Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2017
18

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.46 (18/11)

10 miljoner i jackpot och det är 7 matcher från Premier League och 6 matcher från Championship som skall tydas:


1. Manchester United - Newcastle
Ligatvåan Manchester United ångar på och skuggar lokalkonkurrenten City på avstånd. Är det enda laget i ligan som inte släppt in något mål på hemmaplan än, trots att olika modeller för Expected goals indikerar att man borde släppt in runt 4 mål sett till antalet kvalificerade målchanser man släppt till mot egna målet. Annars är det enda lilla orosmolnet på himlen att ordinarie mittbacken Jones saknas p g a skada.
Newcastle har haft en del otur det senaste och kunde med marginalerna på sin sida dubblerat poängskörden från de senaste matcherna. Skapar totalt sett ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan och är bland de 6 bästa lagen i ligan när det gäller att hålla nere antalet kvalificerade målchanser mot sig.
Hemmalaget stor favorit, men vill ogärna spika ettan här p g a stort värde i krysset (men även hemmalagets ’för bra’ statistik med noll insläppta mål (sånt brukar jämna ut sig hyfsat i längden) samt det kanske ännu luddigare argumentet att topplagens högsta förlustfrekvens är direkt efter en annan förlust (hemmalaget förlorade senaste matchen mot Chelsea)).

Statistik


2. Bournemouth - Huddersfield
Två stundtals ojämna lag som ändå krigat sig till poäng i en respektabel ström det senaste. Båda lagen är bland de 3 lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser framåt. Bournemouth är det lag i ligan som släpper till näst flest kvalificerade målchanser emot sig medan Huddersfield släpper till något färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i ligan.
En handfull skador, skavanker och frågetecken i båda lagen vilket gör det än mer svårbedömt.
Utgår från X men helgarderar snarast möjligt.

Statistik


3. Burnley - Swansea
Burnley fortsätter att ta poäng och är det tredje formstarkaste laget i serien. Swansea fortsätter att inte ta så mycket poäng och är det näst formsvagaste laget i ligan. Kikar man lite under huven och ser till prestationerna och skapade kvalificerade målchanser så kunde det lika gärna varit ombytta roller i formtabellen. Burnley har haft en rejäl skopa tur och fått med sig på tok för mycket poäng det senaste och Swansea har haft ordentligt med oflyt och fått med sig på tok för lite poäng det senaste.
Ettan ser ut att bli hysteriskt överstreckad och krysset och framförallt tvåan rejält understreckade. Utgångstips X som garderas med i första hand 2.

Statistik


4. Crystal Palace - Everton
Även om man bara tagit 1 poäng på de tre matcherna efter 2-1-vinsten mot Chelsea så var Crystal Palace det klart bättre laget i 2-2-matchen hemma mot West Ham och man höll jämna steg med Tottenham nu senast trots förlust 1-0. På hemmaplan skapar man fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och man är bland de 4 lag i ligan som släpper till minst kvalificerade målchanser emot sig. Så potentialen i hemmalaget är mycket större än vad tabell och formtabell ger sken av.
Everton vann visserligen senaste hemma mot Watford men det var tack vare straff på tilläggstid. Man skapar klart färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och är bland de 4 lag i ligan som släpper till allra flest kvalificerade målchanser emot sig. Inte mycket stabilitet utanför planen heller; har inte ersatt sparkade tränaren Koeman och Schneiderlin och Mirallas blev tydligen petade från truppen p g a attitydproblem innan landslagsuppehållet.
Ettan ser ut att bli understreckad med ett par procentenheter vilket gör den till en synnerligen intressant värdespik.

Statistik


5. Leicester - Manchester City
Leicester är ett av de allra formstarkaste lagen i ligan. Även om man haft lite tur med resultaten så har prestationerna varit överlag bra. På hemmaplan skapar man något fler och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Vad ska stoppa ångvälten City? Även på bortaplan är man det lag i serien som skapar flest och släpper till näst minst kvalificerade målchanser. Fem raka segrar på bortaplan även om siffrorna inte varit lika hysteriska som på hemmaplan och tre av fem vinster varit med uddamålet.
Utgångstips 2.

Statistik


6. Liverpool - Southampton
Efter en period där resultaten uteblev hittade Liverpool rätt igen innan landslagsuppehållet och tog två övertygande segrar med 3-0 hemma mot Huddersfield och 1-4 borta mot West Ham. Man är ett av de 3 lag som skapar allra flest kvalificerade målchanser på hemmaplan och är samtidigt det lag som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig på hemmaplan. Har visserligen bortamatch i Champions League i veckan men flera spelare som t ex Lallana, Henderson, Mané och Coutinho är på väg tillbaka så skadeläget ser bättre ut än på länge.
Southampton har gått ganska knackigt och visade inga tendenser till förbättring innan landslagsuppehållet. Skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på bortaplan.
Även om Liverpool ser ut att bli överstreckade med ett par procentenheter så är det en de sundare spikarna på veckans kupong.

