Logga in
feb
22

Tips & Analys för Topptipset 23/2

Återigen får vi en härlig “Champion-tisdag” att brottas med då Champions League och The Championship tar plats på kupongen. Trots neutral mark gillar vi Atlético Madrid mot Chelsea medans Bayern München troligtvis kan få problem med Lazio. I England litar vi blint på The Royals. Häng med!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Tisdag kl 19:59

1. Atlético Madrid - Chelsea 1

Statistik
Precis som ingressen avslöjade är det neutral mark som gäller mellan Atlético Madrid och Chelsea. Detta möte kommer att gå av stapeln i Rumänien men trots det ska spanjorerna hållas snäppet högre. Diego Simeones mannar har visat upp en sällan skådad stabilitet under säsongen och med Suárez på topp finns en matchvinnare av rang. Chelsea har fått med sig resultaten under Tuchels ledning, men i ärlighetens namn har de blåklädda knappast imponerat spelmässigt. Frågetecken finns dessutom på Silva, Pulisic och Abraham, lirare som hade behövts här. Strecka från vänster i Bukarest.

2. Lazio - Bayern München X

Statistik
Det har varit grus i det vanligtvis segerrika tyska maskineriet Bayern München mot slutet. En poäng på de två senaste kamperna i Bundesliga imponerar inte och Hansi Flick har en lång skadelista att förhålla sig till när resan går till Rom under tisdagen. Här väntar ett högkapabelt Lazio som lär gå all in för att få med sig ett så bra resultat som möjligt till returen. Immobile är ett hot som tyskarna får se upp med och här går inte FCB så säkra som strecken gör gällande. Måla hela vägen och håll en tumme för Simone Inzaghis manskap.

3. Middlesbrough - Bristol City 1

Statistik
Över till The Championship där särskilt ett gäng utmärker sig för stunden. Bristol City har förlorat sju (!) raka tävlingsmatcher och som om inte det vore nog har The Robins bara lyckats göra mål i en enda av de sju dusterna. Formsvackan är således brutal och det kommer inte att bli enkelt att tas med Middlesbrough heller. Boro visar smygform med två raka triumfer och värdarna är definitivt bra nog för att kunna utmana om en playoffplats i vår. Ettan är en potentiell spik men då den riskerar att streckas för högt är krysset ett sunt komplement redan på mindre system.

4. Derby - Huddersfield 1

Statistik
4-1 mot Swansea var ett rejält styrkebesked från Huddersfield. Den segern ska dock inte vägas in för tungt inför dusten på Pride Park Stadium då The Terriers är ett av The Championships allra sämsta lag på resande fot. Derby har höjt sig minst en nivå sedan Wayne Rooney iklätt sig permanent tränarroll och på eget gräs är The Rams normalt svåra att tas med. Huddersfields oberäknelighet bäddar för att tvåan får åka med, men fokus bör helt klart ligga på den troliga ettan. Detta är Derbys fajt att förlora.

5. Birmingham - Norwich X

Statistik
Via tre raka segrar har Norwich återtagit serieledningen från Brentford. Säkra går dock inte Kanariefåglarna på St. Andrew’s där en elva man svårforcerad mur kommer att stå på andra sidan. Just lågt stående block har Norwich haft problem med att låsa upp under säsongens gång och när tvåan övervärderas blickar vi omgående mot garderingar. Birmingham kommer stärkta efter segern mot Sheffield Wednesday och även om spelet sällan imponerar besitter värdarna ett par spelare som kan ställa till problem för de gulgröna gästerna. Måla tvärs över.

6. Rotherham - Nottingham 2

Statistik
Relativt ovisst möte på New York Stadium mellan ett Rotherham som sällan viker ner sig och ett under vintern förbättrat Nottingham. Chris Hughton har långt om länge lyckats få Sherifferna att matcha grundkapaciteten de besitter, men helt att lita på är trots allt inte gästerna. Rotherham kommer i sin tur från tre raka nederlag, men samtliga har kommit mot lag de inte kalkylerat med poängplock emot. Här ska värdarna kunna bjuda upp till dans och även om X2 är ett tänkbart val betalar vi gärna också för ettan på större system.

7. Wycombe - Reading 2

Statistik
Wycombe har visat ganska fina takter mot slutet även om det ser tufft ut att klara nytt kontrakt. Ger upp gör aldrig värdarna, men det ska också sägas att The Chairboys sällan räcker till när motståndet i grunden är övermäktigt. Det är det under tisdagen då Reading gästar Adams Park. The Royals har ruggig spets i bland andra Joao, Olise och Richards, spelare som kommer att hota Wycombes stabbiga försvar flera gånger om. Med tanke på att hemmalaget är piskade att anfalla kommer dessutom fina omställningsytor att uppstå för Reading och sådana ytor är tidigare nämnda lirare mer än kapabla att utnyttja. Tvåan singlas.

8. Luton - Millwall X

Statistik
Oerhört jämn kamp att vänta på Kenilworth Road mellan Luton och Millwall. Formmässigt är det fördel Lejonen som inte torskat någon av de sju senaste i ligaspelet, men på sin hemmabana är Luton alltid att räkna med. Raden 5-5-4 stärker det påståendet och även om risken för kryss är överhängande är det här en kamp som gör sig allra bäst helgarderad. Känslan är att en fast situation åt något håll kan bli avgörande på en av Englands mest charmiga arenor.


Singelstrecket! - Reading

Reading har befäst sin topplacering och med högkaratiga spelare i offensiven är The Royals ruskigt svårstoppade. Usla Wycombe kommer inte att ha något att sätta emot gästerna.

Kupongrensaren! - Lazio

Bayern München brottas med skadebekymmer och tveksam form. Lazio går inte heller som tåget för tillfället men besitter med det sagt nog med hot för att kunna rå på tyskarna i Rom.


Spelförslag:

72 rader

1. A.Madrid - Chelsea 1
2. Lazio - B.München 1x2
3. Mboro - Bristol City 1x
4. Derby - Huddersfield 12
5. Birmingham - Norwich 1x2
6. Rotherham - Nottingham x2
7. Wycombe - Reading 2
8. Luton - Millwall x

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. A.Madrid - Chelsea 1(x)
2. Lazio - B.München 1x2
3. Mboro - Bristol City 1x
4. Derby - Huddersfield 1(2)
5. Birmingham - Norwich 1x2
6. Rotherham - Nottingham 1x2
7. Wycombe - Reading 2
8. Luton - Millwall (1)x(2)Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td