Logga in
jan 2018
01

Calatans analys och speltips inför Bomben tisdag 2/1

På tisdagens Bomben-kupong med spelstopp 18:59 finns 378873 kr i rullpott. Tre matcher från SHL skall streckas rätt för att ta del av den extra stora potten:


Färjestad - Frölunda
Färjestad är det formsvagaste laget i serien och har gjort näst minst och släppt in flest mål av alla lag sett till de fem senaste matcherna. Det har inte sett fullt så illa ut på isen men i riktig slag är man ju inte. Sett till hela säsongen presterar Färjestad ungefär som genomsnittet i serien när det gäller att komma till skott på mål, på hemmaplan är man t o m något sämre än snittet. Har dock den högsta skotteffektiviteten i serien. Är också bland de fyra lag i serien som släpper till flest skott på egna målet totalt sett, även om statistiken på hemmaplan ser lite bättre ut.
Frölunda är det näst formstarkaste laget i serien men har mestadels mött formsvagt motstånd från nedre delen av tabellen det senaste. Frölunda är bland de fem lag i serien vilka skapar flest skott på mål per match. Släpper till ungefär lika många skott på egna målet per bortamatch som genomsnittet i serien; har den lägsta räddningsprocenten av alla lag just på bortaplan.
De senaste fem mötena lagen emellan har varit riktigt målrikt historier med ett snitt på över 7 mål totalt per match.
Svårbedömd match som kan gå lite hur som helst. Båda lagen är dock bättre i offensiven än defensiven vilket skulle kunna ge en målrik match.

Statistik


Malmö - Skellefteå
Två ganska jämnstarka lag som båda slåss om en kvartsfinalplats i slutspelet.
Malmö är det lag i serien som skapar allra flest skott på mål per match. Är bland de fem lag som släpper till minst antal skott mot egna målet.
Skellefteå är bland de fyra lag i serien som kommer till flest skott på mål per match, på hemmaplan är man bäst i klassen men på bortaplan ser siffrorna mer mediokra ut. Har dock den näst högsta skotteffektiviteten av alla såväl totalt sett som enbart räknat på bortaplan. Presterar ungefär som genomsnittet i serien när det gäller att hålla nere antalet skott på egna målet.
Öppet med viss fördel Malmö.

Statistik


Mora - Luleå
Mora kommer med fyra raka förluster men har inte gjort det alls pjåkigt hemma mot topplagen Djurgården och HV71. Mora är bland de fyra lag i serien som skapar minst antals skott på mål per match. Är det lag i serien som släpper till allra flest skott på eget mål, både totalt sett och på hemmaplan.
Luleå visserligen det tredje formstarkaste laget just nu men då har man haft en hel del tur och fått med sig betydligt mer än vad man egentligen förtjänat, speciellt på bortaplan. Luleå är det lag i serien som skapar allra minst antal skott på mål per match. Presterar ungefär som genomsnittet i serien när det gäller att hålla nere antalet skott på egna målet. Luleå har bara släppt in ynka 1 mål i fyr av de fem senaste matcherna.
10 av de 12 senaste mötena lagen emellan har slutat med en vinstmarginal om max 2 mål.
Jämnt och målsnålt?

Statistik


Lilla systemet: 64 rader
3,4-4,5
3,4-2,3
1,2-1,2

Mellansystemet: 144 rader
2,3,4-3,4,5
3,4-2,3
1,2-1,2

Stora bolagssystemet: 2128 rader
1,2,3,4,5-2,3,4,5,6
2,3,4,5-1,2,3,4
0,1,2-0,1,2
Villkor:
- Minst 6 mål i match A (Färjestad-Frölunda)
- Max 1 måls vinstmarginal i match C (Mora-Luleå)

Kommentera

promo
td