Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
feb 2018
09

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.6 (10/2)

Bara 5 matcher från Premier League och hela 8 matcher från Championship denna vecka.


1. Manchester City - Leicester
Överlägsna ligaledarna Manchester City givetvis stora favoriter här. Man är fortsatt det lag i ligan som skapar flest och släpper till minst kvalificerade målchanser. Har dock överpresterat hela säsongen och trenden är svagt negativ sen slutet av november. Första matchen i Champions League-slutspelet redan på tisdag, borta mot Basel. Fortsatt en del skador och skavanker i och i närheten av startelvan; både defensivt i form av Mendy, Delph och Stones och offensivt med Gabriel Jesus, Sané och David Silva.
Efter en trög start på säsongen har Leicester ryckt upp sig. Ligger nu på åttonde plats. Sett till säsongen hittills så både skapar man och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan, trenden har dock varit starkt positiv se senaste veckorna.
Utgångstips 1. Ettan ser dock ut att bli det mest streckade tecknet på kupongen och en gardering kan rensa riktigt bra. Ser även ut att kunna bli en del värde i framförallt tvåan men eventuellt även krysset vad det lider. Skönt också för psyket och naglarna att helgardera kvällsmatchen på kupongen.

Statistik


2. Everton - Crystal Palace
Everton på tionde plats har tagit 4 poäng de fem senaste matcherna. Motståndet har visserligen bitvis varit riktigt hårt men man hade även tur som fick med sig 1 poäng hemma mot tabelljumbon West Bromwich och var helt krasst bara värda 1 poäng i 2-1-vinsten mot Leicester. Everton både skapar något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, trenden svagt negativ de senaste månaderna.
Crystal Palace på fjortonde plats har 8 poäng från de fem senaste matcherna, vilket är rättvist sett till prestationerna. Visserligen ingen vinst på de tre senaste matcherna men prestationerna har varit fortsatt stabila. Crystal Palace är det lag utanför top-6-lagen som skapar flest och släpper till minst antal kvalificerade målchanser, trenden har varit positiv hela säsongen.
Fördel Crystal Palace både kapacitets- och prestationsmässigt. Everton har varit iskalla det senaste och den starkt understreckade tvåan känns väldigt lockande här.

Statistik


3. Stoke - Brighton
Båda lagen indragna i getingboet kring nedflyttningsstrecket. Båda lagen skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden för båda lagen har varit negativ hela säsongen.
Helt öppen match där utgångstipset X snarast garderas upp åt alla tänkbara håll.

Statistik


4. Swansea - Burnley
Swansea precis över nedflyttningsstrecket tack vare bättre målskillnad. Har 8 poäng från de fem senaste matcherna vilket är kanske 3 poäng mer än man förtjänat. Men det måste vara en enorm boost för självförtroendet att slå både Liverpool och Arsenal hemma på Liberty Stadium.
Burnley på sjunde plats men med 13 poäng upp till spel i Europa. Har bara 2 poäng från de fem senaste matcherna vilket är ganska rättvisande även om motståndet varit mestadels tufft. Burnley saknar nu en handfull spelare som aspirerar på en plats i startelvan, bl a Brady som stått för näst flest assist, Wood som stått för flest mål och eventuellt Tarkowski med högst snittbetyg i Burnley hos WhoScored.
Båda lagen är bland de lag i ligan som både skapar minst och släpper till flest kvalificerade målchanser.
Utgångstecken 1.

Statistik


5. West Ham - Watford
West Ham på tolfte plats men bara 3 poäng över nedflyttninsgszonen. Har tagit 6 poäng på de fem senaste matcherna vilket är 2-3 poäng mer än man egentligen förtjänat. Skapar ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan men är bland de 6 lag i ligan som släpper till allra flest kvalificerade målchanser emot sig. Saknar en rad nyckelspelare inför lördagens match, bl a ordinarie mittfältarna Lanzini, Masuaku och Obiang samt med största sannolikhet även offensive allt-i-allon och meste målskytten Arnatovic.
Watford på elfte plats har tagit 5 poäng från de fem senaste matcherna vilket lika gärna kunde varit 8 poäng för prestationerna har varit bra. Riktig moralhöjare senast när man slog Chelsea med 4-1. Watford både skapar något fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan. Har en lång lista på skador och skavanker men det är business as usual för de gula.
Utgångstecken 2.

Statistik


6. Bolton - Fulham
Bolton just nu på tjugonde plats, 3 poäng över nedflyttningsstrecket. Har rättvist tagit 10 poäng på de fem senaste matcherna mot mestadels respektabelt motstånd (4 av de 5 senaste matcherna har varit mot lag från övre halvan av tabellen). Definitivt ingen slagpåse som inledningsvis på säsongen. Sett till säsongen hittills så skapar Bolton klart färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och man är det lag som släppt till allra flest kvalificerade målchanser mot sig, trenden dock svagt positiv de senaste veckorna.
Fulham just nu på femte plats. Är helt rättvist det formstarkaste laget i serien med 15 poäng från de fem senaste matcherna. Slog bl a niondeplacerade Middlesbrough och luriga Barnsley borta. Fulham är bland de fem lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt och man släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser bakåt som genomsnittet i serien; trenden har varit starkt positiv de senaste veckorna.
Utgångstecken 2. Bolton har dock presterat mycket bättre än vad tabellpositionen indikerar det senaste så en gardering kan vara på sin plats.

