Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2017
28

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.43 (28/10)

Veckans kupong innehåller 6 matcher från Premier League som kompletteras med 7 matcher från Championship. Helengelsk kupong således och lurigt så det förslår. Luktar hög utdelning och jag tror mig ha nosat upp en och annan skräll.

Tabell Premier League
Tabell Championship


1. Bournemouth - Chelsea
Bournemouth huserar i skrivande stund på näst sista plats i tabellen. Man har dock ryckt upp sig ordentligt efter en miserabel start och tagit 7 poäng på de 5 senaste matcherna. Prestationerna har varit bra överlag. Tog även en moralstärkande seger mot Middlesbrough i Carabao Cup (ligacupen) i tisdags. Nästa runda i cupen spelas först i december så just nu kan man fokusera på en match i taget i ligan. Saknar offensiva mittfältaren King och eventuellt forwarden Defoe.
Chelsea ligger på fjärde plats i tabellen och har också fjärde bäst bortafacit hittills med 9 poäng på 4 matcher. Men då tycker jag att siffrorna ger en något friserad bild av verkligheten. Det är egentligen bara mot Liecester som man varit förtjänta av en bortaseger; vinsten mot Tottenham var verkligen inte välförtjänt sett till matchbild och målchanser och i matcherna mot Stoke och Crystal Palace hade oavgjort inte varit orättvist. Även senaste matchen i ligan - hemmasegern mot Watford - ser bättre ut på pappret än vad den egentligen var; man kom undan med blotta förskräckelsen och Watford kunde lika gärna vunnit. Saknar fortfarande ordinarie mittfältarna Moses och Kanté. Efter matchen mot Bournemouth möter Chelsea Roma borta i Champions League följt av hemmamatch mot Manchester United i ligan. Hur mycket finns de matcherna i tankarna redan nu?
Om man ser till de lag som Bournemouth mött på hemmaplan hittills i ligan och de lag som Chelsea mött på bortaplan hittills i ligan så är motståndet ganska jämförbart tycker jag. Och då har Bournemouth och Chelsea presterat synnerligen likvärdigt hemma respektive borta. Bournemouth har kommit till 12 avslut och 3 avslut på mål i snitt per match hemma, Chelsea har kommit till 12 avslut och 4 avslut på mål i snitt per match borta. Bournemouth har släppt till 14 avslut och 4 avslut på mål i snitt per match hemma och Chelsea har släppt till 13 avslut och 4 avslut på mål i snitt per match borta.
Ettan och krysset på kupongen ser dessutom ut att bli understreckade med ett par procentenheter vardera; då är X ett givet utgångstecken i min bok och garderingen 1X tar oss hela vägen in i kaklet.

Statistik


2. Arsenal - Swansea
Femteplacerade Arsenal är bland de lag i ligan som skapat flest målchanser på hemmaplan. Har släppt till ungefär som genomsnittet i ligan när det gäller målchanser emot sig. Fick stryk av Watford förrförra helgen men då saknade man en handfull spelare; de flesta var tillbaka till senaste matchen mot Everton och då var det ett helt annat Arsenal igen. Saknar dock fortfarande ordinarie mittbacken Mustafi och forwardsalternativet Welbeck.
Femtondeplacerade Swansea är det lag i ligan som skapar allra minst målchanser framåt på bortaplan. Man släpper till ungefär som genomsnittet i ligan när det gäller målchanser emot sig. Har visserligen skrapat ihop 5 poäng på bortaplan denna säsong men då har man haft en hel del tur. Saknar nu dessutom ordinarie vänsterbacken Olsson, ordinarie innermittfältaren Sanches och forwardsalternativet Bony.
Finns väl egentligen inget som talar mot att Arsenal skall vinna men krysset blir understreckat och tas med som en svag gardering.

Statistik


3. Crystal Palace - West Ham
Crystal Palace ligger sist i tabellen men har faktiskt inte varit så dåliga som tabellen antyder. Bortamatcherna mot Liverpool, Manchester United och Manchester City är inte så mycket att orda om. Men hemma på Selhurst Park har man faktiskt skapat något fler skott än genomsnittet i serien. Enligt olika modeller för Expected Goals borde man gjort någonstans runt 6 mål hemma vid det här laget, ungefär som genomsnittet i serien, och enligt samma modeller borde man släppt in runt 3 mål på hemmaplan, vilket är bland de fyra bästa lagen i serien. Så en rejäl dos otur har smugit sig in i hemmaspelet. Slog Chelsea i senaste hemmamatchen vilket inte var orättvist på något sätt; ger säkerligen en boost inför denna match. Saknar fortfarande ordinarie forwarden Benteke.
West Ham fortsätter kräftgången från förra säsongen och har svårt att hitta rätt trots bra trupp i grund och botten. Har presterat ganska mediokert vad gäller att skapa målchanser framåt och undvika målchanser bakåt på bortaplan, men då har man inte mött särskilt hårt motstånd heller.
Ettan ser ut att bli understreckad. Tror att svenska folket i stort läser in för mycket i Crystal Palace tabellposition och poängskörd. Högintressant värdespik.

