Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2017
30

Calatans analys och speltips inför Bomben fredag 1/12

På fredagens Bomben-kupong med spelstopp 18:59 finns 297651 kr i rullpott. En match från SHL och två matcher från HockeyAllsvenskan skall spås för att ta del av potten:


Karlskrona - Färjestad
Nästjumbon Karlskrona har visserligen skrapat ihop 7 poäng de 5 senaste matcherna men det har varit ganska oförtjänt sett till matchbilder och skottstatistik; det är egentligen bara hemmamatchen mot Brynäs som varit ganska jämn. Karlskrona är bland de 4 lag i serien som skapar allra minst antal skott på mål. Har dessutom den sämsta skotteffektiviteten av alla lag. Är bland de 3 lag i serien som släpper till allra flest antal skott mot eget mål. Har dock den högsta räddningsprocenten i serien på hemmaplan: 93,58%, vilket nästan är orimligt högt. Det är närmare en procentenhet bättre än laget med bäst räddningsprocent de senaste 5 säsongerna och långt över snittet för de allra bästa lagen de senaste 5 säsongerna: 91,11%. Dags för en rekyl snart?
Tabelltvåan Färjestad har visserligen 2 förluster på de 5 senaste matcherna men 6-5-förlust borta mot hemmastarka Skellefteå är inget att skämmas över och trots 1-2 i målprotokollet i senaste matchen hemma mot Malmö så vann Färjestad skottstatistiken med 31-19. Färjestad är tillsammans med Linköping de enda lagen i serien som skapar fler skott på mål i snitt per match på bortaplan än hemmaplan. Färjestad är bland de 4 lag som skapar allra flest skott på mål just på bortaplan och har dessutom den högsta skotteffektiviteten i serien på bortais. Är också bland de 4 lag i serien som släpper till mest antal skott på eget mål, både totalt sett och på bortaplan.
Karlskrona har överpresterat en hel del i defensiven samtidigt som Färjestad har den bästa offensiven på bortaplan - islossning för kaffepojkarna kupongens drag?

Statistik


Oskarshamn - Troja/Ljungby
Serietvåan Oskarshamn också det näst starkaste hemmalaget i serien. Är bland de 3 lag i serien som skapar flest skott på mål. Är det lag i serien som släpper till allra minst antal skott på eget mål. Saknar dock från och med fredagens match sin poängkung Lucas Elvenes (trea i HockeyAllsvenskans poängliga med sina 4 mål och 17 assist) som kallats hem till Rögle p g a lång skadelista i moderklubben.
Tabelljumbon Troja/Ljungby också det formsvagaste laget i serien, men då har 4 av de 5 senaste förlusterna varit med uddamålet. Man presterar ungefär som genomsnittet i serien när det gäller att skapa avslut på mål framåt. Är bland de 4 lag i serien som släpper till flest skott på eget mål.
Kanske en logisk spik med stor vinstmarginal för hemmalaget; men här drar vi till med chansningen att det plötsliga tappet av poängkungen tar någon match att anpassa sig till (han har trots allt varit direkt inblandad i en tredjedel av Oskarshamns mål hittills).

Statistik


Södertälje - Almtuna
Södertälje det formstarkaste laget i serien men då har man i 4 av de 5 senaste matcherna mött formsvaga lag från den nedre halvan av tabellen. Är något så spännande som seriens näst sämsta hemmalag samtidigt som man är seriens allra bästa bortalag. Södertälje är det lag i serien som skapar näst minst antal skott på mål. Är också det lag i serien som släpper till näst flest skott på egna målet.
Almtuna ganska mediokra i det mesta, ligger och skvalpar i mitten av såväl tabell som formtabell och bortatabell. Är det lag i serien som kommer till allra minst antal skott på mål. Almtuna släpper till marginellt mindre antal skott mot eget mål än genomsnittet i serien.
4 av de 5 senaste matcherna lagen emellan har slutat med totalt 2, 4, 3 respektive 3 mål; 8 av de 10 senaste mötena har slutat med totalt 4 mål eller mindre.
Återigen förhållandevis målsnålt mellan seriens två allra klenaste offensiver?

Statistik


Lilla systemet: 48 rader
2-3,4,5
1,2-0,1
1,2-1,2

Mellansystemet: 252 rader
1,2,3-3,4,5
1,2,3-0,1,2
1,2-1,2
Villkor:
– Minst 5 mål i match A (Karlskrona-Färjestad)
– Hemmalaget tar ej poäng i match A (Karlskrona-Färjestad)

Stora bolagssystemet: 2145 rader
1,2,3-3,4,5,6,7
0,1,2,3-0,1,2
0,1,2,3-0,1,2,3
Villkor:
– Minst 5 mål i match A (Karlskrona-Färjestad)
– Hemmalaget tar ej poäng i match A (Karlskrona-Färjestad)
– Minst 1 mål i match B (Oskarshamn-Troja/Ljungby)
– Max 5 mål i match C (Södertälje-Almtuna)

Kommentera

promo
td