Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
apr 2018
21

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (22/4)

Ännu en högintressant omgång vad gäller Europatipset och det kan bli runt miljonen igen utan några större under faktiskt men det kan även bli de överstreckades parad och då är vi snabbt nere på 15 000 kronor! Kupongens i särklass mest intressanta match är den mellan Juventus och Napoli men det finns fler trevliga drabbningar där det är viktiga poäng som står på spel för bägge lagen.

Här spelar du på Europatipset

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under fredagen.


1. Chelsea - Southampton
64% - 22% - 14%
Vi hoppar rakt in i FA-cupens andra semifinal på Europatipset och jag är nog inte den enda som tänkte spika ettan men den är groteskt överstreckad och då får vi oftast bara lita på marknaden men det är oftast inte roligt att spela annat än Chelsea utifrån de spontana tankarna.

Southampton har tagit sig vidare genom fyra matcher och en total målskillnad på 6-1 vilket är stabilt men inte mycket mer. Motståndet på vägen har inte varit rena blåbärslagen men det har inte varit tuffare än WBA borta där segern skrevs till 2-1. Chelsea har dock haft det tuffare totalt sett även om de skickade ut både Newcastle och Hull med 3-0 respektive 4-0, men i deras första omgång så fick de endast 0-0 borta mot Norwich (likt Tottenhams väg) men i returen krävdes det straffar för att ta Chelsea vidare. Senast slog de Leicester efter förlängning och nu har de alltså chans att nå finalen vid seger.

För Southampton skulle en seger betyda väldigt mycket men samtidigt har de tuffa ligamatcher kvar för att rädda nytt kontrakt och jag personligen tror de har svårt att fokusera och prestera max i bägge delar vilket gör att jag tror ligan prioriteras högre även om det så klart inte medvetet blir så. Chelsea å sin sida jagar fjärdeplatsen för att få chans till Champions League till hösten och då behöver de bl a plocka in fem poäng på Tottenham. Jag får verkligen abdikera om Chelsea inte lyckas vinna detta men de har näst störst chans på kupongen att segra (trots att matchen avgörs på Wembley) och garderingarna behövs i andra matcher.

Utgångstips: 1


2. AIK - IFK Göteborg
57.5% - 25% - 17.5%
Två defensivt skickliga lag kommer att göra upp på Friends Arena. AIK har sin förlustnolla intakt och på hemmaplan är det två gånger 2-0 medan det borta är två gånger 1-1. De har stångats mot Malmö och Djurgården bland annat och de ska vara favoriter här. Men Göteborg är så sakta på gång tror jag och Gustav Engvall fick äntligen starta senast vilket är vapnet framåt.

För även om det resultatmässigt inte glänser om Göteborgs resultat så har de släppt till relativt få målchanser men likväl släppt in bollarna vilket har resulterat i två segrar och två förluster. Senast en viktig trepoängare mot ett fortsatt rätt friskt Dalkurd.

Ser vi lite på inbördes möten mellan dessa två ”giganter” så är det få matcher som slutat oavgjort, nämligen endast åtta stycken på 49 drabbningar. De tre senaste har resulterat i 2-1 seger till laget som haft hemmaplan. Allt värde i matchen ligger på tvåan då AIK både är och kommer vara väldigt mycket överstreckade. Det gör att det ändå känns relativt enkelt att välja här.

Utgångstips: X
Gardering: 2 och 1 på de större systemen då detta inte är en match vi vill åka på.


3. Dalkurd FF - GIF Sundsvall
43% - 27.5% - 29.5%
I Gävle på Gavlevallen ska Dalkurd försöka ta sin andra raka hemmaseger då det hittills i Allsvenskan skiljer enormt på resultaten beroende på var de spelar men det är kanske inget mönster ännu även om det tål att uppmärksammas. Tre förluster borta och 0-6 i målskillnad medan det är en seger hemma med 3-0 mot Östersund.

