Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2017
03

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.44 (4/11)

Idel engelska matcher på veckans kupong: 5 från Premier League och 8 från Championship.

Tabell Premier League
Tabell Championship


1. West Ham - Liverpool
West Ham har fortsatt svårt att få till det. Man har en trupp som definitivt bör kunna slåss om en plats på övre halvan men ligger och trampar vatten på nedre halvan, nu som förra säsongen. Är bland de 5 lag i ligan som kommit till minst antal kvalificerade målchanser på hemmaplan, trots mestadels beskedligt motstånd som Huddersfield, Swansea och Brighton. Släpper till ungefär som genomsnittet i ligan när det gäller kvalificerade målchanser emot sig. Kommer nu senaste från en match där man tog ledningen borta mot Crystal Palace med 0-2 för att sedan klappa ihop fullständigt och måste tacka sin lyckliga stjärna för 2-2 (Crystal Palace vann t ex avslut på mål med 9-2). Oroväckande många frågetecken i backlinjen. Bäste spelaren Zabaleta avstängd och ordinarie mittbackarna Reid och Fonte tveksamma p g a skador.
Liverpool något ojämna men med hög kapacitet. Har påfallande ofta svårt att hitta rätt balans mellan offensiv och defensiv. Är bland de 4 lag i ligan som skapar flest kvalificerade målchanser på bortaplan men är också bland de 5 lag som släpper till flest kvalificerade målchanser emot sig på bortaplan. Kommer från två övertygande 3-0-segrar; mot Huddersfield i ligan och Maribor i Champions League. Saknar fortfarande startelva-aspiranterna Clyne, Lallana och Mané och frågetecken kring Coutinho och Lovren.
Liverpool har bättre grundkapacitet, bättre form och bättre momentum. Trots skadeläget haltar man sig fram till landslagsuppehållet och tar poäng här. Tvåan ser ut att bli understreckad dessutom så det känns som ett givet tecken att börja med.

Statistik


2. Huddersfield - West Bromwich
Två lag som har presterat väldigt likartat. Båda lagen skapar förhållandevis få kvalificerade målchanser men är inte heller sämre än genomsnittet i ligan när det gäller att hålla nere antalet kvalificerad målchanser emot sig. Huddersfield har radat upp stabila insatser på hemmaplan och tagit 8 poäng på 5 matcher inkl seger med 2-1 mot Manchester United. West Bromwich facit på bortaplan är ingen rolig läsning men kanske kan insatsen nu senast hemma mot Manchester City ge energi och inspiration; visserligen förlust 2-3 men en stark kämpainsats.
Huddersfield får utgångstipset men tvåan ser ut att bli fint värde i och en helgardering är kanske på sin plats i ett större system.

Statistik


3. Newcastle - Bournemouth
Newcastle har tagit ett stabilt kliv tillbaks upp i Premier League. Speciellt hemmaspelet har sett bra ut. Man presterar bättre än genomsnittet i serien när det gäller att komma till skott på mål och skapa farliga målchanser. Har även släppt till något över genomsnittet i serien när det gäller motsvarande parametrar emot sig, men då har man mött bl a tokoffensiva Tottenham och Liverpool.
Bournemouth ligger näst sist i den totala tabellen. Man är bland de sämre på bortaplan både när det gäller att skapa och släppa till skott på mål och farliga målchanser.

Statistik


4. Southampton - Burnley
Southampton levererar ganska stabila prestationer utan att glänsa. Man både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan. Har förlorat 2 av 6 hemmamatcher men det har varit mot Manchester United och Watford och är således inget att skämmas över.
Burnley har inlett överraskande bra sett till tabellposition. Har dessutom ett bortafacit som inger respekt: 9 poäng på 5 matcher mot Chelsea, Tottenham, Liverpool, Everton och Manchester City. Men då har man överpresterat något kopiöst och haft en rejäl dos tur; mer rättvist hade varit 1 poäng efter de 5 matcherna. Bortaverkligheten kom ikapp med 3-0-förlusten mot Manchester City?
Ser ut att bli visst värde i ettan som blir utgångstecknet.

Statistik


5. Swansea - Brighton
Swansea det lag i ligan som skapar minst antal kvalificerade målchanser och dessutom släpper till flest kvalificerade målchanser emot sig, även om hemmastatistiken ser något ljusare ut än bortastatistiken. Saknar en handfull spelare i eller i närheten av startelvan: backen Olsson, mittfältarna Sanches och Britton samt forwardsalternativet Bony.
Brighton skapar betydligt färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, speciellt på bortaplan. Samtidigt presterar man ungefär som genomsnittet när det gäller att hålla nere antalet kvalificerade målchanser emot sig.
Krysset och tvåan ser ut att bli understreckade och då är de klart intressantast att plita ned. I nämnd ordning.

