Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
dec 2017
01

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.48 (2/12)

Veckans kupong ser riktigt spännande ut med ovanligt många på förhand väldigt jämna och ovissa drabbningar. Förutom min egen analys och magkänsla så förutspår t ex WhoScored inte mindre än 7 oavgjorda matcher och utöver detta dessutom 2 uddamålssegrar. Ovanligt jämt och tätt som sagt.
Tecknet X återfinns i genomsnitt ganska exakt 3,5 gånger per Stryktipskupong, historiskt sett. Att vikta sina system mot en förhållandevis krysstät kupong kan vara synnerligen intressant denna vecka; villkoret minst 4 och max 6 kryss på kupongen fångar exempelvis in drygt 60% av det förväntade utfallsrummet.
Nåväl, 7 matcher från Premier League och 6 matcher från Championship skall dekrypteras i denna helengelska omgång:


1. Arsenal - Manchester United
Ligafyran mot ligatvåan i klassiskt möte på Emirates Stadium. Lagen har presterat ganska likvärdigt när det gäller att skapa och släppa till kvalificerade målchanser, båda är bland de 5 bästa i ligan i dessa kategorier. Arsenal har tagit nästan dubbelt så många poäng på hemmaplan som United har tagit på bortaplan hittills. Hemmalaget dessutom inne i en starkt positiv trend när det gäller att skapa och släppa till kvalificerade målchanser medan motsvarande trend för bortalaget är svagt negativ.
Fördel Arsenal.

Statistik


2. Brighton - Liverpool
Nykomlingen Brighton på tionde plats tar emot ligafemman Liverpool. Brighton skapar något färre och släpper till marginellt fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan medan Liverpool är bland de 5 bästa i ligan i samma kategorier. Brighton har överpresterat något och fått med sig lite mer än vad man egentligen förtjänat medan Liverpool trots väldigt gröna siffror kunde fått med sig ännu lite mer från de senaste matcherna.
Fördel Liverpool.

Statistik


3. Everton - Huddersfield
Har det börjat vända för Everton? Efter en bedrövlig start på säsongen har man tagit 7 poäng på de 5 senaste matcherna. Jag tycker inte man varit värda så mycket, 3 poäng hade varit mer rättvisande. Sett till säsongen hittills skapar Everton något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och man är det lag i ligan som släppt till allra flest kvalificerade målchanser mot sig. Det som talar mest till Evertons fördel är att Huddersfield är kanske ännu sämre. Huddersfield har förvisso haft ett ganska tufft spelschema det sista men trenden har varit negativ i många månader nu; man släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och är tillsammans med Swansea de två lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser framåt.
Jämnare än vad många tror? Utgångstips kryss.

Statistik


4. Leicester - Burnley
Båda lagen befinner sig på övre halvan av såväl tabell som formtabell och är inne i svagt positiva trender. Leicester skapar marginellt färre och släpper också till något färre kvalificerade målchanser än snittet i ligan. Burnleys defensiv fortsätter att imponera: har bara släppt in 8 mål på 7 bortamatcher och då har man mött bl a tokoffensiva Tottenham, Liverpool och Manchester City. Burnley är dock det lag i ligan som skapar tredje minst antal kvalificerade målchanser på bortaplan.
Jämnare än vad många tror? Utgångstips kryss.

Statistik


5. Stoke - Swansea
Bottenmöte på nedre fjärdedelen av tabellen. Stoke skapar något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än snittet i ligan. Trenden har varit negativ i snart ett år och man har inte alls kunnat följa upp de föregående tre fina säsongerna. Swansea släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och är tillsammans med Huddersfield de två lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser framåt. Har dock hållit ihop det bra, i synnerhet på bortaplan där man bara släppt in 6 mål och då har man ändå bl a mött offensivt starka Chelsea, Arsenal och Tottenham. Trenden är om inte positiv inte heller negativ.
Utgångstips kryss. Swansea streckas före Stoke.

Statistik


6. Watford - Tottenham
Watford har varit inne i en starkt positiv trend hela säsongen. Man är bland de 7 lag i ligan som skapar flest kvalificerade målchanser framåt (bättre än Chelsea) och släpper till ungefär som genomsnittet i ligan bakåt. Tottenham är efter Manchester City det lag som släpper till minst antal kvalificerade målchanser emot sig och är bland de 5 lag i ligan vilka skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt. Trenden i ligan är dock svagt negativ och det känns som att Tottenham inte riktigt vuxit i storlagskostymen fullt ut; de två föregående säsongerna gick man urstarkt i ligan men fick inte till det i Champions League, nu går man urstarkt i Champions League men får inte riktigt till det i ligan.
Med risk för att bli tjatig: utgångstips kryss.

