Logga in
mar
01

Tips & Analys för Topptipset 1/3

Mars och våren står för dörren och så gör även ett rykande färskt Topptips. Sex olika länder står för underhållningen där det bland annat ska bli spännande att se hur Malmö FF uppträder i Göteborg efter premiärtorsken mot Västerås i Svenska Cupen. Häng med i analysen!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Måndag kl 18:59

1. Everton - Southampton 1

Statistik
Det ser mörkt ut för Southampton som fortsätter att förlora och åter förlora. En inspelad poäng av de 24 (!) senaste möjliga är katastrofala siffror och dessutom brottas Helgonen med stora skadebekymmer. Därför skulle det inte förvåna om Hassenhüttl och company blir indragna i bottenstriden på riktigt. Everton utmanar i andra änden av tabellen och The Toffees har också det bästa truppläget på mycket länge att tillgå. Stärkta efter derbysegern mot Liverpool plockar värdarna minst en pinne på Goodison Park. Strecka från vänster.

2. Real Madrid - Real Sociedad X

Statistik
Ett blekt Real Madrid var trots en man mer på banan knappast värda segern mot Atalanta. Marängerna stod för en stilstudie i gå-fotboll och Zidanes manskap lär få problem i returen. Innan den spelas ska de vitklädda brottas med Real Sociedad i ligaspelet och det kommer sannerligen inte att bli en enkel uppgift. Ramos, Benzema, Hazard och Carvajal väntas missa mötet med baskerna och det är samtliga tunga avbräck. La Real har en stekhet Alexander Isak på topp och ska absolut inte räknas bort i huvudstaden. Alla tecken.

3. GAIS - Malmö FF 2

Statistik
De regerande- och mesta svenska mästarna gick på en mina i premiäromgången av Svenska Cupen. Ett lojt och oinspirerat Malmö FF torskade med 1-2 mot Västerås hemma på Malmö IP och skåningarna sitter därmed i en ansträngd sits inför återstoden av gruppspelet. Seger är ett måste på Bravida Arena där GAIS står på andra sidan plastmattan. Makrillarna slog i sin tur Halmstad med 2-0, men lika roligt blir det inte här. Ett uppretat MFF steppar upp och slår de grönsvarta tämligen komfortabelt. Tvåan är en stålspik.

4. Sönderjyske - Lyngby 1

Statistik
Lyngby och Horsens kamperar om att vara sämst i Superligaen och inför måndagen är det fördel de sistnämnda. Lyngby kommer med det sagt boostade efter 2-2 i derbyt mot FC Köpenhamn senast och helt säkra går inte ett övervärderat Sönderjyske trots fördelen av egen borg. Värdarna är i grunden det bättre laget men prestationerna tenderar också att svaja rejält när de ljusblå är i farten. 1X går först men här rekommenderas hela spannet om plånboken tillåter.

5. OH Leuven - Royal Antwerp 2

Statistik
Royal Antwerp räckte inte till mot Rangers i Europa League-slutspelet och nu gäller det att samla kraft för att höja den svaga formen i ligaspelet. Borta mot ett i grunden klart svagare OH Leuven ska Refaelov och hans kumpaner ses med god vinstchans. Värdföreningen är inte heller dem inne i en trend värd att skriva hem om och med bara en seger på de sju senaste tävlingsmatcherna blir det inte mer än en poäng mot tabelltvåan. X2 är ett lås alla dagar i veckan.

6. Benfica - Rio Ave X

Statistik
Efter uttåget ur Europa League mot Arsenal återstår inte mycket av Benficas hittills usla säsong. Guldet är kört sedan länge och då den karismatiske Jorge Jesus valde att medialt svinga vilt mot supportrarna inför returen mot Arsenal går det att påstå att det brinner i Lissabon just nu. Rio Ave är en opponent som Örnarna normalt ska kunna städa av, men för stunden går det inte att lita på Benfica. Gästerna visade i kvalet mot Europa League vad de är kapabla till då Milan gavs enorma problem och när högersidan rensar så ofantligt bra åker den med redan på mindre system.

7. Moreirense - Belenenses X

Statistik
Svårsiad drabbning från Primeira Ligas mittersta regioner. Moreirense har på det stora hela stått för en stabil säsong, men upp till lagen som strider om Europaplatser skiljer det alldeles för mycket. Samma melodi gäller för gästande Belenenses som parkerar in fyra poäng nedanför Moreirense. Anders Anderssons gamla lag är svåra att få hål på och ska kunna stå upp bra i Guimaraes. Krysset är en lämplig utgång i en förmodat målsnål batalj, tillåter finanserna bör dock penseln gå hela vägen.

8. Mirandés - Málaga 1

Statistik
Vi avrundar måndagen med ett återbesök i Spanien, men denna gång riktar vi fokus mot Segunda División istället för finrummet som tidigare. Mirandés är med i kampen om playoff-platserna och har, bortsett torsken mot Ponferradina senast, visat gott gry den senaste tiden. Málaga är inte helt borta från playoff de heller, men två nederlag sett till de tre senaste omgångarna vittnar om att formen inte är på topp hos de blåvita. 1X torde räcka långt.


Singelstrecket! - Malmö FF

Plumpen mot Västerås var pinsam och här behöver Di Blåe stämma i bäcken. Det får GAIS sota för. Bergtvåa på Bravida Arena.

Kupongrensaren! - Rio Ave

Rio Ave kan väldigt mycket i sina bästa stunder och mot ett för dagen opålitligt Benfica måste högersidan testas tidigt. Vamos Vilacondenses!


Spelförslag:

72 rader

1. Everton - Southampton 1
2. Real Madrid - Sociedad 1x2
3. GAIS - Malmö FF 2
4. Sönderjyske - Lyngby 1x
5. Leuven - R.Antwerp x2
6. Benfica - Rio Ave 1x2
7. Moreirense - Belenenses x
8. Mirandés - Málaga 1x

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Everton - Southampton 1(x)
2. Real Madrid - Sociedad 1x2
3. GAIS - Malmö FF 2
4. Sönderjyske - Lyngby 1x2
5. Leuven - R.Antwerp (x)2
6. Benfica - Rio Ave 1x2
7. Moreirense - Belenenses (1)x(2)
8. Mirandés - Málaga 1xLämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td