Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
feb 2018
02

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.5 (3/2)

I lördags landade Mellansystemet på 10 rätt vilket ju var en klar förbättring jämfört med 7 rätt veckan innan. Givetvis tråkigt att endast kunna räkna in 7 rätt ibland men å andra sidan var utdelningen på 13 rätt vecka 3 ’bara’ 67 567 kr. I lördags däremot var utdelningen på 13 rätt 842 255 kr och det känns helt klart bra och helt i linje med min filosofi att oftare sitta med många rätt när utdelningen är högre.
Bruttovinst i alla tre officiella bolagen förra veckan. Närmast sexsiffrig utdelning var Sharps Stryktipsbolag 250 med 12 rätt och återigen 1 mål från 13 rätt.

Veckans kupong består av 6 matcher från Premier League och 7 matcher från Championship. Lurig kupong där jag tycker det är intressant att försöka fälla något av storviltet Arsenal och/eller Manchester United. Om man studerar vinstsviter för topplagen i Premier League över ett tiotal säsonger så finner man att de allra mest frekventa vinstsviterna är 0 och 1. D v s det är allra vanligast att ett topplag förlorar direkt efter eller i nästkommande match räknat från en annan förlust. Lite slarvigt skulle man kunna säga att sannolikheten är 35% för att ett topplag förlorar igen inom två spelade matcher efter en förlust. Och nu gjorde ju Arsenal en långt ifrån stabil insats och fick stryk av Swansea senast och Manchester United var riktigt bleka och förlorade mot Tottenham i senaste matchen. Så bra läge att gå emot hemmalagen i match 1 och 5 enligt denna pseudostatistik. Dessutom har båda lagen plockat in nya fixstjärnor i januarifönstret och sådant kan rubba balansen och kemin i trupperna.


1. Arsenal - Everton
Arsenal på sjätte plats med 6 poäng upp till spel i Europa. Har bara 5 poäng från de senaste fem matcherna vilket är ganska rättvisande. Inräknat i detta är hemmamatcher där man spelat oavgjort mot Chelsea och vunnit mot Crystal Palace samt bortamatcher där man spelat oavgjort mot West Bromwich samt förlorat mot Bournemouth och nu senast Swansea. Ett (topp)lag är aldrig så sårbara som efter en förlust. Arsenal är fortfarande bland de fem lag i ligan som skapar flest och släpper till minst kvalificerade målchanser, trenden har dock varit starkt negativ sen mitten av december. Sålde sin bäste offensive spelare Sánchez till Manchester United i januari-fönstret.
Everton på plats nio men med dubbelt så mycket poäng upp till spel i Europa som ner till nedflyttningszonen. Har bara spelat ihop 4 poäng de fem senaste matcherna och det är egentligen bara i senaste matchen hemma mot Leicester (vinst 2-1) som man kommit upp i en standard som påminner om ett lag på övre halvan av tabellen. Everton både skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har dock varit svagt positiv de senaste veckorna.
Skönt också för psyket och naglarna att helgardera kvällsmatchen på kupongen.
Utgångstecken 1 som kompletteras med både X och 2 allteftersom.

Statistik


2. Bournemouth - Stoke
Bournemouth på tionde plats med 5 poängs distans ner till nedflyttningsstrecket. Är det tredje formstarkaste laget i ligan med 11 poäng från de fem senaste matcherna. Har tagit en rad fina skalper efter fina prestationer, bl a 2-1 hemma mot Arsenal och nu senast 0-3-seger borta mot Chelsea. Bournemouth skapar ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan; trenden svagt positiv.
Stoke på plats 16 med blott 1 poängs marginal ner till nedflyttningszonen. Har tagit 4 poäng de fem senaste matcherna vilket är ganska rättvist. Stoke skapar färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och är det lag i Premier League som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot egna målet, trenden har varit negativ hela säsongen.
Utgångstecken 1.

