Logga in
mar 2021
30

Tips & Analys för Europatipset 31/3 - JACKPOT!

Landslagsfotbollen börjar lida mot sitt slut, men innan vi vinkar adjö till alla nationer ska vi ge oss i kast med ett stycke VM-kvalmatcher under onsdagen. Europatipset löper över två dagar och med en jackpot på 4 miljoner är motivationen fylld till taket. Torsdagen hyser en kvartsfinal från Svenska Cupen och sedan tar Segunda División spektaklet i mål. Avanti!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 20.44

1. England - Polen 1

Statistik
Wembley är ingen dum arena att inleda på och hit reser Polen med ett rejält avbräck. Robert Lewandowski har lämnat samlingen med en befarad skada och det är givetvis ett ruskigt hårt slag för polackerna. Utan Doktor Dowski tappar offensiven mängder med slagkraft och då blir det givetvis tufft att mäta sig med en av guldfavoriterna i kommande EM-slutspel. England har inlett på lagom manér med två raka segrar och även om Polen är en tuffare opponent än vad Southgate och company stött på tidigare är en ny viktoria att vänta. Etta.

2. Bosnien - Frankrike X

Statistik
Frankrike hör också till förhandsfavoriterna i EM, men i VM-kvalet har Les Bleus inte kommit upp i nivå hittills. Insatsen mot Ukraina var inte mycket att skriva hem om och trots att det blev seger mot Kazakstan fanns orosmoln så det räckte och blev över. Motståndet jackas nu upp igen då Bosnien står på andra sidan. Hemma i Sarajevo är inte värdarna roliga att ställas mot och med spelare som Ahmedhodzic, Pjanic och Dzeko finns nog med hot för att kunna såra de arroganta gästerna. Tvåan streckas till himlen och då är vi snabba med att täcka upp hela vägen.

3. Spanien - Kosovo 1

Statistik
Kosovos insats mot Sverige går inte till historien. En 90 minuter lång enmansshow räckte inte långt och då försvaret såg minst sagt ihåligt ut hade Sverige inga problem med att vända hem med tre säkra poäng. För Kosovo gäller det nu att samla rejäla krafter då Spanien väntar i Sevilla. La Roja har inte heller imponerat i de två inledande fajterna och lyckas gästerna formera defensiven på tajtare vis än mot Jannes adepter ska de kunna bjuda upp till dans. Överlag råder det inget tu tal om att Spanien ska ses som solklara favoriter, men ett rensarkryss är inte fel att stoppa in i leken.

4. Nordirland - Bulgarien 1

Statistik
Välspelad lär inte dusten mellan Nordirland och Bulgarien bli, men står icke desto mindre viktiga poäng på spel. Norn Iron har kapacitet för att hota om andraplatsen och spelare för spelare är det inget snack om att värdarna håller högre nivå än bulgarerna. Gästerna är inte i närheten av fornstora dagar och med klen återväxt lär det dröja minst ett par år innan Bulgarien blir en fotbollsnation att räkna med. Ettan är ett tydligt ugångstecken, men med en viss brasklapp för Nordirlands bleka offensiv är det inte fel att gardera upp med krysset.

5. Grekland - Georgien X

Statistik
Intressant batalj från Sveriges grupp där både Grekland och Georgien imponerat. Tzatzikifantasterna knep en oerhört oväntad pinne borta mot Spanien i premiären och det var ett kvitto på att generationsväxlingen slagit väl ut. Att föra en matchbild är med det sagt inte grekernas melodi och mot ett extremt förbättrat Georgien anas ugglor i mossen. Gästerna har varit värda minst en pinne mot både Sverige och Spanien och kan Kvaratskhelia fortsätta sitt fina spel på vänsterkanten är mycket vunnet. Alla tecken ögonaböj!

6. Österrike - Danmark 2

Statistik
Tidig final i Grupp F där Danmark gått i bräschen. 2-0 mot Israel följdes upp av VM-kvalhistoriens största seger någonsin via 8-0 mot Moldavien, siffror som dessutom var i underkant. Kasper Hjulmands drängar är på väg mot något stort, men det är även Österrike, i dubbel bemärkelse. Fyrtornet Sasa Kalajdzic har omgående visat att han är anfallaren att satsa på istället för bråkstaken Arnautovic. Tvåmetersmannen blir ett stort hot för danskarna och i en förmodat målrik historia är gubben (etta-tvåa) ett sunt val även om tvåan går först.

7. Moldavien - Israel 2

Statistik
Om Moldaviens spelare taggar igång till landslagsspel ska vi låta vara osagt, men prestationen mot Danmark var hemsk ur varenda möjlig synvinkel. 0-8 i brakan vittnar om att värdarna tillhör samma nivå som bland andra San Marino och Gibraltar och mot ett offensivt kunnigt Israel är en ny torsk att vänta. 1-1 mot Skottland var en viktig pinne inför fortsättningen och lirare som Zahavi, Weissman och Dabbur kommer att slicka sig runt munnen inför stundande match. Israel vinner och gör det klart.