Statistik


7. Brentford - Preston
Brentford på elfte plats har tagit 6 poäng från de fem senaste matcherna. 9 poäng vore i ärlighetens namn mer rättvist för man skapade dubbelt så mycket som Norwich i senaste hemmamatchen. De två övriga förlusterna har kommit borta mot serieledande Wolverhampton och serietvåan Derby (mot Derby åkte Brentford dessutom på en tidig utvisning). Så även om det smugit sig in lite röda siffror i formtabellen så är det ingen fara på taket. Sett till säsongen hittills så är Brentford det lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt och man släpper till färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Sjundeplacerade Preston har spelat ihop 8 poäng från de senaste fem matcherna. Kunde varit ytterligare någon poäng för prestationerna har varit överlag bra, motståndet har dock inte varit särskilt skräckinjagande med de fyra senaste matcherna mot lag från nedre halvan av tabellen. Preston skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och man är bland de fyra lag i serien som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig.
Utgångstecken 1.

Statistik


8. Bristol City - Sunderland
Bristol City sexa i tabellen men det sjätte formsvagaste laget i serien. Man har helt enkelt lagt väldigt mycket fokus på ligacupen de senaste veckorna: först slog man inte helt orättvist ut Manchester United i kvartsfinal och sen gick man två heroiska holmgångar mot självaste Manchester City i semifinalen. Förlorade med uddamål på tilläggstid i båda matcherna men det är verkligen förluster man kan bära med högburet huvud. Inga dåliga insatser i seriespelet det senaste egentligen, man har har haft tufft spelschema men tankarna har nog varit delvis annorstädes. Senaste hemmamatchen slog man Queens PR i en jämn match trots en tidig utvisning. Lite otur i senaste matchen borta mot Bolton där Bristol City förde spelet och skapade mest men förlorade 1-0. Sett till säsongen i Championship hittills så är Bristol City ett av de fyra lag i serien som skapar flest kvalificerade målchanser och man är också ett av de fem lag i serien som släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig.
Sunderland nästjumbo med 1 poäng upp till säker mark. Har 3 poäng från de fem senaste matcherna vilket är ganska rättvist. Har tagit poäng av och varit nära att ta poäng av lag från nedersta tredjedelen av tabellen, har inte haft mycket att sätta emot när man mött lag från övre halvan av tabellen det sista. Sett till hela säsongen är Sunderland ett av de tre lag som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser och man släpper till något färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Utgångstecken 1.

Statistik


9. Derby - Norwich
Tabelltvåan Derby har tagit 9 poäng rättvist de senaste fem matcherna. Inte helt igenom övertygande på hemmaplan, var klart sämre än Sheffield United och vann nu senast efter en utvisning på Brentford. Skapar något fler och släpper till något färre kvalificerade avslut än genomsnittet i serien.
Norwich så nära mitten av tabellen man kan komma. Har 12 poäng från de fem senaste matcherna vilket möjligen är lite i överkant men likväl imponerande då motstånd varit tufft, förutom fjortondeplacerade Millwall har man mött idel motståndare från övre halvan av tabellen. Norwich skapar överlag något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till ganska exakt lika mycket kvalificerade målchanser mot sig som genomsnittet i serien.
Utgångstecken 1 men Norwich är verkligen inte oävna och den understreckade tvåan är fin att få med.

Statistik


10. Ipswich - Burton
Ipswich fastnar mer och mer i mitten av tabellen, har nu 8 poäng upp till playoff-plats och 17 poäng ner till nedflyttningszonen. Har 7 poäng från de fem senaste matcherna vilket är ungefär dubbelt så mycket som man förtjänat. Inräknat i detta är två vinster i jämna matcher mot seriens form- och trendsvagaste lag Leeds och Sunderland samt en något turlig poäng mot bottenlaget Bolton. Ipswich är ett av fem lag i serien som skapar minst antal kvalificerade målchanser och man är också ett av de tre lag i serien vilka släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig, trenden har varit negativ sedan mitten av november.
Tabelljumbon Burton har 3 poäng upp till säker mark. Har 3 poäng från de fem senaste matcherna vilket är ganska rättvist. Spelschemat har varit förhållandevis svårt, man har mött idel bra presterande lag men skapade fler avslut på mål än Sheffield Wednesday och spelade förhållandevis jämnt med Aston Villa borta nu senast (statistiken för avslut på mål skrevs till 5-4). Sett till säsongen hittills så är Burton det lag i serien som skapat minst antal kvalificerade målchanser framåt och man är bland de 3 lag som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig, trenden har dock varit positiv sedan mitten av september! Överlag så har Burton presterat bättre och tagit dubbelt så mycket poäng på bortaplan än på hemmaplan.
Förhållandevis jämna förutsättningar kapacitetsmässigt. Ipswich har överpresterat länge nu men trenden gällande prestationen är klart negativ. Burtons prestationer blir sakta men säkert bättre och bättre. När tvåan ser ut att bli det mest understreckade tecknet på kupongen är det det givna utgångstecknet; garderas med det nästan lika spelvärda krysset.