Statistik


3. Brighton - West Ham
Brighton på femtonde plats har tagit 3 poäng på de fem senaste matcherna. Ganska rättvist sett till prestationerna som inte varit imponerande mot blandat motstånd. Sett till säsongen hittills har Brighton skapat något färre och släppt till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit svagt negativ mer eller mindre hela säsongen.
West Ham på tolfte plats har tagit 9 poäng på de fem senaste matcherna. Också ganska rättvist sett till prestationerna mot blandat motstånd. West Ham skapar ungefär lika mycket kvalificerade som genomsnittet i ligan och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, trenden har varit svagt positiv sen i november. Saknar en handfull ordinarie spelare.
Trots en lång skadelista har West Ham presterat bra det senaste och får utgångstipset. Värdet ser dock ut att hamna på ettan vilken plockas med som gardering.

Statistik


4. Leicester - Swansea
Leicester på plats 8. Har spelat ihop 7 poäng från de senaste fem matcherna vilket är något mer än vad man egentligen gjort sig förtjänta av. Både skapar och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan. Lagets bäste spelare Riyad Mahrez missar matchen p g a att han surat ur efter en utebliven transfer till Manchester City.
Swansea nästjumbo. Har dock tagit 10 poäng på de fem senaste matcherna vilket totalt sett är lite mer än man egentligen förtjänat. I bortamatcherna mot Watford och Newcastle har man varit det bättre laget. I hemmamatcherna mot Tottenham och Liverpool var man utspelade men lyckades ändå vinna mot Liverpool. Sen vann man av bara farten helt rättvist mot Arsenal nu senast. Sett till säsongen hittills så är Swansea det lag i ligan som skapat minst antal kvalificerade målchanser och man är också bland de lag som släppt till flest kvalificerade målchanser mot sig.
Utgångstips X där tvåan är den intressantaste garderingen.

Statistik


5. Manchester United - Huddersfield
Manchester United fortfarande tvåa i ligan. Har 10 poäng från de fem senaste matcherna. Spelade helt jämnt med Burnley näst senast och vann med nöd och näppe med 0-1. I senaste matchen mot Tottenham gjorde man en väldigt blek figur och fick stryk med 2-0. Ett (topp)lag är aldrig så sårbara som efter en förlust. Manchester United skapar visserligen fler och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan men man är det topp-6-lag som presterar klart sämst; trenden har varit negativ sedan början av november. Manchester United är också det lag i ligan som överpresterat överlägset mest på hemmaplan hittills denna säsong.
Huddersfield balanserar precis över nedflyttningsstrecket med endast 1 poängs marginal. Har bara tråcklat ihop 1 poäng de fem senaste matcherna vilket är ganska rättvist även om motståndet varit lurigt med bl a Burnley, Leicester och Liverpool. Huddersfield är bland de tre lag i ligan vilka skapar allra minst kvalificerad målchanser framåt och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan, trenden har varit svagt positiv sedan november. Huddersfield är det lag i ligan som underpresterat mest på bortaplan hittills denna säsong.
Utgångstecken 1.

Statistik


6. West Bromwich - Southampton
West Bromwich på tjugonde och sista plats i tabellen. Har 5 poäng från de fem senaste matcherna vilket lika gärna kunde varit 8 poäng för prestationerna har varit bra. Förutom omöjliga bortamatchen mot suveräna Manchester City nu senast så var man det bättre laget i den oavgjorde bortamatchen mot Everton och var minst lika bra som West Ham trots förlust borta. På hemmaplan slog man rättvist Brighton och spelade också fullt rättvist 1-1 mot Arsenal. West Bromwich skapar något färre och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, trenden har vart starkt positiv sen i november. På hemmaplan är man bland de fem lag i ligan vilka släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig.
Southampton just nu på plats 18 och 1 poäng upp till fast mark. Har skrapat ihop 4 poäng i de senaste fem matcherna, kunde varit någon poäng mer. Har presterat bättre på hemmaplan dock. Southampton både skapar och släpper marginellt fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, trenden har varit negativ mer eller minde hela säsongen. På bortaplan är man bland de tre lag i ligan vilka släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig.
Utgångstips 1.

