Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
okt 2017
06

Calatans genomgång och tips inför Stryktipset v.40 7/10

Sju matcher från Europas VM-kval kompletteras med 6 matcher från engelska League One. Två av de engelska matcherna lottas dock.

1. Sverige - Luxemburg
Spiketta.
Jag önskar jag kunde lämna det så och gå vidare. Men det är som att, oavsett årgång eller upplaga av det svenska herrlandslaget, så knyter det sig påfallande ofta någonstans långt in i den svenska DNA-strukturen när man skall slå dem som är svagare och sämre (t ex VM-kvalet 2012 där Färöarna tar ledningen hemma med 1-0 men Sverige lyckas vända matchen sista halvtimmen och vinner 1-2 eller VM-kvalet 2009 där Sverige fixade 0-1 borta mot Malta efter ett maltesiskt självmål i 82:a minuten). Det skulle inte förvåna mig om Sverige spelar oavgjort mot Luxemburg på lördag och sätter sig i en riktigt svår sits inför sista matchen borta mot Nederländerna, men att en blodig Granqvist nickar in 1-1 i 94:e minuten och vi kniper andraplatsen med allra sista halmstråt.
På pappret är det ju inga konstigheter. Sverige motiverat av att fortfarande kunna vinna gruppen. Luxemburg avhängt sedan länge. En handfull skador och frågetecken i svenska truppen. Ordinarie mittfältaren Durmaz och forwardsalternativet Nyman definitivt borta. Tveksamt om man chansar med nyss tillfrisknade ordinarie mittfältaren Ekdal, kanske sparas han till matchen mot Nederländerna? Dessutom en rad skavanker i backlinjen: förstahandsalternativen Lustig, Olsson och Augustinsson har inte kunnat gå för fullt det sista.
Luxemburg skrällde mot Frankrike senast och gnetade sig till 0-0 trots 8-1 i skott på mål i Frankrikes favör. Sverige klarade ’bara’ 0-1 borta mot Luxemburg tidigare i kvalet trots 1-12 i skott på mål.
Sverige får självklart utgångstipset men jag tar med krysset som en svag gardering.

Statistik

Laguppställning


2. Bulgarien - Frankrike
Bulgarien har fortfarande en teoretisk chans att ta sig vidare - om Sverige tappar poäng mot Luxemburg. Har blandat och gett hela kvalet. Slog Nederländerna, förlorade mot Vitryssland, slog Sverige etc. Starkaste hemmalaget i gruppen faktiskt med full pott och 10-5 i målskillnad.
Frankrike gruppetta och kan vid vinst här säkra den placeringen redan nu förutsatt att andra resultat också går deras väg. Annars väntar det definitiva avgörandet hemma mot Vitryssland. Det nesliga poängtappet senast mot Luxemburg måste väl tillskrivas olycksfall i arbetet. Ordinarie mittfältaren Pogba och ordinarie mittbacken Koscielny saknas p g a skador.
Frankrike får utgångstipset men Bulgarien kan ställa till besvär och en gardering kan vara på sin plats.

Statistik

Laguppställning


3. Vitryssland - Nederländerna
Vitryssland sist i gruppen och redan avhängda. Slog visserligen Bulgarien hemma tidigare i kvalet med det var inte direkt rättvist sett till matchbilden.
Måstematch för Nederländerna som just nu ligger 3 poäng efter Sverige på andraplatsen och 4 poäng efter Frankrike. Tämligen mediokert bortafacit i kvalet med endast 4 poäng på lika många matcher. Denna match startar efter det att Sveriges match mot Luxemburg är slut. Om Sverige vinner - hur bra klarar Nederländerna av att spela med kniven mot strupen? Promes och van Persie saknas i offensiven.
Nederländerna får utgångstipset men krysset kan bli understreckat vad det lider och kan vara intressant att få med på ett hörn.

