Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
feb 2018
16

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.7 (17/2)

Veckans kupong består av 3 matcher från FA-cupen, 7 matcher från Championship samt 3 matcher från League One.
Jag tänker i grova drag såhär:
- helgardera FA-cupmatcherna då samtliga lag är inblandade i tuffa strider även i serietabellen och det kan vara svårt att veta var fokus egentligen ligger
- försök hitta bra spikar i League One som gemene man har rätt dålig koll på
- strössla på med resterande garderingar i Championship som är en lurig och jämn serie.


1. Huddersfield - Manchester United
Åttondelsfinal i FA-cupen.
Helgarderas då båda lagen har mycket att slåss för och fokusera på också i tabellen (och även Champions League för United).

Statistik


2. Brighton - Coventry
Åttondelsfinal i FA-cupen.
Helgarderas då båda lagen har mycket att slåss för och fokusera på även i tabellen.

Statistik


3. West Bromwich - Southampton
Åttondelsfinal i FA-cupen.
Helgarderas då båda lagen har mycket att slåss för och fokusera på även i tabellen.

Statistik


4. Birmingham - Millwall
Omgång 32 i Championship.
Birmingham huserar på plats 20 med 2 poängs marginal ner till nedflyttningszonen. Har tagit 7 poäng de fem senaste matcherna vilket kunde varit ytterligare någon poäng för prestationerna har varit bra mot blandat motstånd. Birmingham skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Millwall på fjortonde plats 14 har tagit 9 poäng de fem senaste matcherna vilket är väldigt starkt då man bl a rättvist tagit poäng av topplagen Cardiff, Derby och Preston. Visserligen på hemmaplan. Men har även tagit död på sitt bortaspöke och vunnit två bortamatcher i rad nu. Millwall både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Ganska jämnt kapacitetsmässigt, känns som dagsformen avgör. Millwall strået vassare och får utgångstipset men ettan skall också med.

Statistik


5. Cardiff - Middlesbrough
Omgång 32 i Championship.
Cardiff på fjärde plats är det tredje formstarkaste laget i serien med 11 poäng från de fem senaste matcherna. Riktiga urladdningar hemma mot bottenlagen Bolton och Sunderland men i övrigt inga bländande prestationer. Cardiff har haft påfallande svårt att föra och vinna matcher mot övriga topplagen, har även haft en del tur när man vunnit hemma mot t ex kapabla Brentford och Norwich strax utanför toppen. Sett till säsongen hittills så skapar Cardiff ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och släpper till betydligt färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Middlesbrough på nionde plats i tabellen jagar playoff-platserna 5 poäng bort. Har tagit 7 poäng de senaste fem matcherna vilket är ganska rättvisande. Svåra matcher mot topplagen Preston och Fulham följt av tre matcher mot mittenlag. Slog Queens PR borta i en jämn match. Riktigt stark prestation i senaste hemmamatchen mot Sheffield Wednesday, matchen slutade visserligen 0-0 men Middlesbrough vann skottstatistiken med 21-12 och avsluten på mål med 7-1. Förlust senast borta mot Norwich där Middlesbrough åkte på en tidig utvisning. Överlag så skapar Middlesbrough ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och släpper till betydligt färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Väldigt jämnt kapacitetsmässigt mellan två av seriens dugligaste defensiver. Utgångstips 2 med snabb gardering 1.

Statistik


6. Fulham - Aston Villa
Omgång 32 i Championship.
Fulham just nu på femte plats. Är helt rättvist det näst formstarkaste laget i serien med 13 poäng från de fem senaste matcherna. Slog bl a niondeplacerade Middlesbrough och luriga Barnsley borta. Krossade tabelljumbon Burton hemma och vann även klart mot sjuttondeplacerade Nottingham i senaste hemmamatchen. Enda plumpen i protokollet kom i senaste matchen borta mot Bolton, en förhållandevis jämn match som slutade 1-1. Fulham är bland de fem lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt och man släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser bakåt som genomsnittet i serien; trenden har varit starkt positiv de senaste veckorna.
Tabelltvåan Aston Villa är det formstarkaste laget i serien med 15 poäng från de fem senaste matcherna. Prestationerna har dock inte varit lika övertygande, i synnerhet på bortaplan. Vann t ex borta mot Sheffield United med 0-1 men Sheffield Unite vann avsluten med 16-9 och avslut på mål med 6-3. Även i 0-1-vinsten mot Nottingham skapade hemmalaget fler avslut och avslut på mål. Aston Villa både skapar och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit svagt negativ de senaste veckorna.
Utgångstips 1.