Statistik


7. Fulham - Nottingham
Fulham just nu på sjätte plats. Är det näst formstarkaste laget i serien med 13 poäng från de fem senaste matcherna. Fulham är bland de fem lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt och man släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser bakåt som genomsnittet i serien; trenden har varit starkt positiv de senaste veckorna.
Nottingham har gjort en del bra prestationer det senaste, slog bl a inte helt orättvist ut Arsenal ur FA-cupen. Men sen åkte man ur samma cup mot Hull och matchen efter det (i tisdags) var en riktigt blek insats där Nottingham inte skapade ett enda avslut på mål. Frågan är om säsongen dött lite nu, inget cupspel kvar och i serien har man har ett tiotal poäng både upp till playoff-plats och ner till nedflyttningsstrecket. Sett till säsongen som helhet så både skapar Nottingham något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit svagt negativ hela säsongen.
Utgångstecken 1.

Statistik


8. Leeds - Cardiff
Leeds fortsätter att halka nedåt i tabellen. Nu återfinns laget på tionde plats och man är det formsvagaste laget i hela serien med endast 2 poäng från de fem senaste matcherna, och då har man bara mött lag med sämre tabellplacering. Man borde vunnit hemma mot Nottingham men i övrigt ojämna och inte särskilt övertygande prestationer. Sett till säsongen hittills så både skapar man och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit negativ de senaste veckorna.
Cardiff på fjärde plats har inte heller någon rolig läsning i formtabellen, man har 4 poäng från de fem senaste matcherna. Har dock haft en del otur och kunde med marginalerna på sin sida haft 11 poäng istället för 4. Sett till säsongen hittills så är Cardiff ett av de tre lag som skapar allra flest kvalificerade målchanser i serien och man är också ett av de tre lag som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig, trenden något hackig.
Bottenmöte i formtabellen men prestations- och kapacitetsmässigt är det stor skillnad till bortalagets fördel. Utgångstecken 2.

Statistik


9. Norwich - Middlesbrough
Norwich så nära mitten av tabellen man kan komma. Har 10 poäng från de fem senaste matcherna vilket kan tyckas vara lite väl mycket då Norwich bara skapat fler avslut och avslut på mål än motståndarlaget i en av matcherna (hemma mot bortasvaga Millwall). T ex vann man senast borta mot Brentford trots att Brentford vann skottstatistiken med 22-9 och avsluten på mål med 6-3. Norwich skapar överlag något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till ganska exakt lika mycket kvalificerade målchanser mot sig som genomsnittet i serien.
Middlesbrough på åttonde plats i tabellen skuggar playoff-platserna med bara 2 poängs marginal. Har tagit 7 poäng de senaste fem matcherna vilket är ganska rättvisande. Stark prestation senast hemma mot Sheffield Wednesday, matchen slutade visserligen 0-0 men Middlesbrough vann skottstatistiken med 21-12 och avsluten på mål med 7-1. Överlag så skapar Middlesbrough ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och släpper till betydligt färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstecken 2.

Statistik


10. Preston - Hull
Niondeplacerade Preston har spelat ihop 8 poäng från de senaste fem matcherna. Kunde varit ytterligare några poäng för prestationerna har varit överlag bra. Preston skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och man är bland de fyra lag i serien som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig.
Hull flyter precis över nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad. Har bara tagit 3 poäng på de senaste fem matcherna men det kunde mycket väl varit det tredubbla för prestationerna har varit bra. Hull både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstecken 1 som helgarderas i större system.

