Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
mar 2018
03

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.9 (3/3)

OBS!
Publicerades första gången lördag 3 mars kl 00:22.
Uppdaterades lördag 3 mars kl 12:58 p g a ändrade förutsättningar i match 7.
OBS!


6 matcher från Premier League och 7 matcher från Championship på veckans kupong:


1. Liverpool - Newcastle
Liverpool naturligtvis befogade storfavoriter. Bra momentum överlag och kan satsa fullt ut på lördagens match och vid behov vila någon spelare i tisdagens match i Champions League istället (returmöte hemma efter 0-5-vinst borta mot Porto).
Newcastle bara 2 poäng över nedflyttningsstrecket men har presterat bra med bara en förlust på de fem senaste matcherna (borta mot Manchester City). Är faktiskt det lag i ligan som efter Liverpool, Manchester City och Tottenham skapat flest kvalificerade målchanser på bortaplan.
Utgångstips 1.

Statistik


2. Leicester - Bournemouth
Leicester kommer från två riktigt fina prestationer på hemmaplan trots att man bara fått med sig en poäng från varje match. Dominerade stort mot både Swansea och Stoke och förlorade borta mot Manchester City däremellan. Vinner man på lördag och Arsenal fortsätter sin kräftgång så har man faktiskt lite häng på en Europa League-plats.
Bournemouth ojämna i sina prestationer som är något bättre hemma än borta. Är det lag i ligan som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot egna målet.
Utgångstecken 1.

Statistik


3. Southampton - Stoke
Southampton har lyft spelet det senaste och har en rad bra prestationer med sig. Var t ex värda mycket mer än 1 poäng hemma mot Brighton och 1 poäng borta mot Burnley nu senast. Skapar något fler och släpper till något mindre antal kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på hemmaplan.
Stoke har haft en hel del tur som fått med sig 2 poäng från de tre senaste matcherna. Prestationerna har varit bleka. Stoke skapar mindre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på bortaplan där man också är bland de fyra lag som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot eget mål.
Utgångstecken 1. I skrivande stund är ettan streckad till 50% vilket gör den understreckat med ett par procentenheter. Skulle matchen ställas in p g a dåligt väder så lottas den med fördelningen 12-2-2 vilket isåfall innebär 75% sannolikhet för utfallet 1.

Statistik


4. Swansea - West Ham
Swansea på nedflyttningsplats p g a sämre målskillnad blandar och ger för tillfället. En del starka prestationer på hemmaplan men samtidigt klena insatser på bortaplan. Är bland de de tre lag som skapar allra minst kvalificerade målchanser och är bland de fyra lag som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig på hemmaplan.
Även West Ham något ojämna. Överlag bättre prestationer på hemmaplan men svagare på bortaplan det senaste. Grundkapaciteten finns dock och sett till säsongen som helhet så både skapar och släpper man till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan på bortaplan.
Utgångstecken X med garderingar år båda håll efterhand.

Statistik


5. Tottenham - Huddersfield
Tottenham kommer från två riktigt starka prestationer på hemmaplan i ligan där man slagit både Arsenal och Manchester United helt rättvist. Luftade bänken rejält i dubbelmötet med Rochdale i FA-cupen. Superviktig match redan på onsdag igen då man möter Juventus i Champions League men visst skall man vara stora favoriter mot Huddersfield även om de största stjärnorna inte spelar hela matchen. Enda lilla orosmolnet är väl att Tottenham haft påfallande svårt att avgöra flera ’enkla’ hemmamatcher denna säsong; man fick bara 1-1 mot Burnley i augusti trots 28-13 i avslut och 5-3 i avslut på mål, spelade 0-0 mot Swansea i september trots 26-4 i avslut och 8-0 i avslut på mål, mäktade bara med 1-1 mot West Bromwich i november trots 23-5 i avslut och 5-2 i avslut på mål och fick bara 1-1 mot West Ham i januari trots 31-3 i avslut och 8-1 i avslut på mål.
Huddersfield kommer från två raka segrar men det mot jumbon West Bromwich som är helt ur slag och mot Bournemouth där siffrorna blev lite väl stora. Ligger nu 3 poäng över nedflyttningsstrecket och behöver fortsätta plocka poäng för att hålla sig flytande men har inte haft mycket att sätta emot när man mött lag från toppen av tabellen. Det omvända mötet slutade 0-4 till Tottenham i september.
Utgångstecken 1.

Statistik


6. Watford - West Bromwich
Watford genomgående bra prestationer det senaste trots förluster borta mot Leicester och West Ham.
West Bromwich med fyra raka förluster. Även i de två måstematcherna hemma mot Southampton och Huddersfield var man det klart sämre laget.
Utgångstips 1.

Statistik


7. Aston Villa - Queens PR
Lottas med fördelningen 12-2-2; d v s 75% sannolikhet för 1, 12,5% sannolikhet för X och 12,5% sannolikhet för 2. Ettan och tvåan är i skrivande stund svagt understreckade och krysset är något överstreckat.
Utgångstips 1.

Statistik


8. Bolton - Preston
Bättre grundkapacitet hos Preston; inget av lagen har dock rosat marknaden det senaste på hemma- respektive bortaplan. Viktig match för båda då Bolton behöver fortsätta plocka poäng för att hålla sig flytande över nedflyttningsstrecket och Preston måste fortsätta ta poäng för att inte tappa mark i striden om en playoff-plats. Båda lagen är dessutom de två lag i serien som spelat mest aggressivt och dragit på sig flest kort i hela serien. Kan ett rött kort fälla avgörandet åt något håll? Nervigt så det förslår!
Utgångstips X som snabbt får blomma ut till en helgardering.

