Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
sep 2017
29

PREMIÄR: Calatans tips inför Stryktipset v.39 30/9

Toppmöte och jackpot denna vecka på Stryktipset, lär vår nya krönikör Calatans tankar om omgången här

Tabeller för ligorna:

Premier League

Championship

Allsvenskan


1. Chelsea - Manchester City
Ett riktigt tungviktsmöte inleder veckans kupong. Trean mot ettan i Premier League. Det är också två av seriens tre allra formstarkaste lag som här drabbar samman; hemmalaget har spelat ihop 13 poäng på de fem senaste matcherna med målskillnaden 10-2 och bortalaget är snäppet vassare med 13 poäng och 19-2 i målskillnad.
Chelsea har inlett säsongen lite knackigt på hemmaplan. Först en inte helt missvisande förlust mot Burnley med 2-3 följt av en 2-0-seger mot ett riktigt blekt Everton och 0-0 i en jämn match mot Arsenal. Chelsea har sammantaget producerat bara snäppet bättre än ligagenomsnittet vad gäller avslut och avslut på mål men är bland de bättre lagen när det gäller att freda det egna målet från farligheter. Till lördagens match saknar man emellertid ordinarie mittbacken David Luiz p g a avstängning, ett litet med ändock avbräck i defensiven.
Manchester City har börjat säsongen på allra bästa sätt, även på bortagräs. Man har slagit i tur och ordning Brighton med 0-1, Bournemouth med 1-2 och Watford med 0-6. Kanske inga ordentliga kraftprov men totalt sett är man det allra bäst presterande laget i serien när det gäller att komma till avslut och avslut på mål. Man släpper även till minst avslut och avslut på mål av alla lag i serien.
Det känns som att Manchester City kommer med bäst momentum in i den här drabbningen. Man har även revansch att utkräva efter två förluster mot Chelsea förra säsongen.
Oddset för en bortaseger ligger i skrivande stund runt 2,55 vilket indikerar att marknaden bedömer sannolikhet för bortaseger runt 39%. Tvåan i match 1 på Stryktipset är dock bara streckad till 33%. Kommer säkert öka något men ser ut att kunna bli understreckad.
Utgångstipset blir således 2.
Båda lagen är bland de mest aggressivt spelande i serien med 12 gula och 3 respektive 2 röda kort hittills. En tät, prestigefull och aggressiv match - här kan en utvisning mycket väl göra att vågen tippar över åt något håll och en tidig gardering känns motiverat.

Statistik

Laguppställning

2. Bournemouth - Leicester
Två lag som börjat säsongen knackigt. Bournemouth ligger på nedflyttningsplats med 3 poäng och 4-11 i målskillnad. Leicester huserar precis ovanför nedflyttningsstrecket med 4 poäng och 9-12 i målskillnad. Båda lagen är bland de allra sämsta i serien när det gäller att skapa avslut och avslut på mål. Båda lagen släpper också till oroväckande många avslut och avslut på mål mot sig. Leicester har väl bättre kapacitet i grunden och siffrorna ser marginellt bättre ut än för Bournemouth. Känns som en match där lagen hellre vill vinna en poäng än förlora tre. Tror att krysset räcker väldigt långt här.