Även om hemma nu är på ny arena så nämner jag att i Superettan hade Dalkurd 10-4-1 hemma vilket är starkt och med tanke på vad de visat hittills den här säsongen så tycker jag vi kan ta fasta på det. Ett lag som startat respektlöst och fortsätter anfalla även om de slipat lite på taktiken i att inte vara bollförande. De kommer se sin chans här att slita bytet i stycken.

Sundsvall vet jag inte alls var vi ska placera in. Är 2-2 hemma mot Malmö så här tidigt på säsongen verkligen något att lyfta på ögonbrynen för? 1-0 mot Trelleborg senast innebar första vinsten men är det så imponerande? Obesegrade hittills i tre raka hemmamatcher vilket gör att jag kommer värdera ner de mer än vad marknaden gör och jag tar ställning här. Visst, Dalkurd kan bli floppen nu som jag skrev i min senaste rek – men just här och nu är ettan väldigt trevlig till 50%. Förra säsongen tog Sundsvall 17 av totalt 31 poäng borta vilket ändå får ses som stabilt borta.

Utgångstips: 1


4. Häcken - Hammarby
48.5% - 25.5% - 26%
Vilken härlig match det borde bli på Bravida Arena i Göteborg där anfallsglada (hemma åtminstone) Häcken tar emot serieledarna Hammarby som har fyra raka segrar och en målskillnad på 11-3. Hur länge kan de fortsätta vinna? Jag tror dock det är lite skillnad mellan hemma och borta här då de redan haft tre hemmamatcher. I Göteborg vände de starkt men vet inte om de var värda den segern riktigt. Stark seger mot Norrköping med 2-1 senast.

Häcken har 4-0 hemma på sina två matcher och full poäng medan de borta har gjort noll mål och förlorade med 2-0 mot Brommapojkarna. Dock spelar Häcken rätt snålt borta och hade en målskillnad på 16-13 förra säsongen med 6-7-2 som facit vilket betyder att de tar ungefär lika många poäng oavsett var det spelar.

Känslan säger ju att det blir en målrik match om Hammarby inte lyckas låsa matchen och siktar på att ta hem en tråkig pinne till Söder i Stockholm. Streckspelarna älskar dock huvudstadslaget och tillika serieledarna vilket gör att ettan måste spikas med det värde som där finns idag då strecken endast uppnår 38%. Jag tackar och tar emot helt enkelt!

Utgångstips: 1


5. Trelleborg - Kalmar
31.5% - 28.5% - 40%
Är det dags för tredje gången gillt på Vångavallen när Kalmar FF kommer på besök som förra säsongen endast tog drygt 28% av sina inspelade poäng? Trelleborg ligger sist med en pinne vilket de överraskande tog borta mot Djurgården men övriga lag är sådana som de behöver ta poäng mot, som Örebro och Sundsvall, ifall de ska ha chans för nytt kontrakt.

Om förra säsongen var till klar fördel för Kalmar hemma så ser vi redan tendenser av det även 2018. Elfsborg besegrades med 1-0 medan Östersund endast fick med sig 1-1 från Småland. Borta är sig även likt med två förluster och 1-4 i målskillnad mot Häcken och Norrköping vilka förvisso är starka lag.

Känslan säger ju kryss eller en etta men det är en svårlöst match och det är inte här som jag tycker vi måste ta ställning men det finns ett litet värde på ettan och måste vi spara in tecken så plocka bort Kalmar helt här. De är överstreckade och deras bortaresultat imponerar som sagt inte.

Utgångstips: X
Gardering: 1 men jag väljer att ta med 2 också på stora system.


6. Atalanta - Torino
63% - 22.5% - 14.5%
På Stadio Atleti Azzurri d’Italia ställs två lag mot varandra som jagar Europa League plats till nästa säsong. Atalanta ligger två poäng efter Milan som innehar sjätteplatsen medan Torino ligger tre placeringar nedanför med fyra poäng upp till Atalanta med fem omgångar kvar.

