Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
mar 2021
06

Tips & Analys för Europatipset 7/3

Söndagens Europatips är kantat av flera ruskigt spännande stadsderbyn. Premier League-titeln kan mer eller mindre avgöras på Etihad och samma melodi gäller i Madrid där stadens giganter brakar samman. Troliga spikar vävs samman med ett gäng potentiella monsterrensare denna söndag och nu trampar vi plattan i mattan!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:59

1. Manchester City - Manchester United 1

Statistik
Det är en tämligen sprakande inledning vi erbjuds på Etihad. Överlägsna ligaledarna Manchester City brakar samman med tvåan Manchester United och mycket tyder på att det är i just denna kamp som titelstriden avgörs. Guardiolas ljusblå bygge har visat sig omutliga en längre tid och med ett så gott som perfekt truppläge är det inget snack om att den polerade hjässan och hans adepter går in i derbyt som skyhöga favoriter. Manchester United ska definitivt inte underskattas, men med tre raka 0-0-kamper innanför bältet råder frågetecken för formen hos Solskjaer och company. En pinne är max vad gästerna åker hem med. Tydlig utgångsetta.

2. Liverpool - Fulham X

Statistik
Inte så långt från Manchester ligger Liverpool och de regerande mästarna går mot en säsong som i sin tur går raka vägen mot papperskorgen. Spelet hackar värre än en repad skiva och det tidigare framgångsrika presspelet lämnar hektar av ytor bakom den minst sagt stabbiga backlinjen. Det kan Fulham mycket väl utnyttja. Nykomlingarna spelar för tillfället en fotboll som det skriker förnyad Premier League-biljett om och när högersidan rensar friskt bland kuponghögarna bör den finnas med i ett tidigt skede.

3. Tottenham - Crystal Palace X

Statistik
Ytterligare ett derby ska hinnas med innan vi lämnar Premier League och den här gången vänds blickarna mot huvudstaden. Tottenham står noterade för två raka segrar i ligaspelet men innan vi förhastar oss ska det kastas in en brasklapp modell större. Burnley gav bort tre poäng åt Spurs och viktorian mot Fulham motsvarade inte matchbilden. Där var Mourinho och övriga illa ute och det är även ettan här då den dansar runt förskräckliga 80 procent. Crystal Palace tog poäng av värdarna i det vändande mötet och i veckan stängde Örnarna ner United på ett effektivt sätt. Krysset ska med per omgående och på större system målas det hela vägen i London.

4. Hellas Verona - Milan 1

Statistik
Över till stöveln där Milan glider allt längre ifrån Inter i toppen av Serie A. Truppen var inte byggd för strid om Scudetton från början och med en rehabstuga bestående av bland andra lejonet Ibra, Bennacer och Mandzukic lär svårigheter uppstå i Verona. Hellas är specialister på att ta poäng av topplagen och med rådande förutsättningar hos Rossoneri ska inte de gulblå underskattas i den egna borgen. Ettan sprudlar av värde och vi är därför tidiga med att måla upp hela vägen på Bentegodi.

5. Fiorentina - Parma 2

Statistik
Fiorentina är så här långt den stora besvikelsen i Serie A och faktum är att Viola inte kan känna sig säkra på nytt kontrakt. Inför helgen skiljer fem poäng ner till Torino under strecket och då Tjurarna dessutom har två matcher tillgodo säger detta det mesta om hur illa ställt det är hos värdarna från Florens. Parma befinner sig ytterligare ett hack ned i degraderingsordningen men här ska inte skinkgänget räknas bort. Insatsen i 1-2-torsken mot Inter var trots allt positiv och kommer de upp i samma nivå här får Fiorentina stora problem. Avslag på den överstreckade ettan.

6. Napoli - Bologna 2

Statistik
Napoli ser ut att gå miste om Champions League nästa säsong och det skulle nog innebära nådastöten för Gattuso om han inte får lämna tidigare. Skador har stört napolitanarna gång efter annan och när ett högkapabelt Bologna kommer på besök gillas inte ettans grova överstreckning. Sinisa Mihajlovic lotsade sina adepter till en meriterande viktoria mot Lazio för en dryg vecka sedan och till smaskigt värde ska inte en liknande insats uteslutas i Neapel. Alla tecken åker med där framför allt tvåan rensar magiskt.

7. Sampdoria - Cagliari 2

Statistik
Via två raka triumfer har Cagliari äntligen blåst liv i säsongen. Truppen är av ett snitt som inte ska behöva kriga för nytt kontrakt och kan bara Nainggolan och Pedro med kumpaner bibehålla nyligen funnen form är ytterligare klättring att vänta från sardinernas sida. Sampdoria befinner sig å sin sida på trygg mark, men hemma på Luigi Ferraris är Ekdal och company inte att lita på. Poängtapp i över hälften av kamperna hittills imponerar inte och när värdet sitter i österled ritar vi gladeligen dit X2. Avanti Cagliari!

