Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2017
24

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.47 (25/11)

14 miljoner i jackpot och helengelsk kupong:


1. Liverpool - Chelsea
Efter en period där resultaten uteblev har Liverpool hittat rätt igen. Övertygande segrar med 3-0 hemma mot Huddersfield, 1-4 borta mot West Ham och senast i ligan 3-0 hemma mot Southampton. Man är ett av de 3 lag som skapar allra flest kvalificerade målchanser på hemmaplan och är samtidigt det lag som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig på hemmaplan. Har sett riktigt vassa ut hemma även mot topplagen i ligan; slog ju Arsenal med 4-0 i slutet av augusti (efter statistiken 10-0 i skott på mål) och spelade 0-0 mot Manchester United i mitten oktober (efter statistiken 5-1 i skott på mål). Hade visserligen bortamatch i Champions League i veckan men flera tunga spelare som t ex Henderson, Mané och Coutinho är tillbaka så skadeläget ser bättre ut än på länge.
Chelsea ligatrea och det näst starkaste bortalaget i ligan. Har dock haft lätt spelschema på bortaplan och det har inte slagit gnistor om spelet, förutom möjligen nu senast mot West Brom. På bortaplan har man skapat ungefär som genomsnittet i ligan när det gäller kvalificerade målchanser framåt och man släpper till färre kvalificerade målchanser än snittet. Hade en långväga bortamatch i Champions League i onsdags och lite skador och skavanker på viktiga spelare som Moses, Bakayoko och Luiz.
Går åt rätt håll för båda lagen. Fördel hemmastarka Liverpool dock som får utgångstipset. Gardering med kryss räcker långt.

Statistik


2. Crystal Palace - Stoke
Även om man bara tagit 2 poäng på de fyra matcherna efter 2-1-vinsten mot Chelsea så var Crystal Palace det klart bättre laget i 2-2-matchen hemma mot West Ham och man höll jämna steg borta med Tottenham trots förlust 1-0. Nu senast hemma mot Everton skapade man dubbelt så många målchanser som bortalaget och hade ledningen två gånger om men fick se sin ledning bli kvitterad först på straff och sen på tilläggstid i första halvlek. På hemmaplan skapar man fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och man är bland de 4 lag i ligan som släpper till minst kvalificerade målchanser emot sig. Så potentialen i hemmalaget är mycket större än vad tabell och formtabell ger sken av.
Efter utskåpningen 7-2 borta mot Manchester City har Stoke hålla ihop spelet bra de senaste fyra matcherna. Man har tagit 5 poäng vilket är ganska rättvisande sett till matchbilder och skapade målchanser. Är bland de 6 lag som skapar minst antal kvalificerade målchanser på bortaplan och är bland de 5 lag som släpper till mest antal kvalificerade målchanser på bortaplan.
Utgångstips 1 men hemmalaget har haft svårt att få utlopp för sin potential samtidigt som bortalaget oftast gör stabila insatser och mycket väl kan störa. Läge att gardera.

Statistik


3. Manchester United - Brighton
Manchester United är förutom ligatvåa även det starkaste hemmalaget i ligan. Då har man förutom Tottenham i och för sig bara mött lag på den nedre halvan av bortatabellen, men 6 raka segrar och 19-1 i målskillnad är imponerande. Hade bortamatch i Champions League i onsdags och efter lördagens match mot Brighton har man bortamatcher mot Watford och Arsenal ganska tätt på. Är matchen mot Brighton den man tar lättast på?
Brighton är visserligen det femte formstarkaste laget i ligan men då har man mött idel motstånd från nedre delan av tabellen de fem senaset matcherna. Skapar och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på hemmaplan.
Förmodligen en klok spiketta men värdet ser ut att bli ganska sort i krysset och tvåan rensar ju vansinnigt bra så den vill jag gärna ha med på ett litet litet hörn.

Statistik


4. Newcastle - Watford
Elfteplacerade Newcastle har visserligen fått med sig 7 poäng från de 4 senaste hemmamatcherna. I 1-1-matchen mot Liverpool hade man tur som ganska oförtjänt fick men sig 1 poäng; annars har det varit tre jämna matcher mot tre av ligans sämsta bortalag. Newcastle skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på hemmaplan. Inget hemmafacit som strålar av styrka direkt.
Åttondeplacerade Watford har visserligen bara tagit 1 poäng på de tre senaset bortamatcherna men då har man haft en del otur. Man var det klart bättre laget i 2-2-matchen mot West Brom, var värda minst 1 poäng i 4-2-förlusten mot Chelsea där Chelsea vann tack vare två mål i slutminuterna och man kunde med marginalerna lite mer på sin sida lika gärna haft 3 poäng istället för 0 från den jämna matchen mot Everton (förlust 3-2). Trots oflyt de senaset tre bortamatcherna är man fortfarande det femte starkaste bortalaget i serien och man både skapar fler och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på bortaplan.
Här tycker jag mig se kupongens första ’logiska’ favoritfall. Ett ganska skakigt hemmalag mot ett riktigt starkt bortalag. När tvåan dessutom ser ut att bli understreckad med ett par procentenheter är det helt klart ett bra drag att börja strecka där.