Statistik


7. West Bromwich - Crystal Palace
Bottenmöte mellan två lag som underpresterat hela säsongen. I grund och botten kapacitetsskillnad till Crystal Palaces fördel. Båda lagen släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan. West Bromwich är bland de 5 lag i ligan som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser och trenden är starkt negativ. Crystal Palace skapar något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och trenden är starkt positiv.
Utgångstips: 2.

Statistik


8. Brentford - Fulham
Två lag som summeras ganska lika i tabell och formtabell. Kikar man lite under huven talar dock mycket till hemmalagets fördel. Brentford släpper till klart färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och är efter tabellettan Wolverhampton det lag i serien som skapar flest kvalificerade målchanser, trenden är dessutom starkt positiv. Fulham släpper till ganska exakt som genomsnittet i serien när det gäller kvalificerade målchanser bakåt och skapar något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet, trenden har dock varit negativ en längre tid.
Fördel Brentford.

Statistik


9. Ipswich - Nottingham
Viktig match för båda lagen som har häng på sjätteplatsen och playoff-spel. Kristallkulan säger emellertid att båda missar; såväl Ipswich som Nottingham skapar mindre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och Ipswichs siffror är rödast av de två. Båda lagen inne i svagt positiva trender och Ipswich har överpresterat en del och har mest att tappa/förlora.
Luktar kryss lång, lång väg.

Statistik


10. Millwall - Sheffield United
Två lag som kämpar på i olika ändar av tabellen. Säsongen började väldigt förtroendeingivande spelmässigt för Millwall men luften har tyvärr gått ur. Både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien men trenden är starkt negativ. Sheffield United skapar ungefär som genomsnittet i serien vad gäller kvalificerade målchanser framåt och är tillsammans med ligatvåan Cardiff det lag som släpper till allra minst farligheter bakåt. Inne i en svagt positiv trend.
Fördel Sheffield United.

Statistik


11. Preston - Queens PR
Båda lagen inledde säsongen med överlag starka prestationer men trenden i båda lägren är sen en tid tillbaka svagt negativ. Preston både skapar och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Ombytta roller hos QPR som både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips kryss; vill inte betala fullt ut för ettan.

Statistik


12. Sheffield Wednesday - Hull
Båda lagen skapar likvärdigt med kvalificerade målchanser framåt, d v s något fler än genomsnittet i ligan. Sheffield Wednesday släpper däremot till färre kvalificerade målchanser mot sig än Hull; båda lagen presterar dock sämre än snittet i serien här. Sheffield Wednesday har visserligen 9 poäng från de 5 senaste matcherna, men då har man bara kommit till fler skott på mål än motståndarlaget i en av dessa matcher. Hull är visserligen det formsvagaste laget i serien men det har inte sett så illa ut på planen. De två senaste matcherna har man dessutom skapat fler målchanser än motståndarna. Kan man omvandla frustrationen till energi kan man mycket väl plocka ner hemmalaget på jorden.
Utgångstips kryss som snabbt garderas upp med tvåan.

Statistik


13. Sunderland - Reading
Sunderland skapar något färre men släpper också till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien; trenden är svagt positiv. Har bara tagit 2 poäng de senaste 3 hemmamatcherna men har inte kommit till färre skott på mål än motståndarlaget i någon av dessa matcher, så bättre kapacitet än formtabellen anger. Reading skapar något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till kvalificerade målchanser ganska exakt som genomsnittet i serien; trenden är hackig som ett EKG. Har tagit 4 poäng de senaste 3 bortamatcherna men har inte kommit till fler skott på mål än motståndarlaget i någon av dessa matcher.
Det korrekt streckade krysset väljer vi aktivt bort; det finns en myt om att ’alltid spela kryss i match 13’ men i själva verket är match 13 den match på kupongen som historiskt sett slutar med kryss mest sällan.
Utgångstips: 1.

Statistik


Enkelraden:
1.1
2.2
3.X
4.X
5.X
6.X
7.2
8.1
9.X
10.2
11.X
12.X
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.1
2.2
3.X
4.X
5.X2
6.X
7.X2
8.1
9.X
10.X2
11.X2
12.X2
13.12


Mellansystemet: 342 rader
1.1
2.2
3.1X2
4.1X2
5.X2
6.X
7.X(2)
8.1
9.X
10.X(2)
11.X2
12.X2
13.12
Villkor:
- Minst 4 och max 6 matcher slutar oavgjort
- Minst ett tecken inom parentes sitter

Kommentera

promo
td