Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2017
11

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.45 (11/11)

Veckans kupong bjuder på playoff-match i VM-kvalet samt 9 matcher från engelska League One och 3 från engelska League Two. 3 av matcherna från League One lottas!


1. Danmark - Irland
Danmark har varit riktigt starka hemma på Parken. Förlorade visserligen med 0-1 mot Montenegro och tappade poäng mot Rumänien i gruppspelet i kvalet men vann ändå statistiken för avslut och avslut på mål ganska klart även i dessa matcher. Har en frisk och kry trupp.
Irland hade visserligen den bästa bortastatistiken i sin grupp i kvalet men hade en del tur som lyckades kriga sig till hela 11 poäng på resande fot. 1-3-vinsten mot Moldavien och 1-1 mot Georgien var väl rättvist men 0-1-segrarna mot Österrike och Wales samt 2-2 mot Serbien var det inte. Saknar nu ordinarie innermittfältaren Meyler p g a avstängning.
Utgångstips 1.

Statistik


2. Blackpool - Portsmouth
Blackpool på tolfte plats möter Portsmouth på fjortonde plats.
Blackpool levererar ungefär som genomsnittet i serien både när det gäller att skapa och inte släppa till kvalificerade målchanser. Har varit väldigt ojämna det sista, har t ex spelat bra mot mittenlaget Southend bara för att förlora matchen men spelar senare riktigt dåligt mot bottenlaget Bury bara för att vinna matchen.
Portsmouth skapar ungefär som genomsnittet i serien när det kvalificerade målchanser framåt men är bland de allra bästa lagen i serien när det gäller att hålla nere antalet kvalificerade målchanser mot sig. Kommer visserligen från 3 raka förluster men prestationerna har sett genomgående bra ut de senaste 5 matcherna. Delad pott hade varit mer rättvist än förluster mot Doncaster och topplaget Blackburn. Nu senaste föll man mot tredjeplacerade Bradford med 0-1 trots att Portsmouth skapade dubbelt så många kvalificerade målchanser. Så inte alls så dåligt som tre raka förluster kan låta. Saknar två ordinarie gubbar i backen Thompson och mittfältaren O’Keefe.
Lurigt att sia när Blackpool varit så ojämna. Utgår från krysset men garderar i första hand upp med tvåan som ser ut att bli ofantligt understreckad och kan bli kupongens bästa värdespel.

Statistik


3. Bradford - Plymouth
Toppen mot botten i League One: tredjeplacerade Bradford tar emot tabelljumbon Plymouth.
Bradford skapar något färre kvalificerade målchanser per match än genomsnittet i serien och släpper också till något fler kvalificerade målchanser per match än genomsnittet i serien. Har varit väldigt ojämna de 5 senaste matcherna. Efter urladdningen och 1-4-vinsten borta mot MK Dons har man haft påfallande svårt för Bury, Oldham och Portsmouth från nedre delen av tabellen men hade samtidigt otur som inte fick med sig 1 poäng från toppmötet mot Charlton. Saknar ordinarie målvakten Doyle p g a landslagsuppdrag. Antingen Sattelmaier eller Reader ersätter vilket innebär att det är som mest 180 minuters tävlingsrutin sen starten av förra säsongen mellan stolparna.
Plymouth är det lag i serien som skapat allra minst antal kvalificerade målchanser per match. Är även bland de 4 lag som släppt till flest antal kvalificerade målchanser mot sig per match. Har tagit 6 poäng på de 5 senaste matcherna men då har man haft rejält med tur. Saknar alla sina tre seniormålvakter p g a olika skador men har lånat in Matthews som stått 2 matcher för Plymouth nu men också stod 17 matcher i skotska högstadivisionen förra säsongen. Kanske än mer märkbart är att man saknar ordinarie offensive mittfältaren Carey p g a avstängning; han har gjort flest mål (3) och stått för flest assist (4) i laget.
Egentligen borde sett vara en given spiketta. Men någonting känns inte helt rätt i magen, Bradford känns för ojämna. Dessutom ser det ut att bli fint värde i både kryss och tvåa.

