Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
apr 2018
06

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (7/4)

Hej alla!

Känslan av att ta över stafettpinnen när man har fräschast ben, bäst skor och är snabbast av de som ska springa nästa sträcka borde vara helt underbar. Om det bara nu inte var för att jag inte vet exakt hur banan ser ut, men efter några varv tror jag mig kunna den innan- och utantill. Tack för arbetet Calatan gjort på sträckan före mig.

Nu de första veckorna kanske inte tråden är lika röd som önskat men efterhand kommer jag veta exakt hur jag vill lägga upp det hela och jag tar gärna emot feedback på vad som är bra och vad som saknas. Önskemål rent generellt är alltid välkommet, sen får jag se om jag kan tillgodose det också.

Jag har en ungefärlig plan på hur jag vill lägga upp det hela och det är som ni kommer märka dels med en procentsats för hur marknaden värderar matchen. Den informationen är alltid något att hålla i handen även om jag i en del matcher kommer värdera lite annorlunda.

Samtliga matcher nedan är inte uppbyggda exakt likadant utan jag försöker ta fram det som jag finner intressant för de olika matcherna även om vissa saker kommer att kännas igen. Efter några veckor har det satt sig tillräckligt mycket tror jag. När det nu är publicerat för första gången av mig får jag dessutom en bättre överblick och får säkert nya idéer.

Hoppas att det blir bra redan från början och att det är en del matnyttigt som kan fångas upp.

OBS! Procenten i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under torsdagen.


1. Manchester City - Manchester United
50.5% - 26% - 23%
Första matchen på kupongen spelas 18.30 och då kan City säkra ligatiteln. Det krävs dock vinst i derbyt mot United som ligger tvåa i Premier League. En drömmatch så när på att det skulle varit sista omgången istället och där bägge kunde ta guldet.

Generellt är det alltid en ”dålig” spik att ta hemmalaget i just match ett eftersom alla flerveckors ”överstreckar” ettan just i den här matchen. Men även om utdelningen kommer vara helt snedvriden på den här matchen när övriga tolv är avgjorda så tycker jag likväl att City är en bra spik på de flesta systemuppbyggnader. För faktum är så är ju ettan understreckad i förhållande till vinstchans på de där flerveckors.

Även om Guardiola byter ut en del spelare från Champions League matchen borta mot Liverpool så känns det som en intressant elva. Visst, fortfarande spekulationer men Sterling och Aguero från start är starka kort. Senaste förlusten hemma för City (bortsett från en betydelselös CL-match mot Basel) kom mot Chelsea i december 2016. Streckprocenten kanske inte den roligaste på 53% och risken finns att den drar över 60% dessutom.

Utgångstips: 1
Statistik


2. Bournemouth - Crystal Palace
39% - 28.5% - 32.5%
Crystal Palace gästar Vitality Stadium och är i starkt behov av poäng då de är indragna i den absoluta bottenstriden. Just nu på ”säker mark” med två poäng tillgodo mot Southampton - som ligger precis under strecket - men med en match mer spelad.

Tränaren Roy Hodgson refererade till filmen ”Måndag hela veckan” efter senaste förlusten hemma mot Liverpool då det kändes som ”de fick uppleva helvetet gång på gång mot topplagen”. För det är faktiskt i slutet de inte kunnat hålla ihop det mot Tottenham, Manchester United och nu senast Liverpool trots ledningar i de två sistnämnda. Tottenham avgjorde med 1-0 i 88e minuten.

Formmässigt har bägge lagen en seger på de fem senaste i ligan, men medan Crystal Palace har fyra förluster så är det bara en förlust för hemmalaget. Tittar vi på resultaten hemma resp. borta efter nyår så har Bournemouth tre segrar (varav 2-1 mot Arsenal), en oavgjord samt en förlust, den kom mot Tottenham med 1-4. Crystal Palace har två segrar – mot Southampton och senast mot Huddersfield. Det har blivit en oavgjord men ”hela” tre förluster, dock mot lag som Arsenal, Chelsea och Everton.

Även om resultaten inte ljuger så känns de lite missvisande här och jag tror Crystal Palace plockar minst en poäng här. Oavgjort känns logiskt men samtidigt tror jag inte på en speciellt målsnål match trots att poängen känns viktiga, framför allt för Crystal Palace.

