Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2017
14

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.50 (16/12)

Svenska Spel fortsätter pumpa ut jackpotpengar på Stryktipset. Denna vecka 13 miljoner i potten.
Det finns en rad intressanta drag att göra på veckans kupong. Låt oss hoppas att lyckan står den djärve bi!


1. Manchester City - Tottenham
Serieledarna Manchester City är det formstarkaste laget i ligan och även det lag med bäst facit på hemmaplan hittills. Är det lag i ligan som skapar mest kvalificerade målchanser framåt och släpper till allra minst kvalificerade målchanser bakåt: trenden är dessutom svagt positiv.
Tottenham har efter en tuff period i november halkat efter den absoluta toppen i ligan och återfinns just nu på fjärde plats i ligan. Ligger i mitten av både formtabell och tabellen räknat på enbart spelade bortamatcher. Är dock bland de 5 lag i ligan som skapar flest kvalificerade målchanser framåt och är efter Manchester City det lag i ligan som släpper till minst kvalificerade målchanser bakåt; trenden är dock svagt negativ.
Fördel Manchester City som verkar ostoppbara för tillfället. Men ingenting varar för evigt och kan man strecka ett lag av Tottenhams kaliber till en bit under 20% så är det ett tecken som bara måste med. Dessutom skönt att helgardera kvällsmatchen på kupongen om nu resten av resultaten faller ut väl.
Utgångstips 1 men värdehöjande helgardering vad det lider.

Statistik


2. Arsenal - Newcastle
Sjundeplacerade Arsenal är det fjärde formstarkaste laget i ligan och det tredje bäst presterande hemmalaget hittills. Är bland de tre lag i ligan som skapar flest kvalificerade målchanser och är bland de fem lag i ligan vilka släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig; trenden är starkt positiv.
Newcastle ligger för närvarande på 16:e plats endast 1 poäng över nedflyttningszonen. Man är det allra formsvagaste laget i ligan och är bland de 6 lag i ligan med allra svagast resultat på bortaplan. Newcastle skapar färre och släpper samtidigt till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan; trenden är starkt negativ.
Ett av de vettigare spikalternativen på kupongen: 1.

Statistik


3. Brighton - Burnley
Trettondeplacerade Brighton är det näst formsvagaste laget i ligan och är bland de 6 lag i ligan med allra svagast resultat på hemmaplan. Man är bland de 5 lag i ligan som skapar minst antal kvalificerade målchanser och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan; trenden är svagt negativ.
Säsongens stora positiva överraskning Burnley ligger just nu på sjätte plats. Man är bland de 8 formstarkaste lagen i ligan och har dessutom femte bäst facit av alla lag på bortaplan. Burnley är bland de 4 lag i ligan som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser framåt och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser emot sig som genomsnittet i ligan; trenden är svagt positiv.
Här kommer siffrorna inte att springa iväg. Luktar 0-0 eller 0-1 lång väg.
Utgångstips 2 som kan garderas med X.

Statistik


4. Chelsea - Southampton
Tredjeplacerade Chelsea är det femte formstarkaste laget i ligan och det sjätte starkaste hemmalaget såhär långt. Man skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan men är bland de lag som släpper till minst antal kvalificerade målchanser emot sig.
Southampton är just nu ett mittenlag i flera dimensioner: ligger i mitten av totala tabellen, mitten av formtabellen och mitten av tabellen räknat på enbart bortamatcher. Dessutom skapar och släpper man till ganska exakt som genomsnittet i ligan när det gäller kvalificerade målchanser.
Av topplagen är Chelsea det lag som har minst imponerande statistik och jag tycker inte riktigt det är befogat att man är streckade i princip lika hårt som Arsenal. Svårbedömda trender hos båda lagen och av alla ’otänkbara’ skrällar på kupongen är detta den minst osannolika?
Utgångstips 1 men fina skrälltecken i X och 2 för den som vågar och har råd.

Statistik


5. Stoke - West Ham
Femtondeplacerade Stoke är det fjärde formsvagaste laget i ligan och är bland de 8 lag i ligan med allra svagast resultat på hemmaplan. Man skapar något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och man är dessutom bland de 5 lag i ligan vilka släpper till flest kvalificerade målchanser emot sig; trenden är negativ och har varit så ända sen säsongen startade.
Nästjumbon West Ham är bland de 5 formsvagaste lagen i ligan och är ett av de två lagen i ligan med allra svagast resultat på bortaplan. Man skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan; trenden är svagt negativ och har varit så sen säsongen började.
Svårbedömt. Utgår från X som får blomma ut till helgardering i ett större system.

Statistik


6. Watford - Huddersfield
Niondeplacerade Watford är visserligen ett av de 8 formsvagaste lagen i ligan och bland de 4 lag i ligan med allra svagast resultat på hemmaplan. Grundkapaciteten finns där dock: man skapar och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan; trenden är positiv.
Huddersfield på plats tolv i tabellen är det tredje formsvagaste laget i ligan och dessutom bland de 3 lag i ligan med allra svagast resultat på bortaplan. Man är det lag i ligan som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser framåt och släpper dessutom till fler kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i ligan; trenden är starkt negativ.
Intressant spikalternativ, dels p g a att Watford kan mer än vad man fått med sig resultatmässigt på hemmaplan och dels p g a Huddersfields hopplöst dåliga momentum.
Jag spikar ettan rakt igenom.