Formmässigt har de i sexmatcherstabellen båda elva poäng och fina plusmål, nio respektive fem. Intressant är dock att hemmalaget har gått klart bäst borta vad gäller dessa matcher med sju inspelade poäng och 9-1 medan det är tvärtom för Torino som har 1-1-1 borta med 4-3. Över längre sikt plockar Atalanta exakt lika mycket poäng hemma som borta den här säsongen. Torino i sin tur visar att hemmaplan där betyder lite extra med drygt 57% av poängen tagna där.

Förra säsongen förlorade Atalanta endast tre matcher hemma medan man nu är uppe i fyra stycken. Jag tycker mycket talar för seger men jag vet inte om den ska värderas lika högt som marknaden men helt klart väljer jag ettan i första hand då jag får lita på marknaden mer än min egen bedömning men även den ligger ju högt. Inbördes så har de åtta senaste mötena varit jämna och det har varit fem segrar som dock inte slutat med mer än uddamålet.

Utgångstips: 1
Gardering: X framför allt men även 2 är superintressant eftersom det är så låga procent, 13 procent.


7. Juventus - Napoli
46.5% - 29% - 24.5%
Vilket möte på Allianz Stadium där ligan i stort sett kan avgöras om Juventus vinner. Napoli jagar fyra poäng bakom och en vinst betyder att de inte bara flåsar de svartvitrandiga i nacken utan tänderna kommer sitta i skulderbladen. Som matchen är streckad idag och om man behöver snåla lite på sina tecken tycker jag x2 är tillräckligt intressant eftersom ettan är streckad på 57% och jag vet inte om det är mest troligt den ökar eller minskar.

Vad gäller form är den riktigt fin hos bägge. Juventus toppar med 14 poäng på sex matcher medan Napoli skuggar med 12 poäng. Napoli har tre raka oavgjorda borta men dessförinnan 12-1-0 på bortaplan resterande säsong vilket är så imponerande så jag tar av hatten. 31-8 är den sammanlagda målskillnaden när de är på resande fot och deras sätt att spela verkar passa mer borta än hemma just nu. Ska det verkligen brytas nu – när de förvisso åker till Turin och ska möta Italiens bästa lag med legendaren Buffon längst bak.

Juventus på hemmaplan har hittills presterat 14-1-1 och 40-5 vilket är än mer imponerande (nästan) än Napolis bortafacit men jag har ingen mer hatt att ta av även om jag så klart bugar. Så jag kommer ha matchen öppen som det verkar även om det lockar att ta ställning här för x2 men Napoli har inte vunnit den här bortamatchen i ligan sen 2009 – dags nu?

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X är lika självklara och måste med på de flesta system.


8. Udinese - Crotone
50% - 28.5% - 21%
Från toppfotboll i nordvästra Italien till bottenmöte i nordöstra Italien, till Dacia Arena i Udine. Börjar vi med formen på hemmalaget så är den inte bara dålig. Det är snudd på katastrof om vi ska använda det ordet i sportens värld. Tio raka förluster i serien innebär nämligen att bottenstrecket närmar sig hastigt. Fem poängs skillnad och nu möter de dessutom detta Crotone som är laget som närmast jagar en ny biljett till Serie A.

Crotone är förvisso inget bortalag då de har två segrar och två oavgjorda bara vilket i procent betyder drygt 28 av de totala poängen de har på kontot. Udinese har fem segrar hemma och i dessa matcher en målskillnad på 13-1 vilket är snyggt men i de nio förlustmatcherna har de 7-21.

Hemmalaget ska väl vara favoriter men streckspelarna har blivit tokiga här och lagt 64% av alla pengarna där vilket är galet då de har den formen de har. Visserligen fyra raka förluster borta för Crotone men det här är en match där ingen kommer bli överbesviken på ett oavgjort även om en vinst skulle vara guld värd för bägge. Och eftersom krysset har så bra värde kan det vara ett fint tänkbart spikalternativ.

Utgångstips: X
Gardering: 1 före 2 men de här tecknen kan vi nästan spara på de flesta mindre systemen.


