promo
Logga in
jan 2018
10

Calatans analys och speltips inför Bomben onsdag 10/1

Till onsdagens Bomben-kupong med spelstopp 18:59 finns 371427 kr adderat som rullpott. Kupongen innehåller tre matcher från HockeyAllsvenskan:


AIK - Karlskoga
Seriesexan AIK är det näst formstarkaste laget med 10 poäng från de fem senaste matcherna. Bara fyra lag i serien har sämre facit på hemmaplan dock. AIK är det lag i serien som kommer till allra flest skott på mål per match och är bland de fyra lag i serien som släpper till allra minst antal skott på mål per match.
Tabelljumbon Karlskoga har det tufft. Bara Oskarshamn har tagit färre poäng de senaste fem matcherna och inget lag har sämre facit på bortaplan. Bara två lag kommer till färre skott på mål per match än Karlskoga och bara tre lag släpper till fler skott på mål per match. Har släppt in överlägset flest mål totalt och på bortaplan.
Klar fördel AIK.

Statistik


Södertälje - Oskarshamn
Södertälje levererar ganska medelmåttigt just nu: ligger i mitten av både tabell och formtabell, är dessutom det sämsta hemmalaget av alla lag i serien. Bara ett lag kommer till färre skott på mål per match än Södertälje; bara två lag släpper till fler skott på mål per match.
Niondeplacerade Oskarshamn är förvisso det formsvagste laget i serien, men då har fyra av de fem senaste matcherna varit mot top-5-lag. Oskarshamn är bland de fyra lag i serien som kommer till allra flest skott på mål per match. Är bara ett lag som släpper till färre skott på eget mål per match än Oskarshamn.
Intressant läge att gå emot oddsfavoriten Södertälje.

Statistik


Timrå - Västervik
Timrå tvåa i tabellen. Är bland de fem lag i serien som kommer till allra flest skott på mål per match men tack vare den sämsta skotteffektiviteten i serien är det bara två lag som gjort färre mål hittills på säsongen. Är också det lag i serien som släpper till allra minst antal skott på mål per match.
Västervik nästjumbo men bara skridskoskär från att klättra upp på säker mark. Har bra resultat med sig från möten med topplag det senaste, slog t ex både serietrean Almtuna och seriefyran Pantern i slutet av december. Västervik både skapar och släpper till ungefär lika många skott på mål per match som genomsnittet i serien.
Jämnare än vad de flesta tror?

Statistik


Lilla systemet: 48 rader
3,4,5-1,2
1,2-3,4
2-1,2

Mellansystemet: 216 rader
3,4,5-0,1,2
0,1,2-3,4
1,2-1,2

Stora bolagssystemet: 2177 rader
2,3,4,5,6-0,1,2,3
0,1,2,3-2,3,4,5
1,2,3-1,2,3
Villkor:
- Minst ett av följande lag vinner: AIK, Oskarshamn
- Max 1 måls vinstmarginal i match C (Timrå-Västervik)

Kommentera

promo
td