Statistik


7. Preston - Wolverhampton
Omgång 32 i Championship.
Sjundeplacerade Preston har spelat ihop 9 poäng från de senaste fem matcherna. Kunde varit ytterligare någon poäng för prestationerna har varit överlag bra, motståndet har dock inte varit särskilt skräckinjagande med de fyra av de fem senaste matcherna mot lag från nedre halvan av tabellen. Preston skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och man är bland de fyra lag i serien som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig.
Serieettan Wolverhampton är det fjärde formstarkaste laget med rättvisa 10 poäng från de fem senaste matcherna. Något ojämna prestationer, har t ex bara skapat 6 avslut på mål totalt de senaste tre hemmamatcherna men skapade 10 avslut på mål i senaste bortamatchen. Sett till säsongen hittills så är Wolverhampton ett av de tre lag som skapar flest kvalificerade målchanser och man är också bland de två lag i serien som släpper till allra minst antal kvalificerade målchanser mot sig.
Utgångstips 2.

Statistik


8. Queens PR - Bolton
Omgång 32 i Championship.
Queens PR just nu på plats 16 med 16 poäng upp till playoff-plats och 8 poäng ner till nedflyttningszonen. Har 6 poäng från de fem senaste matcherna och prestationerna har varit riktigt bra; spelade ut tabelljumbon Burton på bortaplan och har förlorat tre helt jämna matcher mot topplagen Middlesbrough, Bristol City och nu senast Wolverhampton. Slog luriga Barnsley i en jämn match näst senast. Queens PR både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien; trenden har varit ganska hackig med ömsom starka perioder ömsom svagare perioder, helt klart i en stark period nu.
Bolton just nu på nittonde plats, 2 poäng över nedflyttningsstrecket. Har rättvist tagit 5 poäng på de fem senaste matcherna mot starkt motstånd från övre halvan av tabellen. Visserligen utspelade senast i bortamatchen mot seriefyran Cardiff men har innan dess spelat jämnt med femteplacerade Fulham, sjätteplacerade Bristol City och Ipswich på plats 12. Definitivt ingen slagpåse som inledningsvis på säsongen. Sett till säsongen hittills så skapar Bolton klart färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och man är det lag som släppt till allra flest kvalificerade målchanser mot sig, trenden dock svagt positiv de senaste veckorna.
Queens PR får utgångstipset men tvåan skall definitivt med; Bolton är inte oävna och tvåan ser ut att bli det mest understreckade tecknet på kupongen.

Statistik


9. Burton - Nottingham
Omgång 32 i Championship.
Tabelljumbon Burton har nu 4 poäng upp till säker mark. Har 1 poäng från de fem senaste matcherna vilket borde varit åtminstone 3 till. Spelschemat har varit förhållandevis svårt, man har mött idel bra presterande lag men skapade dubbelt så många avslut och avslut på mål än Ipswich nu senast och spelade förhållandevis jämnt med Aston Villa borta innan dess (statistiken för avslut på mål skrevs till 5-4). Sett till säsongen hittills så är Burton det lag i serien som skapat minst antal kvalificerade målchanser framåt och man är bland de 3 lag som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig, trenden har dock varit positiv sedan mitten av september!
Nottingham har gjort en del iögonfallande prestationer det senaste, slog bl a inte helt orättvist ut Arsenal ur FA-cupen. Men sen åkte man ur samma cup mot Hull och matchen efter det var en riktigt blek insats där Nottingham inte skapade ett enda avslut på mål. Näst senaste matchen såg det något lite bättre ut men man förlorade klart och rättvist mot Fulham men nu senast mot bottenlaget Hull såg det riktigt blekt ut och man blev mer eller mindre utspelade på hemmaplan. Säsongen har definitivt dött lite nu, inget cupspel kvar och i serien har man drygt tio poäng upp till playoff-plats och knappt tio poäng ner till nedflyttningsstrecket. Sett till säsongen som helhet så både skapar Nottingham något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit svagt negativ hela säsongen.
Utgångstecken 1.

Statistik


10. Sunderland - Brentford
Omgång 32 i Championship.
Sunderland nästjumbo med 3 poäng upp till säker mark. Har 4 poäng från de fem senaste matcherna vilket är ganska rättvist. Har tagit poäng av och varit nära att ta poäng av lag från nedersta tredjedelen av tabellen, har inte haft mycket att sätta emot när man mött lag från övre halvan av tabellen. Senaste matchen ett unikum: vände 3-0-underläge borta mot Bristol City efter 2 självmål av Bristol City och 1 eget skott på mål i hela matchen som också gick in. Sett till hela säsongen är Sunderland ett av de tre lag som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser och man släpper till något färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Brentford på tionde plats har tagit 7 poäng från de fem senaste matcherna. Kunde och borde varit fler poäng; man skapade t ex dubbelt så mycket som Norwich trots förlust i näst senaste hemmamatchen och var det klart bättre laget i senaste matchen (1-1 hemma mot Preston). Den andra förlusten på de fem senaste kom borta mot serietrean Derby där Brentford åkte på en tidig utvisning. Så även om det smugit sig in lite röda siffror i formtabellen så är det ingen fara på taket. Sett till säsongen hittills så är Brentford det lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt och man släpper till färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Klar fördel Brentford.