8. Litauen - Italien 2

Statistik
VM-kvalet avrundas med en, och det kan vi utlova, ensidig historia. Italien känns ruskigt starka med Mancini vid rodret och utan riktiga storstjärnor har den gamla Man City-tränaren fått ihop ett lagbygge som gör jobbet för varandra. Anfallarna Belotti och Immobile är inte roliga att stångas med och det skulle inte förvåna om någon av nämnda herrar smäller dit ett par kassar på Litauen. Balterna kommer troligtvis att sluta som jumbo i denna grupp och mot storfavoriten har värdarna ingenting att sätta emot. Tvåan är inte våldsamt rolig, men den är likväl en tokgiven spik.

9. Hammarby - Trelleborg X

Statistik
Efter ett gäng timmar på locket är det dags att ta sig an torsdagens utbud. Svenska Cupens kvartsfinal mellan Hammarby och Trelleborg sköts upp för ett par veckor sedan då Bajen haft en drös fall av Corona i truppen, något skåningarna inte ansågs lämpligt. De grönvita stockholmarna har nu hunnit få ihop truppen, men dess fysiska status lär vara långt ifrån optimal. Trellehulla har samtidigt förstärkt truppen under övergångsfönstret och med lirare som Blomberg, Hallberg, Safiu och Kozica kommer det inte att bli en promenad i parken mot pågarna från Palmstaden. Plocka med alla tecken och jobba in den skånska skrällen!

10. Espanyol - Fuenlabrada 2

Statistik
Över till Segunda División som tar oss hela vägen in över mållinjen. Espanyol ser ut att göra sejouren i andraligan till en ettårig sådan. Trots att flera spelare saknades på grund av diverse anledningar lyckades katalanerna segra mot Castellón, mycket tack vare Darders dubbla strutar, men insatsen motsvarade knappast tipparnas förtroende till de blåvita denna torsdag. Ettan till runt 70 procent svider i ögonen. Fuenlabrada är verkligen inga duvungar, något de inte minst bevisade senast då Mallorca lades på rygg med hela 4-1. Poäng togs också i höstens vändande möte mot Espanyol och till rådande streck är X2 vägen att gå.

11. Mallorca - Leganés X

Statistik
Mallorca har fallerat mot slutet och då tränaren García varit ute och gnällt på spelschemat kan vi ta för givet att allt inte står rätt till hos öborna. Ett gäng normalt givna lirare saknas på grund av landslagsuppdrag och torsdagens uppgift spås bli en marig sådan. Leganés håller i grunden samma nivå som Samuel Eto’os gamla lag och gästerna har presterat fin fotboll på resande tass den senaste tiden. Fyra inspelade poäng av sex möjliga vittnar om den saken och även om viss kryssrisk finns lockar högersidan allra mest inledningsvis. Ettan tar plats först i ett senare skede.

12. Las Palmas - Lugo 1

Statistik
Med rådande världsläge kan vi enkom drömma oss bort till semesterorter. Las Palmas är onekligen en sådan och under torsdagen gästas Kanariefåglarna av Lugo. På förhand är det en drabbning där de normalt hemmastarka värdarna ska kunna få med sig en seger, men vi anser att ettan trots allt är en bräcklig sådan. Lugo har inte sitt på det torra vad gäller förnyad biljett i Segunda División och då högersidan ser ut att erbjuda litet, men småfint, värde är garderingar varmt välkomna på större rader. Gärna hela vägen.

13. Real Zaragoza - Cartagena 1

Statistik
Anrika Real Zaragoza är en förening som hör hemma i La Liga, men verkligheten tyder på annat. Kontraktet är ännu inte säkrat i andraligan men i slutändan ska ändå värdarna inte ha några större problem med att ordna biljetten. På La Romareda har alla opponenter problem och Cartagena får verkligen en svår uppgift framför sig. Gästerna harvar under nedflyttningsstrecket och det är inte här som deras kontrakt ska ordnas. 1X är ett lås tryggt som något i Aragonien.


Singelstrecket! - England

Med Lewandowski ur spel tappar Polen rejält i slagstyrka. Ett England med fullt manskap ska därmed ses med toppchans att i princip avgöra gruppen redan nu. Ruskigt stark etta.

Kupongrensaren! - Bosnien

Frankrike har inlett på klassiskt arrogant vis och även om det blev seger mot Kazakstan var kazakerna inte oävna. Bosnien borta blir ingen enkel uppgift och när vänstersidan rensar magiskt är alla tecken givna redan på mindre system.


Spelförslag:

432 rader

1. England - Polen 1
2. Bosnien - Frankrike 1x2
3. Spanien - Kosovo 1x
4. Nordirland - Bulgarien 1
5. Grekland - Georgien 1x2
6. Österrike - Danmark 2
7. Moldavien - Israel 2
8. Litauen - Italien 2
9. Hammarby - Trelleborg 1x2
10. Espanyol - Fuenlabrada x2
11. Mallorca - Leganés x2
12. Las Palmas - Lugo 1
13. Zaragoza - Cartagena 1x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. England - Polen 1
2. Bosnien - Frankrike 1x2
3. Spanien - Kosovo 1(x)
4. Nordirland - Bulgarien 1(x)
5. Grekland - Georgien (1)x(2)
6. Österrike - Danmark 12
7. Moldavien - Israel 2
8. Litauen - Italien 2
9. Hammarby - Trelleborg 1x2
10. Espanyol - Fuenlabrada (x)2
11. Mallorca - Leganés (1)x(2)
12. Las Palmas - Lugo 1x2
13. Zaragoza - Cartagena 1xLämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td