Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
mar 2018
17

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.11 (17/3)

Mixad kupong på flera sätt denna vecka. 1 match från FA-cupen, 4 matcher från Premier League samt 8 matcher från Championship. Dessutom två tidiga och en sen kvällsmatch.


1. Manchester United - Brighton
Manchester United ruskigt ojämna just nu, känns som helt olika lag som kliver ut på planen på olika dagar eller till olika halvlekar. Mittfältskuggarna Pogba och Sánchez radar upp bleka insatser och många gånger även frågetecken kring det taktiska upplägget. Åkte ur Champions League mot Sevilla nu senast, hur sitter det i huvudet?
Brighton det femte formstarkaste laget i ligan med 10 poäng från de fem senaste matcherna. De flesta poängen och bästa prestationerna har kommit på hemmaplan men känslan måste vara positiv i truppen. Brighton är bland de fem lag i ligan vilka släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig på bortaplan.
Utgångstips X som får blomma ut till en helgardering.

Statistik


2. Bournemouth - West Bromwich
Bournemouth har 6 poängs marginal ner till nedflyttningszonen. Har tagit 5 poäng de fem senaste matcherna. Är det lag i ligan som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig.
Tabelljumbon West Bromwich med 6 raka förluster i ligan och prestationerna har inte varit mycket att hänga i granen. Sista chansen nu dock att rädda säsongen: 8 poäng upp till säker mark.
Utgångstecken 1. Stort spelvärde i tvåan dock som tas med i större system.

Statistik


3. Huddersfield - Crystal Palace
Huddersfield har två segrar bland de fem senaste men det var mot jumbon West Bromwich som är helt ur slag och mot Bournemouth där siffrorna blev lite väl stora. Dominerade senaste matchen hemma mot Swansea (0-0) efter att Swansea fått sin fanbärare Jordan Ayew utvisad i elfte matchminuten. Ligger nu 4 poäng över nedflyttningsstrecket. Är det lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser på hemmaplan.
Crystal Palace på nedflyttningsplats och 1 poäng upp till säker mark. Har blott 1 poäng från de fem senaste matcherna men prestationerna har inte varit dåliga. Förlorade rättvist i de tre senaste matcherna mot Tottenham, Manchester United och Chelsea men innan dess skapade man mest i matcherna mot West Ham, Newcastle och Everton. Oerhört viktige Zaha är tillbaka efter skada och även Loftus-Cheek ser ut att kunna spela - två stora booster för offensiven och moralen!
Utgångstips 2.

Statistik


4. Liverpool - Watford
Liverpool berättigade storfavoriter. Hemmalaget slåss om en Champions League-plats och bortalaget har i praktiken ingenting att spela för längre.
Personligen litar jag dock inte ett uns åt något håll på Watford efter fadäsen mot Swansea och betalar gärna för en helgardering som rensar bra.
Utgångstecken 1.

Statistik


5. Stoke - Everton
Stoke på nedflyttningsplats med 1 poäng upp till säker mark. Har bara tagit 3 poäng de senaste fem matcherna och prestationerna har inte varit övertygande. Kommer inte komma många bättre chanser att plocka poäng, möter bl a Arsenal, Tottenham och Liverpool i april.
Everton i praktiken fast i ingenmansland och nu inne i en svagare period, har inte vunnit statistiken över avslut och avslut på mål i någon av de fem senaste matcherna. Är bland de fyra lag i ligan som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig på bortaplan. Saknar nu ordinarie mittbacken Williams p g a avstängning och mittfältskuggarna Gueye och Sigurdsson p g a skador.
Gynnsamt läge för Stoke att möta Everton. Utgångstips 1.