Statistik


7. Birmingham - Queens PR
Birmingham innehar i skrivande stund en av de föga smickrande nedflyttningsplatserna. Man är det fjärde formsvagaste laget i serien och är bland de 4 lag i serien med allra svagast resultat på hemmaplan. Birmingham är efter Burton det lag i serien som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser framåt och dessutom bland de 5 lag som släpper till allra mest kvalificerade målchanser mot sig; trenden är negativ och har varit så i flera månader nu.
Queens PR ligger 6 poäng och 3 placeringar före Birmingham. Man är det tredje formsvagaste laget i serien och är bland de 2 lag i serien med allra svagast resultat på bortaplan. Man har dock haft riktigt tufft spelschema det sista: har mött formstarka top-10-lag plus kapabla Brentford de 5 senaste matcherna. Grundkapaciteten döljs bakom lite väl röda siffror: man skapar betydligt fler och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien; trenden var starkt positiv fram till de senaste 5 tuffa matcherna. Dags att studsa tillbaka i rätt spår igen?
Den raka tvåan är stark kandidat till veckans drag, QPR smyger lite under radarn och ser ut att bli understreckat med ett par procentenheter.
Utgångstecken 2. X2 räcker hela vägen in i mål.

Statistik


8. Bristol City - Nottingham
Tredjeplacerade Bristol City är ett av de formstarkaste lagen i serien. Har dock tagit fler poäng borta än hemma och är bara ett av 9 lag i serien med allra bäst resultat på hemmaplan. Kapaciteten är det emellertid inga frågetecken kring: man både skapar fler och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Nottingham på plats elva har ganska medioker form och är bland de 7 lag i serien med allra svagast resultat på bortaplan. Man både skapar mindre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips 1 som kan garderas med understreckat X eller 2.

Statistik


9. Derby - Aston Villa
Tabellfyran mot tabellfemman. Båda lagen är bland de formstarkaste lagen i serien och båda lagen är starka på hemma- respektive bortaplan. Viss fördel Aston Villa i kapaciteten att skapa många och släppa till få kvalificerade målchanser men det vägs kanske upp av hemmaplansfördel för Derby. Helt öppen match som bör garderas fortast möjligt.
Utgångstips X som snarast utökas med (hel)gardering.

Statistik


10. Leeds - Norwich
Även detta en väldigt jämn och öppen historia. Tittar man bara på tabell och formtabell är det klar fördel Leeds men de ser ut att bli på tok för stora favoriter på Stryktipskupongen. Båda lagen är ojämna men skapar och släpper till något färre antal kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Leeds hade en helt bedrövlig period i oktober och jag litar inte fullt ut på att de kan hålla den höga nivå de hållt de senaset matcherna.
Utgångstips 1 men den grovt understreckade tvåan är hyperintressant att få med.

Statistik


11. Millwall - Middlesbrough
Två lag som i mångt och mycket är varandras motpoler. Millwall hade lågt ställda förväntningar inför säsongen men radade inledningsvis upp riktigt bra prestationer. Fick inte med sig så mycket poäng som man var värda och luften gick ur lite. Har dock hittat självförtroendet igen de senaste matcherna där man helt rättvist tagit 4 poäng mot topplagen Sheffield United och Aston Villa. Middlesbrough med högre ställda förväntningar inledde säsongen mend många bleka insatser men har jobbat sig in i matchen på ett bra sätt. Återigen en match som är väldigt svår att sia om.
Utgångstips X med tidiga garderingar.

Statistik


12. Preston - Sheffield United
Tiondeplacerade Preston är det femte formstarkaste laget i serien men med ett ganska mediokert och ojämnt hemmafacit. Man skapar något färre men släpper också till något färre kvalificerade målchanser emot sig än genomsnittet i serien; trenden är negativ.
Sjätteplacerade Sheffield United är bland de 6 formsvagaste lagen i serien tack vare 1 poäng på de senaste 4 matcherna. Man har dock inte varit det sämre laget i någon av dessa matcher utan haft en rejäl dos otur. Överlag skapar man något fler kvalificerade målchanser än genomsnitt i serien och man är tillsammans med Cardiff de lag som släpper till överlägset minst antal kvalificerade målchanser emot sig.
Bra läge att luta sig mot Sheffield United som ser ut att bli understreckade.

Statistik


13. Sunderland - Fulham
Sunderland har börjat äta sig ut från nedflyttningszonen. Grundkapaciteten är på en annan nivå än t ex Burton, Bolton och Birmingham. Sunderland skapar bara något mindre antal kvalificerade målchanser än genomsnitt i serien och släpper till betydligt färre antal kvalificerade målchanser än snittet.
Fulham håller sakta på att fastna i ingenmansland i mitten av tabellen. Ganska rättvist sett till kapaciteten: man skapar något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien men släpper också till kvalificerade målchanser ganska exakt som snittet i serien.
Det något överstreckade krysset väljer vi aktivt bort; det finns en myt om att ’alltid spela kryss i match 13’ men i själva verket är match 13 den match på kupongen som historiskt sett slutar med kryss mest sällan.
Utgångstips 1 men tidig gardering 12.

Statistik


Enkelraden:
1.1
2.1
3.2
4.1
5.X
6.1
7.2
8.1
9.X
10.1
11.X
12.2
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.1X
2.1
3.2
4.1X
5.X
6.1
7.2
8.1
9.X2
10.12
11.X2
12.2
13.12


Mellansystemet: 288 rader
1.1X
2.1
3.(X)2
4.1(X)
5.X
6.1
7.2
8.1(X)
9.1X2
10.12
11.1X2
12.2
13.12
Villkor:
- Max 1 tecken inom parentes sitter

Kommentera (4)

promo
td