Statistik


4. Liverpool - Huddersfield
Niondeplacerade Liverpool är bland de tre lag i ligan som skapar allra flest avslut och avslut på mål på hemmaplan. Är också bland de tre lag i ligan vilka släpper till minst antal avslut och avslut på eget mål på hemmaplan. Saknar sedan tidigare långtidsskadade Lallana, Clyne och Bogdan men nu också offensiva korten Mané och Coutinho.
Elfteplacerade Huddersfield skapar något färre avslut och avslut på mål på bortaplan än genomsnittet. Man är bland de bättre lagen när det gäller att hålla nere antalet avslut och avslut på eget mål men dessa siffror baseras på förhållandevis enkelt motstånd. Saknar mittfältaren Billing.
Huddersfield har ännu inte ställts mot något riktigt offensivt kompetent lag på bortaplan. Även om Liverpool är något stukat i offensiven så har man fortfarande ett anfall av riktigt hög kaliber. Så länge ettan är streckat till mindre än 80% föreligger dessutom värde där.

Statistik


5. Watford - Stoke
Watford har ett till synes mediokert hemmafacit så här långt med 5 poäng på fyra matcher; men då har man mött Arsenal, Manchester City, Liverpool och Brighton (där man fick en tidig utvisning emot sig och sen hade svårt att etablera sitt eget spel). Den ende i eller i närheten av startelvan som saknas är en av de defensiva mittfältarna: Chalobah.
Stoke är något sämre än genomsnittet när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt. Man är dessutom bland de sämre lagen i ligan när det gäller att hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig på bortaplan. Saknar fortfarande ordinarie backen Martins Indi.
Utgångstecken 1 som räcker långt.

Statistik


6. West Bromwich - Manchester City
West Bromwich har skapat något förre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på hemmaplan. Har samtidigt släppt till förhållandevis få kvalificerade målchanser emot sig.
Manchester City är det lag som skapat flest kvalificerade målchanser och släpp till minst antal kvalificerade målchanser ett sig. Har bortamatch mot Napoli I Champions League och hemmamatch mot Arsenal i ligan i veckan som kommer.
Utgångstecken 2.

Statistik


7. Queens PR - Wolverhampton
Två lag som presterar ganska likartat när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig, även om det inte syns i tabellen. QPR i nuläget på plats 17 och Wolves på plats 2. QPR har haft en hel del otur de senaste matcherna; har vunnit statistiken avseende skott och skott på mål i de sje senaste matcherna men bara bokfört enstaka poäng. Wolves åkte ur Carabao Cup (ligacupen) på straffar mot Manchester City i tisdags; hur snabbt och ordentligt kan man ladda om?
Här sticker jag ut hakan lite och säger att det är mest intressant att börja betala för den understreckade ettan men här bör man verkligen inte snåla på garderingarna.

Statistik


8. Reading - Middlesbrough
Både Reading och Middlesbrough presterar sämre än genomsnittet i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig. Viss fördel Middlesbrough men båda lagen har sett bleka ut.
Utgångstecken 2.

Statistik


9. Burton - Ipswich
Burton det överläget sämsta laget i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig. Ipswich bättre men fortfarande sämre än genomsnittet vad gäller samma måttstock. Har haft tre riktigt tuffa bortamatcher där man ändå stått upp bra, nu passar motståndet ännu bättre.
Spiktvåa.

Statistik


10. Cardiff - Millwall
Två av de bäst presterande lagen i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig. Cardiff det allra bäst presterande laget i serien.
Utgångstecken 1 men stort värde i både X och 2.

Statistik


11. Norwich - Derby
Norwich och Derby presterar relativt lika när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig. Norwich något bättre i defensiven. Norwich har dominerat de senaste hemmamatcherna men haft en del oflyt och inte fått med sig rättvist med poäng. Derby haft en del tur de senaste bortamatcherna.
Utgångstecken 1.

Statistik


12. Preston - Brentford
Två lag med jämförbar grundpotential. Presterar ungefär likvärdigt när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig. Preston något starkare i defensiven och Brentford något starkare i offensiven.
Stort värde i tvåan.

Statistik


13. Sunderland - Bristol City
Både Sunderland och Bristol City presterar ungefär som genomsnittet när det gäller att hålla nere antalet kvalificerade målchanser mot sig. Bristol City bland de allra vassaste i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser medan Sunderland skapar förhållandevis få kvalificerade målchanser.

Statistik


Enkelraden:
1.X
2.1
3.1
4.1
5.1
6.2
7.1
8.2
9.2
10.1
11.1
12.2
13.2


Lilla systemet: 64 rader
1.1X
2.1
3.1
4.1
5.1
6.X2
7.1X
8.2
9.2
10.1X
11.1X
12.X2
13.2


Mellansystemet: 432 rader
1.1X
2.1(X)
3.1
4.1(X)
5.1[X]
6.(X)2
7.1X2
8.[X]2
9.2
10.1(X)(2)
11.1X
12.X2
13.2
Villkor:
- Max 1 tecken inom parentes sitter
- Max 1 tecken inom hakparentes sitter


Stora systemet: 2400 rader
1.1X
2.1(X)
3.1
4.1(X)(2)
5.1[X][2]
6.(1)(X)2
7.1X2
8.[X]2
9.2
10.1(X)(2)
11.1X
12.X2
13.2
Villkor:
- Minst 1 och max 2 tecken inom parentes sitter
- Max 1 tecken inom hakparentes sitter

Kommentera (6)

promo
td