Utgångstips: X
Gardering: 2 i första hand men öppen match och även 1 för den som både har plånbok och feghet.
Statistik


3. Brighton - Huddersfield
52% - 28% - 32.5%
Brighton tar sig an Huddersfield på The American Express Community Stadium och det är två lag som inte visar toppform resultatmässigt just nu. Senaste fyra ligamatcherna för lagen har slutat med totalt noll poäng in på kontot. Ska vi även ta med den femte matchen som också spelades den 10 mars så fick Huddersfield med sig 0-0 från sin hemmaplan mot Swansea City.

I ligan på hemmaplan har Brighton den här säsongen endast fyra förluster och det har varit mot lag som Manchester City, Liverpool, Chelsa samt senast mot Leicester. Vänder vi då på det och tittar hur det gått under säsongen för Huddersfield på bortaplan så ser vi hela elva förluster på 16 matcher. Samtidigt har de producerat noll(!) mål i sina förlustmatcher borta. Det känns märkligt för de har trots allt gjort tio mål på bortaplan. Vinst med 3-0 mot Crystal Palace i augusti, 4-1 mot Watford i december samt 2-1 mot WBA i februari.

Inget av lagen kan känna sig speciellt säkra att klara nytt kontrakt heller och Huddersfield är de som har de mest akuta poängbehoven. Men det där med att man ”måste” vinna kan vara en lika stor belastning och jag tycker resultaten talar för sig själv och visst ska det här bli en hemmaseger?

Utgångstips: 1
Gardering: X då ettan är överstreckad men även 2 har fint värde och ska med på större system.
Statistik


4. Leicester - Newcastle
48.5% - 27.5% - 23.5%
Två lag som mest ska spela av resterande säsong även om Newcastle inte är helt garanterade nytt kontrakt och Leicester faktiskt inte är så långt från en Europa League plats. Beroende på FA-cupvinnare så kan det vara tre poäng upp bara och Leicester har mest nytta av sina poäng.

Men ettan är i nuläget groteskt överstreckad och en dålig spik både vad gäller vinstchans och hur mycket den faktiskt är streckad. Men på mindre system är det fullt förståeligt att välja bort både Newcastle och det oavgjorda.

Newcastle är i mina ögon ett hemmalag och de poängen som de får ihop borta är en ren bonus. Leicester har bra hemmafacit med endast fyra förluster och bortsett från topplagen är det enbart Crystal Palace som lyckats vinna på King Power Stadium i ligaspelet den här säsongen. Det har dock blivit fem oavgjorda och det är faktiskt tre raka 1-1 matcher hemma just nu, mot Swansea, Stoke och Bournemouth. Inte så imponerande och de ska vara favoriter men tycker helgardering är på sin plats här. Newcastle har faktiskt endast två förluster (på tio matcher) efter årsskiftet och det var borta mot Manchester City samt Liverpool. Inget att skämmas för precis.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 då det är fint värde på x2 i matchen men där hälften likväl slutar med etta.
Statistik


5. Stoke - Tottenham
8.5% - 17.5% - 74%
Två lag med helt olika förutsättningar samt både formkurvor och grundkapacitet. Stoke slåss för att ta sig upp från nedflyttningszonen medan Tottenham vill ha minst tredjeplatsen så de slipper Play Off till Champions League.

Tottenham kommer med fem raka segrar i bagaget och senast blev det 3-1 borta mot Chelsea. Det är starka kort och tittar vi på de 15 senaste matcherna i ligan är det bara mot Manchester City man fått kapitulera. Stoke har dock en helt annan form med tre raka förluster, visserligen mot Manchester City, Arsenal och Everton så det må vara lite förlåtet. Men två segrar på senaste 15 matcherna håller inte och då är det lag som WBA (ligger sist) och usla bortalaget Huddersfield som varit på besök på Bet365 Stadium och åkt hem utan poäng.

För den som tycker inbördes möten är av värde så har Tottenham fyra raka segrar och en sammanlagd målskillnad på 17-1 på dessa matcher. Det finns chans att det mönstret upprepar sig än en gång. Sannolik vinnare i Tottenham med värde nu på torsdagskvällen men tror de kommer bli streckade några procentenheter till. Innan jul (från oktober) så hade Tottenham en sämre svit borta. Fyra förluster och endast en poäng inhämtad på fem raka matcher. Men motståndet då var av tuffare laget med flera topplag. Stoke har tagit 70% av sina poäng på hemmaplan vilket man inte ska glömma.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X men bara för den som siktar på miljonerna och kan hitta värde på andra skrällar.
Statistik


6. Watford - Burnley
41% - 30.5% - 28.5%
Watford mot Burnley låter inte alltför upphetsande men lagen omkring är Leicester och Everton så matchen är inte lika ”usel” som namnen tyder på. En match som om man enskilt tittar på värde här så får man spela på det oavgjorda. En match som på de större systemen är en helgardering men samtidigt skapar man sig en edge om man träffar rätt spik här.

