Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
mar 2018
05

Calatans analys och speltips inför Bomben tisdag 6/3

Imorgon tisdag finns en Bombenkupong med en gigantisk rullpott om 1 335 351 kr.
Spelstopp är 18:59 och det är 3 matcher från SHL som skall streckas:


Frölunda - Växjö
Serietrean tillika seriens tredje formstarkaste lag Frölunda tar emot seriens formstarkaste lag serieettan Växjö.
12 poäng till trots har det inte sett helt igenom stabilt ut för Frölunda de senaste fem matcherna. Har bara skapar flest skott på mål i två av de fem senaste matcherna. Förlorade rättvist hemma mot HV71 nu senast. Sett till säsongen som helhet så skapar Frölunda ungefär lika många skott på mål per match som genomsnittet i serien. Man är bland de fem lag i serien som släpper till minst antal skott på eget mål per match, har dock den tredje sämsta räddningsprocenten av alla lag på hemmaplan.
Växjö har maximala 15 poäng från de fem senaste matcherna. Och rättvist så: man har skapat flest skott på mål i alla fem senaste matcherna, i snitt 57% fler skott på mål än motståndarlaget. Trots den klara serieledningen verkar man inte slagit av ett uns på takten. Växjö är bland de två lag i serien vilka kommer till flest skott på mål per match, har även den näst högsta skotteffektivitet i serien. Är också det lag i serien som släpper till allra minst antal skott på eget mål, har den högsta räddningsprocenten i serien.
Ofta väldigt målrikt när dessa lag möts; de senare 10 mötena lagen emellan har bjudit på i genomsnitt 6,7 mål per match och ingen av dessa 10 matcher har slutat med färre än 4 mål totalt.
Målrikt och fördel Växjö.

Statistik


Malmö - Färjestad
Malmö har en kvartsfinalplats i egna händer. Men marginalen är blott 2 poäng och Skellefteå, Luleå och HV71 jagar bakom. Malmö har hittat något av en formsvacka vid precis fel tillfälle; har visserligen tagit 7 poäng från de fem senaste matcherna men har inte vunnit skottstatistiken i någon av dessa matcher. Sett till säsongen som helhet så skapar Malmö ungefär lika många skott på mål per match som genomsnittet i serien. Man är bland de fem lag i serien som släpper till flest skott mot eget mål per match.
Färjestad sitter också på en direktplats i kvartsfinalerna, marginalen är 6 poäng. Kommer från fem väldigt jämna matcher där man bärgat 7 poäng. Kunde varit allt mellan 0 och 15 poäng egentligen för man har både skapat och släppt till mycket skott på mål. Även Färjestad skapar ungefär lika många skott på mål per match som genomsnittet i serien, man har dock den högsta skotteffektiviteten av alla lag i serien. Är bland de fyra lag i serien som släpper till flest skott mot eget mål.
11 av de 12 senaste mötena lagen emellan har slutat med en vinstmarginal på 2 mål eller mindre.
Öppet och ovisst. Viss fördel Färjestad sett till formen men Malmö är i mest behov av poäng. Tät match där inget lag tillåts springa iväg?

Statistik


Skellefteå - Djurgården
Skellefteå balanserar precis på rätt sida om kvartsfinal/åttondelsfinal-strecket. Har visserligen bara 5 poäng från de fem senaste matcherna men har vunnit skottstatistiken i de tre senaste matcherna trots två förluster. Kommer från en rad starka hemmamatcher, vann bl a rättvist mot tabelltrean Frölunda och spelade i princip helt jämnt med serieledarna Växjö under februari. Skellefteå är bland de tre lag i serien vilka skapar flest skott på mål per match. Släpper till ungefär lika många skott på egna målet som genomsnittet i serien, har den fjärde högsta räddningsprocenten i serien.
Tabelltvåan Djurgården säkrade i praktiken sin kvartsfinalplats med en fin 16-poängsvit på 6 matcher i februari. Får känslan att man sen slappnat av lite för de tre senaste matcherna har inte varit lika övertygande. Djurgården är det lag som skapar näst flest skott på mål per match. Släpper till något färre skott mot eget mål än genomsnittet i serien.
Fördel Skellefteå.

Statistik


Lilla systemet: 84 rader
2,3-4,5
2,3-2,3
3,4-1,2,3
Villkor:
- Minst 1 hemmaseger

Mellansystemet: 459 rader
1,2,3-3,4,5
1,2,3-2,3,4
2,3,4-1,2,3
Villkor:
- Minst 1 hemmaseger
- Max 2 måls vinstmarginal i match B (Malmö-Färjestad)

Stora bolagssystemet: 2550 rader
1,2,3-3,4,5,6,7
1,2,3,4-1,2,3,4
2,3,4,5-1,2,3,4
Villkor:
- Minst 1 hemmaseger
- Max 2 måls vinstmarginal i match B (Malmö-Färjestad)

Kommentera

promo
td