9. Las Palmas - Alavés
30.5% - 29.5% - 40.5%
Vi lämnar Italien och styr mot Spanien där vi landar på ön Gran Canaria och det är Alavés som kommer på besök till Estadio de Gran Canaria. En rätt tråkig och betydelselös match där hemmalaget redan i praktiken fått sin nedflyttningsdom och där bortalaget lyckats klara nytt kontrakt. Matchen ska dock ändå spelas och vi måste hitta något intressant.

Las Palmas har lyckats få med en pinne i formtabellen medan bortalaget kan stoltsera med sju stycken sådana. Och är det någonstans som ö-laget ska vinna så är det ju hemma där de har 4-2-10 jämfört med 1-4-12 borta. Alavés å sin sida har 4-1-11 borta medan de har 8-1-8 hemma. Anmärkningsvärt med så få oavgjorda matcher även om de har en klar fördel även de av hemmaplan.

Marknaden och streckspelarna är hyfsat överens här även om det ska finnas värde på det oavgjorda – men låt mig tvivla. Visst, utfall är utfall men något är det som gör att bortalaget sällan delar på poängen. Målrikt och väck med krysset vågar jag köra på och jag hänger på övriga streckspelare här – hur dumdristigt det än kan tyckas vara.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 då det känns mest logiskt egentligen även om Las Palmas vill visa hemmapubliken något av värde.


10. Malaga - Real Sociedad
19.5% - 26% - 55%
Jumbon Malaga med tre raka förluster och där de redan ramlat ner för trapporna tar sig an Real Sociedad med tre raka segrar och 9-0 i målskillnad och då var det Atletico Madrid som fick smaka på 3-0 i tisdags, visserligen hemma. Nu är det bortamatch på Estadio La Rosaleda istället där de vann med 2-0 förra säsongen. Men den här säsongen förlorade de med samma siffror hemma.

Hemmalaget har endast äran att spela för och kanske kan ta sig upp från källaren till bottenplan trots ”brutna ben” i fallet. Bortalaget har en väldigt liten möjlighet att avancera upp och nå Europa League och jag tror de kommer trycka framåt för att göra det de kan åtminstone - och de har ju trots allt bra form, även om det bara var en bortamatch, 1-0 mot Las Palmas.

Bästa värdet om vi tror marknaden så är det krysset vi hamnar på även om ettan också har knappt värde. En tråkig tvåa men krävs det för att bygga ihop systemet så kan jag rekommendera en spik här. Plus åtta i målskillnad är faktiskt några ljusår bättre än minus 45!

Utgångstips: 2
Gardering: X för bäst värde först och sen även 1 så klart på stora system.


11. Nice - Montpellier
48% - 29% - 23%
Sexan mot sjuan i ligan och det är tajt om platserna omkring. Rennes på femte plats har 48 poäng, Nice sexa på 47, Montpellier 46 tillsammans med Nantes och Saint-Étienne. Men även lagen ner till tolfte plats kan nå Europa League då det återstår fem omgångar. Just nu får även femman en plats till Europa League då PSG vann Coupe de la Ligue och vinner PSG även finalen i Coupe de France så får även sexan resa ut i Europa och då helt plötsligt är det en väldigt viktig match. Ler Herbiers VF från tredjeligan är laget som kan ta steget direkt till Europa via cupen om de slår PSG (hur det nu ska gå till) men då försvinner ju även europaspel från sjätteplatsen i ligan.

Relativt få mål inbördes på slutet och det har varit fördel hemmalagen även om Nice har en seger borta också. Nuvarande form är det också fördel Nice med elva inspelade poäng medan Montpellier har spelat hem sju poäng. Nice är även lite bättre hemma än borta och följer snittet rätt bra. Det som dock är mer intressant är att Montpellier tar samma poäng borta som hemma men har 13-12 i målskillnad när de är iväg. Endast PSG lyckas tangera så få insläppta mål borta.

Streckspelarna väger hemmafördelen lite väl tungt i vågskålen och jämfört med marknaden är den groteskt överstreckad, hela 65% i skrivande stund. Jag kommer så klart ta ställning här och gå på x2 då det är kanonvärde på tvåan men tycker krysset känns mest sannolikt även om det inte ska skilja speciellt mellan dessa tecken. En målsnål match att vänta och 0-0 känns väldigt logiskt.