Watford har hittills tagit drygt 62% av sina poäng hemma på Vicarage Road Stadium. Burnley har dock tagit mer än hälften av sina poäng borta vilket de är ensamma med i hela Premier League. På de fyra förluster Burnley har borta så har alla varit med 1-0 förutom när de gästade Manchester City där det blev 3-0.

Formmässigt skiljer det sig mellan lagen där Watford tagit en poäng på senaste tre medan Burnley har tre raka segrar, men motståndet har varit väldigt annorlunda för de bägge, så inget att värdera upp för mycket. De som tror att Burnley kan få ut lite mer kräm i matchen då de faktiskt har hyfsade möjligheter att nå Europa League bör ju värdera upp procenten för en bortaseger. För det var ett tag sen Burnley var ute i Europa, nämligen på 60-talet.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X tycker jag då det är en svårbedömd match som ligger rätt i strecken.
Statistik


7. West Bromwich - Swansea
40.5% - 30% - 29.5%
I nuläget kan det vara en bra spiketta då de har störst chans att vinna (mest sannolika tecken) samt så är det rätt bra värde då den under torsdagskvällen, den är nämligen enbart streckad till 35%. Frågan är då om marknaden eller streckspelarna på SvS har mest korrekt.

Tittar man i tabellen och resultaten på ”slutet” så förstår jag att den är högt streckad på tvåan och inte på hemmalaget som spelar sina matcher på The Hawthorns. WBA är jumbo och det ska väl till ett smärre mirakel om de ska spela i högsta ligan kommande säsong. Främst krävs det ju en seger i lördagens match men då måste du blunda för att de endast har en seger på de senaste 15 matcherna i ligan, hemma mot Brighton. Men fördelen de har nu är ju att det är Swansea som står för motståndet och de är inget fantastiskt bortalag utan det är fjärde sämsta laget att plocka poäng när de är på resande fot. 35% av poängen är tagna borta vilket ger en totalplacering i ligan på 15e plats och en förlust nu gör att nedflyttningsplatsen närmar sig då de är direkt indragna i bottenstriden.

Lite historiskt vad gäller inbördes möten så har de här lagen i de sju senaste mötena haft svårt att ta poäng på bortaplan. Idel hemmasegrar förutom när Swansea gästade för drygt två år sen. Det är sista halmstrået nu för WBA och jag följer marknaden i den här matchen.

Utgångstips: 1
Statistik


8. Brentford - Ipswich
65.5% - 22% - 13%
Stark etta då den har värde och klar favorit men är den helt korrekt? Formmässigt har de här två lagen endast en seger tillsammans på de tio senaste matcherna. Det är skrämmande och det är också därför ettan i nuläget ”endast” är streckad på 59%.

Det som statistiskt lutar för ettan här är att de endast har tre förluster på Griffin Park. Endast de fyra topplagen har färre förluster hemma i ligan, samtliga två stycken. Men Brentford har flest oavgjorda hemma av alla lag i serien, hälften av de 20 matcher hittills. Så ska de vara så här stora favoriter är frågan? Ipswich har tagit 45% av sina poäng på bortaplan vilket är bra. Dock är trenden totalt att de faller relativt fort från att ha varit ett topplag efter fyra omgångar. Därefter har de växlat alla möjliga resultat men från dagen innan jul fram till idag har de tagit 18 poäng på 18 matcher. Så med det snittet över hela säsongen hade de varit ett bottenlag strax över nedflyttning.

Ettan känns lite väl mycket betrodd men samtidigt känns tvåan rätt kall och det stämmer ju inte att krysset är glödhett. Tycker matchen är svårare än både streckspelarna och marknaden. Om streckprocenten står sig känns det bra att på mindre system spika ettan just pga värdet.