Statistik

Laguppställning


4. Bosnien-Hercegovina - Belgien
Belgien redan klara för VM men Bosnien-Hercegovina slåss med Grekland om andraplatsen, skiljer endast 1 poäng till Bosnien-Hercegovinas fördel. Riktigt tuff måstematch för hemmalaget som efter Belgien möter Estland borta medan Grekland möter Cypern borta följt av Gibraltar hemma.
Hur mycket smäller Belgien på? Svenska folket ser ut att favorisera bortalaget. Då går vi i första hand på värdet i en motivationsseger för hemmalaget. Tidig helgardering dock!

Statistik

Laguppställning


5. Cypern - Grekland
Cypern har faktiskt en väldigt liten men ändock chans på andraplatsen. Slår man Grekland samtidigt som Bosnien-Hercegovina förlorar mot Belgien ligger man bara en poäng efter just Bosnien-Hercegovina på andraplatsen inför sista rundan. Då avslutar Cypern visserligen borta mot redan klara Belgien men snacka om motivationshöjare! Cypern slog Bosnien-Hercegovina ganska välförtjänt i kvalet i augusti. Man slog dessutom både Israel och Bosnien-Hercegovina borta i förra VM-kvalet så visst finns det kvalitet/motivation att välta favoriter. Greklands bortafacit ser tämligen starkt ut med 8 poäng på 4 matcher. Men då har man spelat 0-0 borta mot Bosnien-Hercegovina trots 6-0 i skott på mål, 1-1 borta mot Belgien trots 17-2 i avslut och 5-1 i skott på mål samt 0-2 borta mot Estland trots 6-3 i skott på mål. Så en hel del tur som kanske vänder nu när nerverna börjar krypa utanför skinnet?
Denna match startar när Bosnien-Hercegovinas match mot Belgien är slut. Vinner hemmalaget där är det kört för Cypern när det gäller att gå vidare från gruppen; vinner Belgien är det upplagt för motivation och skrällvarning.
Utgår från krysset men garderar snabbt upp åt i första hand hemmaseger.


Statistik

Laguppställning


6. Färöarna - Lettland
Båda lagen redan avhängda från toppstriden. Färöarna gör sitt bästa kval någonsin och ligger på fjärde plats med inte mindre än 8 poäng. Riktigt tung och svag period för Lettland som ligger sist i gruppen med 3 poäng. T o m sämre än Andorra! Kan inte hitta något som talar till Lettlands fördel. Färöarna vann bortamötet tidigare i kvalet med 0-2.
Motivation och bättre klass slår mindre motivation och sämre klass hemma på Tórsvøllur.

Statistik

Laguppställning


7. Schweiz - Ungern
Schweiz leder gruppen på 24 poäng före Portugal på 21 poäng. Hemmalaget kan således säkra avancemang vid vinst vilket jag tror att man satsar helhjärtat på eftersom nästa tillika sista matchen är ett lurigt bortamöte med just Portugal. Starkt hemmafacit för Schweiz: full pott och 8-0 i målskillnad.
Ungern visserligen trea i gruppen med 10 poäng men utan chans till avancemang och ska bara inte räcka till här. Fick stryk borta av Andorra i kvalet i september. Saknar dessutom en rad spelare nu, vilket den specialintresserade kan läsa mer om på Svenska Spels Stryktipssida.
Spiketta rakt igenom.

Statistik

Laguppställning


8. Charlton - Peterborough
Lottas med fördelningen 12-2-2; d v s 75% sannolikhet för 1, 12,5% sannolikhet för X och 12,5% sannolikhet för 2.
Mest logiskt att strecka 1. Är 1:an streckad mindre än 75% råder dessutom spelvärde. Den som jagar hög utdelning tar dock med både krysset och tvåan.

Statistik

Laguppställning


9. Milton Keys - Bradford
Tiondeplacerade Milton Keys mot tredjeplacerade Bradford. Milton Keys har inte övertygat på hemmaplan, bara 8 poäng på de fem senaste hemmamatcherna trots ganska beskedligt motstånd. Saknas nu backen Brittain och mittfältaren Cissé vilket försvagar/förändrar defensiven. Bradford något bättre bortafacit med 11 poäng på de fem senaste bortamatcherna; också det mot ganska gynnsamt motstånd med undantag för 1-3-segern mot fjärdeplacerade Peterborough som sticker ut. Både Milton Keys och Bradford presterar väldigt snarlikt när det gäller att skapa målchanser framåt och undvika målchanser bakåt: båda lagen producerar något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till marginellt fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Inget av de senaste nio mötena lagen emellan i seriespelet har slutat med större vinstmarginal än uddamålet.
Utgångstips X med tidig helgardering.

