Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jun 2022
09

Stor nordisk travhelg!

Stor nordisk travhelg!


Travsommaren kickar igång med två högklassiga lopp denna helg, i Sverige är det dags för ett Grupp 2-lopp medans det i Norge ska avgöras ett fint Grupp 1-lopp.I Östersund ska Jämtlands Stora Pris travas, loppet går över medeldistans med en vinstsumma på 700k till första ekipage i mål. I fjol vann Gocciadoro med Vernissage Grif från Sjödéns ”torskspår”, bricka nio. Den gulklädda kusken styrde upp till dödens med varvet kvar och hade in på upploppet redan kopplat grepp på Bergh med Hail Mary sedan var aldrig segern hotad.

Jämtlands Stora Pris 2140m Auto, 700k kr

1 Click Bait – Per Lennartsson
2 Spickleback Face – Daniel Wäjersten
3 Gareth Boko – Magnus A Djuse
4 Milligan`s School – Ulf Eriksson
5 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
6 Digital Class – Ulf Ohlsson
7 Mister Herkules – Örjan Kihlström
8 Selected News – Björn Goop
9 Dwayne Zet – Mats E Djuse
10 Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro

Click Bait visade återigen sin sylvassa speed bakom bilen i Elitloppsfinalen, men det blev alldeles för tufft för kusen att svara spets mot Hail Mary och det var möra ben över upploppet. Nu när det är medeldistans gör nog Lennartsson bäst i att släppa ledningen och hoppas på lucka istället.

Spickleback Face har tagit kliv sedan den kom i Wäjerstens träning, valacken är rejäl, men saknar spetsen i startsnabbheten och/eller spurten över upploppet för att hävda sig mot de allra tuffaste motståndarna.

Gareth Boko är en talangfull, men skör kuse. På sin dag kan han verkligen hålla jämna steg med dem bästa, men Riordan-tränade hästen är alldeles för ojämn för att jag ska tro på seger här.

Milligan's School är en riktig hederhäst som alltid ger sitt yttersta, 9-åringen trivs allra bäst med tätkänning. Tarzans ögonsten har dock inte alls kommit upp i nivå under 2022 och vikt ner sig från spets flertalet gånger.

Milliondollarrhymehar fått tillbaka Fredrik B Larsson i vagnen och det är inte ett plus direkt. Valacken avslutade fint i Sweden Cup till en tredjeplats och formen är det inget fel på. Men denna duo har svårt att leverera segrar i de allra största loppen.

Digital Class testade vingarna i Frankrike under vintern, men där handlade det mest om galopper. Stoet tävlar oftast mot andra tjejer och en segerprocent under tio procent visar att hästen kanske inte har sin allra bästa bit sista metrarna. Här får Uffe sikta in sig på pengar.

Mister Herkules är ännu en segerstaplare från Stall Zet, nu är det dock upp till bevis då Trixton avkomman mest tävlat mot jämnåriga under sin korta karriär. Redén och Kihlström är dock alltid att räkna med i lopp med denna prissumma.

Selected News var på väg att gå mot en rejäl skrällseger i Harpers Hanover i slutet av maj, men favoriten kunde trava sig förbi den sista biten. Från spår 8 blir det tufft och Goop måste bara försöka hitta ner i bra position.

Dwayne Zet är loppets hemmahopp, men att Oscar Berglunds 6-åring ska blanda sig in i vinnarsnacket har jag väldigt svårt att tro på. Valacken dubblade sin kassa under fjolåret och har inte kunnat bära sina pengar under 2022 på ett bra sätt.

Vernissage Grif är sista hästen i fältet, och det lyste inte form i Elitloppsförsöket där hästen aldrig var nära en finalplats. Duon är dock här för att försvara vinsten i loppet 2021, men 8-åringen har inte visat strålande form sista månaden och är ett stort frågetecken.

Sammanfattning: Click Bait är den givna ledaren initialt, men frågan är om inte Lennartsson släpper ledningen om Örjan snabbt är framme med Mister Hercules. Väljer dock Per att köra i ledningen öppnar loppet upp sig en del, Östersund har ju nämligen ett långt upplopp som ger många hästar chansen. Bakom min favoritduo är det öppnare med fidusar som Gareth Boko, Milligan`s School, Milliondollarrhyme och Vernissage Grif om den sistnämnda hittar tillbaka till fjolårsformen. Övriga kusar behöver optimala löpningsförlopp för att blanda sig in i striden.


Speltips: Oddset jag fastnade för när jag kollade igenom listan var 3.55 på Milliondollarrhyme Top 3. Från gynnsamma spår 5 ska Fredrik B Larsson kunna hitta god position, då har bara kusken en uppgift att spara krafter i ryggar fram till upploppet och väl där är det bara att dra i högertömmen så borde 8-åringen ha krafter till att nå en plats!På Bjerke går Oslo Grand Prix av stapeln under söndagen, i detta Grupp 1-lopp ligger vinstsumman på fina 1,2 miljoner. I fjol blev Ble du Gers rejält bortglömd av spelarna, men den starka hästen hade inga problem att rinna iväg över det långa upploppet. Visst har norrmännen täckt stora delar av världen med sina inbjudningar till Oslo Grand Prix, men i ärlighetensnamns är det ett ganska mediokert startfält i år.