8. Atlético Madrid - Real Madrid 1

Statistik
Madridderbyt är mer spännande än på länge och här kan Atlético koppla ett järngrepp om titeln vid eventuell seger. Madrassmakarna toppar tabellen fem poäng före Barca och Real, med en match tillgodo dessutom, och med tanke på Marängernas välfyllda rehabstuga är det fördel de rödvita i derbyt. Ramos, Carvajal, Marcelo och Hazard är alla mer eller mindre bekräftade att missa matchen och rejäla frågetecken finns även för Benzemas medverkan. Då blir det inte lätt att brottas med ett cyniskt Atlético. Etta till trevlig procent.

9. Athletic Bilbao - Granada 1

Statistik
Baskien avrundar äventyret i La Liga med två kamper och först ut är drabbningen på San Mamés. Athletic Bilbao betvingade i veckan Levante i semifinalen av Copa del Rey och de rödvita ska således spela två finaler inom loppet av en säsong. Det är imponerande bedrifter från Marcelinos mannar som ska ses med bra chans även mot Granada då gästerna brottas med rejäla skadebekymmer. Över tio spelare kan komma att missa söndagens uppgift och då är ett kryss max vad andalusierna kan hoppas på. Strecka från vänster.

10. Real Sociedad - Levante 1

Statistik
Levante stod som tidigare nämnts på den förlorande sidan i veckans semifinal av Copa del Rey. 120 tunga minuter i benen följt av nederlag bådar inte gott för Grodorna när de ska tampas med en glödhet Alexander Isak redan under söndagen. Svensken är i gott målstim och med spelare som Oyarzabal och Silva bakom sig går det inte att klaga på leveransen. Medvetna om ettans överstreckning är vi, men här talar så otroligt mycket för att baskerna tar en tämligen komfortabel trepoängare.

11. Köln - Werder Bremen X

Statistik
Oviss fajt att vänta från bottenskiktet av Bundesliga när vi vänder blickarna mot Tyskland. Köln lever som väntat farligt i bottenstriden och det lär värdarna med största sannolikhet göra hela vägen in på målsnöret då truppen inte håller någon vidare nivå. Mer klass finns hos gästande Werder Bremen även om det inte är samma stuk på truppen som under Markus Rosenbergs glansdagar. Sargent har tidigare dykt upp som gubben i lådan och han kan bli tungan på vågen även här. Med tanke på värdarnas förmodat höga motivation bör det ändå täckas upp hela vägen på RheinEnergieStadion om plånboken tillåter.

12. Arminia Bielefeld - Union Berlin 2

Statistik
Mörk är vardagen hos Arminia Bielefeld och mycket pekar på att nykomlingarna tar steget ner i samma division som de kom upp ifrån till den här säsongen. Defensiven är minst sagt ihålig och här väntar ett sjöslag mot en opponent Bielefeld torskade med 0-5 mot i det vändande mötet. Union Berlin gör en storstilad säsong och det faktum att grabbarna från huvudstaden hugger på Europaplatser är en enastående bedrift. Tvåan ser ut att streckas sunt och då behövs inga garderingar.

13. Vitesse - AZ Alkmaar 2

Statistik
Avrundar gör vi i Holland där tabellfyran Vitesse tar emot trean AZ Alkmaar på Gelredome. De sistnämnda kommer från ett styrkebesked i den senaste omgången då Feyenoord lades på rygg med hela 4-2 efter ett hattrick av Boadu. Anfallaren får gott understöd av Koopmeiners och en snidare värd att nämna är även Jesper Karlsson. Jeppe K har Jannes ögon på sig inför sommarens EM och nog ska svensken och hans AZ hållas högst under söndagen. Tvåan sticker med det sagt iväg för långt och då är det den lågt streckade ettan som gör sällskap.


Singelstrecket! - Real Sociedad

Vacker är ettan inte, men mot ett tröttkört och hårt sargat Levante ska Real Sociedad ses med toppchans under söndagen. Alexander Isak och company gör processen kort med Grodorna.

Kupongrensaren! - Fulham

Med fem raka nederlag på eget gräs och överlag alldeles för dåligt spel har Liverpool knappast gjort sig förtjänta av drygt 80 procents förtroende. Fulham kan mycket väl få med sig något från icke-fortet Anfield.


Spelförslag:

432 rader

1. Man City - Man United 1
2. Liverpool - Fulham 1x2
3. Tottenham - Crystal P 1x
4. H.Verona - Milan 1x2
5. Fiorentina - Parma 2
6. Napoli - Bologna 1x2
7. Sampdoria - Cagliari x2
8. A.Madrid - R.Madrid 1
9. A.Bilbao - Granada 1
10. Sociedad - Levante 1
11. Köln - W.Bremen x2
12. Bielefeld - U.Berlin 2
13. Vitesse - AZ Alkmaar 12

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Man City - Man United 1(x)
2. Liverpool - Fulham 1x2
3. Tottenham - Crystal P 1x2
4. H.Verona - Milan 1(x2)
5. Fiorentina - Parma (x)2
6. Napoli - Bologna (1x)2
7. Sampdoria - Cagliari x2
8. A.Madrid - R.Madrid 1
9. A.Bilbao - Granada 1(x)
10. Sociedad - Levante 1
11. Köln - W.Bremen 1x2
12. Bielefeld - U.Berlin 2
13. Vitesse - AZ Alkmaar 12



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td