Statistik


7. West Bromwich - Chelsea
West Brom halkar närmare och närmare bottenträsken. Är det formsvagaste laget i ligan med blott 2 poäng på de 5 senaste matcherna. Man både skapar och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på hemmaplan. Tycker man kan ana vissa små ljuspunkter de senaste 2 matcherna; man gjorde 2 mål hemma på försvarsstarka Manchester City och man var värda iallafall 1 poäng i senaste matchen borta mot Huddersfield.
Chelsea ligafyra men det har inte slagit gnistor om spelet. På bortaplan har man skapat ungefär som genomsnittet i ligan när det gäller kvalificerade målchanser framåt och man släpper till färre kvalificerade målchanser än snittet. Har en tuff bortamatch i Champions League på onsdag och med skador och skavanker på viktiga spelare som Moses, Bakayoko, Hazard och Luiz är frågan hur mycket man chansar på lördag.
West Brom är näst efter West Ham det lag som dragit på sig flest gula kort hittills denna säsong och Chelsea är det lag som dragit på sig flest röda kort. Båda lagen spelar aggressivt, kan en utvisning fälla avgörandet åt något håll?
Utgångstipset får bli Chelsea men någon spik blir det inte.

Statistik


8. Birmingham - Nottingham
Två lag som blandar och ger. Båda lagen bland de 6 lag i serien som släpper till flest kvalificerade målchanser emot sig. Birmingham dessutom bland de 3 lag i serien som skapar minst kvalificerade målchanser framåt medans Nottingham skapar ungefär som genomsnittet i serien framåt. Birmingham gjorde en bra insats när man tog poäng i derbyt mot Aston Villa men sen har man inte haft mycket att sätta emot i matcherna mot formstarka Brentford och Barnsley. Nottingham inne i en fin period, även om man bara mött lag från nedre tredjedel av tabellen. Bra underliggande prestationer; lite orättvist att man förlorade mot Reading och lite väl stora siffror i 4-0-vinsten senast mot QPR även om 3 poäng var rättvist.
Nottingham i grund och botten det bättre och stabilare laget, dessutom med bättre momentum. Utgångstips 2 således men en helgardering i stora system är inte fel.

Statistik


9. Hull - Ipswich
Hull är en stark kandidat till utmärkelsen Årets besvikelse. Periodvis har spelet sett bra ut men för det mesta stämmer det helt enkelt inte. Man är visserligen ett av lagen som sett till hela säsongen skapar flest kvalificerade målchanser framåt men det hjälper föga när man samtidigt är bland lagen som släpper till flest kvalificerade målchanser bakåt och dessutom läcker som ett såll. De senaste matcherna har man dessutom sett tama och harmlösa ut i offensiven. Saknar fortfarande en kvartett startelvaaspiranter p g a långtidsskador av vilka Hernández tyngd i offensiven saknas mest. Nu får man även klara sig utan ordinarie offensive mittfältaren/forwarden Campbell p g a avstängning.
Ipswich gnetar på. Ojämna men tar de poäng de behöver utan att glänsa. Ipswich både skapar och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Lite typiskt att man stått upp bra borta mot topplagen Sheffield United och Cardiff men förlorat bara för att vinna oförtjänt borta mot bottenlaget Burton däremellan.
Öppen match där Ipswich får utgångstipset mest för att Hull uppträtt sämre än vanligt de senaste matcherna. Tvåan får dock blomma ut till en helgardering snarast möjligt.

Statistik


10. Queens PR - Aston Villa
QPR huserar i skrivande stund på plats 15 men har definitivt potential att slåss högre upp i tabellen. Man är det fjärde starkaste hemmalaget i serien 17 poäng på 8 matcher. Överlag är man bland de allra bästa lagen i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt och man släpper till ungefär som genomsnittet när det gäller kvalificerade målchanser mot egna målet. Förlorade visserligen borta mot Nottingham senast med 4-0 vilket var lite väl stora siffror, uddamålsförlust hade kanska varit mest rättvist. Det går lite troll i bortaspelet men hemma på Loftus Road har prestationerna varit riktigt bra; slog både ligatvåan Sheffield United i en jämn match hemma med 1-0 och ligaettan Wolverhampton helt rättvist 2-1 innan landslagsuppehållet. Saknar mittbacks- och högerbacksalternativen Onouha och Perch vilket försvagar defensiven på högerkanten något.
Aston Villa ligger på sjätte plats i tabellen och inte orättvist så; man skapar något fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. De senaste matcherna har man dock tappat lite momentum. Spelade helt rättvist bara 0-0 borta mot bottenlaget Birmingham, slog sen visserligen seriens formsvagaste lag Preston borta med 0-2 men fick stryk nu senast i en jämn match hemma mot Sheffield Wednesday.
Saknar ordinarie mittbacken Terry som skadade sig i senaste matchen. Samba med endast 300 minuters speltid de senaste två säsongerna ersatte då vilket helt klart är en försvagning i defensiven. Även de offensiva alternativen Green, Kodjia och Hogan ser ut att missa matchen vilket gör att det ser uddlöst ut framför mittfältet.
Hemmastarka QPR har spelat bra under radarn ett tag nu och mot ett skadedrabbat Aston Villa utan vidare momentum räcker ettan långt.