Statistik


4. Gillingham - Bury
Möte inom nedflyttningszonen. Gillingham just nu på plats 22 med 14 poäng och Bury på plats 23 med 12 poäng.
Gillingham är det lag i serien som släpper till näst flest kvalificerade målchanser mot sig och man är samtidigt bland de 5 lag i serien som skapar minst antal kvalificerade målchanser framåt. Har dock ryckt upp sig och presterat stabilt de senaste matcherna; mött blandad kvalitet på motståndet men presterat jämnt med bl a ligatvåan Wigan och fått med sig en handfull välförtjänta poäng även om segern mot Rotherham senast inte var rättvis sett matchbild och skapade chanser.
Bury släpper till något fler kvalificerade målchanser emot sig än genomsnittet i serien men är bland de 6 lag i serien som skapar flest kvalificerade målchanser framåt. Sett till de 5 senaste matcherna är Bury det näst formsvagaste laget i serien med ynka 3 poäng. Detta rimmar emellertid väldigt dåligt med matchbilderna, Bury kunde lika gärna ha kvitterat ut 12 poäng då man skapat klart flest kvalificerade målchanser i 4 av matcherna.
I grund och botten är det skillnad på kapaciteten till Burys fördel. Gillingham har dock överraskat positivt de senaset matcherna. Tvåan ser ut att bli ohyggligt understreckad och kan bli kupongens bästa värdespel. Utgår från tvåan men helgarderar vad det lider p g a svårbedömt hemmalag.

Statistik


5. Milton Keynes Dons - Fleetwood
MK Dons ligger på plats 19 och det är där de bör ligga om man ser till prestationerna så långt. Man är bland den fjärdedel av lagen i serien som skapar minst antal kvalificerade målchanser framåt och man är också bland den fjärdedel av lagen i serien som släpper till mest kvalificerade målchanser emot sig. Är det formsvagaste laget i serien med 2 poäng på de 5 senaste matcherna. Har då mött främst lag från nedre delen av tabellen och faktiskt haft en hel del tur och 2 poäng är lite i överkant.
Fleetwood ligger på plats 8, kanske mest tack vare en riktigt bra start på säsongen. Även om poängskörden mattats av något så är prestationerna fortfarande stabila om ej bländande. Man är bland den fjärdedel av lagen i serien som skapar minst antal kvalificerade målchanser framåt men man är samtidigt bland den fjärdedel av lagen i serien som släpper till allra minst kvalificerade målchanser emot sig. De 5 senaste matcherna har man tagit 6 poäng. Men då har man mött nästan uteslutande lag från övre delen av tabellen inklusive top-6-lagen Scunthorp, Shrewsbury och Blackburn. Att ta sig igenom det minfältet med bra prestationer och högburet huvud är ett styrkebesked.
Två lag som inte bokfört särskilt många poäng på kontot de senaste matcherna men en stor skillnad i att MK Dons mött överlag mediokert motstånd och inte gjort det bra och Fleetwood mött överlag riktigt starkt motstånd och gjort det bra.
Klar fördel Fleetwood och X2 tar oss hela vägen in i kaklet.

Statistik


6. Oxford United - Northampton
Oxford ligger i skrivande stund på tionde plats och har definitivt kapacitet att slåss i övre tredjedelen eller t o m övre fjärdedelen av tabellen. Man skapar något fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Inget extravagant men tryggt och stabilt. Har tappat lite fart i poängskörden de 3 senaste matcherna där man tagit 2 poäng totalt. Men då har man mött topp-8-lagen Charlton, Rotherham och Fleetwood och gjort det riktigt bra. 7 poäng istället för 2 hade inte varit orättvist på något sätt. Så riktigt starka papper trots röda och gula siffror i protokollet. Får tillbaka ordinarie backen Ricardinho och ordinarie forwarden Hall efter skador.
Northampton ligger på plats 21 av 24 och rättvist så. Man är bland de lag i serien som skapar allra minst och samtidigt släpper till allra flest kvalificerade målchanser. Har visserligen 7 poäng på de 3 senaste matcherna men då har man mött uteslutande själsfränder från nedre delen av tabellen och ser man till matchbild och skapade chanser hade 1 poäng istället för 7 varit lika rättvisande. Northampton saknar nu ordinarie forwarden Revell p g a skada och ordinarie yttermittfältaren Poole p g a landslagsuppdrag. Ytterligare frågetecken kring ett antal spelare som skulle kunna tunna ut bänken en del.
Som skräddarsytt för spiketta!

