Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
mar 2021
23

Tips & Analys för Europatipset 24/3 - JACKPOT!

Spännande är minst sagt onsdagens Europatips då landslagsfotbollen gör comeback. VM-kvalet står för så gott som hela underhållningen bortsett en kamp som hämtas från U21-EM. 4,5 miljoner i jackpot är en fin krydda och ur svensk synvinkel är såklart torsdagen mest intressant då Blågult ska tampas med Georgien. Nu sparkar vi igång detta tvådagarskalas!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 20:44

1. Belgien - Wales 1

Statistik
Vi inleder med en av förhandsfavoriterna till såväl EM- som VM-guld när Belgien tar emot Wales. Roberto Martínez manskap har för vana att gå igenom diverse kvalspel som en slåttermaskin och då värsta motståndarna heter Tjeckien och Wales skulle det inte förvåna om belgarna går rent även denna gång. Eden Hazard finns inte med på grund av skada, men truppen är likväl fylld med mängder av världsklasspelare. Wales får i sin tur klara sig utan Ramsey och Brooks, två spelare som hade behövts för att kunna hävda sig i Bryssel. Ettan är lika klar som den ser ut.

2. Cypern - Slovakien X

Statistik
Slovakien har drabbats av en hård smäll inför inledningen av VM-kvalet. Storstjärnan Marek Hamsik är skadad och även om det ändå hade funnits vissa frågetecken över hans form försvinner dyrbara ledaregenskaper från truppen. Offensiven ser plötsligt inte skräckinjagande ut och här får slovakerna se upp. Cypern är normalt jobbiga att tas med på ön och kvalitet finns trots allt i inhemska lirare från bland annat Apollon Limassol. När vänstersidan tornar upp sig som en värdefylld sådan är det dumt att blunda för den. Tvåan till över 55 procent ligger definitivt i farozonen.

3. Finland - Bosnien 2

Statistik
Att Finland ska spela EM till sommaren är en bragd utan dess like. Markku Kanerva är för evigt en hjälte hos bastubadarna, men till den här samlingen har förbundskaptenen tvingats notera en del tunga återbud. Hrádecký, Lappalainen och bröderna Väisänen finns inte med och framför allt den förstnämnda är ett jobbigt tapp på målvaktsfronten. Bosnien har i sin tur med sig toppduon Pjanic och Dzeko, två lirare som är oumbärliga för landslaget. Uppbackade av bland andra Marusic och Ahmedhodzic förfogar gästerna över en spännande trupp och här går tipparna bort sig i streckningen. Tvåan lär stå som oddsfavorit vid spelstopp och när den för tillfället ser ut att erbjuda värde är spikpistolen framme illa kvickt.

4. Frankrike - Ukraina X

Statistik
Frankrike blir tillsammans med Belgien och Sverige kupongens tre överlägset största favoriter. Sett till truppen som Didier Deschamps förfogar över är det inte så konstigt, men motståndet blir inte ett enkelt sådant för snigelätarna. Ukraina besvärades av rejäla Coronabekymmer under föregående samling, men när nu Andriy Shevchenko kan välja och vraka bland alternativen är det en väldigt spännande startelva den gamla målkungen väntas mönstra. Zinchenko, Yarmolenko, Moraes och Yaremchuk är inga dussinlirare och sedan tidigare vet vi att Frankrike haft en tendens att slappna av hemma i Paris. Det håller vi tummarna för att de gör även här. Heltäckningsmatta och skrälljobb gäller på Stade de France!

5. Lettland - Montenegro 2

Statistik
Efter det misslyckade EM-kvalet har Lettland hunnit med ett koppel matcher. Två segrar har inkommit under den perioden, 3-0 mot San Marino i en träningslandskamp och 5-0 mot ett hopplöst Andorra i Nations League. Det är ungefär den nivån letterna håller och förhoppningarna är allt annat än höga inför stundande VM-kval. Montenegro hoppas i sin tur kunna blanda sig i striden om andraplatsen bakom förmodade gruppettan Holland. Då är det här en match som ska vinnas och med lirare som Haksabanovic och Jovetic ska det mycket till för att gästerna ska lämna detta mållösa. Tydlig utgångstvåa som med hjälp av krysset bildar kupongens tryggaste lås.

6. Serbien - Irland 1

Statistik
Två revanschsugna länder som misslyckades med att ta sig till EM drabbar samman i Belgrad. Serbien fick se sin EM-biljett passera revy efter att Mitrovic bränt den avgörande straffen mot Skottland och det var givetvis ett fiasko att missa sommarens slutspel. Truppen innehåller klassnamn som Milinkovic-Savic, Tadic och Jovic, spelare som inte finns i Irland. Gästerna förlitar sig till hårt jobb och en tight defensiv, men till den här samlingen finns frågetecken för målvaktsposten. Varken Randolph eller Kelleher finns tillgängliga och här får irländarna max med sig ett kryss. Strecka från vänster.

7. Slovenien - Kroatien X

Statistik
Kroatien har genomgått en generationsväxling efter EM-silvret. Rutinerade pelare som Modric, Vida och Perisic finns fortfarande kvar, men framåt saknas en herre som Mandzukic. Dessutom har Rebic och Petkovic tvingats lämna återbud, tapp som innebär att en tydlig målskytt saknas. Därför blir det inte helt enkelt att få hål på Slovenien. Jan Oblak är en ruskigt trygg förstaslips hos värdarna och framåt finns en del spännande namn i bland andra Ilicic och Sporar. Chanslösa ska inte slovenerna känna sig i detta Balkanmöte och tillåter plånboken är alla tecken att föredra då vänstersidan rensar fint.

