Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2022
04

Fotbolls EM Damer 2022 – Äntligen.Till sist är det dags för damernas Europamästerskap i fotboll som var planerat att genomföras sommaren 2021, men sköts upp ett år på grund av pandemin. Turneringen kommer liras på klassiska fotbollsarenor runt om i England, finalen spelas till exempel på mäktiga Wembley den 31 juli. Premiären är den 6 juli mellan England och Österrike och det rapporteras att Old Trafford är slutsåld.

Grupp AVärdnationen England kliver ut på Old Trafford den 6 juli som stora favoriter i sin match mot Österrike, samtidigt är det mycket positiva tongångar runt laget som räknas som Spaniens största hot mot guldet. The Lionesses har sett strålande ut på slutet, inte minst mot Nederländerna i näst sista matchen inför mästerskapet när det blev en 5-1-seger och därefter 4-0 mot Schweiz. Det kryllar av talang i truppen och taktiken är solklara, full fart framåt från start. Norge ser äntligen ut att vara på rätt väg igen, vinsten mot danskorna i genrepet vittnar om det också. Att Ada Hegerberg valt att återigen spela i landslagströjan är ett enormt lyft för våra grannar i väster, hon tillsammans med Caroline Graham Hansen och Guro Reiten är en sylvass trio i offensiven. Österrike skrällde rejält i senaste EM när de tog sig till semifinal där det blev förlust på straffar mot Danmark. Alplandet har sin styrka i ett stabilt försvarsspel och framåt handlar det mest om Nicole Billa. Att Nordirland klarade av att kvala sig till mästerskapet var en rejäl knall, men väl här handlar det mesta om att hålla nere sifforna.

Grupp BIngen av nationerna blev nog särskilt glada när de följde lottningen då detta blev ett riktigt getingbo med tre riktigt starka nationer. Spaniens damfotboll har fått sig ett enormt lyft de senaste åren sedan storklubbar som Barcelona och Real Madrid äntligen valt att satsa på damsidan med. I truppen återfinns fjolårets vinnare av Ballon d´Or, Alexia Putellas, och hon väntas spela en viktig roll för La Roja i sommar. Spanskorna har inte förlorat en match sedan 8 mars 2020 och har givetvis en stor press på sig att leverera när det verkligen gäller. Däremot smög sig en osäkerhet in när det bara blev 1-1 i genrepet mot Italien trots dominans. Tyskland är en klassisk fotbollsnation även på damsidan, de har dominerat stora delar under 2000-talet med bland annat sex raka EM-titlar innan det blev respass redan i kvartsfinal i förra Europamästerskapet. I Arnold Clark Cup under februari månad hade den tyska maskinen det kämpigt med förluster mot både Kanada och England samt kryss mot Spanien. Men med lirare som Popp, Schüller och Däbritz borde de ta sig vidare. Danskorna fick en väldigt tuff lottning och när Harder har dragits med skador större delen av säsongen så har inte uppladdningen varit optimal för de röde. Våra grannar får nöja sig med att agera outsider att ta sig vidare. Finland har inte mycket att hämta här, endast en seger på deras åtta senaste matcher visar att de vitblåa har en utvecklingskurva som går åt fel hål.

Grupp CUEFA beslutade den 2 maj 2022 att Ryssland utesluts och ersätts av Portugal (förlorade i play off mot Ryssland).

Blågult fick en ganska gynnsam lottning och kommer tjejerna upp i sin rätta nivå så ska de lösa en kvartsfinalbiljett. Mästerskapet inleds mot Nederländerna som är den stora utmanaren om gruppsegern, men Gerhardssons manskap visade god form med en 3-1-seger mot Brasilien i genrepet. Nederländerna åkte på en oväntad förlust, med 5-1 mot England inför turneringen. Defensivt kanske de orangeklädda vacklar stundtals, men i offensiven finns det klass i Lieke Martens och Vivianne Miedema. Schweiz genrepade förra veckan mot Tyskland och det slutade i katastrof med en 7-0 förlust och försvarsspelet lär ha mycket fokus sista tiden inför EM. Portugal är inte alls lika starka på damsidan som herrfotbollen, i Algarve Cup tidigare i år blev det bland annat förlust med 4-0 mot Sverige. Nej, Portugal får det väldigt tufft i sitt andra stora mästerskap i historien på damsidan. Dessutom har de inte tagit sig hit genom egen maskin utan fick ta Rysslands plats när dessa blev portade.

