Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
mar 2018
10

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.10 (10/3)

1. Chelsea - Crystal Palace
Ligafemman Chelsea är det fjärde formsvagaste laget i ligan med endast 3 poäng från de fem senaste matcherna. Har visserligen mött både Manchester City och Manchester United men inräknat i de fem senaste är även bottennapp och förlust hemma mot Bournemouth och borta mot Watford. Har returmöte i Champions League borta mot Barcelona på onsdag.
Crystal Palace på nedflyttningsplats och 1 poäng upp till säker mark. Har blott två poäng från de fem senaste matcherna men prestationerna har inte varit dåliga. Förlorade rättvist i de två senaste matcherna mot Tottenham och Manchester United men innan dess skapade man mest i matcherna mot West Ham, Newcastle och Everton.
Intressant läge för Crystal Palace att möta Chelsea. Utgångstips X som garderas i ordningen 2-1. Skönt också för psyket och naglarna att helgardera en av kvällsmatcherna på kupongen.

Statistik


2. Everton - Brighton
Ganska jämna förutsättningar sett till kapacitet och prestation över hela säsongen.
Everton inne i en svagare period, har inte vunnit statistiken över avslut och avslut på mål i någon av de fyra senaste matcherna. Är bland de fyra lag i ligan som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig på hemmaplan.
Brighton det fjärde formstarkaste laget i ligan med 11 poäng från de fem senaste matcherna. De flesta poängen och bästa prestationerna har kommit på hemmaplan men känslan måste vara positiv i truppen. Brighton är bland de fem lag i ligan vilka släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig på bortaplan.
Utgångstips 2.

Statistik


3. Huddersfield - Swansea
Huddersfield har två segrar bland de fem senaste men det var mot jumbon West Bromwich som är helt ur slag och mot Bournemouth där siffrorna blev lite väl stora. Ligger nu 3 poäng över nedflyttningsstrecket och behöver fortsätta plocka poäng för att hålla sig flytande. Är det lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser på hemmaplan.
Swansea nu 3 poäng över nedflyttningszonen. En del starka prestationer på hemmaplan men samtidigt klena insatser på bortaplan. Är det lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser på bortaplan.
Utgångstips X. 0-0?

Statistik


4. Newcastle - Southampton
Newcastle bara 2 poäng över nedflyttningsstrecket men har presterat bra med bara en förlust på de fem senaste matcherna (borta mot Manchester City).
Southampton med 1 poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket har lyft spelet det senaste och har en rad bra prestationer med sig. Var t ex värda mycket mer än 1 poäng mot Brighton, Burnley och nu senast Stoke. Skapar något fler och släpper till något mindre antal kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan på hemmaplan. Ser ut att blir stort spelvärde i bortaseger!
Utgångstips 2.

Statistik


5. West Bromwich - Leicester
West Bromwich med fem raka förluster. Även i de två måstematcherna hemma mot Southampton och Huddersfield var man det klart sämre laget.
Leicester kommer från två riktigt fina prestationer på hemmaplan trots att man bara fått med sig en poäng från varje match. Dominerade stort mot både Swansea och Stoke och förlorade borta mot Manchester City däremellan. Vinner man på lördag och Arsenal fortsätter sin kräftgång så har man faktiskt lite häng på en Europa League-plats.
Utgångstips 2.

Statistik


6. West Ham - Burnley
West Ham något ojämna. Överlag bättre prestationer på hemmaplan men svagare på bortaplan det senaste. Grundkapaciteten finns dock och sett till säsongen som helhet så både skapar och släpper man till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan på bortaplan.
Burnley har faktiskt häng på en plats i Europa League men då behöver man ta ikapp minst 5 poäng på krisande Arsenal på 9 matcher. Då är 3 poäng mot West Ham ett måste. ÄR bland de lag i ligan som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser framåt, släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips X som garderas med 2.

Statistik


7. Aston Villa - Wolverhampton
Tredjeplacerade Aston villa har visserligen inkasserat 10 poäng från de fem senaste matcherna men 9 av dessa har kommit i ganska jämna matcher mot trend- och formsvaga Burton, Birmingham och Sheffield Wednesday från nedre tredjedelen av tabellen. Däremellan har man rättvist fått stryk borta av topplaget Fulham och med nöd och näppe (och tack vare en straff) tagit poäng hemma mot mittenlaget Preston.
Wolverhampton hackar visserligen något i formtabellen men man har tappat poäng mot formstarka topplagen Fulham och Preston så verkligen ingen fara på taket. Körde över Leeds på bortaplan nu senaste med 0-3 i resultatkolumnen och 6-18 i avslut och 3-7 i avslut på mål.
Spiktvåa.