Statistik


5. Swansea - Bournemouth
Vansinnigt jämnt och svårbedömt på förhand. Hittar ingen riktigt bra ingång och får inget grepp om denna match. Den korta och koncisa analysen blir: börja med krysset och helgardera tidigt!

Statistik


6. Tottenham - West Bromwich
Tottenham har hittat tryggheten på tillfälliga hemmaarenan Wembley. Är obesegrade med 11 inspelade poäng på de 5 senaste hemmamatcherna. På hemmaplan är Tottenham bland de 5 lag i ligan vilka skapat flest kvalificerade målchanser framåt och är samtidigt bland de 3 lag i ligan som släppt till minst antal kvalificerade målchanser emot sig. Har dock bara vunnit med mer än uddamålet en gång på hemmaplan i ligan denna säsong.
West Brom det formsvagaste laget i ligan just nu med blott 1 poäng från de 5 senaset matcherna. Har inte sett så fullständigt nattsvart ut som tabellen ger sken av. På bortaplan är West Brom bland de 5 lag i ligan vilka skapat minst antal kvalificerade målchanser framåt och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser emot sig som genomsnittet i ligan.
Tottenham stora favoriter vilket är helt i sin ordning. Magkänslan säger dock att krysset skall med i stora system.

Statitik


7. Aston Villa - Ipswich
Aston Villa ligger på fjärde plats i tabellen och inte orättvist så; man skapar något fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. De senaste matcherna har man dock tappat lite momentum. Spelade helt rättvist bara 0-0 borta mot bottenlaget Birmingham, slog sen visserligen seriens formsvagaste lag Preston borta med 0-2 men fick sen stryk i en jämn match hemma mot Sheffield Wednesday. Vann nu senast hemma mot tabelljumbon Sunderland med 2-1 utan att imponera. Saknar ordinarie mittbacken Terry som skadade sig i näst senaste matchen. Samba med endast drygt 300 minuters speltid de senaste två säsongerna har ersatt vilket helt klart är en försvagning i defensiven. Även de offensiva alternativen Green, Kodjia och Hogan ser ut att missa matchen vilket gör att det ser uddlöst ut framför mittfältet.
Ipswich gnetar på och smyger med lite under radarn. Kanske något ojämna men tar de poäng de behöver utan att glänsa. Ipswich både skapar och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Lite typiskt att man stått upp bra borta mot topplagen Sheffield United och Cardiff men förlorat bara för att vinna oförtjänt borta mot bottenlaget Burton däremellan. Stabil och taktiskt mycket väl genomfört match hemma mot Sheffield Wednesday i onsdags där man oturligt tappade ledningen på tilläggstid.
Tycker helt klart att skadeläge och momentum talar för Ipswich som dessutom ser ut att bli understreckat. Utgår från tvåan och X2 tar oss långt.

Statistik


8. Fulham - Millwall
Fulham visserligen på nedre halvan av både tabell och formtabell. Har dessutom bara 1 vinst på hemmaplan denna säsong. Man har dock radat upp bra prestationer det senaste trots att man mött 4 top-7-lag de 4 senaset matcherna. Var värda i alla fall 1 poäng mot Bristol City, var närmast segern mot Derby och vann rättvist nu senaste mot Sheffield United även om målprotokollet blev lite väl långt.
Millwall presterar allt som oftast ganska bra men har svårt att få det att göra avtryck i tabellen. Men är bland de bättre lagen i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser men släpper också till något fler kvalificerade målchanser emot sig än genomsnittet i serien. De senaste 5 matcherna har man mött blandat motstånd och fortsatt prestera bra överlag, med undantag för de 2 senaste där man tappat fart. På hemmaplan har man mött bottenlaget Burton och trots att Millwall skapade i runda slängar 3 gånger fler kvalificerade målchanser än Burton så fick man stryk 0-1; och nu senast spelade man ganska rättvist 0-0 mot bottenlaget Hull . På bortaplan har man mött mittenlaget Sheffield Wednesday och andraplacerade Cardiff och stått upp bra och spelat jämnt och borde fått med sig mer än den ynka poäng man faktiskt bärgade. Senaste bortamatchen var dock inget styrkebesked: 2-2 mot jumbon Sunderland där Sunderland var närmast segern.