Oslo Grand Prix 2100m Auto, 1,2 miljon.kr.

1 Upstate Face – Adrian Kolgjini
2 Cicero T.G – Magnus Teien Gundersen
3 Bengurion Jet – Alessandro Gocciadoro
4 Seven Nation Army – Nicklas Korfitsen
5 Stoletheshow – Frode Hamre
6 San Moteur – Björn Goop
7 Best ofdream Trio – Kim Eriksson
8 Perfetto – Dagfin Henriksen
9 Cokstile – Christoffer Eriksson
10 Admiral As – Örjan Kilhström

Upstate Face fick ingen rosa biljett, men hästen var nominerade till omröstning av folkets häst, Kolgjini valde dock att tacka nej till den platsen då han tyckte det var för ont om tid att förbereda hästen. Nu har skånepågen siktat in sig på detta lopp istället, valacken visade däremot inte strålande form senast den var ute på ovalen i Paralympiatravet där hästen kroknade lite för tidigt för att få godkänt.

Cicero G.T blev lite het i ledningen senast i Lyon Grand Prix på Åby, och San Moteur hade inga bekymmer att ta sig förbi över upploppet. 5-åringen gynnas dock av att det är ett halvt varv kortare denna gång. Gundersens häst har visat sig kunna prestera från olika positioner, men är väldigt färsk i klassen.

Bengurion Jet har inte visat mycket sedan förra sommaren då han chockade alla genom att springa under 09-tempo på Jägerso över sprintdistans. Efter den insatsen spelades Gocciadoros häst till favorit på Åbys Stora Pris, men väl där blev det alldeles för tufft motstånd. Kan de hitta tillbaka till fjolårets form är italienaren en outsider.

Seven Nation Army vann 4-års eliten på Charlottenlund tidigare i våras tämligen enkelt, men att en yngling som denna ska ut och trava till sig en seger här ser jag som orimligt. Dansktränade hästen är här för att samla på sig rutin.

Stoletheshow är en av de mer rutinerade till start idag, hingsten verkar dessutom tagit ytterligare kliv sedan den kom till Frode Hamres träning. Hästen såg fin ut i Copenhagen Cup med krafter kvar trots ett tufft avancemang fram till dödens med varvet kvar. Nu håller Hamre i tömmarna och i Norge finns det stor respekt för han så chanser till tidig ledningen är stor. Vinsten på Åby i mars var verkligen imponerade och en liknande prestation idag räcker långt.

San Moteur är en av få segerstaplare som kommer till start, fyra raka segrar har Goops häst i bagaget. Att han enkelt plockade ner Önas Prince över kort distans på Färjestad i april på en fin tid visar att 5-åringen tagit nya steg i utvecklingen. Nu är det bara upp till bevis att Panne de Moteur-avkomman kan hävda sig mot äldre hästar också.

Best ofdreams Trio är fältets fattigaste häst och inte ens tjänat sin första miljon ännu, att Kim Eriksson dessutom blev lottade till spår 7 gör det inte lättare. Visst har hästen visat sig stark och rejäl, men mot detta gäng blir det inga framskjutna placeringar.

Perfetto drog nitlotten med spår 8, annars visade kanadicken startsnabbhet i Elitloppsförsöket, men längst ut på vingen blir det omöjligt att hitta till spets och ett fint lopp. Henriksen får försöka hitta ner i position och roffa åt sig så mycket pengar det bara går.

Cokstile stod för en fin insats när det blev vinst i Finlandia-Ajo, men i Elitloppsförsöket var formen som bortblåst och Christoffer Eriksson var aldrig nära att ta en finalplats. 9-åringen har haft en del skadebekymmer de senaste åren och haft väldigt svårt att prestera på en jämn nivå, har han dagen på söndag ska duon inte räknas ut.

Sist ut har vi Admiral As som är en kuse i utveckling, fjolåret var en riktig succé med åtta vinster på elva starter och en bra bit över miljonen inkört. Men två raka galopper i rad ställer frågor. Nu är dock stabila Örjan Kihlström tillbaka i vagnen och när vinstsumman passerar miljonen ska ”gubben i lådan” alltid räknas. Ready Cash-avkomman är riktigt stark och kan göra mycket jobb själv.

Sammanfattning: Jag tror inte Adrian kan ta vara på spårlottning och bricka 1 blir snarare en fälla för Upstate Face, ledningen tror jag istället Stoletheshow med Frode Hamre i vagnen tar hand om efter några hundra meter och därifrån tror jag en av Norges bästa kuskar väljer att köra i spets. Goop eller Kihlström kommer vara aktiv och någon av dessa lär sitta i dödens med varvet kvar. En rutinerad räv som Cokstile får dock aldrig nonchaleras, vi såg tidigare i år i Prix Bourgogne att kusen fortfarande kan trava. Mitt val faller på Admiral As som jag inte tror vi fått sett botten i ännu, håller han sig bara på benen blir valacken svårslagen när Örjan på typiskt maner måttar in nosen över linjen.


Vi hoppas på en härlig helg med fin sport och spännande lopp. Vad lirar ni?

Kommentera

promo
td