Logga in
dec 2017
19

Lazlos genomgång av Stryktipset V.51 (23/12)

Återigen så har Calatan fullt upp med julstöket, nu är det renarna och släden som han ska göra i ordning inför helgens bravader. Det gör att jag får hoppa in och avlasta honom med helgens stryktipsetgenomgång och eftersom jag själv ska bort över jul och nyår så blir genomgången ovanligt tidig denna gången. Det hela gör också att streckprocenten för spelen är väldigt skeva i skrivande stund och således ska man nog inte lägga speciellt mycket fokus på dessa just nu eftersom det troligen kommer förändras rejält framåt helgen.

Återigen så skyltar svenskaspel med "jackpot" på 13-miljoner vilket såklart är trevligt även om det inte är riktig jackpot som flera av er redan varit inne på tidigare. Vi hoppas att vi kan förgylla julen med lite fina vinster på stryktipset dagen innan julafton.

Det är ett väldigt hektiskt schema för dom Engelska lagen runt jul och nyår i vanlig ordning vilket gör att lagen kan rotera en del under kommande stryktipsetomgångarna och det är något man bör ha med i beräkningen och om man kan så är det klokt att vänta in lineups om man har möjlighet till det. Bara detta att hålla koll på lineups under denna intensiva perioden för lagen kan vara något som ger en stor edge gentemot gemene man.

Så här lyder mina tankar för helgens 13 matcher:


1. Leicester - Manchester United

Leicester åkte på en stjärnsmäll senast när man förlorade 0-3 hemma mot bottenlaget Crystal Palace (som förvisso kommit igång) vilket var väldigt oväntat eftersom Leicester spelat mycket bra en längre period innan detta. Leicester hade endast 1 förlust på sina senast 11 matcher innan torsken mot Crystal Palace och det var mot serieledande Manchester City. Manchester United hänger med uppe i toppen men brukar kunna halta lite på bortaplan vilket gör att detta kan vara en lurig match. Manchester United vann hemmamötet i början av säsongen med 2-0 och dominerade stort spelmässigt så visst är man normalt det bättre laget av dessa två. Man får ändå utgå från tvåan eftersom Manchester United har klart högre nivå men om Leicester kan borsta av sig smällen mot Crystal Palace och komma upp i normal nivå så har man alla möjligheter att kriga till sig ett kryss.

Statistik


2. Brighton - Watford

Två lag helt ur form här då inget av dessa lagen vunnit någon av sina senaste 5 matcher. Den stora skillnaden är att Brighton endast gjort 1 mål på dessa 5 matcherna medans Watford iaf har gjort 5 mål. Det är också den stora skillnaden mellan lagen då Watford gjort 27 mål denna säsongen mot 14 för Brighton, dock har Watford också släppt in 10 mål fler så det är väldigt olika spelstilar som mötts här. Brighton hat lika många vinster hemma som borta vilket är 2. Watford å sin sida har 4 vinster på bortaplan mot 2 på hemmaplan. Således så kanske inte hemmaplansfördelen är så stor här? När lagen möttes i början av säsongen slutade det 0-0 när hemmalaget Watford fick en tidig utvisning som förstörde matchen för deras del. Man höll det ändå jämnt trots sitt röda kort och med 11 man på planen den här gången så borde Watford kunna ha övertag. Känns som en svår match mellan två lag helt ur form och jag tror att klokast är att utgå ifrån krysset och sedan gardera åt det hållet man känner är bäst. Jag går hellre med laget som har lättare att göra mål vilket är Watford som troligen också blir underdog sett till streckprocenten. Jag tror därför att det är mest spelvärt att gå med X2 här om man inte har råd att helgardera denna luriga matchen.

Statistik


3. Burnley - Tottenham

Inte många kunde lista ut att Burnley skulle ligga före Tottenham i tabellen efter 18 omgångar och snart halva serien spelad men så är faktiskt fallet då Burnley har 32 poäng vilket leder till en 6:e plats i tabellen mot Tottenhams 31 poäng på platsen efter. Burnley lever hårt på sin starka defensiv som endast släppt till 3 mål på 9 hemmamatcher och totalt snittar man endast 1.7 mål per match vilket är klart lägst av alla lagen i ligan. Tottenham har på det stora hela inte fått spelet att stämma i ligan men man har imponerat rejält i Champions League så kapaciteten finns ju helt klart där men kanske har Europaspelet tagit för mycket fokus. Man var på gång innan man stötte på serieledande Manchester City senast och åkte på storstryk med 1-4. När lagen möttes i början av säsongen så blev det 1-1 efter ett mål på tilläggstid av bortalaget Burnley och denna matchen var i en period när Tottenham hade klen form. Tottenham har högre kapacitet men Burnley är luriga och riktigt starka på hemmaplan. Man vill utgå från tvåan på grund av lagens grundkapacitet men gardera gärna tidigt.