Statistik


11. Queens PR - Barnsley
Queens PR just nu på plats 17 med 15 poäng upp till playoff-plats och 7 poäng ner till nedflyttningszonen. Har 6 poäng från de fem senaste matcherna och prestationerna har varit bra; förlorade borta mot hemmastarka Millwall trots att Queens PR skapade både fler avslut och avslut på mål, slog inte helt orättvist serietrean Cardiff hemma och spelade ut tabelljumbon Burton på bortaplan. I senaste två matcherna spelade man helt jämnt hemma mot starka Middlesbrough men fick stryk 0-3 (på tok för stora siffror) och fick stryk borta av seriefemman Bristol City trots att man skapade minst lika många målchanser. Queens PR både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien; trenden har varit ganska hackig med ömsom starka perioder ömsom svagare perioder.
Barnsley just nu på plats 19, blott 1 poäng över nedflyttningsstrecket. Har 5 poäng från de fem senaste matcherna men prestationerna har inte varit tokiga alls. Man tog 4 poäng mot Reading och Sunderland från nedersta tredjedelar av tabellen (kunde lika gärna varit 6 poäng). De tre senaste matcherna har man mött topp-6-lagen Wolverhampton, Aston Villa och Fulham och Barnsley har inte skapat färre avslut och avslut på mål än motståndarlaget i någon av dessa tre matcher. Barnsley skapar överlag något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien; trenden har varit svagt positiv hela säsongen.
Ganska likvärdigt kapacitetsmässigt. Utgångstecken 2 som helgarderas vad det lider.

Statistik


12. Reading - Millwall
Reading på plats 18 med 6 poängs marginal ned till nedflyttningszonen. Har 5 poäng från de senaste fem matcherna. I fyra av dessa matcher har man mött lag från den nedersta tredjedelen av tabellen och bara i en match har man skapat fler avslut och/eller avslut på mål än motståndarna, nämligen mot tabelljumbon Burton. Reading både skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Millwall ligger på plats 14 i tabellen har 8 poäng från de fem senaste matcherna. Spelschemat har varit tufft med bl a serietvåan Derby och formstarka Preston. Millwall har inte dominerat spelet eller vunnit skottstatistiken men man har skapat chanser och gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna. Stack hål på sitt bortaspöke näst senast när man vann mot Leeds. Sett till säsongen som helhet så är Millwall bland de 6 lag i serien vilka skapar flest kvalificerade målchanser framåt, släpper till något fler kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Utgångstips 2.

Statistik


13. Sunderland - Ipswich
Sunderland nästjumbo med 1 poäng upp till säker mark. Har 6 poäng från de fem senaste matcherna vilket är på tok för mycket; 1 poäng hade varit mer rättvisande sett till matchbild och skapade målchanser. Sett till hela säsongen är Sunderland ett av de tre lag som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser och man släpper till något färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Ipswich fastnar mer och mer i mitten av tabellen, har nu 8 poäng upp till playoff-plats och 14 poäng ner till nedflyttningszonen. Har 4 poäng från de fem senaste matcherna vilket är ungefär dubbelt så mycket som man förtjänat. Ipswich är ett av fem lag i serien som skapar minst antal kvalificerade målchanser och man är också ett av de tre lag i serien vilka släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig.
Väldigt öppet och svårgissat mellan två av seriens form- och trendsvagaste lag. Utgångstips X men tidig helgardering.

StatistikVeckans spik: Cardiff

Veckans skräll: BarnsleyEnkelraden:
1.1
2.1
3.2
4.X
5.1
6.1
7.1
8.2
9.2
10.1
11.2
12.2
13.X


Lilla systemet: 64 rader
1.1X
2.1
3.12
4.X
5.1X
6.1
7.1
8.2
9.2
10.12
11.X2
12.2
13.X2


Mellansystemet: 684 rader
1.1X2
2.1
3.12
4.X2
5.1X2
6.1
7.1
8.2
9.2
10.1X(2)
11.1X(2)
12.2
13.1X(2)
Villkor:
- Minst 1 tecken inom parentes sitter


Stora systemet: 2052 rader
1.1X2
2.1
3.12
4.X2
5.1X2
6.[1]X
7.1
8.2
9.2
10.1X(2)
11.1X(2)
12.X[2]
13.1X(2)
Villkor:
- Minst 1 tecken inom parentes sitter
- Minst 1 tecken inom hakparentes sitter

Kommentera

promo
td