Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
mar 2021
16

Tips & Analys för Europatipset 17/3

Det är en rejäl påse gott och blandat som erbjuds alla oss fotbollsälskare på detta Europatips. Tvådagars-kalaset innehåller bidrag från Champions League, La Liga, The Championship, League One och sist men inte minst ska även Europa League avhandlas. Då krävs en noggrant genomarbetad analys och en sådan finner ni nedan!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Bayern München - Lazio 1

Statistik
De regerande Champions League-mästarna Bayern München satte i högsta växel från start och asfalterade Lazio i Rom. 4-1-segern var i underkant och betyder också att romarna åker till München som ett slaget lag på förhand. Försvaret rämnade totalt och här kan bara Simone Inzaghi och hans adepter be till högre makter att Bayern tar det lugnt. Tyskarna är dock kända för att födas med plattan i mattan och oavsett vilken startelva Hansi Flick väljer att kasta ut kommer FCB att gå för segern. Ettan streckas skyhögt men här är det inte lönt att fiska efter garderingar.

2. Chelsea - Atlético Madrid 1

Statistik
Försvarsspelets länge okrönte konung, Diego Simeone, blev defensivt utmanövrerad av Thomas Tuchel i det vändande mötet. Tysken och hans väloljade Chelsea vände hem med en tämligen bekväm 1-0-viktoria och det råder inget tu tal om att det är de blåklädda som står med ena benet i kvartsfinal efter den insatsen. Atlético är således piskade att vinna för att åtminstone kunna ordna förlängning, ett utfall vi ställer oss frågande till om spanjorerna lyckas med. Chelsea är att betrakta som det något bättre laget för stunden och då Madrassmakarna troligtvis är mer benägna om att bärga den inhemska ligatiteln nöjer vi oss med 1X.

3. Sevilla - Elche X

Statistik
Efter uttåg ur varenda turnering och blott en triumf på de sex senaste tävlingsmatcherna fick Sevilla äntligen segerjubla igen då Betis lades på rygg i derbyt. Bekvämt avstånd råder således ner till femteplacerade Sociedad, men insatsen mot ärkerivalen var inte mycket att skriva hem om för andalusierna. I den tidigare mörka sviten torskade bland annat Lopeteguis manskap mot Elche och samma motstånd väntar nu under onsdagen. Gästerna kommer högmotiverade till Ramón Sánchez Pizjuán då deras överlevnad står på spel och när ettan streckas till månen utesluter vi inte en favorit i repris. Alla tecken ska med.

4. Birmingham - Reading 2

Statistik
Vi vänder blad till The Championship där botten ställs mot toppen på St. Andrew’s. Birmingham har torskat de två senaste i ligaspelet och då Rotherham, närmaste lag under nedflyttningsstrecket, har fyra matcher mindre spelade än The Blues tyder mycket på att värdarna snart kan vara under giljotinen. Spelet har länge motsvarat degradering och mot ett Reading som trivs bra på resande fot talar inte mycket för Birmingham. The Royals har plockat tio poäng av de senaste tolv möjliga och med spelare som Joao och Olise i truppen går det inte att räkna bort gästerna från playoff. Tvåan övervärderas något men är likväl en sund spik.

5. Blackburn - Bristol City 2

Statistik
Två i grunden starka gäng med uppenbara problem går i klinch i Lancashire. Blackburn besitter en av ligans spetsigaste offensiver, men med blott en viktoria på drygt en och en halv månad spelar det ingen större roll. Mot Bristol City ser värdarna dessutom ut att få klara sig utan Armstrong och Dack, de två viktigaste spelarna. The Robins truppläge är också det ansatt och det skiljer allt som oftast ljusår mellan gästernas prestationer. Liten bättring har med det sagt gått att skönja sedan Nigel Pearson tog över och här ska inte rensartvåan uteslutas. Gubben (etta-tvåa) spelas.

6. Nottingham - Norwich 2

Statistik
Norwich är utan tvekan The Championships bästa lag, möjligtvis i sällskap av Brentford, och precis allt pekar åt att Kanariefåglarna tar steget upp i Premier League. Åtta raka segrar är siffror som talar sitt tydliga språk och spelare som Pukki och Buendía är uppenbart för bra för den här nivån. Lurig uppgift väntar med det sagt här i form av ett välorganiserat Nottingham och när tvåan sticker iväg väljer vi att dra i handbromsen. Oävna är inte Chris Hughtons mannar och åtminstone krysset bör finnas med bredvid utgångstvåan.

7. QPR - Millwall X

Statistik
Derbydags i London där Queens Park Rangers och Millwall brakar samman i en förmodat tight historia. QPR har mattats efter den sanslösa perioden i början av det nya året där insatsen senast mot Huddersfield (0-1) var allt annat än vacker. Millwall har i sin tur kryssat alldeles för mycket för att göra anspråk på en framskjuten tabellplacering och här handlar fajten istället om att vara Londons tredje bästa lag i andraligan. I vad som väntas bli ett ställningskrig lockar spikkrysset, men den som har råd får gärna täcka upp hela vägen.