Statistik


4. Manchester City - Bournemouth

Helgens starkaste spik och även den största hemmafavoriten gör att detta känns som en bra etta att luta sig mot på kupongen. Manchester City har gått fram som en ångvält hela säsongen så man har 17 vinster och 1 oavgjord på 18 ligamatcher. Även när man möter toppkonkurrenterna så dominerar man stort och Bournemouth är långt ifrån något topplag så det lär bli spel mot ett mål och total dominans från hemmalaget under hela matchen här. Bournemouth kommer också in med klen form här då man har 6 raka matcher utan vinst. Bortamötet i början av säsongen vann Manchester City med 2-1 efter ett sent sent vinstmål i 97:e minuten men man dominerade matchen spelmässigt i vanlig ordning. Manchester City har därmed vunnit samtliga 5 matcher mot Bournemouth sedan dom kom upp till Premier League för något år sedan och allt talar för att det bliv 6:e raka vinsten för Manchester City mot Bournemouth till helgen!

Statistik


5. Southampton - Huddersfield

Southampton är vana att hänga straxt bakom topplagen i tabellen men denna säsongen har det varit tuffare och att man skulle ligga 3 poäng efter dagens motståndare och nykomlingen Huddersfield efter 18 omgångar var det nog ingen som kunde tro. Southampton har klen form med 5 raka matcher utan vinst men då har man ändå mött ganska tufft motstånd i dessa matcherna. Huddersfield får väl ses som lite av en sensation att dom ligger på 11:e plats efter 18 omgångar då många tippade laget som solklart sist i Premier League som en klen nykomling. Senast slog man Watford med hela 4-1 på bortaplan och även om spelet inte alltid är dominant så hittar man sätt att vinna. Southampton är stor favorit här och har också högre kapacitet i grunden men Huddersfield kan gå in och har allt och vinna här vilket kan bli lurigt för ett hemmalag som inte fått spelet att stämma många gånger denna säsongen. Mötet tidigare under säsongen slutade 0-0 där Southampton hade mer boll men Huddersfield mer chanser och en liknande matchbild känns väldigt trolig denna gången också. Jag utgår ifrån ettan sett till lagens grundkapacitet men det finns viss skrällchans för bortalaget här så man bör gardera tidigt!

Statistik


6. Stoke - West Bromwich

West Bromwich fortsätter ha det ruskigt svårt och nu är det 17 raka matcher utan vinst även om man har hängt med okej mot topplagen Liverpool och Manchester United i senaste 2 matcherna. Stoke ligger också dom långt ner i tabellen och håller inte alls lika bra nivå som man brukar och det här lär bli en riktigt grismatch där båda lagen krigar hårt för varje millimeter. Mötet i början av säsongen slutade 1-1 och det är mycket troligt med ett kryss även denna gången. Plockar gärna med en gardering till Stokes fördel då man brukar kunna plocka vinster på hemmaplan och som vi alla vet så är det väldigt sällsynt att West Bromwich vinner, framförallt på bortaplan.

Statistik


7. Swansea - Crystal Palace

Crystal Palace har kommit igång rejält efter en klen inledning på säsongen och nu har man faktiskt 7 raka matcher utan förlust och senast tog man en imponerande 3-0 seger borta mot tuffa Leicester vilket enligt mig är ett kvitto på att Crystal Palace verkligen är starka för stunden. Swansea är långt ifrån starka på sin jumboplats i tabellen och man har 9 förluster, 1 oavgjord och 1 seger på sina senaste 11 matcher. Totalt har man endast gjort 10 mål framåt på 18 matcher vilket är klart sämst av alla lag i ligan och mot ett formtoppat Crystal Palace lär det bli riktigt svårt. Kan vara omgångens mest spelvärda tvåa detta och jag tvekar inte att gå med glödheta Crystal Palace här. Gardera med krysset om man har råd men det känns som X2 bör räcka långt!

Statistik


8. West Ham - Newcastle

West Ham har äntligen fått fart på spelet och man ser vilken kapacitet som finns i laget. En sen 1-2 förlust borta mot serieledande Manchester City för några veckor sedan följdes upp med 1-0 seger mot regerande mästarna Chelsea, 0-0 mot Arsenal och nu senast hela 3-0 borta mot Stoke gör att formen är riktigt god för Londonlaget. Det man kan knappast säga om Newcastle som har tappat spelet helt på slutet då man på sina senaste 9 matcher har 8 förluster och 1 oavgjord. West Ham bör ses med mycket goda segerchanser här då man har högre kapacitet, klart bättre form och också stor fördel av hemmaplan!