Statistik


8. Hull - Norwich
Väldigt starka prestationer av Hull som lyft spelet det senaste trots utebliven poängskörd i flera matcher. Skapar fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien.
Norwich har p g a fem oavgjorda matcher i rad tappat kontakten med playoff-platserna. Har inte spelat dåligt men har inte heller fått med sig mer än 1 poäng. Skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till något mindre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Utgångstips 1.

Statistik


9. Ipswich - Sheffield United
Båda lagen har en playoff-plats inom räckhåll men då gäller det att inte tappa poäng här.
Högre grundkapacitet och bättre prestationer hos Sheffield United sett till säsongen som helhet men ganska ojämnt det senaste.
Mestadels bra prestationer av Ipswich det senaste, skapade t ex fler avslut och avslut på mål än tabelltvåa Cardiff trots förlust 0-1.
Utgångstips X som får blomma ut till en helgardering.

Statistik


10. Millwall - Brentford
Ganska jämna förutsättningar där båda lagen både skapar fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Millwall har klättrat upp till plats elva och är det tredje formstarkaste laget i hela serien. Spelschemat har visserligen inte varit det allra tuffaste men vinsterna har varit helt rättvisa och även i 1-1-matchen hemma mot Sunderland borde man tagit 3 poäng då man vann statistiken över skott med 15-2 och skott på mål med 7-1.
Brentford på tiondeplats med något ojämna men oftast starka prestationer mot sämre motstånd det senaste.
Utgångstips 1 men tvåan skall definitivt med på kupongen p g a värde.

Statistik


11. Preston - Fulham
Preston har radat upp fina insatser det senaste, bl a tagit 4 poäng mot topplagen Aston Villa och Bristol City i matcher där man skapat flest avslut och avslut på mål.
Även Fulham kommer med en del riktigt starka prestationer i bagaget, bl a rättvisa vinster mot topplagen Aston Villa och Wolverhampton.
Utgångstips 1 p g a värde men tvåan skall definitivt med på kupongen.

Statistik


12. Queens PR - Sunderland
Sextondeplacerade Queens PR fastnar mer och mer i ingenmansland och har till synes inte mycket att spela för. Prestationerna det senaste har dock varit bra. Man gjorde jobbet och vann hemma mot bottenlagen Barnsley och Bolton. Förlorade visserligen med uddamålet borta mot topplagen Wolverhampton och Sheffield United men skapade flest skott på mål i båda matcherna. Förlorade näst senaste matchen hemma mot Nottingham med hela 2-5. De flesta förståsigpåare ser detta som att Queens PR har tagit semester. Queens PR skapade dock minst lika mycket chanser som Nottingham men hade en sån där dag på jobbet när allt gick fel; man inledde bl a matchen med en nick i ribbans underkant medan Nottingham hade sen en sagolikt tursam utdelning på de få chanser man skapade. Återigen en riktigt bra match av Queens PR nu senast när man spelade 1-1 mot seriefemman Derby men vann avsluten med 21- 6.
Sunderland fortsatt tabelljumbo tillika det näst formsvagaste laget i serien. En del svårbedömda och ojämna insatser det senaste där man ofta släppt in tidiga mål för att sen tillåtas ligga på för reducering och kvittering. Spelar med kniven mot strupen.
Utgångstecken 1 som kompletteras med fina värdetecken X och 2 om plånboken tillåter.

Statistik


13. Reading - Leeds
Ganska lika förutsättningar vad gäller kapacitet och prestation den här säsongen. Både Reading och Leeds skapar något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Skiljer dock 14 poäng och 5 placeringar till Leeds fördel. Leeds som överpresterade inledningsvis av säsongen men nu har rasat ner från en playoffplats till plats 13 och ingenmansland. Reading har 5 poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket och har kanske mest att spela för.
Kan gå åt båda håll. Det korrekt streckade krysset väljer jag aktivt bort; det finns en myt om att ’alltid spela kryss i match 13’ men i själva verket är match 13 den match på kupongen som historiskt sett slutar med kryss mest sällan.
Utgångstips 1.

StatistikVeckans spik: Wolverhampton

Veckans skräll: SouthamptonEnkelraden:
1.X
2.2
3.X
4.2
5.2
6.X
7.2
8.1
9.X
10.1
11.1
12.1
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.X2
2.2
3.X
4.2
5.2
6.X2
7.2
8.1
9.X2
10.1
11.12
12.1X
13.12


Mellansystemet: 864 rader
1.1X2
2.2
3.X
4.2
5.2
6.X2
7.2
8.12
9.1X2
10.12
11.12
12.1X2
13.12


Stora systemet: 2592 rader
1.1X2
2.X2
3.X
4.2
5.2
6.X2
7.2
8.12
9.1X2
10.12
11.1X2
12.1X2
13.12

Kommentera

promo
td