Statistik


7. Rochdale - Wigan
Lottas med fördelningen 2-2-12; d v s 12,5% sannolikhet för 1, 12,5% sannolikhet för X och 75% sannolikhet för 2.
Mest logiskt att strecka 2. Är 2:an streckad mindre än 75% råder dessutom spelvärde. Den som jagar hög utdelning tar dock med både ettan och krysset.


8. Scunthorp - Bristol Rovers
Scunthorp ligger på femte plats i tabellen och räknas mycket tack vare det som storfavorit bland svenska folket och Tio tidningar. Man skapar ungefär som genomsnittet i serien när det gäller kvalificerade målchanser men har svårt att omsätta det i mål, man är sämst av de 15 överst placerade lagen med bara 18 gjorda mål hittills. Scunthorp kommer från två raka vinster i serien men hade innan det en period då man endast tog 2 poäng över 5 matcher. De två senaste matcherna har varit uddamålsvinster. Först 2-1 hemma mot Petersborough som visserligen var ganska rättvisande men Petersborough har helt tappat sin mojo och är bland de formsvagaste lagen i serien. Sedan 2-3 borta mot artondeplacerade Oldham. Oldham är det lag i serien som släpper till allra flest kvalificerade målchanser emot sig i serien och man skapar ungefär som seriesnittet framåt. Förlustsviten dessförinnan kom rättvist mot Shrewsbury, Wigan och Rotherham. Scunthorp saknar lagkaptenen och ordinarie mittbacken McArdle p g a landslagsuppdrag. Dessutom saknas sannolikt även ordinarie vänsterbacken Townsend och ordinarie defensive mittfältaren Bishop p g a div skavanker.
Ser man till hur Bristol Rovers presterar när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och släppa till kvalificerade målchanser bakåt så liknar Bristol Rovers statistik mer de lag som Scunthorp nyligen förlorat mot (Shrewsbury, Wigan och Rotherham) än de lag Scunthorp nyligen vunnit mot (Oldham och Petersborough). Bristol är bland de 3 lag i serien vilka skapar allra flest kvalificerade målchanser men har svårt att lyfta i tabellen då man släpper in en del billiga mål ibland. Bristol saknar ordinarie försvararna Sweeney och Lockyer p g a landslagsuppdrag och ordinarie mittfältaren Bodin p g a skada.
Båda lagen är åderlåtna i defensiven men det hoppas jag gynnar bortalaget mest då de besitter den klart skarpaste offensiven.
Ser ut att bli stort värde i tvåan och till viss del även i krysset som känns givna att börja plita ned.

Statistik


9. Shrewsbury - Charlton
Lottas med fördelningen 9-3-4; d v s 56,25% sannolikhet för 1, 18,75% sannolikhet för X och 25% sannolikhet för 2.
Mest logiskt att strecka 1. Är 1:an streckad mindre än 56% råder dessutom spelvärde. Den som jagar hög utdelning tar dock med både krysset och tvåan.


10. Southend - Oldham
Lottas med fördelningen 12-2-2; d v s 75% sannolikhet för 1, 12,5% sannolikhet för X och 12,5% sannolikhet för 2.
Mest logiskt att strecka 1. Är 1:an streckad mindre än 75% råder dessutom spelvärde. Den som jagar hög utdelning tar dock med både krysset och tvåan.


11. Cambridge - Accrington
Tycker att läget i totala tabellen och formtabellen speglar väldigt väl båda lagets prestationer. Både Cambridge och Accrington skapar något fler kvalificerade målchanser per match än genomsnittet i serien. Samtidigt släpper man till ungefär som genomsnittet när det gäller kvalificerade målchanser emot sig. Båda lagen dessutom inne i en period av stabila prestationer och resultat.
Riktigt svårbedömd och på förhand jämn match. Utgår från krysset som dock snabbt får blomma ut till en helgardering.