Statistik

Laguppställning


10. Oldham - Bury
Lottas med fördelningen 12-2-2; d v s 75% sannolikhet för 1, 12,5% sannolikhet för X och 12,5% sannolikhet för 2.
Mest logiskt att strecka 1. Är 1:an streckad mindre än 75% föreligger dessutom spelvärde. Den som jagar hög utdelning tar dock med både krysset och tvåan.

Statistik

Laguppställning


11. Oxford - AFC Wimbledon
Trettondeplacerade Oxford var inne i en minisvacka men studsade tillbaka senaste med en 1-4-seger borta mot seriefyran Peterborough. Detta ger förhoppningsvis en boost på alla plan. Både Oxford och AFC Wimbledon är ganska jämnstarka i defensiven men Oxford är klart bättre på att skapa kvalificerade målchanser (där AFC Wimbledon rent av är bland de allra sämsta i ligan).
Utgår från ettan men 1X borde ta oss ända in i kaklet.

Statistik

Laguppställning


12. Plymouth - Fleetwood
Plymouth har tagit den föga smickrande sistaplatsen i besittning. Och välförtjänt så. Man har ända sedan starten varit bland de allra sämsta i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser och bland de allra sämsta i serien på att undvika kvalificerade målchanser emot sig. De senaste fem matcherna har man skapat överlägset minst antal kvalificerade målchanser trots beskedligt motstånd i form av fjortondeplacerade Bristol Rovers, nittondeplacerade Doncaster och tjugondeplacerade Bury. Fleetwood är ganska medelmåttiga när det gäller att skapa kvalificerade målchanser och på att undvika kvalificerade målchanser emot sig.
Här spikar jag tvåan mer p g a att Plymouth sett så genomruttna ut än att Fleetwood sett magiskt bra ut.

Statistik

Laguppställning


13. Rochdale - Rotherham
Kupongen avslutas med att Rochdale, för närvarande på plats 17, tar emot Rotherham, just nu på plats 8. Rochdale presterat väldigt nära genomsnittet för ligan när det gäller kvalificerade målchanser för och emot. Har tagit de poäng man förtjänat mot lag från de nedre regionerna i tabellen och haft svårt för lagen högre upp i serien. Rotherham producerar betydligt fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Bortafacit ser oförtjänt rött ut för Rotherham, man har mött tre av topp-6-lagen och stått upp bra och förlorat med uddamålet i två av dessa matcher.
Jag tycker att Rotherham har bättre grundkapacitet och när Tio tidningar och svenska folket i stort föredrar Rochdale spikar jag Rotherham rakt igenom (spelvärdet är dessutom stort på bortaseger).

Statistik

Laguppställning


Systemförslag:

Enkelraden:

1.1
2.2
3.2
4.1
5.X
6.1
7.1
8.1
9.X
10.1
11.1
12.2
13.2Lilla systemet: 64-rader

1.1
2.X2
3.2
4.1X
5.1X
6.1
7.1
8.1
9.X2
10.1
11.1X
12.X2
13.2Mellansystemet: 216-rader

1.1
2.X2
3.2
4.1X2
5.1X2
6.1
7.1
8.1
9.1X2
10.1
11.1X
12.X2
13.2Stora systemet: 1620 rader

1.1(X)
2.[X]2
3.[X]2
4.1X2
5.1X2
6.1
7.1
8.1(X)(2)
9.1X2
10.1(X)(2)
11.1X
12.X2
13.2

Villkor:

Exakt ett tecken inom parentes sitter.
Max ett tecken inom hakparentes sitter.

Kommentera

promo
td