Utgångstips: 1
Gardering: X tycker jag faktiskt är spelvärt här även om jag inte gillar att gardera en favorit med enbart kryss.
Statistik


9. Hull - Queens Park Rangers
47% - 27% - 26%
Det har blivit bättre för Hull efter tränarbytet i december men fortfarande är det långt från tillräckligt bra överlag. En match som är jämnstreckad med sannolikheten för de olika tecknen. En match där jag tycker det kan kännas fint att ta ställning. Hull skiljer sig i prestation hemma vs borta. Drygt 63% av sina inspelade poäng är tagna på KCOM Stadium och de har gjort fjärde mest antal mål i ligan på hemmaplan, 37 stycken vilket ger ett snitt på 1.85 per match.

Hull har nio poäng upp till QPR men det är inget sämre lag för det. Framför allt inte när de har hemma mot ett lag som är än mer beroende av hemmafördelen. QPR har nämligen tagit 70% av sina poäng hemma på Loftus Road Stadium. Tre vinster borta har QPR mäktat med och sex oavgjorda. Vinsterna har kommit mot Birmingham som hade usel form och var ett riktigt bottenlag, samt mot Burton Albion som ligger sist nu och den senaste bortasegern kom mot ett Aston Villa som överpresterat och föll ner i en liten formsvacka. Vad gäller Hull är väl det negativa att de inte mäktade med att besegra detta Villa hemma för en vecka sen i en mållös historia, dock fick de 2-2 borta mot seriesuveränen Wolverhampton efter att ha haft ledningen i tisdags.

Historiskt har QPR inte besegrat Hull på bortaplan även om det inte är värt så mycket nu på lördag. Ett målglatt hemmalag mot tredje/fjärde sämsta bortalag gör att jag tycker ettan kan vara en trevlig spik till runt 50% som den är streckad idag!

Utgångstips: 1
Statistik


10. Middlesbrough - Nottingham
60% - 24% - 15%
Två lag som tillsammans på sina tio senaste matcher endast har två förluster, lika fördelat. I dagsläget ser det dock ut som ettan blir på tok för mycket streckad och det är inte omöjligt den landar över 70% dessutom. Redan här tycker jag det kan vara alternativ att gå rakt mot med en halvgardering eller varför inte spika krysset?

Middlesbrough har just nu sista kvalplatsen för att få chansen till spel i Premier League i höst. Det är dock krig om platsen och ytterligare fem lag vill aspirera om sista kvalplatsen. Så hemmalaget har all motivation de behöver. Nottingham däremot har tolv poäng ner till nedflyttningsstrecket med sju omgångar kvar och är inte i direkt akut behov av poäng. De kan nog klara sig utan fler poäng dessutom, men för den saken betyder det inte att de ställer in skorna.

Middlesbrough har tagit 57% av sina poäng på Riverside Stadium medan gästande Nottingham skrapat ihop 43% av sina poäng när bussen har varit ute på vift. Så relativt jämna var de tar sina poäng. Formmässigt inget som är speciellt värt att notera men Middlesbrough hade fyra raka segrar hemma innan de fick en 1-2 förlust mot ”giganten” från Wolverhampton på långfredagen. Nottingham har gått mållösa i fyra av de fem senaste där de likväl bara förlorat borta mot Millwall med 2-0. Hemmalaget ska vara favoriter men jag tycker inte det är en bra spik ur någon aspekt.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 faktiskt då jag tycker det är fint värde på skrällen här.
Statistik


11. Millwall - Bristol City
45% - 29% - 26%
En intressant match på The Den där Millwall tar emot gästerna från Bristol. Hemmalaget streckat på drygt 53% just nu känns kallt enligt mig. Bägge lag jagar sista kvalplatsen till spel i högsta ligan med sina 62 poäng inspelade. De ligger på sjunde och åttonde plats, endast en poäng bakom Middlesbrough som just nu har den åtråvärda sjätteplatsen. En match som ingen ”har råd” att förlora och 0-0 eller 1-1 känns lockande här. Senast de möttes i höstas i Bristol slutade just matchen 0-0.

Millwall har tagit nästan 60% av sina poäng hemma medan Bristol City tagit knappa 44% på bortaplan. Formen är bra hos hemmalaget som i de sex senaste skrapat ihop 14 poäng och även Bristollaget håller hyfsad form med åtta inspelade poäng på sina sex senaste.