Statistik


6. Birmingham - Hull
Birmingham på nedflyttningsplats är det formsvagaste laget i serien med sju raka förluster i serien. Spelet har dock inte sett så nattsvart ut; blev visserligen utspelade på bortaplan av Brentford men efter det fyra ganska jämna matcher inklusive två senaste mot topplagen Middlesbrough och Cardiff där man matchade båda vad gäller antal skapade avslut och avslut på mål. Birmingham är bland de lag i serien som skapar minst och släpper till flest antal kvalificerade målchanser, trenden är dock positiv.
Väldigt starka prestationer av Hull som lyft spelet det senaste trots utebliven poängskörd i flera matcher. Skapar fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien.
Lite synd att Birmingham och Hull möter varandra just nu, bra skrällchans för båda annars. Ganska öppet nu med viss fördel Hull. Utgångstecken X som helgarderas i ordningen 2-1.

Statistik


7. Bolton - Aston Villa
Bolton på tjugonde plats har tagit 6 poäng på de fem senaste matcherna. Kommer från tre bra insatser i rad där man visserligen förlorade men spelade ganska jämnt hemma mot topplaget Preston och sen var det bättre laget mot både Reading och Sheffield Wednesday men bara fick med sig oavgjorda resultat.
Tredjeplacerade Aston villa har spelat ihop 10 poäng från de fem senaste matcherna men 6 av dessa har kommit i ganska jämna matcher mot trend- och formsvaga Sheffield Wednesday och Sunderland från nedre tredjedelen av tabellen. Utöver det har man med nöd och näppe (och tack vare en straff) tagit poäng hemma mot Preston och genom att sätta alla skott på mål i mål även slagit serieettan Wolverhampton med 4-1. Men inga förtroendeingivande prestationer de gröna siffrorna till trots och senast fick man mycket riktigt stryk av Queens PR.
Mycket att spela för för båda lagen. Aston Villa på tok för stora favoriter och ser ut att bli överstreckade med något tiotal procentenheter. Utgångstips X som garderas med 1.

Statistik


8. Brentford - Middlesbrough
Brentford på plats 11 har 8 poäng upp till playoff-plats. Vinst här är nog ett måste för att kunna hänga på det racet. Kapaciteten finns definitivt och även om formtabellen säger 6 poäng från de senaste fem matcherna så kunde det lika gärna varit 15 poäng för prestationerna har varit genomgående bra. Förlorade senaste hemma mot serietvåan Cardiff men Brentford vann bl a skottstatistiken med 24-14. Sett till säsongen som helhet så är Brentford det lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt; släpper till något färre kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien.
Middlesbrough på sjätte plats med hela 13 poäng från de senaste fem matcherna. Men då har man haft en hel del tur. Har bara mött lag från nedre halvan av tabellen och tagit 7 poäng i spelmässigt helt jämna matcher mot bottenlagen Sunderland, Birmingham och Barnsley. Sett till säsongen som helhet så skapar Middlesbrough ungefär lika många och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Spiketta!

Statistik


9. Bristol City - Ipswich
Bristol City på åttonde plats har fortfarande bra tabelläge för att knipa en playoff-plats. Har dock prickat in en dipp i form och prestation vid helt fel tillfälle på säsongen. 5 poäng från de senaste fem matcherna är nästan lite i överkant. Prestationerna har inte varit särskilt imponerande, nästjumbon Burton var närmast segern nu senast. Sett till säsongen som helhet så skapar Bristol City något fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, är dock ett av lagen som tappat mest i prestation efter årsskiftet. Saknar sina två bästa spelare: backarna Flint och Bryan p g a avstängning.
Ipswich är något av en gåta. Man är bland de 4-5 lagen i serien som både skapar minst och släpper till flest kvalificerade målchanser, men ändå lyckas man tråckla ihop bra insatser ganska ofta. Har 7 poäng från de senaste fem matcherna vilket inkluderar 4 poäng och bra insatser mot topplagen Cardiff, Sheffield United och Preston.
Kombinationen X2 i match 9 ser ut att bli bland de allra mest spelvärde garderingarna på kupongen. Utgångstecken 2.