Statistik


9. Brentford - Cardiff
Lottas med fördelningen 7-4-5; d v s 43,75% sannolikhet för 1, 25% sannolikhet för X och 31,25% sannolikhet för 2. Ettan är i skrivande stund grovt understreckad och krysset och tvåan något överstreckade.
Utgångstips 1.

Statistik


10. Bristol City - Sheffield Wednesday
Två lag som radat upp tveksamma insatser det senaste. Bristol City har fortfarande bra chans på en playoff-plats men måste vända sitt momentum här och nu. Sheffield Wednesday med sju poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket har inte kniven direkt an mot strupen, dessutom lång skadelista.
Utgångstips 1.

Statistik


11. Derby - Fulham
Väldigt jämnt sett till kapacitet och prestation över hela säsongen. Båda lagen har en playoff-plats helt i egna händer och vinnaren här skulle eventuellt kunna utmana Cardiff om en plats för direktuppflyttning.
Derby har inte övertygat de senaste matcherna, har bl a haft problem med form- och trendsvaga Sheffield Wednesday, Leeds och Reading.
Fulham kommer med en del riktigt starka prestationer i bagaget, bl a rättvisa vinster mot topplagen Aston Villa och Wolverhampton.
Fulham får utgångstipset p g a bäst momentum och skarpast offensiv. Visserligen allra bäst på hemmaplan men halvgarderingen X2 räcker hela vägen in i kaklet.

Statistik


12. Millwall - Sunderland
Millwall har klättrat upp till plats tolv och är nu det formstarkaste laget i hela serien. Spelschemat har visserligen inte varit det allra tuffaste men vinsterna har varit helt rättvisa och även i 1-1-matchen hemma mot tabelltvåan Cardiff kunde man lika gärna tagit 3 poäng.
Sunderland fortsatt tabelljumbo tillika det formsvagaste laget i serien. En del svårbedömda och ojämna insatser det senaste där man ofta släppt in tidiga mål för att sen tillåtas ligga på för reducering och kvittering.
Utgångstecken 1.

Statistik


13. Nottingham - Birmingham
Nottingham på plats 15 har nu 10 poängs marginal ner till nedflyttningszonen. Har tagit 5 poäng på de fem senaste matcherna inklusive 3 poäng efter 2-5-segern borta mot Queens PR nu senast. Jag tycker dock att Nottingham blir lite väl haussade inför lördagen. Man hade säsongens största portion tur borta mot Queens PR; hemmalaget skapade minst lika mycket chanser. Innan dess tog Nottingham poäng mot bottenlagen Reading och Burton som båda är bland de lag i serien som skapar allra minst och släpper till allra flest kvalificerade målchanser. Nottingham själva både skapar något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Birmingham ligger strax under nedflyttningsstrecket med 2 poäng upp till säker mark. Är bland de tre formsvagaste lagen i serien med fyra raka förluster. Spelschemat har dock varit svårt, man har bl a mött formstarka Brentford, Millwall och Aston Villa från övre halvan av tabellen och de matcherna har varit jämnare än resultatsiffrorna antyder (även om inte Birmingham varit närmast segern). Nu senast fick man stryk hemma av Barnsley med 0-2 trots att Birmingham vann statistiken över avslut med 16-13 och avslut på mål med 5-4. Det skrivs mycket om att Birmingham inte gjort mål på fyra matcher i rad nu. Sett till olika modeller för Expected goals så har dock Birmingham skapat kvalificerade målchanser som borde resulterat i någonstans mellan 4 och 5 mål de fyra senaste matcherna, så chanser har definitivt skapats! Får tillbaka sin defensive pitbull på mittfältet Kieftenbeld efter avstängning. Hans energi, brytningar och passningssäkerhet är uppenbart superviktiga i Birminghams tunna trupp; i de matcher han spelat sen årsskiftet har Birmingham tagit i snitt 1,6 poäng per match, de matcher han inte varit tillgänglig har man tagit i snitt 0,25 poäng per match. Birmingham både skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Nottingham har sett avståndet ner till nedflyttningszonen växa från 5 till 10 poäng på 3 matcher och kanske börjar slappna av lite? Har dock inte alls varit värda 5 poäng från de 3 senaste matcherna. Birmingham har skapat betydligt mer det senaste än formtabell och målprotokoll antyder.
I grund och botten ganska jämnt sett till kapacitet och prestation det senaste, då lägger jag helst mina ägg i den underspelade Birmingham-korgen. Kan sätta min favorittruck på jobbet på att Birmingham gör mål!


StatistikVeckans spik: Southampton

Veckans skräll: BirminghamEnkelraden:
1.1
2.1
3.1
4.X
5.1
6.1
7.1
8.X
9.1
10.1
11.2
12.1
13.2


Lilla systemet: 64 rader
1.1X
2.1
3.1
4.X2
5.1X
6.1
7.1
8.X
9.12
10.12
11.X2
12.1
13.2


Mellansystemet: 432 rader
1.1X
2.1
3.1
4.1X2
5.1X
6.1
7.1
8.1X2
9.1X2
10.12
11.X2
12.1
13.2


Stora systemet: 1944 rader
1.1X
2.1
3.1
4.1X2
5.1X
6.1
7.1X2
8.1X2
9.1X2
10.1X2
11.X2
12.1
13.2

Kommentera (3)

promo
td