Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jun 2022
16

Norrbottens Stora pris - Topptrav på kvällen!

Norrbottens Stora pris - Topptrav på kvällen!


Ny vecka och nytt fint lopp, på lördag går midnattstravet av stapeln i Boden med Norrbottens Stora Pris som kvällens höjdpunkt. I fjol måttade Örjan Kihlström in Whos´s Who till seger, men Pasi Aikios ögonsten kan inte försvara titeln då hingsten ströks på grund av förkylning tidigt i veckan.

Loppet går över medeldistans med Autostart, med strykningen kommer nu nio taggade hästar till start där en ser väldigt svårslagen ut.

1 Martin de Bos – Veli-Pekka Toivanen
2 Who´s Who – Anders Eriksson (Struken)
3 Van Gogh Z.S – Kim Eriksson
4 Phoenix Photo – Erik Adielsson
5 Esprit Sisu – Daniel Wäjersten
6 Vitruvio – Mika Forss
7 Mindyourvalue W.F – Robert Bergh
8 Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström
9 Born Unicorn – Mats E Djuse
10 Makethemark – Ulf Ohlsson

Martin de Bos är bara medel ut bakom bilen och jag tror spåret blir en fälla för den finsktränade kusen. Maharajah-avkomman hade ett tufft 2021 och denna säsong har inte heller visat några större ljusglimtar.

Van Gogh Z.S är snabb ut och har siktet inställt på spets, men hästen är ny i klassen och inte van så här hårt motstånd. Kim Eriksson lär släppa om han hittar till ledningen och samla på sig pengar.

Phoenix Photo släppte väl många längder till vinnaren Oscar L.A sist för att visa perfekt form, Svante Eriksson hoppas säkert kusen blivit ännu vassare med loppet. Valacken har levererat gång på gång under våren, men det har varit i Silverdivisionen och inte i denna tuffa klass.

Esprit Sisu hade ett grymt år i fjol när han nästan sprang in två miljoner, och för två veckor sedan stod Wäjerstens häst för en väldigt bra prestation endast slagen en halv längd av Calle Crown. Från spår 4 kommer duon hitta en bra position och är en rejäl utmanare om storfavoriten gör bort sig.

Vitruvio har haft svårt att få till det en längre period nu, i fjol blev det bara en seger och då i Monté. Italienaren kom aldrig in i matchen i Sweden Cup försöket, men var inte tom över mål. Gången innan gjorde han det godkänt utan att tömmas helt i Copenhagen Cup till en fjärde plats. Gocciadoro visade i Jämtlands Stora Pris att hans hästar aldrig ska räknas bort.

Mindyourvalue W.F har fördelen av att ha med en stallkollega i Van Gogh Z.S som dessutom kan blanda sig i spetsstriden. 9-åringen har visat ojämnhet i startsnabbheten, men från en bit ut på vingen har den lagt av bra tidigare så Robert lär köra offensivt för att försöka kuppa sig till ledningen, även om det känns långsökt med framför allt Esprit Sisu och Vitruvio invändigt och storfavoriten utvändigt.

Don Fanucci Zet imponerade i sitt Elitloppsförsök när han från dödens vann på vass tid till synes med mycket krafter kvar. Kanske hade han för mycket energi till övers då det blev galopp direkt i starten i finalen från bricka 1. Redéns guldklimp är dock ingen osäker travare. Örjan kan välja att köra fram tidigt för att eventuellt överta ledningen eller lägga sig lugn i dödens, hästen med namnet från Gudfadern filmerna har nämligen överkapacitet i det här gänget och har toppchans oavsett löpningsförlopp.

I andra ledet hittar vi först Born Unicorn som hade ett fint år i fjol där han vann hälften av sina starter och nästen en miljon insprunget, men hästen är väldigt färsk i klassen och orutinerade jämfört med övriga. Redéns häst gjorde dock inte alls bort sig i Paralympiatravet och med sin styrka kommer enhörningen fortsätta springa in pengar.

Sist ut är Makethemark som är loppets hemmahopp, Salmelas stjärna har dock två riktig svaga år bakom sig och måste rycka upp sig ordentligt för att ha något att hämta här. Maharajah-sonen har verkligen sina bästa år bakom sig.

Sammanfattning: Kim Eriksson försöker nog göra allt i sin makt för att hitta till spets med Van Gogh Z.S, men Wäjersten från optimala spår fyra tror jag kommer ta sig förbi. Robert Bergh är vi inte vana att se ta det lugnt så med rejäla Mindyourvalue W.F försöker säkert Bergarn ta sig framåt för att göra livet surt för Wäjersten. Där bakom kan Örjan välja att sitta still i kön eller ta ett tidigt initiativ om tempot är för långsamt och kontrollera loppet från dödens, oavsett taktik ser duon väldigt svårslagen ut. Skulle dock Kihlström avvakta för länge och låta Espirit Sisu trava i egenbestämt tempo kan det blir hårt på linjen, där bakom tror jag Redéns andra starthäst, Born Unicorn, kan hänga med bra tillsammans med meriterade italienaren, Vitruvio.

Speltips: Don Fanucci Zet är mitt givna bud till segern, men oddset lockar inte nämnvärt istället letar jag fina odds på platsliren. Vitruvio är en av kusarna till start med högst kapacitet, italienaren var blanda annat med i världens tuffaste travlopp tidigare i år. Även om hingsten inte hade något med toppstriden att göra på Vincennes den gången gjorde han det fullt godkänt över upploppet. Även i Danmark för en månad sedan gick hästen bra över upploppet utan att tömmas. Mot ett gäng föredettingar och statister tror jag Mika Forss har en väldigt god chans att styra ekipaget till en topp- 3 placering och i skrivande stund ligger oddset på 2.56 vilket jag tar alla dagar i veckan från kanonspåret 5.

Kommentera

promo
td