Statistik

Laguppställning


3. Manchester United - Crystal Palace
Hemmalaget ligger tvåa i serien med 16 poäng och 17-2 i målskillnad. Bortalaget har, förutom en jumboplats serien, nu även ett föga imponerande rekord: man är det första laget i Premier Leagues historia som efter 6 matcher inte lyckats peta in ett enda mål. Spiketta och upplagt för utklassning? Mycket möjligt. Men det är någonting som luktar här. Kan vara ett av barnen som gömt en banan under soffan. Kan vara skräll.
United har drabbats av en hel del skador och skavanker det sista. Förutom Pogba saknas nu även Fellaini på mittfältet p g a skada. Frågetecken även för ordinarie backen Jones. Efter lördagens match väntar landslagsuppehåll följt av fyra bortamatcher på raken varav de två första är Liverpool i ligan och Benfica i Champions League. Hur mycket är Mourinho beredd att gasa här när man behöver pigga och hela spelare om två veckor? Finns det risk för underskattning?
Palace är faktiskt inte SÅ dåliga som tabellen visar. Man skapar ungefär som ligagenomsnittet vad gäller avslut och avslut på mål. Olika modeller för förväntade mål (Expected Goals) indikerar att Palace åtminstone borde gjort 7-8 mål sett till mängden och farligheten på avsluten. Men en kombination av otur och underpresterande avslutare har gjort att så inte blivit fallet. Nu saknas både ordinarie anfallaren Benteke och andrahandsalaternativet Wickham p ga a skador vilket tvingar fram en ny offensiv. Kanske precis vad Palace behöver?
Hursomhelst så är krysset just nu streckat till 9% och kommer garanterat bli ännu lägre. Oddset för oavgjort ligger runt 7,50 vilket indikerar en sannolikhet runt 13-14%. Bra spelvärde alltså och krysset tas med tidigt som potentiell rensare/värdeökare.

Statistik

Laguppställning


4. Stoke - Southampton
Tabell- och formkurvor ser något bättre ut för Southampton än för Stoke. Men desto intressantare är skadeproblemen i defensiven för hemmalaget. Man saknar sedan innan ordinarie backarna Cameron och Shawcross, och i senaste matchen fick ersättaren i mittlåset Martins Indi också kliva av p g a skada. Nu tvingas man till ännu en ny uppställning i försvaret vilket aldrig kan vara bra. Southampton är favoriter hos oddsbolagen men inte hos de inlämnade raderna på tipset. Så länge detta håller i sig tycker jag Southampton är en högintressant spik till att börja med.

Statistik

Laguppställning


5. West Bromwich - Watford
Svår och jämn match där man vill gardera tidigt och mycket. West Brom ser förhållandevis starka ut hemma och har imponerat defensivt men varit tunnare offensivt. Watford är det något formstarkare laget, har sett bra ut offensivt men varit blekare bakåt. Utgår från krysset men garderar tidigt åt båda håll.

Statistik

Laguppställning


6. West Ham - Swansea
Swansea ligger förvisso en poäng och tre placeringar före West Ham. Men Swansea har haft en del tur med poängen de fått med sig. West Ham har å sin sida haft en del oflyt och inte fått med sig fullt så många poäng som man egentligen borde. Bara fyra lag i ligan skapar mindre farligheter framåt än Swansea som dessutom släpper till överlägset flest farligheter emot sig. West Ham släpper också till förhållandevis många avslut emot sig men skapar å andra sidan mer framåt än Swansea. I grunden bättre kapacitet och hemmaplan tycker jag talar för utgångstipset 1.

Statistik

Laguppställning


7. Aston Villa - Bolton
Aston Villa har häng på en topplagen och är det näst formstarkaste laget i Championship. Bolton ligger sist i serien och är det klart formsvagaste laget just nu. Tittar man under huven finns det inget som tyder på att dessa trender bryts på lördag. Aston Villa skapar mer farligheter och släpper till färre farligheter än genomsnittet i serien. Bolton släpper till mer farligheter och skapar framförallt färre farligheter än genomsnittet i serien. Bolton saknar nu även ordinarie mittfältaren Morais p g a avstängning. Ettan räcker väldigt långt här.

Statistik

Laguppställning


8. Burton - Wolverhampton
Burton ligger visserligen strax över nedflyttningsstrecket men släpper till mer farligheter och skapar framförallt färre farligheter än något annat lag i serien. Wolverhampton ligger på en fjärdeplats i serien. Skapar dessutom mer farligheter och släpper till färre farligheter än genomsnittet i serien. Saknar ordinarie backen Coady p g a avstängning men det skall vara klasskillnad ändå. Tvåan räcker långt här.