Statistik


6. Aston Villa - Sheffield Wednesday
Femteplacerade Aston Villa är det sjätte bästa hemmalaget i Championship. Är bland de allra formstarkaste lagen i ligan vilket rimmar bra med att prestationerna det sista har varit genomgående bra.
Sheffield Wednesday har varit väldigt ojämna och blandat och gett framförallt på bortaplan.
Vettigt och logiskt att börja med ettan men den är sjukt överstreckad så jagar man hög utdelning bör man gardera.

Statistik


7. Barnsley - Birmingham
Barnsley presterar något sämre än genomsnittet i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och släppa till kvalificerade målchanser mot sig.
Birmingham bland de allra sämsta lagen i ligan när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och släppa till kvalificerade målchanser mot sig.

Statistik


8. Bolton - Norwich
Bolton visserligen bland de lag som presterat sämst när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och släppa till kvalificerade målchanser mot sig. Har dock lyft sig något de senaste matcherna och tagit poäng samt spelat förhållandevis jämnt mot inte helt dåligt motstånd.
Norwich något sämre än genomsnittet när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och ganska så genomsnittliga när det gäller att släppa till kvalificerade målchanser mot sig. Har överpresterat en hel del det senaste och fått med sig på tok för många poäng. Fortsatt baksmälla nu?

Statistik


9. Derby - Reading
Två lag som presterar förhållandevis lika men som fått helt olika utväxling så långt.
Derby fått med sig lite väl många poäng de senaste matcherna och Reading haft en del otur och borde fått med sig fler poäng än man fått det senaste. Reading har stått upp bra i flera bortamatcher nu mot respektingivande motstånd.
Derby ser ut att bli ohemult högt streckad - då är X2 rena klippet!

Statistik


10. Ipswich - Preston
Ipswich sämre än genomsnittet i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och släppa till kvalificerade målchanser mot sig.
Preston något bättre än genomsnittet i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och släppa till kvalificerade målchanser mot sig.

Statistik


11. Millwall - Burton
Millwall har arbetat sig ur en minisvacka och kommer från två bortamatcher i rad mot två av seriens absolut bästa hemmalag: Cardiff och Sheffield Wednesday. På dessa två matcher har Millwall visserligen bara inkasserat 1 poäng totalt men man har stått upp bra och prestationerna borde ge mersmak. Millwall skapar betydligt fler och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Burton skapar överlägset minst och släpper samtidigt till överlägset flest kvalificerade målchanser i Championship. Även om det har sett lite bättre ut de senaste två hemmamatcherna, där man har haft lite otur att inte få med sig poäng, så har det sett riktigt ihåligt ut på bortaplan.

Statistik


12. Nottingham - Queens PR
Nottingham uppvisar relativt god form efter en rad jämna matcher men de tre senaste har varit mot bottenlagen Reading, Hull och Burton. Senast blev man knockade av problemtyngda Reading vilket inte gör gott för psyket. Skapar något mindre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Queens PR har presterat riktigt bra en period nu men inte riktigt haft marginalerna och resultaten med sig. Nu har man börjat klättra i tabellen efter att rättvist ha slagit två av topplagen i serien: Wolverhampton och Sheffield United. Visserligen på hemmaplan båda matcherna men riktigt starka insatser där Queens PR har skapat mer än dubbelt så många avslut och avslut på mål än motståndarna. Bra momentum och självförtroendet på topp. Skapar betydligt fler och släpper till något mindre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Veckans bästa rensare och värdespik: 2.

Statistik


13. Sheffield United - Hull
Sheffield United favoriter att vinna kupongens sista match. Rättvist så även om streckprocenten ser ut att bli lite väl hög. Hemmalaget presterar på en jämn och hög nivå. Har näst starkast hemmafacit i serien även om många poäng säkrats med ganska liten marginal. Sheffield United har en av de allra stabilaste defensiverna i Championship och släpper till ytterst få kvalificerade målchanser. Skapar å andra sidan färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Hull presterar väldigt ojämnt, har en ok högsta nivå men också en djup lägsta nivå. Har visserligen tagit 5 poäng på de tre senaste bortamatcherna men har haft en stor portion tur då man varit ordentligt tillbakapressade och utspelade i alla tre matcherna. Skapar något fler och släpper samtidigt till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips 1 men X och 2 ser ut att bli understreckade med ett par procentenheter vardera. Hull är luriga så garderingar kan vara på sin plats.

Statistik


Enkelraden:
1.2
2.1
3.1
4.1
5.X
6.1
7.1
8.1
9.X
10.2
11.1
12.2
13.1

Lilla systemet: 64 rader
1.2
2.1X
3.1
4.1
5.X2
6.1
7.1
8.1X
9.X2
10.X2
11.1
12.2
13.1X

Mellansystemet: 384 rader
1.X2
2.1X2
3.1
4.1
5.X2
6.1
7.1X
8.1X
9.X2
10.X2
11.1
12.2
13.1X

Stora systemet: 2304 rader
1.(1)X2
2.1X2
3.1
4.1
5.X2
6.1
7.1X
8.1X2
9.X2
10.X2
11.1(X)(2)
12.2
13.1X(2)
Villkor:
- Max 1 tecken inom parentes sitter

Kommentera

promo
td