Statistik


9. Hull - Bristol City
Hull är en stark kandidat till utmärkelsen Årets besvikelse. Periodvis har spelet sett bra ut men för det mesta stämmer det helt enkelt inte. Man är visserligen ett av lagen som sett till hela säsongen skapar flest kvalificerade målchanser framåt men det hjälper föga när man samtidigt är bland lagen som släpper till flest kvalificerade målchanser bakåt och dessutom läcker som ett såll. De senaste matcherna har man dessutom sett tama och harmlösa ut i offensiven och de bleka insatserna börjar staplas på hög. De 2 senaste matcherna har man kryssat hemma mot Ipswich och borta mot Millwall men 2 förluster hade inte varit orättvist sett till matchbilder och skapade kvalificerade målchanser. Saknar fortfarande en kvartett startelvaaspiranter p g a långtidsskador av vilka Hernández tyngd i offensiven saknas mest.
Femteplacerade Bristol City är ett av de formstarke lagen i serien och dessutom det näst bästa laget räknat på enbart bortamatcher. Är inne i en stabil period där prestationerna genomgående är bra. Hade lite otur senast mot Preston där Bristol City egentligen var det bättre laget trots förlust 1-2.
Utgångstecken 2.

Statistik


10. Middlesbrough - Derby
Ännu en väldigt jämn och svårbedömd match. Den korta och koncisa analysen blir: börja med ettan och helgardera tidigt!

Statistik


11. Norwich - Preston
Mycket rött på Norwich rad just nu. Är det formsvagaste laget i serien med ynka 1 poäng på de 5 senaste matcherna. De underliggande prestationerna har dock varit helt ok. På hemmaplan var man det bättre laget mot seriesjuan Derby och spelade relativt jämnt med serieledande Wolverhampton trots två förluster i protokollet. Även de två senaste bortamatcherna är missvisande. Norwich skapade fler kvalificerade målchanser än både serieåttan Nottingham och bottenlaget Bolton trots två uddamålsförluster även där.
Även Preston är bland de formsvagaste lagen i serien. Har dock mött nästan uteslutande lag från övre halvan av tabellen och inte gjort någon dålig insats, i 3-1-förlusten borta mot Ipswich skapade man lika mycket kvalificerade målchanser som hemmalaget.
Två lag som presterat bättre än vad formtabellen visar. Utgår från krysset men garderingar är på sin plats

Statistik


12. Reading - Sheffield Wednesday
Nittondeplacerade Reading tar emot elfteplacerade Wolverhampton.
Reading både skapar och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Har haft en del tur det sista: slog bl a Nottingham hemma med 3-1 och Derby borta med 2-4 precis innan landslagsuppehållet, men sett till matchbild och kvalificerade målchanser vore 1-1 och 2-1 mer rättvisande resultat. Både Nottingham och Derby ligger förvisso på den övre tredjedelen av tabellen men är samtidigt bland de 7 lag i serien som släpper till allra mest kvalificerade målchanser mot sig. De två senaste matchen är resultaten mer rättvisande när man förlorat mot serieledande Wolverhampton och kryssat mot bottenlaget Bolton.
Sheffield Wednesday lite ojämna i sina prestationer men är inne i en klart positiv trend. De 4 senaste matcherna omfattar uddamålssegrar mot Milllwall och Aston Villa, där man fick med sig lite mer poäng än man var förtjänta av, och nu senast oavgjort mot topplagen Bristol City och Ipswich vilket var rättvist och även det starka prestationer.
Fördel bortalaget men en kryssgardering kan vara lämplig.

Statistik


13. Wolverhampton - Bolton
Wolverhampton släpper till färre kvalificerade målchanser än både genomsnittet i serien och Bolton; men framförallt är man ett av de allra främsta lagen i serien när det gäller att skapa kvalificerade målchanser framåt. Presterar på en hög och jämn nivå, kommer från fyra raka och rättvisa vinster i rad.
Bolton är visserligen obesegrade och har 7 poäng med sig från de senaste 5 matcherna men då har man skapat färre kvalificerade målchanser än motståndarlaget i samtliga dessa matcher.
Wolverhampton har tagit fyra gånger så många poäng på hemmaplan jämfört med vad Bolton tagit på bortaplan. Wolverhampton har dessutom gjort nästan fyra gånger så många mål och släppt in färre mål hemma än vad Bolton gjort borta.
Spiketta.

Statistik


Enkelraden:
1.1
2.1
3.1
4.2
5.X
6.1
7.2
8.1
9.2
10.1
11.X
12.2
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.1X
2.1
3.1X
4.2
5.1X
6.1
7.2
8.1
9.2
10.1X
11.X2
12.X2
13.1


Mellansystemet: 304 rader
1.(1)X
2.(1)X
3.(1)X
4.2
5.1[X]2
6.1
7.X2
8.1
9.2
10.1[X]2
11.1[X]2
12.X2
13.1
Villkor:
- Minst 2 tecken inom parentes sitter
- Minst 1 tecken inom hakparentes sitter

Kommentera (3)

promo
td