8. Sheffield Wednesday - Huddersfield 2

Statistik
Sheffield Wednesday är Norwich raka motsatser. Ugglorna har radat upp sju raka nederlag och det är en form det sannerligen skriker degradering om. Målskyttet är obefintligt och nu måste det till en rejäl scenförändring om kontraktet ska räddas. Huddersfield är spelmässigt bra mycket bättre än värdarna, men gästernas matchbilder tenderar också att svänga flera gånger om. Tvåan är en lockande chansspik på mindre bongar, ska den garderas är ettan att föredra.

9. Wycombe - Barnsley X

Statistik
Barnsley gör sin hittills bästa säsong i mannaminne och det faktum att The Tykes innehar en playoff-plats är otroligt imponerande. Valérien Ismaël har trollat med en i grunden begränsad trupp och 3-2-segern senast mot Bournemouth innebär att fem poäng skiljer ner till samma aktör inför veckans omgång. Formtåget har dock inte heller gått svenska folket förbi. Tvåan streckas upp i samma höjder som SpaceX och mot ett högmotiverat Wycombe känns det aningen skevt. The Chairboys tog en livsviktig seger mot Preston i helgen och så länge överlevnad finns inom räckhåll kommer värdarna inte vika ner sig. Helgardera och håll en tumme för vänstersidan.

10. Accrington Stanley - Sunderland 1

Statistik
Lee Johnson är en hyllad man i Englands norra delar. Sedan han tog över Sunderland har The Black Cats lyft sig enormt och i söndags kröntes det med en titel i EFL Trophy. Det var också en kraftansträngning som hette duga och troligtvis får gästerna problem med att hinna ladda om inför trippen till The Crown Ground. Här väntar ett playoff-jagande Accrington som normalt är jobbiga att tas med på egen matta. Anfallaren Dion Charles tillhör ligans främsta på sin position och han kan mycket väl såra de rödvita besökarna. 1X inleder till magnifikt värde.

11. Milan - Manchester United 2

Statistik
Vi övergår till torsdagen där Europa League tar över stafettpinnen. Milan fick med andan i halsgropen med sig 1-1 från Old Trafford efter att Simon Kjaer skallat in kvitteringen på tilläggstid. På det stora hela var Rossoneris insats godkänd, men i ärlighetens namn var det en match Manchester United borde ha vunnit. Engelsmännen brände ett par gyllene lägen och med en rad bärande spelare tillbaka i truppen ska Ole Gunnar och company hållas högst på San Siro. Ett skadedrabbat Milan åker ur.

12. Dinamo Zagreb - Tottenham 1

Statistik
Tottenham föll klart rättvist i helgens North London Derby och dessutom kantades nederlaget av Sons skada. Anfallsesset kommer att spendera ett par veckor i rehabstugan och då Spurs ställs mot Aston Villa redan på söndag lär Mourinho matcha sina stjärnor försiktigt i Kroatien. Den övervärderade tvåan blir därmed helt ointressant mot ett Dinamo Zagreb som är en urkraft på Maksimirstadion. 0-2 blir tufft att vända på för kroaterna, men med tanke på rådande förutsättningar är 1X kupongens bästa val till superbt värde.

13. Rangers - Slavia Prag X

Statistik
Helt öppet är returmötet mellan Rangers och Slavia Prag efter att kombattanterna spelat 1-1 i Tjeckien. Steven Gerrards mannar är förvisso vidare vid ett målsnålt kryss, men säkra går inte skottarna. Slavia dominerade den första akten med eftertryck och då Rangers fortfarande ser ut att sakna bland andra kaptenen Tavernier är den överstreckade ettan i farozonen. Känslan är att vi får se en tv-vänlig holmgång på Ibrox och då ska hela spannet kopplas på redan från start.


Singelstrecket! - Bayern München

Det skiljde flera mil mellan kombattanterna i Rom och Lazio kan mycket väl åka på ännu en brakförlust när de strålar samman med Bayern i München. Tyskarna är helt enkelt alldeles för bra.

Kupongrensaren! - Dinamo Zagreb

Tottenham föll tungt mot Arsenal och fick dessutom Son skadad. Aston Villa väntar redan till helgen och mot ett ruskigt hemmastarkt Dinamo Zagreb väntas Spurs få problem. Vänstersidan är sprängfylld med spelvärde och tvåan lämnas därför utanför.


Spelförslag:

432 rader

1. B.München - Lazio 1
2. Chelsea - A.Madrid 1x
3. Sevilla - Elche 1x2
4. Birmingham - Reading 2
5. Blackburn - Bristol City 12
6. Nottingham - Norwich 2
7. QPR - Millwall x
8. Sheffield W - Huddersfield 2
9. Wycombe - Barnsley 1x2
10. Accrington - Sunderland 1x
11. Milan - Manchester United 2
12. Din.Zagreb - Tottenham 1x
13. Rangers - Slavia Prag 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. B.München - Lazio 1
2. Chelsea - A.Madrid 1x
3. Sevilla - Elche 1x2
4. Birmingham - Reading 2
5. Blackburn - Bristol City 12
6. Nottingham - Norwich (x)2
7. QPR - Millwall (1)x(2)
8. Sheffield W - Huddersfield (1)2
9. Wycombe - Barnsley 1x2
10. Accrington - Sunderland 1(x2)
11. Milan - Manchester United 2
12. Din.Zagreb - Tottenham 1(x)
13. Rangers - Slavia Prag 1x2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td