Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jun 2022
23

Återstart av Allsvenskan

Återstart av Allsvenskan


Trots att det inte blev något VM under sommaren som det brukar i år eftersom mästerskapet liras i vinter, så valde Allsvenskan ändå att ha ett lite längre break för att ladda batterierna i trupperna. Lagom tills att publiken ska gå på semester och inleda sommarens stora högtid, Midsommar, så kickar de bästa ligorna i Sverige igång igen.Just när sillen och nubben kommit ur systemet hos oss vanliga så kommer det sparkas boll på söndag runt om i vårt avlånga land.
Återstartsomgången ser ut enligt följande:

SÖNDAG 26 JUNI

Hammarby - BK Häcken
15:00, Tele2 Arena


Degerfors IF - AIK
15:00, Stora Valla

Mjällby AIF - IFK Norrköping
15:00, Strandvallen

GIF Sundsvall - Djurgården
17:30, NP3 Arena

MÅNDAG 27 JUNI

Malmö FF - Helsingborgs IF
19:00, Eleda Stadion


Kalmar FF - IFK Värnamo
19:00, Guldfågeln Arena

IF Elfsborg - Varbergs BoIS
19:00, Borås Arena

IK Sirius - IFK Göteborg
19:00, Studenternas
Hammarby - BK Häcken
15:00, Tele2 Arena

Höjdpunkten under söndagen blir toppmatchen på Tele2 Arena mellan två klubbar som startat säsongen strålande.

Hammarby har äntligen inlett med en fin vår vilket gör att de börjas drömmas om guld på söder eftersom "Bajen" ofta brukar bli vassare ju längre säsongen lider. Nu återstår det att se hur mycket stockholmarna har tappat med tanke på sommarens försäljningar där Williot Swedberg lämnat för Celta Vigo och Mayckel Lahdo gått till AZ Alkmaar. Astrit Selmani ryktas också utomlands och en ersättare är på väg in från Sirius där Moustafa Zeidan är redo för nästa steg där även Malmö är med i leken. Alfred Finnbogason är också ett namn som ryktas till klubben efter många år i Bundesliga.

De grönvitas sportchef, Jesper Jansson, verkar också jaga Allsvenskans skyttekung hittills, Alexander Jeremejeff, som de nu ska försöka begränsa när göteborgarna kommer på besök. Det finns stort utlandsintresse för Häcken-spelaren som hittills stått för 13 poäng på nio spelade matcher, frågan är om han är sugen på att ge sig ut på ännu ett osäkert äventyr i Europa när han närmar sig 30-strecket. Att gå till en toppkonkurrent i samma serie vore lite konstigt, precis som de svartgulas sportchef, Martin Ericsson, kommenterade själv.

Hisingslaget har haft sommarlov som serieledare efter att de rundade av vårsäsongen med fem raka vinster. Seger borta mot de regerande mästarna är en fin fjäder i hatten. Nu har även den andra storstaden i Sverige fått känna på den berömda Per-Mathias Högmo-effekten som vi fick se i Djurgården för snart tio år sedan. Den gemytliga norrmannen har en härlig förmåga att bygga en trupp som trivs och kan leverera efter sin bästa förmåga. Sedan han tog över för de gulsvarta för ett år sen har de gått från jumbo och degraderingshot till serieledning.

Söndagens fajt på plastmattan i Stockholm känns som en väldigt öppen historia där det lär bli fullt ös framåt från båda startelvorna. Cupmötet i våras slutade med 4-0 seger för Hammarby och jag tror det blir betydligt jämnare nu när Häcken säkert hittar nätet vilket de nästan alltid gör. Jag tycker att oddset på att vi får minst tre baljor i matchen känns fullt godkänt, så Över 2,5 mål @ 1,57 är taget!


På måndagens utbud så känns det helt klart som att Skånederbyt är mest intressant. Även om truppernas normala kapacitet förmodligen är i varsin ände av tabellen så kommer det ändå bli ett stenhårt krig nere på Eleda Stadion.

De dubbelt regerande mästarna var återigen ganska klara favoriter till att kunna bärga tredje raka guldet. Hittills har det varit enorma skadeproblem hos Malmö som inte alls kunnat leverera på normal kapacitet och en femteplats efter vårsäsongen är inte vad de räknat med. Offensiven får inte till det med bara elva mål på lika många omgångar. Tomrummet efter skyttekungen Antonio Colak har visat sig stort, så nu är de himmelsblå på jakt efter förstärkning framåt. Som nämnt ovan jagar de Zeidan från Sirius och det budas även på norska ligans målspruta Veton Berisha, men hittills är buden till Viking för låga.

Helsingborg lyckades kvala sig tillbaka till finrummet genom vinst i västkustderbyt mot Halmstad i höstas. "Di Röe" tippades få det svårt i Allsvenskan och som klar jumbo under sommaruppehållet finns det en hel del att jobba på. Skyttekungen Anthony van den Hurk har inte varit lika lyckosam mot de tuffare försvaren, men precis innan ledigheten så hittade han rätt äntligen och han blir en nyckel om de ska kunna klättra i tabellen. Taha Ali som efter mycket slit hämtades in från degraderade Örebro har varit en frisk fläkt hos HIF och en väldigt positiv överraskning.

Ett utvilad och mer friskt Malmö bör kunna göra processen kort med värsta rivalen i derbyt. Jag tycker att -1.5 på hemmalaget till 1,76 i odds känns som bästa spelet i Skånederbyt!


Övriga nyheter


Annat som är värt att notera från uppehållet är FIFA nu har förlängt dispensen för spelare från de ryska och ukrainska ligorna till nästa sommar. Det innebär att följande spelare har möjlighet att fortsätta lira i Allsvenskan: Jordan Larsson - AIK, Sead Haksabanovic - Djurgårdens, Filip Dagerstål - IFK Norrköping och Armin Gigovic - Helsingborgs. De två förstnämnda har stort intresse från utlandet och kan därför vara svåra att behålla för stockholmarna.

John Guidetti har nu anlänt till AIK och hunnit göra sin första träningsmatch för klubben. Han är dock inte redo att delta i tävlingsfajter förrän 15 juli, så "gnaget" får vänta på sin guldklimp som de hoppas ska ordna titel till Solna igen. Samtidigt så ryktas Bilal Hussein bort från klubben och det är inte konstigt sett till hur han levererat under våren.

Norrköping har sålt sin unge stjärna på mittfältet när Ishaq Abdulrazak gått till Anderlecht. Tränaren Rikard Norling säger att förstärkning behöver komma in snarast och flera namn ryktas på gång till "Peking". Laorent Shabani, Isak Ssewankambo, Viktor Bergh och framförallt Kalle Holmberg vill tillbaka då han inte alls fått till det i huvudstaden.

Papa Diouf har valt att komma hem till Kalmar igen och ska hjälpa till att avlasta Oliver Berg som står för det mesta offensivt hos smålänningarna. En pålitlig målskytt är precis vad Henrik Rydström behöver för att verkligen kunna utmana mot toppen.


Ha nu en riktig härlig midsommar i värmen som verkligen börjar komma, precis lagom till sommarens stora fest. Därefter ska vi bege oss till arenorna för att stötta våra lag i den fortsatta kampen om Allsvenska poäng.

Kommentera

promo
td