Utgångstips: X
Gardering: 2 måste med på det fina värdet på alla system som inte är för små.


12. St Etienne - Troyes
65.5% - 22% - 12.5%
Ett hemmalag med elva raka matcher utan förlust och ett bortalag med åtta matcher i rad utan vinst. Är det troligt att det ändras? Nej men det är ändå 35% chans att det inte ska bli en hemmaseger om vi tror på marknaden. Sen med tanke på att Saint-Étienne är streckade på 83% så gör det ju att det är korrekt att gå mot på flertalet av alla systemkonstruktioner. Jag tror dessutom inte ettan faller under 80% även om värdespelarna kommer lägga merparten av pengarna på x2.

I formtabellen ligger de fyra respektive sist. Troyes har det tufft just nu och på bortaplan har det endast blivit åtta poäng vilket är drygt 27% av samtliga poäng. Men de är i extremt behov av fler poäng då de ligger på nedflyttning men det är endast en poäng upp till säker mark och med bara bättre målskillnad så är de på kval åtminstone. Men det ser mörkt ut att det ska bli här de tar viktiga poäng, då de på de senaste 13 matcherna endast fått ihop två oavgjorda. Den senaste bortasegern kom den 27 september men det ska ju brytas någon gång.

Hemmalaget har ju även de massvis att spela för, eller mer konkret en plats till Europa League då de som skrivit tidigare ingår i getingboet och tre poäng här känns nästan som ett krav. För mig blir det fel hur jag än väljer att göra. Spiken känns given men värdet är bra på att utesluta ettan och det ska ske ofta nog dessutom. Jag väljer att strecka med allt och hoppas det skräller. För i inbördes ser det inte så tokigt ut, målsnålt men Troyes vann hemma i höstas samt även efter straffar i cupen i januari.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 ska med på allt som finns då det här är en riktigt trevlig match streckmässigt.


13. Augsburg - Mainz
44.5% - 28.5% - 27%
Kupongens sista match hämtar vi från Tyskland där Augsburg tar emot Mainz på WWK Arena. Fyra omgångar återstår av serien och hemmalaget har sju poäng ner till att få kvala sig kvar och jag tror inte de behöver ta fler poäng för att klara sig kvar direkt – även om de möter Freiburg i sista omgången och det är laget som nu ligger på kvalplats.

Augsburg tar ungefär samma poängskörd oavsett var de spelar medan Mainz har det klart tuffast borta. Endast en seger på 15 försök leder till nio inspelade poäng av totalt 30. Lite oroväckande på Augsburg dock med fyra raka förluster hemma.

Tvåan har det lilla värdet medan krysset är överspelat och rakt av ointressant faktiskt även om det är klart troligare i min värld än hos marknaden som nästan jämställer dessa resultat. Augsburg vill nog gärna ta en trea här för att kunna andas ut på riktigt och med två bra målskyttar i Finnbogason och Gregoritsch tycker jag ettan kan vara spikvärd på många olika sorters system även om et inbördes på slutet är klar fördel Mainz. Jag förväntar mig många mål och tycker krysset känns meningslöst att ta med nästan i alla systemkonstruktioner.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 och i ytterst sällsynta fall X just för att de endast har en seger borta.Omgångens bästa spik: Häcken (match 4, en etta)
Omgångens bästa tecken: 2 på Napoli (match 7, en tvåa)
Omgångens bästa skräll: Montpellier (match 11, en tvåa)


Systemförslag för den halvstora plånboken. 1944 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1

4. 1
5. 1x2
6. 1

7. 1x2
8. 1x2
9. 12

10. x2
11. x2
12. 1x2
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 1
2. X
3. 1

4. 1
5. 1x
6. 1

7. x2
8. X
9. 12

10. x2
11. x2
12. 1x2
13. 1


Glöm inte lämna in dina rader hos Svenska Spel här!

Kommentera

promo
td