Logga in
feb
20

Tips & Analys för Europatipset 21/2

Europatipset står för dörren och det är sannerligen ett högoktanigt sådant vi fotbollsromantiker bjuds på. Samtliga fem toppligor finns representerade och vi kan bland annat utlova spikdrag i England och Italien samt en liten rövare i Tyskland. Potentiella skrälldrag hittas bland annat i Baskien och i två huvudstäder. Nu gasar vi!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:59

1. Arsenal - Manchester City 2

Statistik
Med buller och bång släpper vi lös härligheten med inledningen på Emirates i norra London. Arsenal har förbättrats spelmässigt mot slutet, men då resultaten alltjämt fortsätter att vara av blandad karaktär är Artetas rödvita Londonbor inte att lita på. The Gunners kommer dessutom att få det hett om snoken när Manchester City står på andra sidan. Den ljusblå slåttermaskinen bromsar inte för någon och Pep Guardiola sover garanterat som en prins om nätterna när klasslirare som De Bruyne och Agüero är tillbaka och redo för spel. Tvåan är ohotad mellan de gamla kollegorna.

2. Manchester United - Newcastle 1

Statistik
På förhand talades det om att Manchester United skulle få problem i mötet med Real Sociedad. Icke sa Ole och beordrade ut sina Röda djävlar på en baskisk slakt. 4-0 åkte United hem med och dubbelmötet får därmed anses redan vara avgjort. Kapabla till liknande siffror är värdarna när ett vingklippt Newcastle står på andra sidan, men vi kan inte bara strunta i streckningen. Värdarna har visat förr att inställningen tenderar att inte vara på topp mot på förhand överkomligt motstånd och när krysset betalar mängder får ettan snällt finna sig i att vara garderad.

3. Aston Villa - Leicester 1

Statistik
Villa Park är sista arena till rakning i penningstinna Premier League där Aston Villa tar emot Leicester. På ganska svajigt manér har Jack Grealish och company tagit sig igenom den senaste tiden. Segrar och hållna nollor mot Arsenal och Southampton imponerar, men nederlag mot Burnley och West Ham drar samtidigt ner helhetsbetyget. Med tanke på att Leicester var i farten så sent som i torsdags får Villa utgångstecknet, men den bräckliga ettan ska knappast lämnas ensam. Ett flak Red Bull och 400 espresso shots är allt som krävs för att Jamie Vardy ska sänka vilken opponent som helst och när Villa saknar ordinarie högerbacken Cash lär Rävarna fokusera på att attackera värdarnas högerflank. Det kan bära långt. Alla tecken är att föredra om finanserna tillåter.

4. Milan - Inter 2

Statistik
Det vankas Derby della Madonnina i modehuvudstaden och efter torsken mot Spezia är det inte Zlatan Ibrahimovic som går först ut på catwalken. Den leds istället av Romelu Lukaku och det skulle inte förvåna om belgaren sparkar ner svensken från podiet under söndagen. Inter ser ruskigt svårstoppade ut just nu och då Milan är ett slitet gäng efter torsdagens 2-2 mot Crvena Zvezda är det fördel de blåsvarta i stadskampen. Tvåan är en spik att luta sig mot hela vägen upp till 50 procent.

5. Atalanta - Napoli 1

Statistik
Högoktanigt blir det även i Bergamo där Gasperini ska brottas med Gattuso. Vem som hade vunnit den brottningsmatchen är tämligen givet, men i denna fotbollsmatch är det fördel Glenn Strömbergs gamla lag. Atalanta slog just Napoli på eget gräs för drygt två veckor sedan, då i cupen, och kan mycket väl upprepa den bedriften här. Detta då gästerna har skadebekymmer i de bakre leden, men en liten brasklapp måste ändå skjutas in för Insigne och grabbarna i offensiven. Har Neapel-sonen en av sina bättre dagar kan mycket hända och därför är det ingen dum idé att få med den lågt streckade tvåan på större rader.

6. Benevento - Roma X

Statistik
Alla skrälldrag fick inte plats i ingressen. Ett som inte nämndes var det vi nu ska titta till på Ciro Vigorito. Roma har stått för en kanonsäsong hittills och biter sig fast i den absoluta toppstriden, främst tack vare ett sanslöst starkt spel i egen borg. På främmande mark trivs dock romarna inte lika bra och med en tuff fajt mot Braga och resan som hörde till i torsdags kommer det inte bli lätt att ladda om inför bataljen med Benevento. Pippo Inzaghis manskap viker aldrig ner sig och med poängplock i tre av de fyra senaste kamperna vädrar värdarna nya pinnar under söndagen. Till excellent värde måste vänstersidan ackompanjera tvåan redan på mindre system.

7. Athletic Bilbao - Villarreal 1

Statistik
Till Baskien far vi härnäst men skrällen som ingressen skvallrade om låter vänta på sig ett litet tag. Athletic Bilbao var för bara en dryg vecka sedan inne i ett hårt matchande som tog ut sin rätt över resultaten, men efter 4-0-segern mot Cádiz har nu baskerna fått ladda upp i en vecka inför dusten med Villarreal. Det kommer att göra Marcelinos gunstlingar gott och på San Mamés är det erkänt svårt att få något med sig. Villarreal har i sin tur tagit över värdarnas fullspäckade schema, med torsdagsmatch och resa i benen kan inte “Den gula ubåten” hoppas på mer än en pinne här. 1X är ett lås.