Statistik


9. Aston Villa - Sheffield United

Toppmatch i Championship mellan två lag som båda tappat formen på slutet. Sheffield United gick riktigt bra i inledningen av säsongen men har nu 5 raka matcher utan seger vilket gjort att man tappat en del. Aston Villas form är inte lika illa även om man nu har 3 raka matcher utan vinst men det var endast 1 förlust vilket var senast borta mot tuffa Derby. Båda lagen är väldigt hemmastarka vilket gör att Aston Villa bör ses som favorit men matchen känns ändå väldigt öppen och det är klokt att gardera denna tidigt och rejält eftersom båda lagen har kapacitet att vinna.

Statistik


10. Bolton - Cardiff

Toppen mot botten då Cardiff ligger 2:a i tabellen och har 6 raka matcher utan förlust där 5 varit vinster. Bolton hade en streak där man spelade många oavgjorda matcher men har nu på slutet förlorat 3 av sina senaste 4 matcher. När Bolton mötte serieledande Wolverhampton nyligen så förlorade man klart med 5-1 och Cardiff håller normalt ungefär samma nivå som Wolverhampton vilket kan vara en fingervisning av hur denna matchen kan sluta. Känns som att Cardiff tveklöst är det bättre laget här och jag utgår från tvåan även om Bolton med lite tur kan kriga till sig poäng här.

Statistik


11. Leeds - Hull

Leeds har hittat lite form igen med 2 raka segrar och senast var det svenske Pontus Jansson som nickade in segermålet mot Norwich vilket gör att man håller sig kvar på den övre halvan av tabellen och slåss kring kvalplatserna. Hull gjorde sig av med tränaren nyligen och fick genast effekt i en 3-2 seger men senast fick man ge sig i en 0-1 förlust mot topplaget Cardiff. Hemmaplan gör Leeds till favorit här vilket känns korrekt men jag tror Hull kan skrälla med sitt förbättrade spel under nya tränaren vilket gör att denna bör garderas tidigt!

Statistik


12. Queens Park Rangers - Bristol City

Bristol City går som tåget nu med 4 raka vinster och på sina senaste 10 matcher har man 8 vinster, 1 oavgjord och endast 1 förlust. Queens Park Rangers lyckades med nöd och näppe vinna mot jumbon Birmingham senast vilket bröt en 6 matcher lång streak utan vinst där man hade 5 förluster. Att knappt slå jumbon är inte något som övertygar men man kan tveklöst säga att Bristol City har vinden i seglen efter strålande spel senaste veckorna. Bra tvåa som kan garderas om man har råd!

Statistik


13. Sheffield Wednesday - Middlesbrough

Alltid kryss i match 13 brukar man säga även om det mest är på skoj kan jag tycka men här känns det tveklöst som att krysset ligger nära till hands i en helöppen match. Sheffield Wednesday har hela 9 kryss på 22 ligamatcher och på sina senaste 6 matcher har man 4 kryss och 2 förluster. Middlesbrough kryssar inte lika ofta, faktum är att man inte har spelat oavgjort någon gång på sina senaste 11 matcher där man har blandat och gett med 6 förluster och 5 vinster. Middlesbrough har högre kapacitet men det jämnar väl ut sig med Sheffields Wednesdays fördel av hemmaplan vilket gör att denna matchen känns helöppen och krysset blir mitt utgångstecken där jag sedan garderar med bortalaget först då man har lättare att vinna matcher kontra hemmalaget.

Statistik


Enkelraden:

1. 2
2. X
3. 2
4. 1
5. 1
6. X
7. 2
8. 1
9. 1
10. 2
11. 1
12. 2
13. XLilla systemet: 64-rader

1. 2
2. X2
3. 2
4. 1
5. 1X
6. 1X
7. 2
8. 1
9. 1X
10. 2
11. 1X
12. 2
13. X2


Mellansystemet: 256-rader

1. 2
2. X2
3. X2
4. 1
5. 1X
6. 1X
7. 2
8. 1
9. 1X
10. 2
11. 1X
12. X2
13. X2


Stora systemet: 1024-rader

1. X2
2. X2
3. X2
4. 1
5. 1X
6. 1X
7. X2
8. 1
9. 1X
10. 2
11. 1X
12. X2
13. X2Lycka till allesammans och sen passar jag redan nu på att önska en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!

Kommentera