Statistik


11. Reading - Wolverhampton
Artondeplacerade Reading tar emot serieledande Wolverhampton. Här är det klasskillnad även om man kikar under huven.
Reading både skapar och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Har haft en del tur det sista: slog bl a Nottingham hemma med 3-1 och Derby borta med 2-4 precis innan landslagsuppehållet, men sett till matchbild och kvalificerade målchanser vore 1-1 och 2-1 mer rättvisande resultat. Både Nottingham och Derby ligger förvisso på den övre tredjedelen av tabellen men är samtidigt bland de 7 lag i serien som släpper till allra mest kvalificerade målchanser mot sig. Finns risk att svenska folket i stort övervärderar Reading?
Wolverhampton släpper till färre kvalificerade målchanser än både genomsnittet i serien och Reading; men framförallt är man de allra främsta lagen i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt. Presterar på en hög och jämn nivå, slog Fulham och Norwich helt rättvist innan landslagsuppehållet.
Wolverhampton har tagit dubbelt så många poäng på bortaplan jämfört med vad Reading tagit på hemmaplan. Wolverhampton har dessutom gjort nästan dubbelt så många mål och släppt in färre mål borta än vad Reading gjort hemma. Sund spiktvåa som ev kan garderas med krysset p g a spelvärde.

Statistik


12. Sheffield Wednesday - Bristol City
Sheffield Wednesday väldigt ojämna i sina prestationer. De två senaste matcherna har inneburit uddamålssegrar vilket inte riktigt speglar matchbilderna; har fått med sig mer poäng än man varit förtjänta av.
Bristol City har presterat stabilt och bra en lång period med något enstaka snedtramp. E två senaste matcherna har varit rättvisa segrar mot Fulham och Cardiff.
Bättre grundkapacitet och bättre momentum gör att vi utgår från tvåan här; X2 ska räcka hela vägen.

Statistik


13. Sunderland - Millwall
Veckans kupong avslutas med två ganska ojämna lag.
Sunderland ligger visserligen sist i tabellen, sist i hemmatabellen och fjärde sist i formtabellen; men de senaste matcherna har inte varit så pjåkiga. Man har mött offensivt starka Brentford, fjärdeplacerade Bristol City, bottenkollegan Bolton samt femteplacerade Middlesbrough de 4 senaste matcherna; och alla dessa matcher har varit riktigt jämna historier som kunnat sluta lite hur som helst. Känns som Sunderland har anpassat sin egen nivå efter motståndet men bara fått med sig 2 poäng vilket lika gärna kunde varit upp emot 10 poäng med lite flyt. Sett till hela säsongen är man bland de 6 lag i serien vilka skapar minst antal kvalificerade målchanser och man släpper till ungefär som genomsnittet när det gäller kvalificerade målchanser emot sig.
Millwall presterar allt som oftast bra men har svårt att få det att göra avtryck i tabellen. Men är bland de bättre lagen i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser men släpper också till något fler kvalificerade målchanser emot sig än genomsnittet i serien. De senaste matcherna har man mött blandat motstånd och fortsatt prestera bra överlag: På hemmaplan har man slagit bottenlaget Birmingham och nu senast mötte man Burton och trots att Millwall skapade i runda slängar 3 gånger fler kvalificerade målchanser än Burton så fick man stryk 0-1. På bortaplan har man mött mittenlagen Brentford och Sheffield Wednesday samt tredjeplacerade Cardiff och stått upp bra och spelat jämnt och borde fått med sig mer än den ynka poäng man faktiskt bärgade.
Två lag som båda spelat bättre än vad poängskörden anger det senaste. Känns som att det laget med minst oflyt på lördag kommer ta hem hela potten. Börjar strecka tvåan som ser ut att bli underspelad men utökar snarast till gardering 12. Det korrekt streckade krysset väljer vi aktivt bort; det finns en myt om att ’alltid spela kryss i match 13’ men i själva verket är match 13 den match på kupongen som historiskt sett slutar med kryss mest sällan.

Statistik


Enkelraden:
1.1
2.X
3.X
4.1
5.2
6.1
7.2
8.2
9.2
10.1
11.2
12.2
13.2


Lilla systemet: 64 rader
1.1
2.X2
3.X2
4.1
5.2
6.1
7.X2
8.2
9.12
10.1
11.2
12.X2
13.12


Mellansystemet: 336 rader
1.1X
2.1X(2)
3.X2
4.1
5.2
6.1
7.X(2)
8.X2
9.12
10.(1)X
11.2
12.X(2)
13.1(2)
Villkor:
- Minst 3 tecken inom parentes sitter

Kommentera

promo
td