Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
dec 2017
10

Calatans analys och speltips inför Bomben söndag 10/12

På söndagens Bomben-kupong med spelstopp 14:59 finns 285880 kr i rullpott med som extra utdelning. Det är två matcher från Premier League samt en match från Serie A som skall streckas:


Liverpool - Everton
Väldigt mycket talar för Liverpool i kupongens första derby.
Ligafyran Liverpool är det näst formstarkaste laget i ligan och ett av de fem lagen med bäst facit på hemmaplan hittills. Liverpool är också bland de tre lag i ligan som skapar flest kvalificerade målchanser per match och man är också bland de fem lag i ligan som släpper till minst antal kvalificerade målchanser emot sig. På hemmaplan är man det lag som släppt till allra minst kvalificerade målchanser mot sig (och bara släppt in 2 mål hittills).
Tiondeplacerade Everton är visserligen det femte formstarkaste laget i ligan men då har man haft en hel del tur de senaste matcherna och på bortaplan är det bara West Ham och Crystal Palace som skrapat ihop lika få eller färre poäng. Everton skapar färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, i synnerhet på bortaplan. Man är också bland de tre lag som släpper till allra flest kvalificerade målchanser emot sig.
Mest streckat ser ut att bli 2,3-0,1; då tycker jag att värdet helt klart ligger i fler än 3 mål för Liverpool. När det väl stämmer för Liverpool har man en förödande kapacitet på hemmaplan men har inte riktigt fått till en urladdning hemma sen 4-0 mot Arsenal i augusti.
Stora siffror att vänta i ett taggat derby nu?

Statistik


Manchester United - Manchester City
Derby och toppmöte i flera dimensioner.
Ligatvåan United är det tredje formstarkaste laget i ligan och det lag som har det allra bästa facit på hemmaplan hittills. Är bland de lag som skapar allra flest och släpper till allra minst antal kvalificerade målchanser på hemmaplan.
Ligaettan City är det formstarkaste laget i hela ligan och dessutom det lag som tagit flest poäng på bortaplan. Är bland de lag som skapar allra flest och släpper till allra minst antal kvalificerade målchanser på bortaplan.
Om man jämför olika modeller för Expected goals med hur många mål de båda lagen faktiskt gjort så har såväl United som City överpresterat en hel del och gjort fler mål än de 'borde' hittills; dags att det börjar jämna ut sig nu?
De fyra senaste ligamatcherna lagen emellan har samtliga slutat med max 1 måls vinstmarginal och dessutom i snitt innehållit totalt 1 mål per match.
Jämn, tät och målsnål match att vänta återigen?

Statistik


Napoli - Fiorentina
Svårbedömt möte i Serie A.
Serietvåan Napoli det lag i serien som skapar allra flest skott och släpper till allra minst skott emot sig. Har spelat jämna matcher när man mött lag från översta delen av tabellen. Hur mycket hänger huvudena efter uttåget ur Champions League i veckan?
Fiorentina på sjunde plats i serien är bland de tre lag i serien vilka skapar flest skott och bland de fem lag i serien som släpper till minst antal skott mot sig. Har varit värda betydligt fler poäng på bortaplan än tabellen anger; har haft en del otur men gjorde återigen en riktigt stabil insats i senaste bortamatchen mot ligafemman Lazio, en match som slutade 1-1 men där Fiorentina var närmst segern.
Statistiskt och historiskt fördel Napoli, men Fiorentina är inte oävna och det här kan sluta lite hur som helst utan att siffrorna sticker iväg åt något håll.

Statistik


Lilla systemet: 48 rader
3,4-0
0,1-0,1
1,2,3-0,1

Mellansystemet: 162 rader
3,4,5-0
0,1,2-0,1,2
1,2,3-0,1,2
Villkor:
– Max 1 måls målskillnad i match B (Manchester United - Manchester City)
– Max 3 mål totalt i match B (Manchester United - Manchester City)


Stora bolagssystemet: 648 rader á 3 kr
3,4,5,6,7,8-0,1
0,1,2-0,1,2
1,2,3-0,1,2
Villkor:
– Max 1 måls målskillnad i match B (Manchester United - Manchester City)
– Max 3 mål totalt i match B (Manchester United - Manchester City)

Kommentera

promo
td