8. Huesca - Granada 1

Statistik
Stackars Huesca fortsätter att prestera fin fotboll utan att få i närheten av tillräckligt många poäng. Starka insatser mot såväl Real Madrid som Sevilla vittnar ändå om att värdarna definitivt inte gett upp hoppet och mot ett Granada som stred i torsdags mot Napoli ska evighetsmaskinen Okazaki och hans kumpaner inte känna sig slagna på förhand. De andalusiska gästerna är i grunden ett bättre lag, men då tröttheten riskerar att bli påtaglig är det kanonläge att börja med den undervärderade ettan. Garderas görs det sedan i samråd med finansinspektionen.

9. Real Sociedad - Alavés 2

Statistik
Tillbaka till Baskien och kupongens allra bästa skrälläge. Självbilden är raserad i Real Sociedad efter den hädiska käftsmäll de åkte på mot Manchester United. Isak och övriga hade hoppats på mer än 0-4 i brakan men insatsen höll inte på långa vägar måttet. Att La Real vaknar upp på söndagsmorgonen med stånk och stön efter den överkörningen bådar heller inte gott inför derbyt mot Alavés. John Guidetti med kamrater har 1-1-0 på de två senaste derbyna mot La Real och med motivation i överflöd samt en fysisk fördel inför stundande dust är X2 till magiskt värde helt klart ett spännande val.

10. PSG - Monaco X

Statistik
Vi lämnar paellan därhän och riktar istället blickarna mot de finaste av snigelätare i franska Ligue 1. PSG får för en gångs skull rejält motstånd i jakten på ligatiteln där Lille, Lyon och Monaco samtliga siktar på att snuva förhandsfavoriten på guldet. 4-1 mot Barcelona tidigare i veckan var ett styrkebesked från Pochettinos mannar, men för den sakens skull ska Monaco inte räknas bort i huvudstaden. Neymar finns inte med i parisarnas trupp och när gästerna själva besitter klasslirare som Ben Yedder, Volland och Golovin är den övervärderade ettan en hotad sådan. Riklig målning är ett måste på Parc des Princes.

11. Nice - Metz 2

Statistik
Nice gör en inte så nice säsong hittills. Det faktum att rivierans finest befinner sig på den undre halvan är undermåligt och då det är alldeles för långt upp till strid om Europaplatser återstår i princip bara en transportsträcka för att ta säsongen i mål. Motivationen lär med andra ord vara bristfällig från Les Aiglons och då är det läge att titta åt andra hållet. Där står ett Metz som i sin tur gör sin bästa säsong i mannaminne. De defensivt väloljade gästerna har en Europaplats i sikte och när värdet finnes i österled är X2 ett sunt val.

12. Hertha Berlin - RB Leipzig X

Statistik
Red Bull ger dig vingar sägs det och tittar vi på Leipzigs förtroende från svenska folket kan vi konstatera att läskedryck intagits. Tjurarna streckas utom reson i huvudstaden och det tycks liksom inte spela någon roll att gästerna kommer från en tuff smäll mot Liverpool i veckan. Att ladda om batterierna kommer inte att bli enkelt när Hertha Berlin står på andra sidan. Die Alte Dame har stått för en hädisk säsong hittills men med det sagt finns enormt kunnande i truppen. Det låter vi återspeglas i streckningen med en helgardering.

13. Hoffenheim - Werder Bremen 2

Statistik
Den sista kopplingen till ingressen görs på PreZero Arena. Rövare var ordet och det ska förklaras varför en sådan dras. I höstas hade Hoffenheim otroliga problem i Bundesliga när de samtidigt dubbelspelade i Europa League. Som bekant drog den turneringen igång igen i torsdags och då fick söndagens värdförening bara 3-3 borta mot Molde. På frågan om Hoffenheim hinner ladda om krafterna till söndagens möte med Werder Bremen är svaret nej och därför tittar vi österut. Markus Rosenbergs gamla lag har trivts bättre bortavid än på eget gräs den här säsongen och med spetslirare som Sargent och Rashica gillas gästerna starkt. Tvåan är en chansspik från den högre skolan, men en icke desto mindre trolig och rolig sådan.


Singelstrecket! - Manchester City

Ett tröttkört Arsenal mot ett Manchester City med ljusnande truppläge. Det kan bara sluta på ett sätt. City vinner klart på Emirates.

Kupongrensaren! - Alavés

Mörbultade efter att ha blivit kölhalade av Manchester United ska Real Sociedad upp i ringen igen. På andra sidan står ett högmotiverat Alavés som inte kommer vika en tum i derbyt. Den värdeladdade högersidan är vägen att gå på Anoeta.


Spelförslag:

432 rader

1. Arsenal - Man City 2
2. Man United - Newcastle 1x
3. Aston Villa - Leicester 1
4. Milan - Inter 2
5. Atalanta - Napoli 1
6. Benevento - Roma 1x2
7. A.Bilbao - Villarreal 1x
8. Huesca - Granada 1
9. Sociedad - Alavés x2
10. PSG - Monaco 1x2
11. Nice - Metz x2
12. H.Berlin - Leipzig 1x2
13. Hoffenheim - W.Bremen 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Arsenal - Man City 2
2. Man United - Newcastle 1x
3. Aston Villa - Leicester 1x2
4. Milan - Inter 2
5. Atalanta - Napoli 1(2)
6. Benevento - Roma 1x2
7. A.Bilbao - Villarreal 1(x)
8. Huesca - Granada 1(x2)
9. Sociedad - Alavés (x)2
10. PSG - Monaco 1x2
11. Nice - Metz x2
12. H.Berlin - Leipzig 1(x2)
13. Hoffenheim - W.Bremen 2Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td