Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2017
16

Calatans tips inför Bomben måndag 16/10

Måndagkvällen bjuder på en förhållandevis stor rullpott på Svenska Spels Bomben och 3 fotbollsmatcher: 429817 kr. Två matcher från Allsvenskan och en från Premier League skall lösas:

Tabell Allsvenskan
Tabell Premier League


Kalmar FF - Hammarby
Kalmar ligger på plats 12 i den allsvenska tabellen, 4 poäng över nedflyttningszonen (och med en match mindre spelad). Efter måndagens matcher är det 3 matcher kvar av säsongen för samtliga lag. Efter Hammarby har Kalmar kvar att möta Jönköping (borta), Häcken (borta) och Djurgården (hemma). Just Jönköping ligger för närvarande överst i nedflyttningszonen (d v s kval mot ett lag från Superettan) och skulle Kalmar förlora måndagens match mot Hammarby och sedan även förlora mot Jönköping så skiljer det bara 1 poäng inför de två avslutande matcherna där Kalmar alltså möter två starka lag som båda är med och slåss om spel i Europa nästa säsong. Så superviktig match för Kalmar mot Hammarby där man i och med seger kan sätta sig i ett väldigt mycket mindre pressat läge inför avslutningen. Kalmar har spelat ihop 20 poäng på 13 hemmamatcher hittills med 17-15 i målskillnad. Man är bland de 4 lag i serien vilka skapar minst antal skott och skott på mål på hemmaplan och man är bland de 6 bästa lagen när det gäller att hålla nere antal skott mot sig.
Hammarby ligger på plats 11 i tabellen, 9 poäng över nedflyttningszonen. Man säkrade i praktiken nytt kontrakt i senaste omgången då Jönköping förlorade och alltså inte längre kan gå förbi (såvida inte Hammarby förlorar samtliga återstående matcher och Jönköping tar full pott och gör +16 i bättre målskillnad än Hammarby de avslutande omgångarna). Hammarby har tagit 13 poäng på 13 bortamatcher hittills med 12-19 i målskillnad. Man är bland de 8 lagen i serien som skapar minst antal skott och bland de 4 lagen som skapar minst antal skott på mål på bortaplan. Dessutom är man bland de 8 lagen som släpper till minst antal skott mot sig.
Målsnålt och jämnt?

Statistik


Norrköping - Malmö FF
Norrköping ligger på sjätte plats med 5 poäng upp till tredje plats och spel i Europa League. Har kanske det lättaste spelschemat på upploppet av alla lag inblandade i striden om tredjeplatsen. Norrköping har ett ganska mediokert hemmafacit med 23 poäng och 18-12 i målskillnad hittills. Är bland de 7 lag i serien som skapat flest i skott och skott på mål på hemmaplan men är också bland de 5 lag som släppt till flest skott mot sig.
Malmö leder serien med 7 poängs marginal och kan med vinst här alltså säkra guldet. Man ör det näst bästa bortalaget med 25 poäng och 17-11 i målskillnad. Man är visserligen det lag i serien som avfyrat flest skott på bortaplan men bara 28% av dessa har gått på mål vilket är bland de 7 sämst presterande lagen i serien just på bortaplan. Man är dock det bästa laget av alla när det gäller att hålla nere antal skott emot sig.
Lite av vinna eller försvinna för Norrköping när det gäller att blanda sig i medaljstriden. Är inte jättevassa offensivt och nu möter man ett av de allra bästa defensiverna. Malmö bländande hemma med desto blekare borta. Tänkte först skriva att också detta lutar åt en relativt snål och jämn match. Men både Norrköping och Malmö har varit ojämna det sista. Dessutom har de fem senaste matcherna lagen emellan i Norrköping haft ett målsnitt på 3,4 gjorda mål. Så i en match som kan gå hur som helst chansar vi på en ganska öppen och målrik historia.

Statistik


Leicester- West Bromwich
Leicesters säsongsinledning har varit en resultatmässig besvikelse. Man ligger på nedflyttningsplats med 5 poäng och 9-12 i målskillnad. Har haft ett ganska tufft spelschema och hunnit få stryk av Arsenal, Manchester United, Chelsea och Liverpool. Kikar man lite under huven är Leicester bland de lag i ligan som skapar flest farliga målchanser framåt och bland de lag i ligan som släpper till allra minst farliga målchanser bakåt på hemmaplan.
Efter en strålande start på säsongen med 7 poäng på de inledande 3 matcherna har lyckan vänt och 2 poäng är resultatet från de 4 senaste matcherna. Det som sticker ut hos West Bromwich är att man är bland de allra sämsta i ligan när det gäller att skapa skott, skott på mål och farliga målchanser på bortaplan.
Fördel Leicester.

Statistik


Lilla systemet: 36 rader
0,1-0,1
1,2,3-1,2,3
2-0

Mellansystemet: 108 rader
0,1-0,1
1,2,3-1,2,3
1,2,3-0

Stora bolagssystemet: 576 rader á 3 kr
0,1,2-0,1
1,2,3,4-1,2,3,4
1,2,3-0,1

Kommentera

promo
td