Grupp DVi rundar av gruppgenomgångarna med den jämnaste gruppen även om den inte håller absolut högsta klass. Frankrike är nationen med bäst historia där de bland annat knipit fjärdeplatser i både OS och EM. Även Italien har en del framgångar med bland annat ett EM-brons och två silvermedaljer, men då får vi backa tiden 25 år bakåt och damfotbollen har verkligen jämnat ut sig sedan dess. Fransyskorna har det också som visat bäst takter inför turneringen med 13 raka segrar. Italienskorna har också gjort det bra under året med segrar mot Danmark och Norge, men mot snigelätarna brukar de väga lite för lätt. Island har haft enkelspelschema på slutet och verkligen samlat på sig självförtroende med nio segrar på de tio senaste dusterna, men när motståndet blir tuffare brukar öborna ha svårt att vinna. Belgien har laddat upp med förluster mot Österrike och England och har inte alls övertygat, 4-1 segern mot Nordirland ser bättre ut på pappret då de avgjorde med tre sena mål efter rött kort på motståndare.

Genomgång av Sverige

Spelschema:

9 juli 21.00 Nederländerna – Sverige, Bramall Lane
13 juli 18.00 Sverige – Schweiz, Bramall Lane
17 juli 18.00 Sverige – Portugal, Leigh Sports Village

Truppen:

Målvakter:
Jennifer Falk – BK Häcken
Zecira Musovic - Chelsea
Hedvig Lindahl – Atl. Madrid

Försvarare:
Hanna Glas – Bayern München
Magdalena Eriksson - Chelsea
Amanda Ilestedt – PSG
Jonna Andersson - Chelsea
Nathalie Björn – Everton
Amanda Nildén - Juventus
Linda Sembrant – Juventus
Emma Kullberg - Brighton

Mittfältare/anfallare:
Caroline Seger – Rosengård
Filippa Angeldahl – Manchester City
Kosovare Asllani – Real Madrid
Sofia Jakobsson – San Diego Wave
Fridolina Rolfö – Barcelona
Rebecka Blomqvist - Wolfsburg
Stina Blackstenius – Arsenal
Olivia Schough - Rosengård
Hanna Bennison – Everton
Johanna Rytting Kaneryd – BK Häcken
Lina Hurtig – Juventus
Elin Rubensson – BK Häcken

Blågult har en högintressant trupp med lirare som bisitter en stor dos nödvändig rutin i Seger, Sembrant, Eriksson, Asllani och Lindahl framför allt. Därtill har Gerhardsson en offensiv duo som är i sina bästa år, Blackstenius och Rolfö som alla försvar i mästerskapet kommer ha väldigt stor respekt för. Sverige har samlat ihop en del silver och bronspengar i skåpet, men enda guldet kom så långt tillbaka i tiden som EM 1984. Svenskorna ska bara lösa en av platserna som tar dem till slutspelet, väl där är de lottade på ”rätt sida”, då gänget ska ta sig an en nation från grupp D. På andra sidan slutspelsträdet härjar lag som England, Norge, Spanien, Tyskland och Danmark.Norskan som kommit tillbaka till landslaget har visat fin form under våren, där hon bland annat nickade in ett mål och spelade fram till ett för Lyon när de vann CL-Finalen mot storfavoriten Barcelona. Ada har även visat att hon trivs att vara tillbaka i landslaget där hon inledde med hattrick direkt i comebacken. Nyckeln till att liret ska gå in är att Hegerberg dunkar in ett gäng bollar mot framför allt Nordirland i gruppspelet. Men till kanonoddset 19 gånger kan jag inte motstå att testa!

Jag hoppas och tror vi får se norskan jubla flera gånger under mästerskapet.Speltips #2 Sverige gör mer än 7,5 mål (åtta eller fler) @1.83

Sverige har sin styrka i offensiven med notoriska målskyttar i Blackstenius, Rolfö och Hurtig. Blågult är även tunga på fasta situationer och med fin leverans på hörnor och frisparkar kommer säkerligen det ramla in en boll på fasta. I gruppen inleder vi tufft mot Nederländerna, men vidare mot Schweiz och Portugal ska svenskorna kunna hittat nätet både två, tre och fyra gånger. Faktum är att Sverige gjort fyra mål senaste gången både mot Schweiz och Portugal. Jag tror som sagt Sverige tar sig vidare till kvartsfinal och beroende på motståndare ifrån grupp D finns det god chans till mål i kvarten med. 1.83 är ett fint odds i min mening och jag nyper det direkt!

Rolfö och Blackstenius är två nyckelspelare för att liret ska sitta!


Ladda upp med grillkol och kall dryck så hoppas vi på en härlig julimånad med fotbollsframgångar för blågult!

Kommentera

promo
td