Statistik

Laguppställning


9. Cardiff - Derby
Serieledarna Cardiff imponerar både i tabellen och under huven. Bara ett lag i serien kommer till fler avslut. Inget annat lag skapar lika många avslut innanför straffområdet. Endast fyra lag släpper till färre avslut mot sig. Cardiff kommer nu senaste från en riktigt tung och fin 3-1-vinst mot serietrean Leeds. Derby ligger på plats 15 men har haft en del tur med poängen det sista. Bara fem lag kommer till färre avslut. Bara två lag kommer till färre avslut innanför straffområdet. Släpper dessutom till mer farligheter mot sig än genomsnittet i serien. Spiketta rakt igenom trots att den är överstreckad.
Statistik

Laguppställning


10. Ipswich - Bristol City
Här är kanske kupongens mest intressanta match. Ipswich ligger för närvarande på en sjätteplats tätt skuggade av just Bristol City. Ipswich har dock överpresterat något hiskeligt. Det är bara tre lag i serien som skapar färre avslut än Ipswich. Inget lag släpper till fler avslut mot sig än Ipswich. Verkligheten har kanske börjat komma ikapp hemmalaget som bara tagit 6 poäng de senaste fem matcherna. Bristol City släpper visserligen till mer avslut mot sig än genomsnittet i serien men man skapar också konsekvent mycket målchanser: bara tre lag i serien skapar fler avslut. Bristol har tagit 11 poäng på de senaste fem matcherna och kommer med form och självförtroende till lördagens match.
Dessutom ligger marknadsoddset på bortaseger runt 2,35 just nu vilket motsvarar en sannolikhet på 42-43%. Tvåan i match 10 är dock bara streckad till 26% vilket innebär stort värde i min bok. Spiktvåa.
Statistik

Laguppställning


11. Nottingham - Sheffield United
Sheffield United visserligen tvåa i ligan och Nottingham 14 placeringar och 9 poäng längre ned i tabellen. Skillnaden är dock inte så stor lagen emellan och med marginalerna på sida kunde Nottinghams poängskörd varit 7 istället för 0 de senaste tre matcherna. Nottingham både skapar och släpper till mer farligheter än Sheffield United. Bara bottenlagen Bolton och Burton kommer till färre avslut än Sheffield United.
Tät och lurig match. Utgår från krysset och garderar åt båda håll.
Statistik

Laguppställning


12. Preston - Sunderland
Plats 5 mot plats 23 i tabellen. Plats 4 mot plats 23 i formtabellen, sett till de fem senaste matcherna. Plast 6 mot plats 20 i antal skapade avslut. Plats 1 mot plats 18 när det gäller att hålla nere antalet avslut mot sig. Hemmalagets lysande defensiv ställs nu alltså mot ett av seriens mest uddlösa offensiver. Trots att ettan ser ut att bli något överstreckad blir det vårt tolfte tecken.

Statistik

Laguppställning


13. AFC Eskilstuna - Jönköping
Vilken ångestladdad måstematch för båda lagen! Men fem omgångar kvar att spela ligger Jönköping med 24 poäng på plats 14 och nedflyttnings-playoff. AFC med 18 poäng ligger på plats 15 och nedflyttning. Båda lagen har greppat sista halmstråt och spelat ihop 6 respektive 5 poäng på de tre senaste matcherna. Båda lagen har ungefär lika starka (eller svaga) offensiver. Jönköping sitter på den något starkare defensiven. Men denna match avgörs nog snarare i huvudet. Kan sluta precis hur som helst och en tidig gardering är på sin plats.

Statistik

Laguppställning


Systemförslag:

Enkelraden:

1.2
2.X
3.1
4.2
5.X
6.1
7.1
8.2
9.1
10.2
11.X
12.1
13.XLilla systemet: 72-rader

1.X2
2.X
3.1X
4.2
5.1X2
6.1
7.1
8.2
9.1
10.2
11.1X
12.1
13.1X2Mellansystemet: 432-rader

1.1X2
2.X
3.1X
4.X2
5.1X2
6.1X
7.1
8.2
9.1
10.2
11.1X
12.1
13.1X2Stora systemet: 1728 rader

1.1X2
2.X2
3.1X
4.X2
5.1X2
6.1X
7.1
8.X2
9.1
10.2
11.1X
12.1
13.1X2


Kommentera (4)

promo
td