Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2017
04

Calatans tips inför Bomben torsdag 5/10

Då är det dags för premiär för analyser av Svenska Spels Bomben här på Sharps. Analyser kommer publiceras vid särskilt intressanta kuponger, företrädesvis där det vankas rullpott eller extrapengar.


Tabell SHLLuleå - Frölunda
Både Luleå och Frölunda har börjat SHL halvknackigt. Huserar på plats 8 respektive 10 i tabellen. Båda lagen kommer dessutom från två raka förluster. Jag tänker att båda lagen vill inleda matchen försiktigt och inte rusa iväg innan man har kontroll.
Bara 1 lag i serien har kommit till färre skott på mål per match på hemmais än Luleå. Bara 3 lag har släppt till färre skott på mål mot sig än Luleå på hemmaplan.
Bara 4 lag har kommit till färre skott på mål på bortais än Frölunda. Göteborgslaget släpper till ganska medelmåttigt med skott på mål emot sig, däremot har man den sämsta räddningsprocenten i serien på bortaplan (knappa 81%).
Frågetecken kring fem av Frölundas tio forwards med mest istid denna säsong inklusive Joel Lundqvist:
– Vi har just nu fem forwards på skadelistan, så vi får se vilka som kommer till match på torsdag, säger coach Roger Rönnberg enligt GP.
– Hade de spelat om det var slutspel?
– Det hade de kanske gjort. Men det är slutspel, det. Och det är det inte på torsdag. Men det är alltid svårt att åka till Luleå.

Jag ser framför mig en relativt chansfattig match där det är intressant att strecka i Växjös favör p g a hemmaplan samt Frölundas eventuella avbräck och skakiga defensiv på bortaplan.

Statistik

Laguppställning


Rögle - Djurgården
Rögle jumbo i tabellen och Djurgården fjärde starkaste laget hittills. Rögle kommer nu senast från en smått absurd match: seger med 8-7 mot Malmö. Men då hade Rögle alltså bara 20 skott på mål och en sinnessjukt hög skotteffektivitet på 40%! Snittet för alla lag över en säsong brukar ligga runt 9% så Rögle måste haft sitt livs flyt och Malmös defensiv sitt livs oflyt på samma gång. Men förhoppningsvis får detta svenska folket i stort att överskatta Rögles offensiv och det blir mer värde i att strecka få mål för hemmalaget.
Bara 1 lag har de facto kommit till färre skott på mål per match än Rögle. Däremot har Rögle som sagt haft en helt vansinnigt hög utdelning på hemmaplan: 18,5% av skotten på mål har resulterat i mål. Ohållbar skotteffektivitet i längden; som jämförelse låg seriesnittet förra säsongen på 8,9%. Rögle släpper till överlägset flest skott på mål per match mot sig; har dessutom den sämsta räddningsprocenten av alla lag totalt sett och på hemmaplan.
Djurgården är bland de lag som skapar flest skott på mål per match både totalt och på bortaplan. Är dessutom bland de 4 lag vilka släpper till minst antal skott på mål per match både totalt sett och på bortaplan.
Så länge svenska folket streckar 2:orna och 3:orna mest ligger värdet definitivt i färre mål än 2 för Rögle och betydligt fler mål än 3 för Djurgården.
Statistik

Laguppställning


Växjö - Mora
Växjö trea i tabellen och det näst formstarkaste laget i serien. Men då har man fyra uddamålssegrar mot mestadels lag från nedre halvan av tabellen inräknat i detta. Mora ligger på tolfte plats och formtabellen ser allmänt röd ut. Men i detta ingår bl a dubbelmöte med serieledarna Färjestad och bortamatch mot hemmastarka Karlskrona.
Växjö skapar ganska medelmåttigt med skott på mål. Är bland de bättre lagen när det gäller att släppa till få skott på mål per match.
Mora skapar också ganska medelmåttigt med skott på mål men har haft en väldigt låg skotteffektivitet på bortaplan hittills (4%). Är bland de sämre lagen när det gäller att släppa till få skott på mål per match.

Statistik

Laguppställning


Vart leder då oss detta?
4 av 6 lag på kupongen är bland de 7 lag i serien vilka producerad minst antal skott på mål per match. 4 av 6 lag på kupongen är bland de 7 lag i serien vilka släpper till minst antal skott mot eget mål per match. Luktar relativt målsnål kupong tycker jag med undantag för Djurgården som det skulle kunna rinna iväg för om Rögle inte helt plötsligt får ordning på sin defensiv.


Lilla systemet: 48 rader
2,3-1,2
1-4,5,6
3,4-1,2


Mellansystemet: 192 rader
2,3,4-1,2
0,1-4,5,6,7
3,4-1,2


Stora bolagssystemet: 2048 rader
0,1,2,3,4-0,1,2,3
0,1,2-4,5,6,7,8
2,3,4,5-0,1,2
Villkor:
– Max 15 mål totalt på kupongen


I Stora bolagssystemet har jag valt att tillgripa ett villkor eller reducering. Med anledning av att jag tror på en relativt målsnål kupong känns det relevant att aktivt välja bort relativt målrika kuponger inom den valda ramen och istället få med 2-3 extra tecken (studerar man hur det totala antalet mål på kuponger med tre ishockeymatcher fördelar sig finner man en normalfördelning med väntevärde närmare 15).

Kommentera

promo
td