Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2017
22

Calatans analys och speltips inför Bomben torsdag 23/11

På torsdagens Bomben-kupong med spelstopp 18:59 finns 444444 kr i extrapengar med i potten. Det är tre matcher från SHL som skall streckas:


HV71 - Djurgården
HV71 fortsätter vara ojämna. Har visserligen 3 vinster på de 4 senaste hemmamatcherna men då har man också mött 3 av seriens 4 allra svagaste bortalag. När man mötte respektabelt bortalag i form av Linköping nu senaste blev det stryk 1-6 (vilket i och för sig var lite väl stora siffror). HV71 både skapar och släpper till ungefär som genomsnittet i serien när det gäller antal skott på mål per match, såväl totalt sett som på hemmais.
Serietrean Djurgården är visserligen det fjärde formsvagaste laget i serien men det ser värre ut än vad det egentligen är. De 5 senaste matcherna inkluderar dubbelmöte med serietvåan Färjestad och hemmamatch mot serieettan Växjö och att ta 4 poäng på dessa 3 matcher är helt ok. Sen har man riktig otur senast mot Karlskrona där man lyckades med konststycket att förlora med 1-0 trots bl a 23-37 i skott. Djurgården är bland de 4 lag i serien som kommer till allra flest skott på mål per match, både totalt sett och på bortais. Har samtidigt haft en av de sämsta skotteffektiviteten i serien så det finns potential att få ut mer av offensiven. Är också bland de 5 lag i serien som släpper till minst antal skott på mål per match och har dessutom den högsta räddningsprocenten i serien.
Bra läge att gå emot oddsfavoriten HV71!

Statistik


Karlskrona - Brynäs
Karlskrona ligger näst sist i tabellen men poängskörden har varit ganska ok det senaste: 7 poäng på de 5 senaste matcherna. Har haft en del tur dock, vann bl a hemma mot Djurgården nu senaste med 1-0 trots 23-37 i skott. Karlskrona är bland de lag i serien som skapar allra minst och samtidigt släpper till allra flest skott på mål. Har dock en av de högsta räddningsprocenten i serien vilket gör att man inte släpper in alls lika mycket mål som de övriga lagen i botten av tabellen.
Brynäs ligger på plats 12 i tabellen. De senaste 4 matcherna har man visserligen bara tagit 4 poäng men då har man mött lag från uteslutande övre delen av tabellen och faktiskt hållt jämna steg med motståndet i samtliga 4 matcher. Så prestationerna bättre än vad formtabellen anger! Brynäs är bland de lag i serien som kommer till allra minst antal skott på mål per match men presterar ungefär som genomsnitt i serien när det gäller att hålla nere antalet skott mot egna målet.
Relativt målsnål match att vänta mellan två av lagen som skapar allra minst antal skott på mål framåt?

Statistik


Linköping - Mora
Linköping är det formstarkaste laget i serien. Noterbart är att man presterat bättre mot bra motstånd men haft en hel del tur i de senaste hemmamatchern mot bottenlagen Brynäs, Rögle och Karlskrona (där 3 poäng hade varit lika rättvist som de 11 poäng det nu blev, sett till matchbild och skottstatistik). På hemmais är man bland de 5 lag som skapar allra minst och släpper till allra flest skott på mål.
Mora har bra prestationer med sig i bagaget från de senaste 5 matcherna men då har man bara mött lag från nedre halvan av tabellen. Är bland de 3 lag i serien som skapar minst antal skott på mål på bortais och är samtidigt ett av två lag som släpper till allra flest skott mot eget mål på bortais.
Fördel Linköping men relativt jämnt mellan två lag som inte skapar våldsamt mycket framåt hemma respektive borta.

Statistik


Lilla systemet: 64 rader
2,3-3,4
1,2-1,2
2,3-1,2

Mellansystemet: 288 rader
2,3-3,4
1,2,3-1,2,3
2,3,4-1,2,3
Villkor:
– Max 2 måls målskillnad i match C (Linköping-Mora)

Stora bolagssystemet: 2288 rader
1,2,3-2,3,4,5
0,1,2,3-0,1,2,3
1,2,3,4-0,1,2,3
Villkor:
– Ej hemmavinst i match A (HV71-Djurgården)
– Max 2 måls målskillnad i match C (Linköping-Mora)

Kommentera (3)

promo
td