 1x
7. Sporting - P.Ferreira 1x2
8. Real Oviedo - Lugo 1x

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. West Ham - Sheffield U 1(x)
2. Chelsea - Newcastle 1x2
3. Cádiz - Athletic Bilbao (1)x(2)
4. Hellas Verona - Parma 1x2
5. Köpenhamn - Sönderj. 1
6. Gent - Mouscron 1(x)
7. Sporting - P.Ferreira 1x2
8. Real Oviedo - Lugo 1xLämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td