Logga in
feb
16

Tips & Analys för Europatipset 17/2

Massor av fin fotboll tar plats på onsdagens Europatips. Vi inleder på absolut mest högoktaniga vis med Champions League och sedan går resan via Premier League, La Liga, Ligue 1 och The Championship. Avslutar gör vi i Segunda División. Plattan i mattan!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Porto - Juventus 2

Statistik
Lagom till Champions League ska dra igång har Porto börjat darra. Fyra raka tävlingsmatcher har renderat i oavgjort och under tisdagen väntar betydligt tuffare motstånd än bland andra Belenenses och Boavista. Juventus reser till Dragao utan bland andra Cuadrado, Dybala och Arthur, men nog ska “Den gamla damen” gälla som favoriter ändå. En viss Ronaldo lyfter sig alltid vid den här tidpunkten på året och troligtvis får Porto rikta in sig på att försvara från start- till slutsignal. Utgångstvåan garderas endast upp med krysset på grund av hård streckning.

2. Sevilla - Dortmund 1

Statistik
Från Portugal till fantastiska Ramón Sánchez Pizjuán i Andalusien. Sevilla är inne i ett makalöst stim för tillfället med inte mindre än nio (!) raka tävlingssegrar. Än mer imponerande är att andalusierna endast släppt in ett mål under samma period. Ocampos, Navas och Acuna missar troligtvis mötet med Borussia Dortmund, men lita på att den taktiskt väldrillade Lopetegui har ersättare redo att axla tomrummen. Dortmunds skadelista är än värre då hela fem normalt givna startspelare, däribland Bürki och Witsel, lämnas hemma i Tyskland. BVB har också svajat mot slutet och det är inte omöjligt att Håland och company får försöka vända ett underläge i returen. Ettan gillas starkt trots något för hög procent.

3. Everton - Manchester City 2

Statistik
Champions League lämnas snabbt därhän då vi förflyttar oss till England där den potentiella CL-slutsegraren Manchester City ska ta sig an Everton på Goodison Park. Senast det var spel på den här arenan torskade värdarna klart mot Fulham. Dominic Calvert-Lewin fanns då inte med på grund av skada och även om det ryktas om speltid för anfallaren här slår Ancelotti och övriga ur enormt underläge. City är förmodligen världens bästa lag just nu och då det tisslas och tasslas om att Kevin De Bruyne är redo för spel darrar benen hos The Toffees. Tvåa med eftertryck.

4. Burnley - Fulham 2

Statistik
Burnley hade inga problem med att avfärda ett dysfunktionellt Crystal Palace senast. 3-0 var rättvisa siffror men orosmoln fanns ändå då Ben Mee linkade av med en huvudskada. Det ska inte vara någon större fara med mittbacken, men restriktioner vid huvudskador innebär att han inte kommer till spel mot Fulham. Det är ett rejält avbräck för Burnley som blir alldeles för stora favoriter. The Cottagers imponerade mot Everton och glädjande nog slog Josh Maja in båda målen i 2-0-segern. Kommer anfallaren igång med sin målproduktion ska Scott Parker och company kunna greja ny biljett i Premier League. Den lågt streckade tvåan går först och följs sedan av krysset.

5. Levante - Atlético Madrid X

Statistik
Levante har lyft sig rejält under 2021 och har förutom en framskjuten tabellplacering också tagit sig fram till semifinal i Copa del Rey. Det hårda matchandet innebar emellertid att Grodorna fick tufft att ladda om senast mot Osasuna (0-1 i brakan) och därmed bröts den dittills långa förlustfria sviten. Än tuffare emot nu när Atlético Madrid kommer på besök, men chanslösa är värdarna inte. Simeone brottas med en lång skadelista och då Champions League-slutspelet ligger alldeles runt hörnet är frågan om El Cholo vågar riskera sina friska nyckelspelare alltför mycket med tanke på det enorma försprånget Madrassmakarna har i La Liga. Den monumentala rensarsidan i väst får gärna ta plats redan på mindre system.

6. Marseille - Nice 2

Statistik
Krisen vet inga gränser i Marseille. 0-0 borta mot Bordeaux var kanske inte fy skam tänker många, men det borde varit ännu värre. Les Olympiens fick Benedetto och Balerdi tidigt utvisade i den andra halvleken och även om det tyder på viss styrka att få med sig poäng ändå saknas duon när Nice kommer på besök. Trots det ser ettan ut att övervärderas vilket får anses skevt. Gästerna är ett högkapabelt gäng som efter två raka tävlingssegrar var på vippen att lugga PSG på poäng senast. Kommer de upp i liknande nivå på Stade Vélodrome ligger retroaktiv utdelning i luften. Avslag på ettan.

7. Barnsley - Blackburn 2

Statistik
Vi slår läger i The Championship som sånär guidar oss hela vägen in i mål. Barnsley blev laget som sent omsider bröt Brentfords enorma förlustfria svit när The Tykes vann med 2-0 i söndags. Viktorian var ett fint kvitto på att Ismaëls manskap är att räkna med mot samtliga lag i andraligan, men här får värdarna se upp. Blackburn blandar och ger men när de har sin dag är Armstrong och company inte lätta att tas med. Det fick Barnsley erfara i det vändande mötet och med fint värde på tvåan är gubben (etta-tvåa) ett tämligen givet val mellan två offensiva kombattanter.