Statistik


11. Oxford - Plymouth
Omgång 34 i League One.
Oxford på plats 13 har tagit 3 poäng från de fem senaste matcherna, vilket egentligen är någon poäng för mycket sett till prestationer och matchbild. Hade bl a tur som slog Charlton borta - Charlton skapade nästan dubbelt så mycket chanser. Förlorade rättvist hemma mot Bristol Rovers. Förlorade även helt rättvist borta mot Rotherham nu senast. Oxford både skapar och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit negativ mer eller mindre hela säsongen.
Åttondeplacerade Plymouth har 12 poäng från de fem senaste matcherna. Ganska rättvisande för prestationerna har varit bra överlag. Slog bl a serietrean Blackburn hemma i en helt jämn match. Slog helt rättvist tabellettan Shrewsbury borta med 1-2; siffrorna kunde varit större. Slog bottenlaget Wimbledon ganska rättvist hemma nu senast. Sett till säsongen hittills så är Plymouth ett av de lag i serien som både skapar minst och släpper till flest kvalificerade målchanser, trenden de senaste månaderna har dock varit starkt positiv.
Fördel Plymouth när det gäller såväl form som prestation och trend. Utgångstecken 2.

Statistik


12. Shrewsbury - Rotherham
Omgång 34 i League One.
Serieledarna Shrewsbury har tagit 10 poäng de fem senaste matcherna men prestationerna har inte varit helt övertygande. Vann knappt och bara på gränsen till rättvist borta mot artondeplacerade Fleetwood nu senast och innan dess förlorade man rättvist hemma mot serieåttan Plymouth och vann en helt jämn bortamatch mot Bristol Rovers på elfte plats. Mest oroväckande är kanske att man släppt in 3 mål mot Plymouth och Fleetwood - de två lag i serien som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser framåt. Shrewsbury skapar totalt sett något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper även till något färre kvalificerade målchanser emot sig än genomsnittet i serien.
Seriefyran Rotherham är det formstarkaste laget i serien med fläckfria 15 poäng från de fem senaste matcherna. Prestationerna har varit stabila och vinsterna helt rättvisa, inklusive bortamatchen mot seriefemman Scunthorpe. Rotherham är det lag efter Wigan som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt, man släpper också till färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Hemmalaget blir grovt överstreckade enbart p g a tabelläget. Fantastiskt bra läge att gå emot svenska folket i stort och spika de kapacitets- och prestationsmässigt starkare Rotherham!

Statistik


13. Southend - Portsmouth
Omgång 34 i League One.
Fjortondeplacerade Southend har tagit 10 poäng de fem senaste matcherna. Inte helt rättvist sett till matchbilder och skapade chanser. Southend vann t ex bortamatchen mot Peterborough trots att Peterborough skapade mest. Slog tabelltvåan Wigan hemma rättvist. Spelade 0-0 mot nästjumbon Bury nu senast, en match där Bury var närmast segern. Sett till säsongen hittills så är Southend ett av de lag som skapar flest kvalificerade målchanser framåt men är samtidigt ett av de lag som släpper till flest kvalificerade målchanser mot sig.
Portsmouth på plats 9 har räknat in 4 poäng från de senaste fem matcherna. På tok för lite kan man tycka då prestationerna varit bra. Spelade t ex 2-2 hemma mot sextondeplacerade Doncaster i en match där Portsmouth skapade nästan tre gånger så många kvalificerade målchanser. Slog sen bottenlaget MK Dons klart och rättvist på bortaplan. Förlorade nu senast hemma mot Blackburn med 1-2; Portsmouth skapade dock mer än dubbelt så mycket kvalificerade målchanser. Portsmouth skapar ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och är bland de tre lag i serien vilka släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig.
Fördel Portsmouth när det gäller kapacitet och prestation. Utgångstecken 2.

StatistikVeckans spik: Rotherham

Veckans skräll: RotherhamEnkelraden:
1.1
2.1
3.1
4.2
5.2
6.1
7.2
8.1
9.1
10.2
11.2
12.2
13.2


Lilla systemet: 64 rader
1.1X
2.1X
3.1X
4.12
5.12
6.1
7.2
8.12
9.1
10.2
11.2
12.2
13.2


Mellansystemet: 648 rader
1.1X2
2.1X2
3.1X2
4.12
5.12
6.1X
7.2
8.1X2
9.1
10.2
11.2
12.2
13.2


Stora systemet: 2592 rader
1.1X2
2.1X2
3.1X2
4.12
5.12
6.1X
7.X2
8.1X2
9.1
10.2
11.2
12.2
13.12

Kommentera

promo
td