8. Rumänien U21 - Nederländerna U21 1

Statistik
Precis som ingressen skvallrade om är det dags att dra igång U21-EM. Rumänien gjorde stor succé i 2019-års mästerskap och med en väloljad defensiv finns goda möjligheter för rumänerna att skrälla ännu en gång denna vår. Motståndet i öppningsmatchen är tuffast möjliga i form av förhandsfavoriten Holland, men risk för underskattning finns definitivt från grabbarna från tulpanriket. Truppen hade inte gjort bort sig i en seniorturnering, men när tvåan sticker iväg vill vi gärna göra plats för den lågt streckade ettan redan på mindre system. Börja med den och ta med tvåan i ett senare skede.

9. Sverige - Georgien 1

Statistik
“Det var ett tag sedan sist” är ett ordspråk som kommer väl till användning när vi vänder blickarna mot Friends Arena. Det var ett tag sedan vi såg Blågult lira boll tillsammans och det var sannerligen inte igår som Zlatan Ibrahimovic fanns med i truppen. Janne har dock gjort plats för megastjärnan och det råder inget tu tal om att kvaliteten höjs flera nivåer när Ibra är med. Hur Party-Janne väljer att formera offensiven med ett så brett urval ska bli spännande att se, men hur som helst kommer Georgien att bli en munsbit för svenskarna. Gästerna håller högst beskedlig nivå. Ettan spikas av.

10. Israel - Danmark X

Statistik
Danmarks uppgift är betydligt svårare än Sveriges då pölsarna beger sig till Tel-Aviv för att tampas med Israel. Kasper Hjulmand förfogar över ett spelarmaterial som ser oerhört intressant ut, men då han är relativt ny på posten kommer det att ta tid innan idéerna har satt sig hos spelarna. Det här blir dessutom en annan typ av match än de mot Belgien och England i Nations League där danskarna mestadels fick fokusera på att försvara. Här väntas gästerna gå framåt och då kommer ytor att uppstå för Israel. I Zahavi, Dabbur och Weissman finns sylvassa hot och det här blir inte alls så enkelt som tvåans hårda streckning vittnar om. Vänstersidan är vital att ha med.

11. Skottland - Österrike 2

Statistik
Skottland gjorde succé i Serbien när David Marshall ordnade EM-biljetten efter straffläggning. Höga på ångorna från den framgången är det nu dags för skottarna att ta sig an VM-kvalet och en böljande matchbild är att vänta när Österrike kommer på besök. Alplandet har spets i lirare som Alaba, Sabitzer och Kalajdzic, en trio som är kapabel att smälla in bollar bakom Marshall. Skottarna har i sin tur fått välkommen offensiv förstärkning i form av Che Adams, en lirare som mycket väl kan råda bot på tidigare anfallsproblem. Gubben (etta-tvåa) spelas i en förmodat målrik historia.

12. Ungern - Polen 2

Statistik
Nyckelmatch i Grupp I där Ungern och Polen kommer att göra upp om andraplatsen bakom England. Polackerna ska givetvis ses som favoriter att lösa en sådan placering, men en brasklapp ska utfärdas för ungrarna. Szoboszlai kommer dessvärre inte till spel då han är skadad, men det finns gott om alternativ i truppen ändå. Lyckas gulaschvurmarna hålla Lewandowski stången ska de inte räknas bort på eget gräs. Paulo Sousa har mycket att bevisa som förbundskapten för gästerna och vi lutar åt det kan bli en marig afton i Budapest. Om råd alla tecken.

13. Moldavien - Färöarna 2

Statistik
Kupongen avrundas med svensk fägring. Håkan Ericson har gjort stor succé som förbundskapten för Färöarna där gruppvinsten i föregående vända av Nations League dubbas som en av landets största framgångar alla kategorier. Edmundsson, Hansson och Hendriksson Olsen är alla viktiga kuggar hos gästerna som mycket väl kan skjuta ett svalt Moldavien i sank. Om det blir spel. Coronaläget är besvärligt i Moldavien, men skulle matchen bli av gillar vi gästernas chanser till poäng. Därmed lämnas favoritettan utanför leken.


Singelstrecket! - Sverige

Sverige blir skyhögt streckade, men precis allt talar också för att Janne och company inleder med en solklar trepoängare. Georgien har inte en chans att stå emot.

Kupongrensaren! - Ukraina

Att Ukraina ska få med sig något från Frankrike är givetvis ett långskott, men större under har skett. Fransmännen har en tendens att slappna av mot på pappret enklare motstånd och Ukraina har en mycket spännande trupp med sig hit.


Spelförslag:

432 rader

1. Belgien - Wales 1
2. Cypern - Slovakien 1x2
3. Finland - Bosnien 2
4. Frankrike - Ukraina 1x2
5. Lettland - Montenegro 2
6. Serbien - Irland 1
7. Slovenien - Kroatien x2
8. Rum. U21 - Nederl. U21 1
9. Sverige - Georgien 1
10. Israel - Danmark 1x2
11. Skottland - Österrike 12
12. Ungern - Polen x2
13. Moldavien - Färöarna x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Belgien - Wales 1
2. Cypern - Slovakien (1)x(2)
3. Finland - Bosnien 2
4. Frankrike - Ukraina 1x2
5. Lettland - Montenegro (x)2
6. Serbien - Irland 1(x)
7. Slovenien - Kroatien (1)x(2)
8. Rum. U21 - Nederl. U21 1(2)
9. Sverige - Georgien 1
10. Israel - Danmark 1x2
11. Skottland - Österrike 12
12. Ungern - Polen 1x2
13. Moldavien - Färöarna x2Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td