8. Bournemouth - Rotherham X

Statistik
Interimtränaren Jonathan Woodgate har varken förbättrat eller försämrat Bournemouth sedan han tog över. Det börjar nu ryktas om att en permanent bas är på ingång och i den ovetskapen lockar inte alls över 70 procent på ett för tillfället svajigt hemmalag. Körsbärens anfallsspel tenderar att bli väl statiskt emellanåt och det skulle inte förvåna om Rotherham lyckas störa på Vitality Stadium. Gästerna är ett defensivt skickligt lag i grunden där också offensiven vaknat till liv mot slutet. Som strecken sitter är hela spannet att föredra så tidigt som möjligt.

9. Coventry - Norwich X

Statistik
Det var proppen ur för Norwich i lördags när Stoke slogs tillbaka med 4-1. Att braksegern kom mot just The Potters ska finnas med i beräkningarna här. Stoke är för stunden ett sämre lag än Coventry vilket tipparna inte tycks hålla med om. Mange Hedmans gamla gäng visade mot Watford (0-0) vad de är kapabla till och större under har skett än att värdarna skulle lyckas stänga ner ett Norwich som tidigare haft stora problem med lågt stående försvar. Krysset lockar även om alla tecken smakar bäst.

10. Millwall - Birmingham 1

Statistik
Länge har det pratats om att Wycombe är det sämsta laget i The Championship, men snart är inte Birmingham långt ifrån samma benämning. Aitor Karanka får ingenting att stämma tillsammans med sina adepter och onsdagens uppgift är också den en marig sådan. Millwall kommer från totalt 6-2 mot Sheffield Wednesday och Reading och att The Den är ett svårintaget fort är sedan gammalt. Birmingham har med det sagt en förmåga att tråka sönder en match och när ettan streckas i högsta laget bör krysset ges plats. Millwall är trots allt ligans mest kryssglada lag.

11. QPR - Brentford 2

Statistik
Efter 21 (!) raka ligamatcher utan förlust blev Barnsley övermäktiga för Brentford. Således övergavs serieledningen till Norwich, men insatsen gick trots allt inte att klaga på. Fortsätter Thomas Franks mannar på inslagen väg är det svårt att se The Bees inte gå direkt upp i Premier League. Enkelt blir det med det sagt inte att lägga Queens Park Rangers på rygg. The Hoops har fått sig ett lyft sedan det framgångsrika januarifönstret och fyra segrar på de fem senaste ska inte underskattas. Mycket kan dessutom hända i ett derby och finns deg över är det inte dumt att måla med bred pensel.

12. Swansea - Nottingham X

Statistik
The Championship avrundas i Wales med ett fullkomligen sönderstreckat Swansea. Efter att ha fått däng av Manchester City i FA-cupen fick Svanarna sin planerade ligafajt mot Sheffield Wednesday uppskjuten då planen var ospelbar. Således riskerar viss rytm att ha försvunnit från walesarna. Nottingham är å sin sida på rejäl uppgång efter fyra raka utan torsk och 0-0 senast mot Bournemouth var ett viktigt kvitto på att Sherifferna kan mäta sig med de allra bästa. Utgå från mitten även här och måla sedan efter vad finanserna tillåter.

13. Leganés - Almería 1

Statistik
Butiken stänger i Segunda División där Leganés andas morgonluft. Tidigare legendariske tränaren Asier Garitano är åter på posten hos huvudstadslaget och det har givit värdarna blodad tand. Tre raka segrar har givit kontakt med direktplatserna till La Liga och Leganés ska ses med god chans även här trots att det är Almería som står på andra sidan. Tabelltrean slog Las Palmas senast, men mot ligans bästa hemmalag får gästerna snällt finna sig i att slå ur underläge. Ettan är en sund spik till runt 40-45 procent.


Singelstrecket! - Manchester City

Everton har rejäla skadebekymmer och såg inte alls bra ut mot Fulham. Nu väntar Manchester City och det är givetvis flera resor värre. Den ljusblå maskinen kör över The Toffees.

Kupongrensaren! - Rotherham

Rotherham har verkligen fått igång offensiven mot slutet och ska inte räknas bort mot ett Bournemouth som svajar betänkligt för stunden. Högersidan är av högsta prio i match 8.


Spelförslag:

432 rader

1. Porto - Juventus 2
2. Sevilla - Dortmund 1
3. Everton - Man City 2
4. Burnley - Fulham 2
5. Levante - A.Madrid 1x2
6. Marseille - Nice x2
7. Barnsley - Blackburn 12
8. Bournem. - Rotherham 1x2
9. Coventry - Norwich 1x2
10. Millwall - Birmingham 1x
11. QPR - Brentford 12
12. Swansea - Nottingham x
13. Leganés - Almería 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Porto - Juventus (x)2
2. Sevilla - Dortmund 1
3. Everton - Man City 2
4. Burnley - Fulham (x)2
5. Levante - A.Madrid 1x2
6. Marseille - Nice x2
7. Barnsley - Blackburn (1)2
8. Bournem. - Rotherham 1x2
9. Coventry - Norwich (1)x(2)
10. Millwall - Birmingham 1x
11. QPR - Brentford 1x2
12. Swansea - Nottingham (1)x(2)
13. Leganés - Almería 1Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td