Statistik


12. Cheltenham - Luton
Cheltenham återfinns först på plats 15 i tabellen. Är dock ett av de starkare hemmalagen i serien med 15 poäng på 8 matcher. Jag tycker att tabellplaceringen är oförtjänt dålig. Cheltenham är bland de 3 lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser per match och man släpper till färre kvalificerade målchanser emot sig än genomsnittet i serien. De 3 senaste hemmamatcherna har varit riktigt starka prestationer. Man har mött Lincoln, Grimsby och Swindon som alla ligger på övre halvan av såväl totala tabellen som tabellen räknat på enbart bortamatcher; och tagit 7 poäng helt rättvist sett till matchbild och skapade kvalificerade målchanser.
Tabelltrean Luton har varit löjligt formstarka det senaste och toppar följaktligen formtabellen (räknat på de 5 senaste matcherna). Men tog bränslet måhända (tillfälligt) slut i och med 1-4-vinsten mot tabellfyran Exeter den 17 oktober? De 2 matcherna efter det har inte alls sett lika övertygande ut. Först 0-0 borta mot nittondeplacerade Crawley i en match där Crawley var närmast segern (ett Crawley som dessutom är serien sämsta hemmalag!). Därefter 0-3-förlust hemma mot formsvaga Coventry. I ärlighetens namn skall det sägas att oavgjort vore mest rättvist i den matchen, men likväl är det långt ifrån det Luton som återspeglas i tabell och formtabell just nu.
Här tror jag att det föreligger stort risk/chans att många tittar för mycket på tabell och formtabell och streckar Luton av bara farten. Men jag tycker att de underliggande tendenserna snarare talar för Cheltenham. Värdespik för den modige!

Statistik


13. Stevenage - Notts County
Stevenage har ett ganska mediokert facit rent tabellmässigt. Man ligger på elfte plats i tabellen men är det formsvagaste laget i serien med blott 3 poäng på de 5 senaste matcherna. Jag tycker dock att man smyger under radarn på ett väldigt intressant sätt. De 5 senaste matcherna inkluderar 3 bortamatcher varav en mot hysteriskt formstarka Luton. Innan den matchen förlorade man borta mot Crewe i en jämn match där man lika gärna kunde ha vunnit med uddamålet. På de tre senaste matcherna har man slagit tabelltvåan Accrington hemma med 3-2 (visserligen inte helt rättvist), fått stryk hemma mot Forest Green med 1-2 (Stevenage skapade dock i runda slängar tre gånger fler kvalificerade målchanser än motståndarna) samt nu senast förlorat borta mot Yeovil i en match där oavgjort varit mer rättvist än de 3-0 de faktiskt blev. Så en hel del oflyt och en del onödiga insläppta mål det sista. Men prestationerna har inte varit så dåliga som formtabellen ger sken av; med marginalerna lite mer på sin sida kunde Stevenage lika gärna haft 8-10 poäng från de 5 senaste istället för 3.
Notts Co leder serien och drar till sig många streckprocent bara därför. På hemmaplan har man tagit 20 poäng av 24 möjliga men på bortaplan har det gått knackigare, speciellt på slutet. De 3 senaste bortamatcherna har man mött uteslutande motstånd placerade på nedre halvan av tabellen men man har förlorat med 3-1 mot Mansfield och 2-0 mot Crewe samt spelat 1-1 mot Carlisle. Intressantast av allt är att samtliga dessa resultat varit helt rättvisa sett till matchbild och mängden skapade kvalificerade målchanser.
Såväl svenska folket i stort som Tio tidningar favoriserar Notts Co. Då är det helt klart mest intressant att börja strecka ettan. Stevenage har dock inte varit helt stabila i defensiven och släppt in en del onödiga mål så en gardering är på sin plats vad det lider. Krysset vill vi dock inte betala så mycket för; det finns en myt om att ’alltid spela kryss i match 13’ men i själva verket är match 13 den match på kupongen som historiskt sett slutar med kryss mest sällan.

Statistik


Enkelraden:
1.1
2.X
3.1
4.2
5.2
6.1
7.2
8.2
9.1
10.1
11.X
12.1
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.1
2.X2
3.1X
4.X2
5.2
6.1
7.2
8.X2
9.12
10.1
11.X
12.1
13.12


Mellansystemet: 288 rader
1.1
2.X2
3.(1)X2
4.1X(2)
5.X2
6.1
7.2
8.X(2)
9.12
10.1
11.1X2
12.1
13.12
Villkor:
- Minst två tecken inom parentes sitter


Stora systemet: 2181 rader
1.1
2.[1]X2
3.1(X)(2)
4.(1)(X)2
5.[X]2
6.1
7.[1][X]2
8.[1](X)2
9.1[X](2)
10.1[X][2]
11.1X2
12.1[X]
13.1[X](2)
Villkor:
- Max ett tecken inom parentes
- Max två tecken inom hakparentes


Spoiler:

Kommentera

promo
td