Logga in
dec 2017
26

Calatans analys och speltips inför Bomben tisdag 26/12

På tisdagens Bomben-kupong med spelstopp 17:59 finns 224666 kr i rullpott. Tre matcher från SHL skall streckas rätt för att ta del av den extra stora potten:


Brynäs - Färjestad
Brynäs är det tredje formstarkaste laget i serien och har onekligen starka resultat med sig det senaste. En del stora vinstmarginaler på hemmaplan bland de sensate matcherna men då har man mestadels mött formsvaga lag med relativt dålig bortastatistik.
Brynäs presterar ungefär som genomsnittet i serien när det gäller att komma till skott på mål framåt och man är bland de fem sämsta lagen när det gäller att hålla nere antalet skott mot egna målet.
Färjestad visserligen det tredje formsvagaste laget i serien med tre raka förluster men ingen av förlusterna har varit rättvisande, Färjestad har t ex vunnit skottstatistiken i samtliga. Färjestad är fortsatt det näst bästa laget räknat enbart på bortamatcher och är det lag som gjort överlägset flest mål på bortaplan. Man är bland de lag fyra lag som skapar allra flest skott på mål per match på bortaplan och är väldigt kliniska med en skotteffektivitet på över 12%. Färjestad är också bland de fyra lag i serien vilka släpper till flest skott mot eget mål per match.
Jämn och oviss match där Färjestad mycket väl kan fälla första favoriten på kupongen.

Statistik


Mora - Djurgården
Trettondeplacerade Mora fortsätter att balansera på kvalstrecket och räknar in en seger då och då. De senaste har dock inte varit rättvisande sett till matchbild och skottstatistik.
Mora är efter Luleå det lag i serien som skapar allra minst antal skott på mål per match. Är också det lag i serien som släpper till allra flest skott mot eget mål per match.
Serietvåan Djurgården är det fjärde formstarkaste laget. Kommer från en neslig förlust senast mot Luleå där man förlorade efter straffar trots 46-23 i skott på mål.
Djurgården är det lag i serien som skapar allra flest skott på mål per match på bortaplan. Skapar t o m (marginellt) fler skott på mål per match på bortaplan än på hemmaplan men har trots det gjort nästan 40% fler mål hemma än borta, så en dold potential till många mål på bortaplan finns definitivt. Djurgården är också bland de fyra lag i serien vilka släpper till minst antal skott mot eget mål.
Mora vann ’samma’ match i början av december trots att Djurgården vann skottstatistiken med 25-34.
Tycker nog att kupongens största värde ligger i stor vinstmarginal för ett revanschsuget och dubbelt uppretat Djurgården.

Statistik


Växjö - Skellefteå
Serieledarna Växjö har börjat sladda lite i formtabellen trots att man mött mestadels lag från nedre delen av tabellen det senaste. Prestationerna har dock varit bra så en del otur har smugit sig in. Växjö är bland de tre lag i serien som skapar allra flest skott på mål per match. Är också det lag i serien som släpper till allra minst antal skott mot eget mål per match.
Tabelltrean Skellefteå är det näst formstarkaste laget i serien men detta tack vare en hel del tur trots att man enbart mött lag från nedre delan av tabellen. Skellefteå är bland de fyra lag i serien vilka skapar flest skott på mål per match, även om statistiken ser betydligt bättre ut hemma än borta. Presterar ungefär som genomsnittet i serien när det gäller att hålla nere antalet skott mot eget mål.
Egentligen ganska klar fördel Växjö men håller hemmalagets otur och bortalagets tur i sig kan det bli relativt jämnt.

Statistik


Lilla systemet: 72 rader
2,3-2,3
1,2-4
2,3,4-1,2,3

Mellansystemet: 324 rader
2,3-2,3,4
1,2-4,5,6
2,3,4-1,2,3

Stora bolagssystemet: 2160 rader
1,2,3-1,2,3,4
0,1,2-3,4,5,6,7
2,3,4,5-1,2,3

Kommentera

promo
td