Millwall har hela tolv raka matcher på The Den utan förlust och det är mycket starkt, även om endast hälften har slutat med tre poäng. Förlusten dessförinnan kom ironiskt nog mot jumbon Burton Albion. Bristol City har dock hela nio raka på bortaplan utan vinst men fem oavgjorda och tre av de fyra förlusterna slutade med uddamålsförlust. Värt att notera är också att Bobby Reid i bortalaget ligger tvåa i skytteligan på 17 mål men har gått mållös från planen i fem raka matcher nu.

Utgångstips: X
Gardering: 1 då statistiken pekar åt det hållet men tvåan har fint värde och tillåter plånboken det så.
Statistik


12. Sheffield Wednesday - Fulham
22.5% - 25.5% - 52%
Två rätt formstarka lag ska göra upp på Hillsborough Stadium. Fulham toppar formtabellen i de sex senaste matcherna med 16 poäng medan Sheffield Wednesday har samlat ihop tio poäng. Onsdagslaget har i sina hemmamatcher plockat drygt 53% av sina poäng medan topplaget Fulham plockat knappt 47% av sina poäng på bortaplan.
Hemmalaget är liksom Nottingham på rätt säker mark och har inte så mycket att spela för förutom att ta bästa möjliga tabellplacering. Fulham går som tåget och krigar för att komma ifatt först och främst Cardiff för att ta en direktplats till Premier League. Fulham ligger fem poäng efter med en match mer spelad och med endast sex/sju omgångar kvar blir det svårt, men långt från omöjligt så motivationen kommer vara på absoluta topp. Fulham har nämligen 18 raka matcher i ligan utan förlust och av dessa är det 14 segrar! Imponerande värre, och kan de hålla i det ända in i kaklet är frågan. Som matchen är streckad i nuläget tycker jag en spik på bortalaget är motiverat då det inträffar mer än hälften av gångerna samt får vi värde på köpet som det verkar.

Tre raka segrar för Sheffield Wednesday skrämmer inte mig även om man inte får nonchalera det helt. Före dess blev det endast en poäng på fem matcher med en målskillnad på 5-13. Det är dumt att blunda för alla faktorer som pekar på att Fulham kommer fortsätta sitt ”segertåg” även om det finns saker som talar för hemmalaget också.

Utgångstips: 2
Statistik


13. Örebro - Norrköping
25.5% - 27% - 47%
Enda svenska matchen på kupongen och den kommer avgöras i Örebro på Behrn Arena. Det är andra omgången av Allsvenskan och i min värld är det osäkert var flera lag befinner sig formmässigt. Örebro fick 0-0 borta mot förmodade bottenlaget Sundsvall i premiären medan Norrköping tog tre poäng hemma mot Brommapojkarna som också förväntas tillhöra den absolut nedersta regionen.

Lagen möttes för drygt en månad sen i Norrköping, sista omgången av gruppspelet i Svenska Cupen. Då slutade det 2-2 och det gjorde att Örebro tog sig vidare till kvartsfinal. Norrköping hade behövt segern men Örebros kvittering kom i 90e matchminuten då.

Svårt att sia om hur mycket vi ska väga in det här men de flesta streckspelare lägger äggen på ettan eller krysset i förhållande till hur marknaden värderar matchen. Litar man blint på marknaden så är tvåan ett bra spel men om vi tror det tar lite tid innan Allsvenskan ”sätter” sig så är jag beredd att hålla med streckspelarna att matchen är mer öppen än marknaden menar. Men det är så ovisst att jag absolut inte vill utesluta något tecken här. Norrköping tippade sexa i tabellen medan Örebro tippas tolva och då behöver nog laget från ”Peking” ta samtliga pinnar här.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X då jag tycker det är för tidigt att se tendenser i Allsvenskan.
StatistikOmgångens bästa spik: Manchester City (match 1, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Middlesbrough och Nottingham (match 10, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Newcastle (match 4, en tvåa)


Förslag på ett system för den halvtjocka plånboken. 2916 rader

1. 1
2. x2
3. 1x2

4. 1x2
5. 2
6. 1x2

7. 1
8. 1x
9. 1

10. 1x2
11. 1x2
12. 2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 108 rader

1. 1
2. x2
3. 1x

4. 1x2
5. 2
6. 1x2

7. 1
8. 1
9. 1

10. x
11. x
12. 2
13. 1x2


Nu håller jag tummarna för att tryckfelsnisse inte varit framme och att lagen spelar som de ska på lördag! Lycka till och ta hand om er själva samt varandra!

Kommentera (10)

promo
td