Statistik


11. Middlesbrough - Reading
Middlesbrough på nionde plats i tabellen jagar playoff-platserna 6 poäng bort. Har tagit 7 poäng de senaste fem matcherna vilket är ganska rättvisande. Svåra matcher mot topplagen Preston och Fulham följt av tre matcher mot mittenlag. Slog Queens PR borta i en jämn match. Riktigt stark prestation i senaste hemmamatchen mot Sheffield Wednesday, matchen slutade visserligen 0-0 men Middlesbrough vann skottstatistiken med 21-12 och avsluten på mål med 7-1. Förlust senast borta mot Norwich där Middlesbrough åkte på en tidig utvisning. Överlag så skapar Middlesbrough ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och släpper till betydligt färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Reading på plats 18 med 6 poängs marginal ned till nedflyttningszonen. Har 4 poäng från de senaste fem matcherna. I tre av dessa matcher har man mött lag från den nedersta tredjedelen av tabellen och bara i en match har man skapat fler avslut och/eller avslut på mål än motståndarna, nämligen mot tabelljumbon Burton. Reading både skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips 1. Bra spikalternativ!

Statistik


12. Nottingham - Hull
Nottingham har gjort en del iögonfallande prestationer det senaste, slog bl a inte helt orättvist ut Arsenal ur FA-cupen. Men sen åkte man ur samma cup mot Hull och matchen efter det (förra tisdagen) var en riktigt blek insats där Nottingham inte skapade ett enda avslut på mål. Senaste matchen såg det något lite bättre ut men man förlorade klart och rättvist mot Fulham. Frågan är om säsongen dött lite nu, inget cupspel kvar och i serien har man har ett tiotal poäng både upp till playoff-plats och ner till nedflyttningsstrecket. Sett till säsongen som helhet så både skapar Nottingham något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit svagt negativ hela säsongen.
Hull har nu sjunkit ner under nedflyttningsstrecket med 1 poäng upp till säker mark igen. Har bara tagit 2 poäng på de senaste fem matcherna men det kunde mycket väl varit 7 poäng för prestationerna har varit bra överlag. Hull både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips X som garderas i ordningen 2-1.

Statistik


13. Wolverhampton - Queens PR
Serieettan Wolverhampton är det fjärde formstarkaste laget med rättvisa 10 poäng från de fem senaste matcherna. Något ojämna prestationer, har t ex bara skapat 4 avslut på mål totalt de senaste två hemmamatcherna men skapade 10 avslut på mål i senaste bortamatchen. Sett till säsongen hittills så är Wolverhampton ett av de tre lag som skapar flest kvalificerade målchanser och man är också bland de två lag i serien som släpper till allra minst antal kvalificerade målchanser mot sig.
Queens PR just nu på plats 15 med 15 poäng upp till playoff-plats och 10 poäng ner till nedflyttningszonen. Har 9 poäng från de fem senaste matcherna och prestationerna har varit bra; slog inte helt orättvist serietrean Cardiff hemma och spelade ut tabelljumbon Burton på bortaplan. Förlorade sen två helt jämna matcher mot topplagen Middlesbrough och Bristol City. Slog luriga Barnsley i en jämn match nu senast. Queens PR både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien; trenden har varit ganska hackig med ömsom starka perioder ömsom svagare perioder, helt klart i början av en stark period nu.
Queens PR vann det omvända mötet i oktober med 2-1 efter en riktigt stabil insats, vann bl a statistiken över avslut med 17-8 och avslut på mål med 6-2.
Utgångstecken 1. Wolverhampton lite ojämna dock och jag vill inte helt räkna bort Queens PR vars prestationer varit starka det senaste.

StatistikVeckans spik: Middlesbrough

Veckans skräll: BurtonEnkelraden:
1.1
2.2
3.X
4.1
5.2
6.2
7.1
8.1
9.1
10.2
11.1
12.X
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.1
2.2
3.X
4.1
5.2
6.2
7.1
8.1
9.1
10.2
11.1
12.X2
13.12


Mellansystemet: 432 rader
1.1X2
2.2
3.1X2
4.1
5.2
6.1X2
7.1
8.1
9.12
10.X2
11.1
12.X2
13.12


Stora systemet: 2016 rader
1.(1)X2
2.2
3.1X2
4.(1)X
5.2
6.1X2
7.1
8.(1)X2
9.12
10.X2
11.1
12.X2
13.12
Villkor:
- Minst 1 tecken inom parentes sitter

Kommentera

promo
td