Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2017
11

Calatans tips inför Bomben torsdag 12/10

Rullpotterna duggar tätt just nu hos Svenska Spel. På torsdag finns en rullpott á 333333 kr på en Bombenkupong med 3 SHL-matcher. Spelstopp 18:59.

Tabell SHL


Frölunda - HV71
Frölunda ligger för närvarande på en åttondeplats i serien med 9 poäng och HV71 huserar på en fjärdeplats med 14 poäng. Men då ’ljuger’ tabellen något för Frölunda har bara spelat 6 matcher (mindre än genomsnittet) och HV71 har spelat 8 matcher (mer än genomsnittet).
Frölunda fjärde starkaste hemmalaget hittills och HV71 det allra starkaste bortalaget hittills (här är det återigen så att Frölunda spelat färre matcher än genomsnittet och HV71 har spelat fler matcher än genomsnittet). Intressant att notera att HV71 faktiskt förlorat 3 raka bortamatcher (inklusive CHL). Finns risken att man överskattar HV71 om man bara tittar på tabellen?
Frölunda har kommit till ganska genomsnittlig mängd skott på mål totalt sett och är bland de 5 bästa lagen när det gäller att komma till skott på mål på hemmaplan. Frölunda är bland de bästa lagen i serien när det gäller att släppa till få skott på eget mål, i synnerhet på hemmaplan där man är bäst i serien med blott 19 skott på eget mål i snitt.
HV71 är bland de 5 bästa lagen i serien när det häller att skapa skott på mål, såväl totalt sett som på bortaplan. HV71 är något sämre än genomsnittet när det gäller att släppa till få skott på eget mål, både totalt räknat och på bortaplan.
De senaste matcherna lagen emellan har varit ganska jämna och resultatmässigt tråkiga historier. Undantaget träningsmatchen 17 augusti som Frölunda vann med 8-1 men svårt att värdera hur det skall vägas in. På det stora hela tycker jag dock att det är mest intressant att vrida en i övrigt inte jättespännande streckning till Frölundas fördel.

Statistik


Luleå - Rögle
Båda lagen har startat säsongen knackigt. Luleå ligger på plats 10 med 9 poäng och Rögle ligger för närvarande sist med 3 poäng (till Rögles försvar kan dock sägas att de spelat 6 matcher vilket är mindre än de flesta andra lag i serien).
Luleå har blandat och gett inledningsvis och har varken stuckit ut som bättre eller sämre på hemmaplan. Man är bland de 5 lag i serien som skapat minst antal skott på mål, både totalt sett och hemma. Man är samtidigt bland de 6 bästa lagen när det gäller att hålla mera antalet skott på egna målet.
Rögle har bara tagit en poäng och gjort 2 mål hittills på bortaplan men då har man mött förhållandevis starka hemmalag i form av Malmö, Mora och Karlskrona.
Rögle är det lag som skapar näst minst antal skott på mål, både totalt sett och borta. På bortais har man dessutom haft en löjligt låg skotteffektivitet: 3,2%. Dessutom är Rögle bland de 2 allra sämsta lagen i serien när det gäller att hålla nere antalet skott mot eget mål, både totalt sett och borta.
Svår match att sia om. Fortsätter Rögle sin bedrövliga prestation på bortais kan det bli överkörning, rycker de upp sig och håller en mer normal nivå kan det bli ganska jämnt.

Statistik


Örebro - Mora
Örebro har inlett serien bra rent resultatmässigt och ligger för närvarande på plats 7 i tabellen. Är dock det lag i serien som skapat allra minst antal skott på mål såväl totalt som hemma. Är också det femte sämsta laget totalt sett och det näst sämsta laget hemma när det gäller att hålla nere antalet skott mot egna målet. Har en skyhög räddningsprocent hemma: 97%. Ohållbart i längden?
Mora är seriens tredje sämsta lag och seriens näst sämsta bortalag sett till tabellen. Men då har man mött idel starka hemmalag borta i form av Frölunda, Karlskrona, Färjestad och Växjö. Mora är bland de 4 lag i serien vilka skapat minst antal skott på mål både totalt och borta. Borta har man dock haft seriens näst lägsta skotteffektivitet så kanske finns visst utrymme för förbättring? Mora är också bland seriens 4 sämsta lag när det gäller att hålla nere antalet skott på egna målet.
Två lag som skapar lite framåt med släpper till mycket bakåt. Kupongens målsnålaste match med viss skrällvarning för Mora som nu möter mer beskedligt motstånd borta?

Statistik


Lilla systemet: 72 rader
3,4-1,2
2,3,4-1,2
1,2-1,2
Villkor:
– Max 3 mål totalt i Match C (Örebro - Mora)Mellansystemet: 216 rader
3,4,5-1,2
2,3,4-1,2
0,1,2-1,2


Stora bolagssystemet: 2048 rader
3,4,5,6-0,1,2
2,3,4,5-0,1,2,3
0,1,2,3-1,2,3
Villkor:
– Minst 2 bortamål totalt på kupongen
– Max 5 mål totalt i Match C (Örebro - Mora)

Kommentera

promo
td