Statistik


10. Leeds - Sheffield Wednesday
Väldigt jämna förutsättningar sett till kapacitet och prestationer det senaste. Sheffield Wednesday har spelat bättre det senaste än vad poängskörden anger och har mest att spela för (hålla avståndet till nedflyttningsstrecket).
Tvåan ser ut att bli det mest understreckade tecknet på kupongen.
Utgångstips 2 som kan garderas med X.

Statistik


11. Norwich - Reading
Norwich har efter sju matcher i rad utan vinst (6 oavgjorda dock) tappat kontakten med playoff-platserna. Har inte spelat dåligt men har inte heller fått med sig mer än 1 poäng. Skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till något mindre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Möjligen har luften gått ur lite med två sämre insatser mot bottenlagen Barnsley och Hull.
Reading har 6 poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket. Gjorde en bra insats mot formsvaga Derby i slutet av februari men efter det fyra ganska bleka prestationer mot blandat motstånd. Reading är bland de lag i serien som skapar minst och släpper till flest antal kvalificerade målchanser.
Luktar avslaget men kapacitetsmässigt fördel Norwich. Utgångstecken 1 som garderas med X.

Statistik


12. Sheffield United - Nottingham
Sheffield United på plats 7 med endast 2 poäng upp till plats 6 och playoff till Premier League. Har 7 poäng från de senaste fem matcherna vilket borde varit några poäng till. Förlusterna har kommit mot Fulham och Hull som prickat formtoppen nu de senaste veckorna. Sheffield United skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien men är bland de tre lag i serien vilka släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig.
Nottingham fast i ingenmansland med 15 poäng ner till nedflyttningsstrecket och 16 poäng upp till playoff-plats. Har 9 poäng från de senaste fem matcherna, inte helt rättvisa 7 poäng mot formsvaga lag från nedre halvan av tabellen och nu senast två oavgjorda men väldigt oinspirerade matcher mot Norwich och Derby där Nottingham totalt vaskat fram 1 skott på mål. Nottingham skapar klart färre och släpper till klart fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Fördel Sheffield United när det gäller såväl kapacitet som motivation. Vettigt spikalternativ även om ettan ser ut att bli överstreckad.

Statistik


13. Sunderland - Preston
Fortsatt tufft läge för Sunderland som ligger sist i tabellen och endast har tagit totalt 2 poäng de fem senaste matcherna. Hade någon slags dödsryckning i slutet av februari när man helt rättvis spelade 3-3 mot sjätteplacerade Middlesbrough men i övrigt har det sett riktigt blekt och dystert ut. Sunderland är bland de lag i serien som skapar minst och släpper till flest antal kvalificerade målchanser.
Niondeplacerade Preston har fyra poäng upp till playoff-plats och kommer från en rad fina prestationer trots ’bara’ 7 poäng från de fem senaste matcherna. Kunde lika gärna vunnit mot topplagen Aston Villa och Fulham för man var minst lika bra och skapade minst lika mycket chanser. Preston skapar något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och man är bland de fyra lag i serien vilka släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig.
Betydligt bättre kapacitet och form hos Preston. Tvåan bra spikalternativ om den håller sig under 50%.

StatistikVeckans spik: Brentford

Veckans skräll: IpswichEnkelraden:
1.X
2.1
3.2
4.1
5.1
6.X
7.X
8.1
9.2
10.2
11.1
12.1
13.2


Lilla systemet: 64 rader
1.1X
2.12
3.2
4.1
5.1
6.X2
7.1X
8.1
9.2
10.X2
11.1X
12.1
13.2


Mellansystemet: 432 rader
1.1X2
2.12
3.2
4.1X2
5.1
6.1X2
7.1X
8.1
9.2
10.X2
11.1X
12.1
13.2


Stora systemet: 1728 rader
1.1X2
2.12
3.2
4.1X2
5.1
6.1X2
7.1X
8.1
9.X2
10.X2
11.1X
12.1
13.12

Kommentera

promo
td